Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2018
20

Premier League, omgång 18!

Julen är i antågande men det har redan blivit tidig julklappsöppning i Manchester United som gav sina fans en högt stående önskan. En ny manager som kan föra laget till nya stora titlar likt Sir Alex Ferguson. Nu blev det visserligen endast en interimistisk julklapp i den norske legenden Ole Gunnar Solkjaer., men allt verkade vara bättre enligt de flesta fansen, än att ha kvar den nuvarande managern, José Mourinho. Sagt och gjort så tog tomten med sig honom vidare på färden med sina renar. Nu är vi dock många som med spänning ser fram mot var tomten tänker dela ut portugisen härnäst. Lägst odds är att han inte har en ny adress före den 1 januari 2020 dock, men nio gånger pengarna på att tomten tittar förbi Wolves med honom ger Unibet åtminstone.

Kevin de Bruyne är annars tillbaka på allvar i Manchester City efter sin skada som han ådrog sig redan i första Premier League matchen för säsongen. Med sitt mål i ligacupen borta mot Leicester i tisdags var han en stor del i att laget avancerade vidare till semifinal och kan få möjlighet att försvara titeln från i fjol senare under vinter. Dock kommer inte finalmotståndaren då vara Arsenal åtminstone, eftersom de fick se sig besegrade på hemmaplan med 0-2 mot Tottenham. Även Londonlaget Chelsea har tagit sig fram till en semifinal, men det mest intressanta är att vi även kommer få se dunderskrällen Burton tillsammans med de tre storklubbarna när det är dags för dubbelmöten som ska avgöra vilka två lag som får äntra den stora scenen på Wembley.

Det är alltså fortsatt intensivt för några av storklubbarna som nu har tre olika cuper samt ligaspel att fokusera på. Kanske tur då att Champions League har ett litet uppehåll till slutet av februari så att lagen inte behöver rulla runt mer än nödvändigt för att inte slita sönder spelarna helt. Men efter nyår kommer vi nog allt få se många nya laguppställningar i FA-cupens tredje omgång när Premier League klubbarna gör entré (trots digniteten och att det är en av de mest anrika cuperna världen över). Men redan nu över jul och nyår påminner vi om att vara extra uppmärksamma på vilka elvor lagen kommer starta med, då ligaspelet är intensivt med hela fyra omgångar på runt tolv dagar.

Men innan vi går händelserna i förväg fokuserar vi på helgens omgång som kommer spelas över tre dagar mellan fredag och söndag. Dessvärre inte mycket till toppmatcher som står på programmet, utan det mest intressanta i toppen är att Everton på en åttondeplats tar emot tredjeplacerade Tottenham. Vi utnämner åtminstone den till omgångens huvudmatch även om sjundeplacerade Wolves ska ta sig an Liverpool hemma på Molineux Stadium. I botten hittar vi den viktigaste matchen mellan Huddersfield och Southampton där tre poäng kan vara mer värdefullt än guld när vi summerar säsongen i mitten av maj.

I den senaste omgången uppmärksammade vi att ingen av de tio matcherna slutade oavgjort. Största skrällen stod Southampton för vilket vi varnade för i vår genomgång av Stryktipset. Vilket storlag kommer få se sig besegrade efter helgen och hur många matcher slutar oavgjort? Men nog undrar vi alla först och främst hur Manchester United kommer agera på plan nu när ”fångvaktaren” Mourinho fått lämna. Den som vill ha bra tips på spelen kikar åtminstone som vanligt lite längre ner där vi sammanfattar det bästa från omgången.

Tabelltoppen efter 17 omgångar

1. Liverpool, 45p +30
2. Manchester City, 44p +38
3. Tottenham, 39p +15
4. Chelsea, 37p +21

Bottenstriden inför omgång 18

17. Southampton, 12p -16
18. Burnley, 12p -18
19. Huddersfield, 10p -18
20. Fulham, 9p -26

Helgens spelschema (omgång 18):

Fredag:
21.00 – Wolverhampton v Liverpool

Lördag:
13.30 – Arsenal v Burnley
16.00 – Bournemouth v Brighton
16.00 – Chelsea v Leicester
16.00 – Huddersfield v Southampton
16.00 – Manchester City v Crystal Palace
16.00 – Newcastle v Fulham
16.00 – West Ham v Watford
18.30 – Cardiff v Manchester United

Söndag:
17.00 – Everton v Tottenham

Förra veckans Premier League spel plussade 5.7 units och vi känner att vi är på väg att hitta tillbaka till vår minimiform igen efter en lite kallare vecka omgången innan. Vi fortsätter växla upp medan det är fri sikt och snön smälter.

Som vanligt tar vi även en snabb titt på de olika individuella ligorna innan summeringen av våra bästa spel. Ingen ändring i toppen utan det är fortsatt delad skytteligaledning mellan Aubameyang och Salah på tio mål var. Där bakom smög sig Sterling dock upp på en delad tredjeplats tillsammans med Kane på nio mål var. I assistligan utökade spelgeniet Eden Hazard sin ledning och är nu uppe på nio målgivande passningar, vilket är två fler än Fraser som står kvar på sina sju. Dock har Leroy Sané med sina två i senaste omgången klättrat upp och delar nu andraplatsen. Flest poäng vad gäller den mer negativa listan i tilldelade kort så toppar Wes Morgan från Leicester med två röda och tre gula.



Statistiskt går 55.6% av Liverpools bortamatcher den här säsongen över 2.5 mål. Den siffran förra säsongen var 73.7%. Antalet mål den här säsongen i Liverpools bortamatcher landar på 2.67 per match medan det förra säsongen var 3.53. För Wolves är siffrorna från den här säsongens hemmamatcher endast att tre av nio gått över linan men snittet landar likväl på 2.56. Mot topplagen (ifall vi räknar de åtta bästa) så är det tre matcher av fyra som fått över 2.5 mål.

Samtidigt är det två lag med bra form och på de tre senaste matcherna lagen spelat är det idel segrar. Under dessa snittar Wolves 2.00 mål framåt medan det för Liverpools del hamnar på 3.33. Visserligen endast fyra mål insläppta tillsammans på de matcherna.

Med gryende form och sylvassa avslutare i bägge lagen känns överspelet givet till 1.90, vilket har en brytpunkt på 52.6%. Vi tror det här är klart vanligare och pekar på att Liverpools snitt borta från förra säsongen är ett bättre riktmärke. Så spel ner till 1.82 rekommenderar vi, vilket är en brytpunkt på 55%. BOL!



Det här är en match med ett flertal olika spel som kan vara intressanta. Dels handikapp på Newcastle men -2.5 till under tio gånger kändes inte lika lockande som när de möter några klasser bättre lag och vi erbjuds närmare tjugo gånger, även om det är jumbolaget Fulham med minus 26 i målskillnad som kommer på besök nu. Ett eventuellt överspel till dubbla pengarna är inte helt ointressant heller då Rondon i hemmalaget kommit igång lite med målskyttet medan Fulham besitter spetskompetens i bl a Mitrovic även om de inte alls får till det på banan. Men Newcastle är inte lika defensiva hemma vilket kan öppna upp matchen.

När vi övervägt allt så landar vi i den raka ettan som vi ändå tycker känns stabil, och det mycket pga att Fulham inte får till det alls. Inte ens den nye tränaren Ranieri har fått ordning på laget och det är kolsvart form, framför allt borta. En enda poäng på nio matcher med urusla minus 18 i målskillnad. Sju raka nederlag och endast ett producerat mål framåt på de fyra senaste bortamatcherna – mot United som inte alls levererar.

Nej, det här kommer bli för svårt även borta mot Newcastle som vi väntar på ska få sitt lilla uppsving, men segern senast kan ha gett den extra energi som kan behövas för att inleda en liten formtopp. Möter dock Liverpool borta i nästa match så det kan bli en kortvarig formkurva uppåt. Åtminstone kommer de inte spara på några krafter till den matchen utan det får bli full ansträngning här och nu så de kan få ett trevligt julfirande med tre poäng in på kontot. Spelbart ner till 2.00 åtminstone. BOL!



West Ham har nu hittat en riktigt bra form med fyra raka trepoängare och en målskillnad på 11-3 under de matcherna. Detta har gjort att man klivit upp på plats nio i tabellen och är på samma poäng men med två måls bättre målskillnad än lördagens motståndare Watford.

Lördagens motståndare Watford kommer till match med endast en seger under sina sju senaste matcher och totalt fyra förluster under de matcherna, knappast någon bra form för Watford inför sista omgången innan jul alltså.

West Ham har som sagt en strålande form med fyra raka segrar och är ett av ligans formstarkaste gäng för stunden. På hemmaplan har man dessutom gått bra senaste tiden efter en trög start. Med fem segrar på de sju senaste matcherna och endast två förluster. De två förlusterna har kommit mot topplagen Manchester City och Tottenham samt ett kryss mot Chelsea. I övrigt har man fyra segrar och formen är alltså stark även på hemmaplan.

Med tanke på West Hams fina form med fyra raka segrar och fem segrar och ett kryss på senaste sju matcherna så tror vi stenhårt på West Ham hemma mot ett formsvagt Watford och tycker det finns gott värde på West Ham ner till 2.00 i odds.

Kommentera

promo
td