Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2018
23

Hockey V.52, del 1!


Äntligen dags för lite härlig annandagshockey och vilken annandag jul det är vi har att se fram emot ute i landets hockeyarenor och ishallar. Vi har full omgång i SHL med sju matcher och dessutom fem matcher från HockeyAllsvenskan som alla spelas samma dag, hela 12 heta matcher i landets två proffsligor alltså. Vi har med andra ord en ordentlig hockeyfest framför oss!

Några matcher som står ut lite extra under annandagen är toppmötet i Göteborg mellan SHL-trean Frölunda och ligaledarna Luleå. Faktum är att indianerna från Göteborg har chans att gå om Luleå vid en seger under ordinarie tid här. Räkna med mycket folk och god stämning i Scandinavium.

Vi har även ett riktigt toppmöte i Karlstad där serietvåan Färjestad gästas av femman Växjö. I den jämna SHL-tabellen kan faktiskt Växjö springa ikapp Färjestad vid seger här, då det bara skiljer tre poäng mellan lagen.

Vi har två ordentliga toppmöten i HockeyAllsvenskan också att se fram emot. I Karlskoga möts trean BIK Karlskoga och ettan IK Oskarshamn. Kan BIK dra nytta av sin fina form och hemmaplansfördel här för att krympa avståndet till Oskarshamn ytterligare?

Fyran i tabellen Västerås tar även emot tvåan AIK under annandagen och detta är två topplag som är i lite tvivelaktig form då Västerås har två raka nollpoängare och AIK tre raka. Vilket av dessa topplag lyckas bryta trenden under annandagen?

Det blir även självklart intressant att följa Leksand i deras första match efter att Leffe Karlsson fått gå och rutinerade tränaren Roger Melin kommit in. Kan Melin få Leksand att bryta sin förlustsvit på nio matcher utan poäng direkt under annandagen? Eller blir det en tionde raka förlust när Uppsalalaget Almtuna kommer till Dalarna och Tegera Arena?


Om vi börjar med spikarna så är det Brynäs, Skellefteå och Rögle som vi litar på till fullo under annandagen. Motivering till Brynäs och Rögle finner ni längre ner i våra rekar.

Skellefteå väljer vi att gå på mycket på grund av att de helt enkelt är ett betydligt bättre hockeylag än Mora. Dalalaget har förvisso tre raka segrar på hemmaplan men Skellefteå har kommit ut riktigt bra sedan landslagsuppehållet med två raka trepoängare och vi tror på den tredje raka under onsdagen!

Vår halvgardering hamnar i toppmötet i Karlstad där Färjestad alltså tar emot regerande mästarna Växjö. Även om Färjestad åkte på en förlust i senaste omgången så har man gått väldigt bra på slutet och är ligans formstarkaste lag under de 15 senaste matcherna. Växjö har visat ju längre säsongen har gått att man är ett topplag även i år men bortaspelet har man inte riktigt lyckats få till ännu och står just nu på fyra raka förluster och endast en seger under de sju senaste bortamatcherna. Med detta bortafacit blir det naturligtvis tufft mot ligans bästa hemmalag och därför kör vi 1X i denna match!

Övriga matcher på powerplay-kupongen känner vi är helt vidöppna och väljer därför att gå på helgarderingar där.
SHL:

Onsdag:

Djurgården – HV71
Frölunda – Luleå
Färjestad – Växjö
Malmö – Linköping
Timrå – Brynäs
Mora – Skellefteå
Örebro – Rögle


HockeyAllsvenskan:

Onsdag:

Tingsryd – Pantern
Västervik – Södertälje
BIK Karlskoga – Oskarshamn
Leksand – Almtuna
Västerås – AIK

Torsdag:

Karlskrona – Björklöven
Vita Hästen – Modo

Brynäs har verkligen hittat ett vinnande koncept sedan Magnus Sundqvist tog över rodret den 5 november. Det började förvisso med två övertidsförluster men därefter har det gått bättre och just nu har man tre raka trepoängare och fyra vinster på de fem senaste matcherna. Brynäs är även ligans formstarkaste lag sett till de tio senaste matcherna och den goda formen har gjort att man klättrat upp hela vägen till sjätteplatsen i SHL-tabellen och faktiskt bara har fem poäng upp till serieledarna Luleå. Vem hade kunnat två detta för drygt två månader sedan?

För Timrås del är däremot formen långt ifrån lika bra. Man kommer till match med endast en övertidsseger under de fem senaste matcherna och den dåliga formen har nu gjort att nykomlingen ligger sist i tabellen. Man lyckas förvisso plocka en del segrar på hemmaplan fortfarande men när man gästas av ett så pass formstarkt lag som Brynäs så ser vi inte hur det ska kunna ske denna gång.

Lagen möttes även tidigare under december i Gävle och då blev det en komfortabel 5-1 seger för Brynäs, vi räknar med en ny seger för Gävlelaget under annandagen och tycker att det finns värde på Brynäs ner till 1.75 i odds.
Det började så bra för Örebro med deras nya tränartrio när man vann hemma med hela 7-1 mot topplaget Frölunda i första matchen, därefter har det gått utför. Efter den inledande segern så har man nu tre raka förluster och man ser alltmer ut som det Örebro som gjorde att Niklas Sundblad fick lämna tränarposten för fyra omgångar sedan.

Faktum är även att man i de två senaste matcherna har förlorat tredje perioden med 3-0 vid båda tillfällena och därmed tappat de ledningar man krigat till sig under matchernas första 40 minuter. Knappast något stärkande för ett naggat självförtroende.

På annandagen är det dags för hemmamatch mot Rögle och det blir de nya tränarnas fjärde hemmamatch på fem matcher. Att matchen är mot just Rögle bör dock få alla örebroare lite extra illamående när man är på väg till Behrn Arena. Rögle är nämligen lite av Örebros boogey-team och har sex raka segrar mot närkingarna och hela 13 segrar på de 15 senaste matcherna lagen emellan. Ofta tycker vi att det här med inbördes möten är ganska överskattad information att gå på, men när tendens är så tydlig som i detta fall så finns det absolut stor anledning att ta med det i beräkningen och vi tror att Rögle kommer ta sin sjunde raka seger här mot ett svagt och mentalt nedtrampat Örebro och ser värde på skåningarna ner till 2.35 i odds.
Malmö besegrade Luleå med 4-0 i sista matchen inför jul men förhoppningsvis äter inte skåningarna mer än de ska på julbordet, och är lika alerta på annandagen när Linköping kommer på besök.

Malmö är ruggigt effektiva hemma den här säsongen och har endast förlorat en match på tolv försök. Visserligen sex stycken som vunnits efter övertid och straffar men det var stabilt att besegra Luleå med 4-0 och vi tror Malmö fortsätter på den inslagna vägen när nästa Norrlandslag kommer på besök.

Linköping har två raka förluster i SHL nu och senast blev det förlust med hela 6-2 borta mot Skellefteå. De har dock endast haft en match senaste arton dagarna medan Malmö haft tre matcher under samma period även om det mest är de två senaste som bör tillföra matchtempot något.

Vidare är Malmö det lag som släpper in minst mål på hemmaplan medan Linköping är det laget som gör minst mål på bortaplan. Så även underspel är intressant här – om inte Malmö får total islossning. Under 4.5 går att få till 1.91 i odds.

I grunden en svår match för skåningarna men de imponerar på hemmaplan och att då tacka nej till ett odds över dubbla pengarna gör vi så klart inte här. Random lag mot random lag i SHL vinner ju hemmalagen 47.3% efter ordinarie tid den här säsongen, dvs ett odds på 2.11. Många faktorer här som talar för hemmaseger och vi sätter spelvärde på allt över 2.00 här. Tänk på att Linköping endast vunnit fyra bortamatcher på sina tolv försök. BOL!

Kommentera

promo
td