Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2019
22

Minidokumentär om matchfixning från Svenska spel!


Det känns som att vi för varje år som går i Sverige behöver hantera fler och fler fall av misstänkt matchfixning i våra sporter vilket klassas som ett stort samhällsproblem. Detta väljer nu Svenska spel att göra en minidokumentär om i 3 delar tillsammans med KIT.

Problemet med matchfixning har väl alltid funnits men vi har inte riktigt varit så hårt drabbade av det här i Sverige, åtminstone inte vad vi vetat om, men den saken förändrades rejält under 2017 när fotbollsmatchen mellan Göteborg - AIK fick ställas in på grund av en matchfixningsskandal. Efterföljande utredning resulterade i att AIK spelaren Dickson Etuhu åtalades för grovt mutbrott då han var delaktig i försöket att få målvakten Kenny Stamatopolous att genomföra en matchfixning.

Utöver denna skandalen så känns det som att vi för varje år får höra om fler och fler matcher som svenska spel stänger för spel på grund av misstänkt matchfixning.

I andra delar av världen är matchfixning ett betydligt större problem och något som påverkar sporterna enormt.

Italien har ju haft flera skandaler med maffian inblandade.

I Balkanregionen är det väl lite skämtsamt sagt att det är vanligare att matchen är uppgjord än att den inte är det.

Vi har ju också exemplet där en rik man från ett spelsyndikat i Asien köpte en hel klubb i Finland varpå det blev en hel del skumma resultat i det lagets matcher kort efter köpet som med stor sannolikhet var matchfixning.

Flertalet svenska tennisspelare har ju vittnat om försök till matchfixning med efterföljande hot. För unge talangen Daniel Windahl blev hoten och påtryckningarna om matchfixning för mycket så han avslutade karriären i ung ålder.

Detta är såklart en mycket tråkig utveckling för sporterna samt spelbranschen som helhet och något som måste stävjas innan det går för långt.

Svenska spel har valt att göra en minidokumentär kring problemen med matchfixning och bolagets VD och affärsområdeschef, Fredrik Wastenson, säger följande om det

"– Vi uppmanar fler spelbolag att ansluta sig i kampen mot matchfixning, till exempel genom att sanera sitt spelutbud. Svenska Spel är en av svensk idrotts största sponsorer och vi kommer aldrig att ge upp kampen mot matchfixning."

Del 1 i denna dokumentären kan ni se här:Läs mer om vad svenska spel gör för att förhindra matchfixning genom att klicka här!

Mycket nöje och lycka till med spelen!

Kommentera (8)

promo
td