Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2019
05

Genomgång av Europatipset (6/1)

FA-cupen fortsätter in på Europatipset och delar helgens omgång med spansk och portugisisk ligafotboll. Dessutom har vi hela 5.5 miljoner i 13-rättspotten då ingen lyckades ha alla rätt i veckan. Så det finns massvis med skäl att spela. Framför allt har vi ju en dunderspik som inleder kupongen.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 1, en etta)
(1) Manchester City – Rotherham 1
Visserligen ingen storform på Manchester City men man tog tre mycket viktiga poäng i kampen om ligatiteln hemma mot Liverpool senast. Nu lär det stå ett antal reserver på plan för att ta sig an Championshiplaget Rotherham som huserar i de nedre regionerna. Självklart en stor match för det här laget men inte ens den motivationen kan göra så det skakar om Manchester City. City har trots allt minst två elvor som skulle konkurrera i toppen av Premier League.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Fulham (match 3, en etta)
(3) Fulham – Oldham 1
Fulham har stora problem i Premier League trots ett rätt skapligt lag på pappret. Var lite smått på gång efter två oavgjorda mot Newcastle och Wolves, samt en fin trepoängare hemma mot Huddersfield där de dessutom missade en straff. Tog snabbt stopp på Nyårsdagen där de fick se sig besegrade med 4-1 på bortaplan mot Arsenal. Borde fokusera på att rädda sig kvar i Premier League men det skiljer ett par nivåer ner till League Two laget Oldham som jagar kvalplats uppåt i första hand. Ingen given match men tillräckligt bra spik till låga 67% på Fulham.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Barcelona (match 7, en tvåa)
(7) Getafe – Barcelona 2
Barcelona har verkligen hittat gaspedalen nu. Fyra raka segrar i ligan med en total målskillnad på 13-0 där de dessutom gjort det klart bättre borta. Möter nu ett Getafe de brukar ha enkelt för och är upp i 13 raka matcher utan förlust. Senast bara 0-0 men nu är det form i Barcelona och poängen behöver spelas hem då Atletico Madrid jagar endast tre bakom. Getafe har dock bra form med fem raka utan förlust i ligan, men nu möter de självaste Goliath, och inte förlorar jätten den här matchen.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Queens Park Rangers – Leeds 1
Har Leeds inlett sin vårsäsong nu som ska bestå av en enda stor och lång svacka? De har i seriespelet imponerat stort fram till Annandagen men därefter har det blivit två förluster på rad och 2-6 i målskillnad. Leder fortfarande serien och lär fokusera fullt ut på att ta steget upp till Premier League men spelschemat är luftigt nu efter en intensiv period. Borde vila en del spelare här. Samtidigt är QPR på väg uppåt och visar fin form med fem raka utan förlust och hela elva inspelade poäng. Ettan till 34% kan ses som ett fynd här.
Statistik

(6) Newport – Leicester X
Visserligen ska Leicester vinna det här under en normal dag men jag vill likväl varna för ett oavgjort här. Det är inte alltid så enkelt att bara bege sig ner till League Two serien och tro man ska avancera vidare. Motivation, arenakänsla och reservbetonat lag brukar ställa till det. För exakt ett år sen spelade Leicester borta mot Fleetwood och fick bara med sig 0-0. Risk att de åter får vänta på att avgöra hemma. Newport helt formlösa inför den här matchen dock men lär kunna höja sig några nivåer med tanke på vilken match de har framför sig.
Statistik

(12) Benfica – Rio Ave 1
Visserligen ingen kul procent på hemmalaget här och få missar nog strecket här. Jag vill dock ändå höja upp det som en tänkbar spik då det i grunden är skillnad mellan de här lagen. Benfica kommer visserligen från två raka utan seger, men det har varit på bortaplan. Nu är det åter hemma och mot ett lag som har sju raka matcher utan seger. Inbördes är det 17-3-0 på hemmaplan för storklubben. 83% förvisso men nog ska ordningen återställas här.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Millwall – Hull 2
Hull har uppvisat enorm form på slutet efter en rätt trög inledning i serien. Fem raka segrar och åtta utan förlust, men även Millwall visar form med tre raka vinster. Köper inte riktigt att Millwall ska vara så stora favoriter de blivit trots hemmaplan och cupmatch. Marknaden är än mer ute och cyklar men samtidigt får man ha respekt för den stora skillnaden. Jag väljer av den anledningen att köra en halvgardering här men Hull får bli förstalaget.
Statistik

(5) Preston – Doncaster 1
Preston med tankar på att klara sig undan bottenträsket i Championship medan Doncaster slåss för att ta steget upp från League One. Preston har tappat form på slutet medan Doncaster har åtta vinster på senaste elva matcherna. Svårlöst men hemmalaget bör ha större motivation i matchen och får tipset. Knappt värde dessutom om marknaden är rätt på det.
Statistik

(8) Sevilla – Atletico Madrid X
Toppmöte i spanska ligan mellan trean och tvåan. Sevilla endast en förlust på senaste nitton matcherna medan Madridlaget inte förlorat på de senaste arton. Sevilla dessutom nio raka segrar hemma vilket Atletico inte är i närheten av att matcha det på bortaplan. Fördel hemmalaget här även om det slutade 2-5 när de möttes i februari förra året. 31% på ettan och 33% på krysset känns överkomligt för att plocka bort tvåan här.
Statistik

(9) Real Madrid – Real Sociedad 1
Real har haft en svajig säsong och fick endast med sig 2-2 borta mot bottenlaget Villarreal senast. Ligger dock fyra med 30 poäng, elva före Sociedad som ligger på sjuttondeplats. Madrid hemma imponerar dock än med 6-1-1 (13-3) och ska vinna det här. Tråkig procent på 81 och det finns fog för att önska sig en skräll här med tanke på övriga favoriter på kupongen. Madrid dock med nio raka segrar inbördes på hemmaplan med en målskillnad på mördande 36-10.
Statistik

(10) Gimnastic Tarragona – Cordoba X
Bottenmöte mellan två lag som för närvarande ligger på nedflyttningsplats. Tio av tjugotvå matcher inbördes har slutat oavgjort, dock inget möte av de senaste fem. Svårlöst match men rädslan att förlora är säkert större än viljan att vinna varpå krysset känns stabilt här trots 32% men det inträffar snudd på samma procent.
Statistik

(11) Osasuna – Cadiz 1
Osasuna med finfina 7-2-0 (15-5) på hemmaplan och segrade även i det här mötet med 1-0 förra säsongen. Endast 47% känns som en gåva, speciellt då även Cadiz är ett typiskt hemmalag. Räcker långt med halvgardering lutad på ettan här. Endast 20.4% av matcherna i Segunda B vinns av bortalagen hittills under säsongen på 211 matcher.
Statistik

(13) Braga – Boavista 1
Ett starkt hemmalag som gjorts till stor favorit med all rätt. Har sexton raka hemma utan förlust där de vunnit tretton av dessa. Boavista har det dessutom tufft i ligan och speciellt borta. Boavista med 2-4-11 på bortaplan förra säsongen och med endast en seger hittills efter åtta matcher. Inbördes endast 1-1 förra våren men Boavista har inte segrat borta sen 2002. 79% på ettan är en spik på de mindre systemen.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1728 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 24 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td