Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jan 2019
04

Genomgång av Stryktipset (5/1)

Så är FA-cupen äntligen igång på allvar när Premier League lagen kliver in så här veckan efter nyår. Skrällarnas cup och frågan är vilka av favoriterna som kommer falla, om ens någon gör det. Oerhört svårt att få grepp om omgången då i stort sett samtliga matcher har lag från olika serier och inte möter varandra så ofta. Men vi ska komma ihåg att det skiljer oftast inte så mycket mellan de olika ligorna i en enskild match. Jag rekommenderar dock att luta er mot några betrodda lag för att få ett någorlunda enkelt tips att komponera ihop. Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Everton (match 4, en etta)
(4) Everton – Lincoln 1
Visserligen är Everton inte i någon vidare form för tillfället med endast en seger på de senaste åtta matcherna och det mot bottenlaget Burnley. Tar sig nu an serieledarna från League Two och det bör skilja så mycket i grunden att det här är lite av Evertons chans att dels rädda säsongen på ett snyggt sätt men framför allt att hitta ett vinnande spår och få lite självförtroende igen. Everton vinner i paritet med hur de är streckade.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Newcastle (match 5, en etta)
(5) Newcastle – Blackburn 1
Newcastle har haft en säsong av en besvikelse hittills. Det har varit nära många gånger och de har skapat en del framåt men likväl åker de oftast hem med noll poäng från matcherna. Åtminstone i för hög grad. Även här kan FA-cupen rädda säsongen för skatorna och traditionellt har de varit ett bra cuplag. Hoppas de tar fram det nu när de tar sig an Blackburn på hemmaplan. Dock har de två raka inbördes förluster mot laget när de bägge tillhörde Championship når ett par säsonger sen.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Crystal Palace (match 11, en etta)
(11) Crystal Palace – Grimsby 1
Premier League mot League Two och två lag som ligger på den nedre halvan av mittentabellen. Crystal Palace tog tre riktigt sköna poäng borta mot Wolves senast och har 3-1-1 på de fem senaste där även Manchester City fått bita i gräset. Grimsby kommer med bra form till den här matchen även om det blev ett nederlag mot topplaget Mansfield i senaste omgången. Crystal Palace bör vara huvudet högre här och till 82% finns det antagligen även lite värde.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(6) Bolton – Walsall 2
Bolton kommer från en 6-0 förlust borta mot hull och hela säsongen är mer eller mindre ett fiasko till trots de inledde lite överraskande i augusti. Nu är dock segrarna lätträknade och vi hittar endast en på de sexton senaste matcherna. Walsall uppvisar ingen dunderform heller för tillfället men har skickat ut Coventry och Sunderland från FA-cupen tidigare under säsongen och Bolton skrämmer inte mer än dessa lag. Tvåan väldigt intressant till 20%.
Statistik

(10) Bristol City – Huddersfield 1
Huddersfield har fullt sjå med att försöka få ordning på laget för att ta poängen som krävs i Premier League för att ens kunna rädda ett nytt kontrakt. Kan de ens ha fokus på FA-cupen nu? Samtidigt kan det vara ett halmstrå för att kunna få känna på segerns sötma igen. Jag tror dock Bristol City blir för tuffa oavsett då de kommer med åtta raka matcher utan förlust från Championship. Här blir det en fara att titta i vilken serie de två lagen kommer från. City favoriter och vinner drygt 40% av matcherna men blir dessvärre lite överstreckade, antagligen pga Huddersfield usla form.
Statistik

(13) Accrington Style – Ipswich 1
Ipswich dundersist i Championship och det lyser rött överallt för laget. Tio förluster på de femton senaste matcherna och endast femton inspelade poäng på tjugosex matcher så här långt. Accrington kommer dock med två käftsmällar i bagaget och 0-7 i målskillnad på dessa matcher. Men Ipswich har viktigare saker som att försöka rädda sig kvar i Championship än att slita ut sig i FA-cupen. Samtidigt är det nio år sen Ipswich segrade i en FA-cupmatch och det blir nog ingen ändring på det här. Knappt värde på ettan enligt marknaden men jag höjer upp chansen ytterligare här.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Aston Villa – Swansea 1
Tia och tolva i Championship där Aston Villa hittills under säsongen dragit längsta stickan i bägge mötena inbördes med en 1-0 seger. Swansea har sex raka matcher på bortaplan i FA-cupen utan seger. Ettan måste bli betrodd i första hand här även om det är en jämn match. Streckad i paritet med vinstchans på runt 50%.
Statistik

(2) Blackpool – Arsenal X
Arsenal har fortsatta problem även om det blev 4-1 hemma mot Fulham senast. Lär använda mycket reserver här och ett oavgjort resultat för att avgöra hemma känns logiskt även om det sliter mer att få än fler matcher. Blackpool förlorade knappt med 2-1 borta mot Arsenal i höstas när de möttes i ligacupen. Absolut ingen säker tvåa till 73% även om marknaden har lite högre vinstchans på Arsenal. Här kan skrällen vara ett faktum.
Statistik

(3) Chelsea – Nottingham 1
Chelsea tillhör toppen av Premier League men det syns inte på de senaste matcherna. Tre gjorda mål på de fyra senaste matcherna är oroväckande och topplaget från Championship kan mycket väl ge Chelsea ännu en hård nöt. Men Londonlaget har en titel att försvara och på hemmaplan nu ska de bara avancera vidare. Nottingham kommer ha fokus på seriespelet istället. Dessutom har de fyra raka förluster borta i FA-cupen mot lag som Hull, Wigan, Rochdale och Sheffield U. Nästa lag att skriva upp här är Chelsea.
Statistik

(7) Derby – Southampton X
Southampton kommer med 0-0 i ryggen borta mot självaste Chelsea. Kommer låta sin unge målvakt som stod då få chansen på nytt men kan han hålla nolla igen? Derby är svårslagna och har mött bra lag från Championship på slutet. Rätt fokus här så kan de nog ta sig vidare men ligan borde betyda mer. Hemmaplan blir en viss fördel här då även Southampton lär fokusera mer på ligan för att säkra nytt kontrakt. 0-0 eller 1-1 känns som ett logiskt resultat.
Statistik

(8) Gillingham – Cardiff 1
Jag måste tro på ettan här även om Cardiff tillhör PL medan Gillingham syns till i botten av League One. Cardiff tog sin första seger på bortaplan för säsongen mot Leicester med 1-0 den 29 december. Blir alldeles för stora favoriter här när det dessutom är stor chans att de kommer vila sina bästa spelare. Fokus ligger absolut inte på cupen men stor risk att inte hemmalaget heller prioriterar den. Dock är det en stor match att få möta ett PL lag och bara den viljan kan nog få startspelarna att klara minst ett oavgjort här.
Statistik

(9) Middlesbrough – Peterborough X
Peterborough tar sig ofta långt i FA-cupen. Endast två förluster på de senaste arton matcherna. Middlesbrough borta blir dock en svår match men ett oavgjort ska de nog kunna kriga sig till. Hemmalaget rätta favoriter annars och vinner drygt sex av tio möten. Frågan är vilka som satsar mest på cupen då de bägge ligger nära kval och uppflyttning i sina respektive serier. Låga 21% på krysset är klart spelvärt.
Statistik

(12) Norwich – Portsmouth 1
Endast 57% på ettan här kan ses som ett spikförslag. Norwich tvåa i Championship medan Portsmouth leder League One. Två lag med stor chans för uppflyttning efter säsongen och då lär man inte springa sig trötta i de här matcherna även om det är den anrika FA-cupen. Norwich har nio raka matcher i cupen utan seger, dock är de ursäktade då de på slutet mött Chelsea gånger två, Southampton gånger två samt Manchester City. Klart enklare motstånd nu och på hemmaplan kan de nog kriga ner Portsmouth.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1944 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 144 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td