promo
Logga in
jan 2019
19

Genomgång av Europatipset (20/1)

En halvlurig omgång där Svenska Spel lämnat ute de absolut största favoriterna på kupongen. Dock finns det mängder med hemmalag som har på tok för mycket streck på sig när vinstchansen inte ens uppgår till 50%. Så den som hittar rätt tvåor på Europatipset kan nog göra sig en bra hacka för det finns mycket potential i omgången. Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Saint Etienne (match 12, en etta)
(12) Saint Etienne – Lyon 1
Jag går helt mot marknaden här och ansluter mig till streckspelarna. Ett hemmalag som Etienne som har 8-2-0 (21-7) och inte ens är favoriter köper jag inte fullt ut här. Framför allt inte när Lyon inte segrat i sina tre senaste ligamatcher och dessutom förlorade de i ligacupen. På de fyra senaste inbördes har även Etienne vunnit tre av dessa men senast blev det bedrövliga 0-5. Spikar trots 44% och marknaden värderar den till 31%, men jag vill ha den klart högre.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Schalke 04 (match 9, en etta)
(9) Schalke 04 – Wolfsburg 1
Bortalaget Wolfsburg har sex raka i ligan utan förlust och det är endast en som blivit oavgjord. Formtoppade till max och har även segrat i sina två träningsmatcher under uppehållet. Dock har Schalke en förkrossande statistik inbördes och på hemmaplan här finns det bra chanser för ny seger. Vi ska tillbaka tio år för att hitta en seger för Wolfsburg i detta bortamöte. Istället har det blivit åtta segrar på nio försök för Schalke. Slipper dessutom att fokusera på Champions League fram till den 20 februari och kan prioritera upp ligan då positionen i tabellen är lite riskabel. Knappt värde på ettan här dessutom som segrar runt 44% av matcherna.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Cagliari (match 2, en etta)
(2) Cagliari – Empoli 1
Två lag utan någon vidare form. Däremot finns det en stor skillnad mellan dem. Cagliari har endast en förlust hemma på nio matcher medan Empoli fortfarande är segerlösa på bortaplan. Visserligen 60% streck på hemmalaget men så lågt som 46% som marknaden värderar den till håller jag inte med om. Upp över 50% i alla fall, men finns även viss risk för kryss. Tvåan ser jag som obefintlig och några 26% kan de aldrig ha här.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Napoli – Lazio 1
Napoli har blivit dunderfavoriter på strecken och når upp i 71% medan marknaden lägger sig runt 50%. Jag tycker dock inte att det är klokt att gå emot för att enbart ta värdet här. Finns alldeles för många aspekter som pekar på Napoliseger. Napoli ruggigt starka hemma med endast två förluster förra säsongen på nitton matcher samt har de 8-2-0 den här säsongen. Vidare så har Lazio alltid haft svårt inbördes mot Napoli och på de sju senaste här har vi sex segrar för Napoli med 21-4 i målskillnad. Lazio är dock inget dåligt lag i grunden men saknar den riktiga formtoppen. Bör bli en etta här och känns som sund spik på de mindre systemen.
Statistik

(10) Caen – Marseille 1
Bortalaget Marseille är klart stabilare hemma men bör ändå ha ett visst favoritskap i den här matchen. Dock blir de galet högt betrodda på tipset vilket i stort betyder att vi kan plocka bort tvåan helt. Några 66% vinner de aldrig här. De är dessutom helt formlösa efter en någorlunda pigg inledning. Fem raka i ligan utan seger och totalt nio i rad ifall vi räknar med några cuper. Caen inget topplag men efter tio raka utan seger så har de nu på slutet oavgjort, vinst, oavgjort samt förlust hemma mot topplaget Lille. 13% är ett fynd och marknaden värderar chansen till runt tio procentenheter mer.
Statistik

(11) Rennes – Montpellier X
Rennes blir klart överbetrodda här. Som jag nämnde senast var de redan där överstreckade då de segrade klart orättvist borta mot Nantes. Sen kom också förlusten borta mot bottenlaget Guingamp. Visserligen hemma nu igen och ska vara favoriter men på strecken drar de iväg hutlöst varför övriga tecken blir intressanta här. Montpellier rätt formlösa men Rennes har inte spelat något vidare i sina två senaste.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Fulham - Tottenham 2
Tottenham åkte på en tung förlust mot United senast som verkligen är på gång. Fick Kane skadad vilket kan betyda en del offensivt men mot Fulham bör det likväl bli en komfortabel seger. Dock högt streckade på 75% men nog ska de segra här oftare än de 55% som marknaden lägger sig på. Fulham måste visa mycket mer först innan de bör bli högt betrodda.
Statistik

(3) Fiorentina – Sampdoria X
Nio av nitton inbördes med Fiorentina som hemmalag har slutat oavgjort och fyra av de åtta senaste. Fiorentina kom dock med starkt lag i senaste matchen, cupen borta mot Torino. Vinst där efter två sena mål men det kan även ha gett det självförtroende laget kan behöva i ligan för att äta sig närmare Europaplatserna. Sampdoria i fin form med sex raka utan förlust i ligan innan Juventus borta blev för tuffa strax innan nyår. Kan bjuda upp till kamp här helt klart och värdet ligger på tvåan med endast 16% streck.
Statistik

(5) Levante – Valladolid X
Valladolid vägrar vika ner sig borta och har fina 3-5-2 (9-9). Dock två tunga avstängningar men till 15% på tvåan är den högaktuell. Levante med tufft spelschema på slutet har endast en seger på sex senaste och det var hemma mot Barcelonas reservlag i cupen. Iskallt med 61% på Levante och den tas bort.
Statistik

(6) Rayo Vallecano – Real Sociedad 1
Vallecano visserligen trea från slutet med endast 19 poäng men har tre raka segrar i ligan och är i toppform. Hemma nu till 30% mot ett Sociedad som visar tveksamheter är fint värde. Det oavgjorda ligger också nära till hands och vi överlever nog många omgångar endast på dessa tecken.
Statistik

(7) Villarreal – Athletic Bilbao X
Två lag som huserar i botten av tabellen och poängen här blir extra viktiga. Inbördes har Villarreal 11-4-4 på hemmaplan men förlorade senaste matchen med 1-3. Får inte något alls att stämma den här säsongen och frågan är om det blir nedflyttning senare i vår eller om laget kan hitta vinnarspåret igen. Lilla fördelen är väl att Bilbao endast vunnit en bortamatch hittills under säsongen i ligan. Svårlöst match där hemmalaget dock får ses som favoriter men det är mycket på grundkunnandet för på senaste fem i ligan saknas det seger, vilket är precis tvärtom för Bilbao som är utan förlust.
Statistik

(8) Nürnberg – Hertha Berlin X
Två lag som ser ut att ha tappat formen på slutet. Berlin tre raka i ligan utan seger samt två raka förluster borta. Nürnberg sex raka i ligan utan seger och hela fyra av dessa har de gått mållösa från. Hemmaplan kan rädda de med en poäng här då Berlin skiljer sig lite från sitt hemmaspel. Oavgjort eller tvåa? Bra värde på ettan dock som endast är streckad på 20% men vinner runt 28%.
Statistik

(13) Trabzonspor – Istanbul Basaksehir X
Toppmöte i turkiska ligan där tvåan tar emot serieledaren. Bortalaget extremt målsnåla bakåt med endast åtta insläppta på 17 matcher och på bortaplan endast fyra mål på nio matcher. Dessutom ingen förlust inbördes på senaste sju matcherna, däremot fyra segrar. Två lag som kommer sälja sig dyrt och prioritera det defensiva. 0-0 eller 1-0 är frågan. Jag utgår från krysset men tar med samtliga tecken på det större.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 72 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td