promo
Logga in
jan 2019
28

Del 2 om matchfixning från Svenska spel!


Det känns som att vi för varje år som går i Sverige behöver hantera fler och fler fall av misstänkt matchfixning i våra sporter vilket klassas som ett stort samhällsproblem. Detta väljer nu Svenska spel att göra en minidokumentär om i 3 delar tillsammans med KIT.

I del 2 får vi höra tankar från elitdomaren Mohammed Al-Hakim, tidigare Premier League proffset Jonas Olsson med flera som ger sin syn på det hela.

För varje år som går så får vi höra om fler och fler matcher som svenska spel stänger för spel på grund av misstänkt matchfixning och detta är såklart en utveckling som måste hejdas omgående.

Svenska spel har valt att göra en minidokumentär kring problemen med matchfixning och bolagets VD och affärsområdeschef, Fredrik Wastenson, säger följande om det

"– Vi uppmanar fler spelbolag att ansluta sig i kampen mot matchfixning, till exempel genom att sanera sitt spelutbud. Svenska Spel är en av svensk idrotts största sponsorer och vi kommer aldrig att ge upp kampen mot matchfixning."

Fredrik säger också att en Superettanmatch som omsätter ca 200 000 kr hos Svenska spel kan omsätta 35 miljoner kronor på den asiatiska marknaden så det finns enorma summor i spel från andra delar av världen som påverkar allting.

Del 2 i denna dokumentären kan ni se här:Läs mer om vad svenska spel gör för att förhindra matchfixning genom att klicka här!

Mycket nöje och lycka till med spelen!

Kommentera

promo
td