Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2018
25

Genomgång av Europatipset (26/12)

En helt fantastisk europatipsomgång mitt i veckan som är en kopia av ett stryktips. Dels är majoriteten av matcherna från Premier League som dessutom kompletteras med matcher från Championship. Vidare är det hela tio miljoner i potten för 13 rätt. Kan det bli bättre på en onsdag? Eller Annandag jul om vi hellre håller oss till att det är en helgdag. Extra intressant omgång blir det då topplagen City och Chelsea vek ner sig senast mot blekt motstånd och jag fick ta på mig dumstruten. Så även om det är frågetecken på formen där så ser vi hur mycket det påverkar inför omgången då bägge dessa topplag har värde dagen innan. Det här kan bli en riktigt fin julklapp, om än lite försenad. Lycka till alla och fortsatt gott julfirande önskas!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 2, en tvåa)
(2) Leicester – Manchester City 2
City överraskade de flesta förra omgången , och framför allt mig, när de tappade samtliga poängen hemma mot Crystal Palace. Så kan det gå ibland i sportens värld när man förlitar sig på Englands bästa lag på hemmaplan. Klart det är lite frågetecken hur det står till med laget mentalt och även formmässigt till viss del. Det är ju även ett intensivt spelschema och poängen kommer tappas i sådana matcher. Men nu undervärderar streckspelarna City helt och hållet och får dit 63% bara när de enligt marknaden vinner runt 72%. Mycket även pga att Leicester skrällvann över Chelsea i sin match. Given spik på City dock, och om världen bara har återställt sig någorlunda efter jordskredet senast så ska City ta hem det här trots bortaplan.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Sheffield United (match 13, en etta)
(13) Sheffield United – Derby 1
Som komplement till övriga spikar hittar jag en trevlig 41%-are så att vi kan ha med skrällar i de övriga tungt streckade matcherna, då omsättningen kommer bli bra och det blir runt tio miljoner i jackpottpengar. Sheffield kommer med tre raka hemmamatcher utan seger där de två senaste blivit förlust dessutom, dock mot topplagen Leeds och WBA. Oroväckande med endast 1-1 borta mot bottenlaget Ipswich senast. Tror dock de kan resa sig igen då de normalt är starka hemma. Segrade med 3-1 förra säsongen i det här mötet. Derby visar okej form men har två raka oavgjorda matcher, bägge på hemmaplan. Lär få svårt här, och spiken på Sheffield som segrar kring 46% av matcherna känns perfekt.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Liverpool (match 3, en etta)
(3) Liverpool – Newcastle 1
Skatorna får inte alls till det även om de tillfälligt kan plocka lite poäng här och där. Borta blir det defensivt som vanligt med minst en fembackslinje, men inte ens det lär kunna rädda laget från norr i den här svåra bortamatchen mot Liverpool. För inte kan Liverpool göra en City och vika ner sig hemma. Sex raka segrar totalt nu varav fem är från ligan. Kanske inte de tuffaste lagen de mött men Newcastle bli än enklare. Hemma är Liverpool nästan ostoppbara med 29 raka matcher utan förlust. Extremt bra defensivt dessutom med endast två insläppta på åtta matcher i år medan de förra säsongen släppte in tio mål på nitton hemmamatcher. Ett totalt snitt på 0.44 mål insläppta mål per match. Newcastle det laget som har näst svårast med målskyttet dessutom får vara glada om de kan hålla 0-0. Spik till höga 84% och det är i paritet med deras vinstchans.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Manchester United – Huddersfield X
Manchester United med Solskjaer vid rodret hade lekstuga i sin första match och segersiffrorna skrevs till 5-1 borta mot Cardiff. Självklart kan det här vara nyckeln och svaret på Uniteds framtid men nu kommer de får möta ett enormt försvarsinriktat Huddersfield. Visserligen ett lag som är i usel form med fem raka förluster i ligan men de spelade oavgjort på bortaplan både mot City och Chelsea i slutet av förra säsongen. Så United till 90% känns inte som en vidare bra spik även om allt kanske har löst sig nu när Mourinho är borta. Går inte lämna United utanför kupongen dock, men krysset måste med – minst!
Statistik

(7) Crystal Palace – Cardiff 2
Även här har vi ett lag som blir kraftigt betrodda på streckspelet då de segrade borta med 3-2 mot självaste City senast. Rättvist på sitt sätt men vi ska ha i baktanke att laget inte visat upp tillräcklig stabilitet men jag har trott på laget länge. Kanske är de på rätt väg nu, och i en helt annan omgång kunde det vara en vettig spik. Men 68% känns högt och folk glömmer bort Cardiff mycket pga raset hemma mot United senast. Har gjort det godkänt tidigare även om det mest är på hemmaplan de tar sina poäng. Vill ändå varna för låga 10% på tvåan här. Crystal Palace får inte sväva iväg i tankarna och vara kvar i senaste segern.
Statistik

(10) Leeds – Blackburn X
Leeds imponerar verkligen men jag ger mig inte. De måste kapitulera snart. Senast borta mot Villa låg de under med 2-0 men vände och vann vilket visar på styrka. Ska det här bli säsongen då de kan hålla hela vägen eller ska raset komma snart? Sex raka segrar nu åtminstone, men möter nykomlingen Blackburn som gjort det bra överlag och föll senast sent hemma mot Norwich – det andra topplaget i ligan. Leeds galet överstreckade på sina 76% då de knappt vinner sex av tio matcher.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(4) Tottenham – Bournemouth 1
Formlaget nummer ett i England just nu på ”hemmaplan” känns som en given etta, likt City i senaste rundan. Kommer dessutom med en 6-2 seger över Everton borta. Streckade på höga 82% och bör vinna så klart. Men har man möjlighet för att öka systemet så behöver vi hitta både värde och pengar i några av de matcher med mycket streck på ena sidan. Bournemouth har spelat okej på slutet med en knapp förlust mot Chelsea i ligacupen samt blev det seger med 2-0 över Brighton senast. Har dock bara två segrar på senaste åtta i ligan, men svagt uppåtgående form igen.
Statistik

(5) Burnley – Everton 2
Everton har ett okej hemmafacit men har mest mött skräp. Det fick de verkligen känna på senast vid 6-2 förlusten mot Tottenham. Är likväl ett starkare lag än Burnley men inget lag har någon vidare formkurva uppåt. Everton med fem senaste ligamatcherna och endast två poäng medan Burnley har en seger och totalt fyra inspelade poäng på senaste tio ligamatcherna. Låga 45% på Everton kan uppmuntra till att spika.
Statistik

(6) Brighton – Arsenal X
Ett Arsenal med merparten av backlinjen skadade där de dessutom har tappat lite av den bländande form de inlett med. Vann visserligen hemma mot Burnley senast med 3-1 men förlust matchen innan mot Southampton samt åkte de ut mot Tottenham i ligacupen. Brighton visserligen med tre raka förluster, dock i två bortamatcher och hemma stod Chelsea för motståndet där det slutade 1-2. Tagit två tredjedelar av sina poäng hemma och kan nog plocka en pinne till här. Låga 14% på hemmalaget är också intressant för Arsenal har problem just nu även om Özil var tillbaka i laget från starta senast.
Statistik

(8) Watford – Chelsea 2
Watford är visserligen stekheta igen likt den fenomenala inledningen på säsongen. De slog även Chelsea med 4-1 hemma i våras och Chelsea kommer till den här matchen med en förlust i bagaget hemma mot Leicester. Men här måste vi titta på strecken först och främst. Endast 53% på Chelsea är rena kapet, speciellt i en sådan här omgång i övrigt. Klart det kan skrälla och form är viktigare än kvalité men enstaka händelser ska inte vägas in för mycket, om strecken inte är uppåt väggarna. Nu kommer Chelsea ha värde vilket är tacksamt men vid 70% streck kunde man plockat bort dem just pga oroväckande resultat senast.
Statistik

(9) Birmingham – Stoke 2
Kan Birmingham ha kommit upp på spåret igen när de senast slog Wigan borta med 3-0? Jag tror det för tidigare under säsongen har de imponerat med bl a elva raka matcher utan förlust. Hemma är de dessutom starka med endast en förlust på elva matcher den här säsongen. Var dock 10-3-10 förra säsongen. Möter nu Stoke som var en seriefavorit när säsongen startade. Inledde uruselt men har fått ordning på det mesta och spelat tio matcher i rad på slutet utan förlust, visserligen hela sex oavgjorda. Fortfarande få vinster och förluster borta med 2-7-2 (15-16). Krysset streckat på höga 34% men känns som det ligger nära till hands igen men svårlöst match. Bäst värde på tvåan.
Statistik

(11) Norwich – Nottingham 2
Kanariefåglarna fortsätter imponera likt Leeds och innehar nu andraplatsen. Möter dock förväntade topplaget Nottingham som dalat lite på slutet med tre mållösa matcher och endast en inspelad poäng under dessa. Nottingham kan däremot fortfarande stoltsera med att de endast har en förlust på bortaplan efter elva matcher. Ska det bli en tolfte seger i rad för hemmalaget? Det måste komma ett litet fall förr eller senare och senast satt segern hårt inne och nu möter de dessutom ett bättre lag. Låga 13% på laget som ligger sjua i tabellen är ett fynd här. Vinner drygt 22% av matcherna enligt marknaden.
Statistik

(12) Swansea – Aston Villa 1
Villa är lite starkare hemma än borta men åkte på sin andra förlust på hemmaplan för säsongen senast trots 2-0 ledning mot Leeds. Endast en seger på de fem senaste bör vi belysa lite extra. Nu på bortaplan mot Swansea som är lite på gång borde bli för svårt. Swansea föll dock senast mot Hull efter två raka segrar men Hull är verkligen på gång med fem raka nu utan förlust och hela elva inspelade poäng. Mot sådana lag är det ingen skam att förlora på bortaplan. Tar snabb revansch här. Jämnstreckad match där det oavgjorda är det enda som tappar värde om vi tror på marknaden.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 2916 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 96 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td