Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2019
07

Genomgång av Europatipset (8/1)

En av de svårare omgångarna på tipset vilket också gör att utdelningen kan flyga iväg. Jag lutar mig dock mot flera stora favoriter och hoppas dessa står och får tvinga in lite skrällar i övriga. Massvis med cupmatcher där det är svårt att veta exakt hur motiverade lagen är och var fokus egentligen ligger. Vi kan nog nå 13 rätt men frågan är vad utdelningen stannar på. Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 2, en etta)
(2) Manchester City – Burton 1
City visade att de i helgen att oavsett lag så tar de sig enkelt vidare mot lagen i de lägre serierna. Hela 7-0 mot Rotherham som i första hand prioriterar att rädda nytt kontrakt i Championship. Nu är det Burton på tur från League One och de jagar en kvalplats uppåt. Oavsett hur de gör här så är det tack och godnatt från ligacupen. Annars har Burton bra form men mot City finns inget att göra här. Tråkig spik till 96% men väldigt säker!
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Paris Saint-Germain (match 13, en etta)
(13) Paris Saint-Germain – Guingamp 1
PSG är ruskigt starka den här säsongen. Nu är de uppe i 19 raka matcher utan förlust, leder Ligue 1 överlägset med tretton poäng före tvåan och har dessutom två matcher färre spelade. Nu dags för ligacupen och man möter jumbon i serien som har klart viktigare matcher än den här. Stabil spik på PSG men lika tråkig med sina 95% som City. Men varför gå mot? Visserligen inte lika stor sannolikhet till vinst men inte långt därifrån.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Tottenham (match 1, en etta)
(1) Tottenham – Chelsea 1
Derby och toppmöte i ligacupen. Två lag i bra form även om det finns lite fler frågetecken för Chelsea som snubblat sig fram på slutet. Dessutom så har Tottenham lite extra vilodagar i det intensiva spelschemat just nu och på ”hemmaplan” måste de ses som en bra favorit. Streckad på 45% vilket också är deras vinstchans enligt marknaden. Inget lag lär dock prioritera matchen fullt ut trots att det är semifinal, och Chelsea får försöka ta sig vidare i returen ifall de får med sig ett okej resultat här.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Amiens – Angers X
Bottenmöte i franska Ligue 1 där bägge lagen slåss för att stanna kvar ovanför nedflyttningsstrecket. Angers extremt målsnåla på slutet och har 4-4 i målskillnad på sina sex senaste matcher. Lutar åt två lag som vill försvara poängen för att inte tappa mark inbördes i den här matchen. Streckad på 30% men inträffar lite oftare enligt marknaden.
Statistik

(8) Villarreal – Espanyol 1
Espanyol har det tungt borta i ligan med endast en seger på nio försök. Cupmatch nu och målet får vara att avgöra på hemmaplan för Barcelonalaget. Villarreal mot en tung säsong och endast en seger hemma men fick 2-2 mot Real Madrid i senaste hemmamatchen. I grunden klart bättre och har inbördes endast förlorat två matcher på arton försök på hemmaplan. Lutar mot knapp seger här till 51% som även är deras vinstchans.
Statistik

(12) Monaco – Rennes 1
Monaco har det mycket tungt den här säsongen och i ligan är det en nästjumboplats med endast tretton inspelade poäng på arton matcher. Borde fokusera på ligan för att rädda kontraktet men kan nog ta en seger här likväl. Rennes med fem raka segrar innan de senast även vann på straffar. Dock har fem av dessa sex matcher varit hemma. Klart sämre borta även om det skriker form i hela laget. Jag lutar mig mot ettan även om marknaden inte håller med här lika mycket. Knappt överstreckade om vi tror på marknaden medan jag vill ha vinstchansen i paritet med strecken.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Nantes – Montpellier 1
Nantes en tänkbar spik tycker jag även om marknaden inte värderar laget till mer än runt 38%. De går dock starkt på hemmaplan nu med fyra segrar och en oavgjord på senaste fem med 17-4 i målskillnad. På väg upp i ligan och förlorade senaste bortamatchen med 1-0 bara mot PSG. Montpellier endast en seger på senaste fem ligamatcherna och borde få svårt här. Inbördes klar fördel till Nantes som har 10-3-3 på hemmaplan samt fem segrar på de sex senaste.
Statistik

(5) Sporting Gijon – Valencia X
Fin procent på ettan här till låga 22 även om de håller till i ligan under Valencia. Bortalaget lär inte gå för fullt här och lär avgöra på hemmaplan senare istället. Hemmalagets chans är i den här matchen och man är svårslagna nu med endast en förlust på senaste sju matcherna. Valencia fyra bortamatcher i rad utan vinst, visserligen mot tufft motstånd i ett par av matcherna.
Statistik

(6) Girona – Atletico Madrid 2
Girona överraskar i ligan med en niondeplats så här långt. Har dock tappat mycket av formen och uppvisar fyra raka utan seger nu. Samtidigt är Madridlaget uppe i fjorton raka utan förlust nu och har klart mer kvalité och bör kunna segra redan i det här mötet. Gardera dock med krysset då en returmatch väntar. I ligan har de tre raka oavgjorda inbördes.
Statistik

(7) Getafe – Valladolid X
Ännu en tuff match att lösa där hemmalaget blivit rätt klara favoriter. Känns dock klart jämnare och vi bör inte stirra för mycket på tabellen här, och Getafe slåss i toppen och kan nå Europa. Inget lag visar upp någon vidare form. Mötet i ligan i höstas slutade 0-0. Utgå från samma nu men plocka med allt!
Statistik

(9) Real Madrid – Leganes 1
Senast blev det ridå ner både för ettan på tipset och för Real Madrid. Vi laddar om och skjuter en gång till. Klart vi ska ha respekt för eventuellt vikande form men Real hemma är normalt stabila även om säsongen i stort varit en besvikelse. Leganes endast en seger borta i ligan och får minst lika svårt här. 2-3 i målskillnad på senaste fyra matcherna utan seger. Räknar med att Real åter tar kommandot på hemmaplan, och segrar till 84% vilket är högt dock.
Statistik

(10) Bordeaux – Le Havre X
Lagen möttes i söndags i franska cupen och nu är det alltså dags för ligacupen. Då slutade matchen 0-1 och det känns som en lika målsnål match här. Ettan på tokt för högt streckad här till 65% även om revanschlustan borde vara hör. Le Havre har läst sönder Bordeaux en gång och kan göra det igen. Väck med ettan på de mindre systemen då vi styrs av flera andra stora lag.
Statistik

(11) Lyon – Strasbourg 1
Lyon med förkrossande inbördes statistik med 12-2-0 på hemmaplan. Segrade senast med 2-0 och ska vara stora favoriter här trots ligacupen. Hemmalaget visar även upp stabil form och är svårslagna nu med endast en förlust på senaste femton matcherna. Höga 74% får vi köpa även om marknaden endast lägger sig på 65%. Strasbourg skrällde dock borta mot Marseille i senaste omgången efter 1-1 och seger på straffar.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1296 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 48 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td