Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2019
15

Genomgång av Europatipset (16/1)

Ett gäng spanska cupmatcher tillsammans med högstaligan i Frankrike står för majoriteten av cupmatcherna den här veckoomgången. Klurigt värre men vi är åtminstone lyckosamma att det är returmötena i spanska supen samt har vi en het FA-cupmatch där lagen verkligen kommer gå för det. Så det ska nog kunna bli 13 rätt med lite logik, någon stolpträff och ett rött kort!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Southampton (match 2, en etta)
(2) Southampton – Derby 1
Det blev omspel mellan de här lagen efter att Southampton tappat en 2-0 ledning i halvtid på bortaplan. Laget så smått på gång i Premier League och senast blev det seger på bortaplan över Leicester. Derby är ett helt okej lag men har endast en seger på senaste sju matcherna och hur mycket de än sliter här får de det oerhört tufft. Hemmaplan blir avgörande tillsammans med uppåtgående form.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Barcelona (match 13, en etta)
(13) Barcelona – Levante 1
Barcelona förlorade bortamötet med 2-1 men det var ingen fara på taket då. Mängder med spelare vilades och nu kommer de gå ut och göra det som krävs på hemmaplan för att avancera vidare. Utöver den segern för Levante har de nedåtgående form och ingen seger på de övriga matcherna av de sex senaste. Frågan är mest hur mycket Barcelona vinner med men vid 3-0 kommer de väl sänka tempot?
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Atletico Madrid (match 8, en etta)
(8) Atletico Madrid – Girona 1
Madridlaget är i ungefär samma sits som Barcelona men med en liten fördel och det är att de fick med sig 1-1 på bortaplan. De är nu uppe i 16 raka matcher utan förlust och de vet vad som krävs för att avancera vidare här. Visserligen är Girona i hyfsad form med endast två förluster på senaste 14 matcherna. Bägge har kommit på bortaplan, men överlag är de målsnåla. Hemmalaget drar dock längsta strået när det verkligen gäller och det är väl bara 83% på hemmalaget som kan kännas lite tveksamt när man tittar på inbördes möten där samtliga fyra matcher slutat oavgjort.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Juventus – Milan 2
Supercupen i Italien avgörs i Saudiarabien och med tanke på det känns låga 6% på Milan riktigt intressant. Visst, Juventus rätta favoriter men kan motivationen vara på topp här och nu även om Juventus kan vinna det mesta om de bara orkar motivera sig. Har sex raka segrar inbördes men spelvärdet och utdelningen ligger på tvåan här som måste med.
Statistik

(7) Saint Etienne – Marseille 1
Marseille är inne i en tung period och har nu åtta raka matcher utan någon seger. Senast endast 1-1 hemma mot Monaco och innan formen börjar vända ska det bli för tufft på bortaplan mot Etienne som har fin form. Tre raka segrar men på hemmaplan har de 8-2-0 på de senaste tio matcherna. Ettan känns som ett vettigt spikförslag till 49% även om marknaden håller dem lite lägre än streckprocenten.
Statistik

(11) Real Sociedad – Real Betis 1
Två lag med olika formkurvor. Sociedad tog sin andra raka seger i ligan i måndags när de besegrade Espanyol på hemmaplan. Då kom de med en seger borta över Real Madrid. I första mötet mot betis i cupen blev det 0-0 bara men det kommer avgöras på hemmaplan nu istället. Betis har nu fyra raka matcher utan seger och får de ett oavgjort efter 90 minuter här får de vara nöjda.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Guingamp – Rennes 1
Rennes segrade visserligen på bortaplan senast över Nantes men var ordentligt utspelade. Blir en annan matchbild här men segerchansen ökar inte markant. Jumbon Guingamp är på gång med tre raka segrar innan det blev förlust hemma mot självaste PSG med 1-0. Ettan till endast 28% här får ses som en januarigåva. Kan vara chansspik på de små systemen. Guingamp med två raka inbördes dessutom.
Statistik

(4) Monaco – Nice X
Monaco har vaknat från jumboträsket och är på gång. Senast 1-1 borta mot Marseille. Nice målsnåla och stabila. En match med få mål och 0-0 är inte otänkbart här. Matchen streckad i paritet med vinstchansen. Svårt avgöra segrare här om det inte slutar oavgjort. Helgardera.
Statistik

(5) Nimes – Nantes 2
Nantes spelade riktigt bra i senaste hemmamatchen och var värda segern. Möter nu ett lag utan form med fyra raka förluster och 3-12 i målskillnad. Nantes lite sämre borta dock men ska kunna plocka samtliga poäng här. Marknaden har dock högre vinstchans på hemmalaget här och förlitar man sig på den är ettan en bra spik. Jag går mot på de små systemen och litar på mig själv.
Statistik

(6) Toulouse – Lyon 2
Tvåan inte lika given som kan tyckas när man studerar inbördes. Där har de nämligen sju raka. Lyon i bra form och har endast två förluster på senaste 17 matcherna. Toulouse med stigande form och tre segrar på senaste fem i förhållande till ökenperioden före med en seger på 13 matcher. Låga procent på ettan gör den dock ändå intressant på större system.
Statistik

(9) Sevilla – Athletic Bilbao X
Intensivt matchande mellan de här två lagen nu och det här är tredje raka matchen de möts i. Sevilla segrade med 3-1 i första cupmatchen men fick senast i ligan smaka på gräset, även då på bortaplan. Ska kontrollera den här matchen och då de även kan förlora för avancemang känns inte ettan superhet till 60% även om de så klart ska vara favoriter. Inbördes har Sevilla likväl mördande statistik på hemmaplan med 15-7-2. Se upp då Bilbao inte gett upp slaget ännu.
Statistik

(10) Leganes – Real Madrid 1
Real har viktigare matcher framför sig och med 3-0 i bagaget till den här matchen lär de ha flertalet reserver på plan. Frågan är dock hur mycket hemmalaget går in för matchen då de borde ha gett upp avancemanget och det är väl där Madrid kan bjudas in. Tvåan ointressant till 57% och ett kryss är väl mest logiskt.
Statistik

(12) Espanyol – Villarreal X
Villarreal har haft en skitsäsong så här långt. Dock endast tre förluster på senaste 15 matcherna. Endast 2-2 på hemmaplan i första cupmötet och det kommer inte bli enkelt att segra här. 19 av 38 möten inbördes har slutat oavgjort och när Espanyol haft hemmaplan är det 11 av 18. Tillhör väl inte det normala men svårt hitta en segrare här då inte Espanyol heller uppvisar någon bättre form. En seger på senaste sex matcherna och det var med 1-0. Tvåan med bäst värde.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 144 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td