Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jan 2019
03

Hockey Vecka 1, del 1!

Då är vi äntligen tillbaka med en analys av veckans bästa hockeybets efter ett litet juluppehåll och det är dags att börja bygga på 2019 års plussaldo! Vi hoppas ni alla haft ett riktigt bra nyår och är redo för en ordentlig genomgång av årets första hockeyvecka med de bästa dragen för att inleda det nya året på rätt sida!

Under årets första vecka bjuds vi på hela 14 matcher från landets två proffsligor i ishockey och som vanligt går vi igenom matcherna för att hitta de bästa singelspelen och dessutom leverera ett förslag på omgångens bästa Powerplay-system.


Frölunda – Timrå känns som en given etta där vi har ett Frölunda i väldigt god form med sex segrar på de sju senaste matcherna mot ett Timrå med endast två vinster senaste sju matcherna. Faktum är även att Frölunda slog Timrå två gånger om under december och vi räknar stenhårt med en ny seger för göteborgarna här.

Nere i Malmö så spelar rödhökarna hemma mot Örebro och även om det gått lite knackigt för Malmö på slutet så är man i grunden ett betydligt bättre lag än Örebro, och närkingarna har inte lyckats få det lyft man hoppats på med nya tränartrion. Dessutom har Malmö hela fem raka segrar sett till inbördes möten här, så vi räknar iskallt med en ny seger för Skånepågarna.

Rögle har förvisso börjat vinna lite igen efter jul här men nu möter man ett formstarkt Brynäs med fyra segrar på sex senaste. Brynäs har dessutom vunnit de två tidigare mötena, som spelats på Rögles hemmais nere i Skåne, med 4-0 gånger två. Vi räknar med en ny seger för Gävlelaget i helgen och väljer att strecka ettan i match fyra på kupongen.

Sista matchen som vi känner oss helt säkra på är mötet mellan rivalerna Linköping och HV71 i Saab Arena. HV71 har verkligen börjat få utdelning för sina fina underliggande siffror på slutet nu och med sju segrar samt poäng i åtta av de nio senaste matcherna så är känslan att Jönköpingslaget verkligen börjat hitta rätt nu. Även om Linköping kommer till spel med tre raka segrar här så räknar vi med att HV71 ska ta sin åttonde seger på senaste tio, och lockas självklart av att en HV-seger skulle kunna öka på utdelningen lite extra.

Vi väljer även att ta en halvgardering i mötet mellan Skellefteå och Färjestad. Känslan är att det är två formsvaga lag som möts här efter att Färjestad åkt på tre förluster under fyra senaste matcherna. Skellefteå har förvisso inte fått mycket att stämma denna säsong men nio segrar under senaste elva matcherna mot Färjestad gör att vi väljer att gå på 1X i vårt PP-system.

Vad gäller övriga tre matcher så känns det vidöppet där och vi kör därför på tre helgarderingar och hoppas på de minst streckade lagen i de matcherna!Med det så lämnar vi Powerplay-kupongen för denna gång och går vidare mot en analys av veckans bästa singelspel, där vi har flera intressanta drag.


SHL:

Lördag:

Frölunda – Timrå
Luleå – Växjö
Malmö – Örebro
Brynäs – Rögle
Linköping – HV71
Mora – Djurgården
Skellefteå – Färjestad


HockeyAllsvenskan:

Torsdag:

BIK Karlskoga – Pantern
Tingsryd – Björklöven

Fredag:

Karlskrona – Almtuna
Leksand – AIK
Södertälje – Modo
Vita Hästen – Västerås
Västervik – Oskarshamn

Leksand har fått en nästan perfekt nystart med nya tränaren Roger Melin som tog över efter att Leffe Karlsson fått lämna posten efter 3-0 förluster hemma mot Oskarshamn den 14 december.

Sedan Roger Melin tog över så har Leksand hunnit spela två matcher och det har inneburit två trepoängare. Först via 3-2 hemma mot Almtuna och därefter 3-1 borta mot Karlskrona, vilket gjort att man nu tagit sig in i topp-8 igen och ställt in siktet på allvar mot lagen framför sig i tabellen.

Under fredagen spelar man hemma mot tabelltvåan AIK och upp till den där andraplatsen i tabellen har Leksand 18 poäng. Att ta in hela 18 poäng på 21 matcher får nog dalalaget inse är ett omöjligt uppdrag och man får rikta in sig på att ta sig till SHL-kval via slutspelsserien istället.

Nåväl, man tar alltså emot AIK på hemmaplan under fredagen och det är ett AIK som kommer till Dalarna med en väldigt tveksam form. Stockholmarna vann förvisso hemma mot ett formstarkt Tingsryd i senaste omgången, men dessförinnan hade man fyra raka förluster.

Med AIK’s något tveksamma form och det faktum att Leksand sett otroligt bra ut nu när spelglädjen är återfunnen gör att vi tycker den raka ettan känns väldigt intressant här och ser bra spelvärde i Leksand ner till 2.05 i odds.
Vita Hästen befinner sig i någon form av fritt fall mot division 1. Laget har nu åtta raka förluster och endast en seger under de 15 senaste matcherna. Man tycks dessutom helt och hållet glömt bort hur man får den där lilla gummitrissan att träffa nätet bakom målvakten då man endast gjort två mål under de sju senaste matcherna. Endast två mål framåt på sju matcher är någon av de sjukaste måltorkorna denna liga har skådat.

I båset har man även Leffe Strömberg som väl knappast har utfört något vettigt i ett hockeybås senaste tio åren. Nej, det ser verkligen ”becksvart” ut för Vita Hästen framöver. Ja, just det, man plockade in föredettingen Mattias Beck när man skulle förstärka laget för att undvika kval. Knappast den typen av värvning som kommer få norrköpingslaget att undvika kval.

På fredagen tar man emot topplaget Västerås. Det är ett Västerås med endast en övertidsseger under fyra senaste matcherna och JVM har verkligen inte varit snällt mot västmanlänningarna då man tappade sin förstamålvakt Samuel Ersson. Även utan sin viktigaste spelare så ska man dock vara bra nog för att utan problem avfärda ligans jumbo och vi tycker det finns bra värde i de 2.14 som erbjuds på VIK för stunden!

Västmanlänningarna är definitivt spelvärda ner till 1.75.
Lagen har mötts två gånger den här säsongen redan och då har det varit bortamatcher för Skellefteå. Likväl är det två segrar, även om de bägge kommit efter övertid. Nu är det hemmaplan och det är en klar fördel rent generellt i SHL. Över 45% av alla matcher vinns av hemmalaget efter ordinarie tid. För Skellefteå är det dock inte fler än 35.8% men för Färjestad förlorar de exakt hälften av matcherna på bortaplan efter ordinarie tid.

Formmässigt visar inget lag någon speciell styrka just nu där Skellefteå förlorade samtliga tre matcher under mellandagarna medan Färjestad lyckades vinna sin hemmamatch mot Växjö.

För Skellefteå är det 2-0-2 på de fyra senaste hemmamatcherna, och det är faktiskt samma för Färjestad på deras fyra senaste bortamatcher, nämligen 2-0-2.

Färjestad ligger trea i tabellen med 51 poäng men det är mycket tack vare deras fina hemmaspel. Skellefteå parkerar oroväckande i nedre regionerna med sina 40 poäng och vi väntar alla på att det ska lossna på allvar för laget. De får sina små uppsving men saknar fortfarande den stabila formen. Dock talar mycket för att det ska bli seger nu då de har bra inbördes på bortaplan mot Färjestad och då ska vi komma ihåg att Färjestad vunnit nio av sina femton hemmatcher efter ordinarie tid.

Till fina 2.25 lastar vi in en medelinsats och förlitar oss på att Skellefteå segrar närmare 50% av dessa matcher. Spelvärt till runt 2.10. BOL!

Kommentera

promo
td