Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
dec 2018
18

Hockey V.51, del 1!


Äntligen dags för SHL-omgång igen efter landslagsuppehållet och för ovanlighetens skull bjuder denna vecka på en onsdagsomgång i SHL och torsdag för HockeyAllsvenskan. När vi nu sparkar igång SHL igen och går in i omgång 25 så är det Luleå som leder ligan tack vare ett måls bättre målskillnad än Färjestad på andraplats. Längst ner i tabellen hittar vi Timrå och Mora på kvalplats, helt enligt allas förhandstips. Kommer något av dessa lag orka ta sig upp över strecket under seriens andra halva här nu eller bör man redan nu börja förbereda sig för att vinna kvalet istället?

Då det spelas hela 13 matcher under onsdag och torsdag denna vecka så finns det flera intressanta spel och i vanlig ordning får ni här våra bästa drag samt förslag till Powerplay-system.

Motivering till Färjestad finns längre ner i en av våra spelrekar och vad gäller Luleå så är de utan tvekan klassen bättre än Mora och ska bara slå dalalaget på hemmaisen.

Rögle har förvisso tappat den fina form de hade och åkt på en del förluster på slutet, men på hemmaplan mot ett svagt Brynäs litar vi ändå fullt ut på de grönvita.

Skellefteå klev in till landslagsuppehållet med tre raka förluster i SHL och samtidigt ett uttåg ur CHL där Plzen blev för starka. Skellefteå har verkligen svängt fram och tillbaka över formkurvan hela säsongen och när man nu gästas av ett formstarkt Linköping så testar vi X2 i denna match.

Vad gäller övriga fyra matcher på kupongen så går vi på helgarderingar där då det känns som helt öppna historier.
SHL:

Onsdag:

Djurgården – HV71
Färjestad – Örebro
Luleå – Mora
Rögle – Brynäs
Skellefteå – Linköping
Timrå – Frölunda
Växjö – Malmö


HockeyAllsvenskan:

Torsdag:

Vita Hästen – BIK Karlskoga
Almtuna – Västerås
Björklöven – AIK
Modo – Västervik
Oskarshamn – Karlskrona
Södertälje – Tingsryd
Färjestad har gått otroligt bra innan uppehållet och med nio vinster på de tio senaste matcherna har man klättrat ordentligt i tabellen och jagar förstaplacerade Luleå på allvar. Endast ett måls sämre målskillnad är det som håller Karlstadlaget borta från förstaplatsen av SHL-tabellen för stunden.

Vad gäller Örebro så har de endast 2 segrar under sina 10 senaste matcher och två omgångar innan uppehållet valde man att göra en förändring då Sundblad fick gå och Niklas Eriksson tog över huvudtränaruppdraget och fick de gamla spelarprofilerna Henrik Löwdahl och Jörgen Jönsson som assisterande tränare.

Den nya tränarkonstellationen fick en riktig smakstart då man vann med hela 7-1 hemma mot Frölunda i första matchen men kunde därefter inte följa upp det utan i match två blev de 3-1 förlust hemma mot Malmö. Frågan är vad de nya tränarna nu kan åstadkomma när de haft ett uppehåll på sig att fila på spelet?

Med tanke på Färjestads helt fantastiska form och deras grymma hemmafacit med nio segrar på 12 matcher så tror vi dock inte att Örebro kan utmana värmlänningarna under onsdagen. Utan även om Örebro fått ihop spelet bra under uppehållet så är Färjestad ett övermäktigt motstånd och vi räknar stenhårt med att det blir segerfest i Karlstad för Färjestad.


Vita Hästen – BIK Karlskoga

BIK Karlskoga att vinna till 1.90 gånger pengarna hos Bet365 5 units


Här har vi två lag med hela motsatt formkurva. BIK Karlskoga är HockeyAllsvenskans formstarkaste lag med hela åtta segrar på sina tio senaste matcher samtidigt som Vita Hästen endast vunnit en match av sina tio senaste.

BIK Karlskoga saknar förvisso två spelare i Olle Eriksson-Ek och Oskar Bäck som är med i JVM-truppen men detta till trots så tog man en stark hemmaseger i senaste omgången med 1-0 mot Modo. En riktig krigarinsats av värmlänningarna där man avgjorde via ett sent mål.

Vita Hästen är en klubb som nästan tycks befinna sig i upplösningstillstånd för stunden. Det är för tillfället en stor spricka mellan styrelsen och lagens supportrar i sociala medier och laget ligger toksist med endast 24 poäng på 29 matcher, hela 12 poäng har man upp till säker mark. Just nu finns det verkligen inget som talar för att Hästarna från Norrköping ska lyckas undvika negativt kval.

Tittar vi på lagets fyra senaste matcher så är det fyra raka nollpoängare och man har haft otroligt svårt att göra mål, med endast ett enda mål under de fyra matcherna. Samtidigt som man släppt in elva. Som ni själva förstår, det är verkligen bäcksvart i Vita Hästen för stunden.

Med detta i bakhuvudet samtidigt som BIK befinner sig i en så fin form så känner vi att allt talar för en ny seger för värmlänningarna här och tycker det är bra värde på BIK ner till 1.75 i odds.
Här väljer vi ett spel till dubbla pengarna då Mora ligger sist i tabellen med Luleå leder densamma. Men framför allt är det Moras bedrövliga facit på bortaplan som gör att vi känner oss trygga med spelet. Mora har på sina tolv bortamatcher förlorat hela nio stycken efter ordinarie tid och åtta av dessa med minst två mål. Genomsnittsförlusten för laget borta är 1.56 mot 4.44 och räknar vi med Moras två vinster så blir målskillnadssnittet 2.00-3.83 istället. De är dessutom uppe i sju raka nederlag borta. Hemma har de dock två raka segrar och frågan är om det var positivt med uppehållet eller inte nu när de fått känna på lite av segerns sötma igen.

För Lule så är det inte lika briljerande siffror i vinstfavör även om de på hemmais segrat i sju av sina tolv matcher redan efter ordinarie tid. Sju raka segrar har det dock blivit där inklusive de två på straffar. Imponerande även om det inte är med stora siffror. Dock av de totala hemmasegrarna har det blivit fem segrar med minst två måls marginal och genomsnittsvinsten landar på 3.00-1.00 och om vi räknar med samtliga matcher blir det ett målskillnadssnitt på 2.58-1.67.

Lagen har mötts inbördes tre gånger uppe i Luleå sen Moras återtåg till SHL och det har blivit tre hemmasegrar där två klarat linan på -1.5 mål. Vi tror på en målsnål historia här då Luleå släpper in minst mål i SHL och matchkaraktären borde bli ett försvarande Mora. Luleå lär heller inte ta ut sig mer än som krävs, men två måls marginal är säkert nog för tre poäng. BOL!

Kommentera

promo
td