Logga in
jan 2019
30

Genomgång av Europatipset (30/1)

Onsdagens omgång på Europatipset ser väldigt trevligt ut och det finns både några starka hemmafavoriter samt de som borde ha mer streck på sig. Hela fyra miljoner finns det att spela om i 13-rättspotten och det är skäl nog att vara med i omgången.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Barcelona (match 5, en etta)
(5) Barcelona – Sevilla 1
Retur i spanska cupen och Barcelona har ett underläge med 2-0 från bortamatchen. Kommer ha en helt okej elva som det ser ut och ska så klart vara favoriter på hemmaplan. Om det räcker till avancemang återstår att se men nog ska det bli seger efter 90 minuter åtminstone. Fem raka segrar inbördes på hemmaplan för Barcelona. Streckade på 78% och det är också kring den procenten de vinner detta. Sevilla visar bra form men kommer även försvara sig vid underläge.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Real Betis (match 6, en etta)
(6) Real Betis – Espanyol 1
1-1 från första mötet och här blir hemmalaget klara favoriter med all rätta. Två raka segrar inbördes i ligan med hela sex mål framåt. Espanyol kommer till den här matchen med åtta raka matcher på bortaplan utan seger. Tror vi kan skriva upp en nionde också, men faran ligger i ännu ett oavgjort resultat. Betis var dock det bättre laget i första matchen och får hemmafördelen här. Vinner drygt 50% av matcherna och är streckade i paritet med det.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Celtic (match 9, en etta)
(9) Celtic – St Johnstone 1
Celtic är ett lag som spelar i en egen liga upp i Skottland. Speciellt hemma är det ruskigt starka där de hittills under säsongen har 11-0-0 (33-4). Även obesegrade hemma i ligan förra säsongen. Litet orostecken att det blivit två oavgjorda inbördes på raken på Celtic Park. Segrade med 6-0 borta i höstas dock och det här ska de bara vinna. Streckade på höga 87% men segrar i drygt fyra av fem av dessa möten.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Tottenham – Watford 1
Kane skadad och ett Tottenham på lite fall. Tre förluster på de fyra senaste matcherna även om två av dessa har varit cupmatcher. Ska dock ändå inte underskattas här då laget i grunden är bra. Frågetecken för flera spelare men ett Tottenham på ”hemmaplan” till 52% är ett streck som absolut måste streckas och även kan fungera som spik. Både krysset och tvåan blir överstreckade här, mycket pga Watfords bländande form med sex raka matcher utan förlust.
Statistik

(7) Atalanta – Juventus X
Juventus briljerar i ligan med 19-2-0 (43-12) men nu är det cupmatch och mot just Atalanta som är ett av de två lagen som plockat poäng mot Juventus i ligan för drygt en månad sen. Dessutom tre av de fyra senaste inbördes på hemmaplan har slutat oavgjort medan det fjärde mötet förlorades med 1-0. Kan det åter bli en taktisk ”triumf” mot storlaget? Krysset blir lite överstreckat medan allt värde på matchen enligt marknaden hamnar på ettan.
Statistik

(8) Nantes – St Etienne 1
St Etienne har så stora problem nu att allt de möter borde vara värde oavsett streckprocent. Här ska Nantes dessutom vara favoriter men de är streckade klart lägre än tvåan. Nantes visserligen på femtondeplats med 23 poäng mot Etiennes fjärdeplats och 36 poäng men Etienne har två raka förluster och hela åtta insläppta mål. Nantes har spelat helt okej på slutet men likväl har det blivit tre raka 1-0 förluster. Hemma nu igen mot ett Etienne som framför allt har problem på bortaplan. Fina 29% på ettan här är lite av en guldgruva.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Liverpool – Leicester 1
Två lag som kommer från rena målfester i sen senaste match där det slutade 4-3. Liverpool med seger medan Leicester fick se sig besegrade. Liverpool med formproblem just nu även om de på hemmaplan fortfarande tar de viktiga segrarna och visar upp 10-1-0 (31-6). Leicesters korta uppgång ser åter ut att falla samman och en fjärde förlust på raken kan mycket väl infinna sig här. Dock höga 84% på ettan och det är så klart för mycket. Tvåan intressant på de riktigt stora systemen som jagar miljoner.
Statistik

(2) Bournemouth – Chelsea X
Chelsea med två raka förluster på bortaplan i två Londonderby. Slog sen ut Tottenham i ligacupen samt Sheffield Wednesday i FA-cupen. Ska vara klara favoriter här på grundkapaciteten samtidigt som Bournemouth haft det riktigt tungt de senaste tre månaderna. Segrade dock lite överraskande hemma mot West Ham senast och varför ska de inte kunna göra en ”Newcastle” här som besegrade City hemma under onsdagen?
Statistik

(3) Southampton – Crystal Palace 1
Bägge lagen med 22 poäng och i stort indragna i bottenstriden. Crystal Palace har gjort det bra på sistone och senast besegrades Tottenham i derbyt, och matchen innan dessa höll de på att ställa till det för Liverpool på bortaplan. Southampton ser dock ut att ha hittat formen de också och ska så klart vara favoriter på hemmaplan. Endast 39% streck då vilket enligt marknaden är i paritet med deras segerchans. Jag höjer upp dem ytterligare. Redmond och Ward-Prowse visar uppåtgående form.
Statistik

(10) Braga – Santa Clara 1
Matchen lottas med 11-3-2 bollar. Än så länge riktigt bra värde på ettan som inträffar exakt 68.75%. Bör dock hamna kring det men kan vara ett spikalternativ.

(11) Porto – Belenenses 1
Porto är storfavoriter här och streckade på hela 86% och det är inte på tok för högt. Belenenses har dock endast förlorat en bortamatch hittills under säsongen men mot Porto ska de inte ha mycket att sätta emot. Det skiljer en hel del mellan de bästa lagen i Portugal och övriga. Sju raka matcher inbördes på hemmaplan för Porto utan ett insläppt mål. Segrat i sex av dessa.
Statistik

(12) Vitoria Setubal – Sporting Lissabon X
Även här är det i grunden stor klasskillnad men Lissabon har inte imponerat borta den här säsongen. Endast 3-1-4 och inför den här matchen kommer de med ett klart tuffare spelschema. Ska inte övervärderas här på gamla meriter och jag tvekar lite om inte 57% är i högsta laget på tvåan. Gardera på och hämta hem pengarna här även om Setubal inte uppvisat någon vidare form och har nu hela nio raka utan seger.
Statistik

(13) Dynamo Dresden – Arminia Bielefeld 1
Ettan får tipset här även om det känns som en omöjlig match att lösa på förhand. Drygt en månads uppehåll i ligan och var lagen står formmässigt är svårt att sia om. I augusti vann Bielefeld hemma med 2-1. 43% på ettan är väl inte för högt åtminstone men dumt åka här när det finns enklare matcher att bena ut. Inbördes är det fördel bortalaget.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 5834 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 162 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera