Logga in
feb 2019
02

Genomgång av Europatipset (3/2)

En blandning från sex olika ligor på Europatipset står på programmet.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 1, en etta)
(1) Manchester City – Arsenal 1
City gick visserligen på världens mina när de tappade sin 1-0 ledning borta mot Newcastle och fick åka hem med noll poäng. Visst är det lite oroväckande, men Arsenal spelar inte alls på samma defensiva sätt så matchen kommer vara klart mer öppen. Det och att det nu är hemmaplan igen för City känns som bra faktorer för att luta sig på den här 75%-aren. Arsenal har haft det kämpigt på slutet och även om det blir några vinster på hemmaplan så är de nu uppe i fem raka på bortaplan utan seger.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Leicester (match 2, en etta)
(2) Leicester – Manchester United 1
Smekmånaden kan vara över för United och Solkjaer. Senast låg de under med 2-0 på hemmaplan mot Burnley men fick till sist med sig en poäng. De har förvisso under hela säsongen visat att de kan hämta upp eller vända underläge men när vänder det? Leicester visade även de en enorm moral som tog poäng på bortaplan av självaste Liverpool i veckan. Till 17% känns det här alldeles för bra för att inte spika då United förr eller senare kommer att gå på en rejäl mina och de flesta av topplagen just nu underpresterar för fullt.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Real Madrid (match 7, en etta)
(7) Real Madrid – Alavés 1
Trots urtråkiga 90% på ettan här så får det bli spik då det finns andra mer intressanta skrällchanser på kupongen. Madrid hade det motigt i höstas men har på sina elva senaste matcher 8-1-2. Helt okej som topplag på hemmaplan men framför allt har Alavés det klart tuffare på bortaplan trots att de ligger på en fin femteplats i ligan. Från endast en förlust på hemmaplan har de inkasserat sex nederlag på bortaplan. Överraskande vinst av Alavés i höstas men nu tar Madrid revansch och inbördes har de 7-0 på de två senaste säsongernas hemmamatcher.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(8) St Etienne – Strasbourg 2
Etienne har verkligen hamnat i en svacka även om de senaste lyckades ta med sig en pinne borta mot Nantes. Bör så klart segra här tack vare hemmaplan men jag vill se mer först. Strasbourg överraskar med en femteplats och har endast en förlust på sina nio senaste matcher, inklusive cuper. Till låga 20% är det ett mycket intressant tecken.
Statistik

(9) Lyon – Paris Saint-Germain 1
PSG är visserligen i en helt egen klass vad gäller den franska fotbollen. Imponerande 18-2-0 men åtminstone har de oavgjorda kommit på bortaplan. Seger i hemmamötet med 5-0 i höstas men uppvisar klart sämre resultat borta mot Lyon överlag. I de fem senaste ligamatcherna inbördes på bortaplan har de tre förluster och en oavgjord. Lyon är samtidigt i bra form och är svårslagna med endast en förlust på de tretton senaste matcherna. 18% på hemmalaget är trevliga siffror på ett tips.
Statistik

(11) Augsburg – Mainz X
Mainz har startat vårsäsongen ypperligt med två raka segrar. Visserligen mot bottenlag men det visar ändå på ett litet uppsving då de numera på allvar jagar en plats till Europa och skapat ett bra avstånd ner till bottenlagen. Augsburg uppvisade ingen vidare form innan jul och har börjat vårsäsongen lika bedrövligt med två raka förluster. Ingen seger på senaste tio matcherna och endast tre inspelade poäng. Blir betrodda av både marknad och streckspelare här men jag köper det inte rakt ut även om bortalaget kommer vara utan sin ordinarie kapten.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Roma – Milan 1
Lagen slåss i första hand om den sista platsen till Champions League. Roma kommer från ett 7-1 nederlag i cupen mot Fiorentina som verkligen satsar på cupseger den här säsongen. Milan besegrade Napoli med 2-0 men jag tycker inte vi ska stirra oss blinda på dessa matcher. Ligan är mer intressant och där uppvisar bägge lagen stabil form. Roma två förluster på senaste tio, bägge borta och den ena matchen var mot Juventus. För Milan är det även här två förluster på senaste tio, bägge hemma märkligt nog men även här i ena matchen mot Juventus. Två raka inbördes för mIlan medan Roma har fyra i rad innan dess. Roma rätta favoriter här men streckas endast på 43% vilket är i lägsta laget. De gör flest mål hemma av samtliga Serie A lag, hela 2.7 i snitt per match.
Statistik

(4) Udinese – Fiorentina 1
Fiorentina rätta favoriter här men blir lite väl högt streckade med sina 57%. Har visserligen fyra raka inbördes men har den säsongen endast segrat två gånger på bortaplan. Okej form även om två av segrarna på slutet varit i italienska cupen. Udinese har en tung säsong men får med sig skapliga resultat på hemmaplan och får inte glömmas bort här till låga 18%.
Statistik

(5) Real Betis – Atletico Madrid 2
Betis på en åttondeplats med 29 poäng, men har samtidigt endast sex poäng ner till sjuttondeplatsen som ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Har haft ett intensivt spelschema på senaste med mycket cupmatcher och ska ta sig an Valencia nästa torsdag dessutom. Tog sig vidare efter förlängning mot Espanyol i veckan och jag tror det hela kan sitta i benen nu på söndag. Madrid i bländande form med 19 raka matcher utan förlust och tittar vi enbart i La Liga ska vi tillbaka till den 1 september innan vi hittar en grov plump i protokollet. Streckade på 56% vilket marknaden anser för högt, men jag köper det rakt av.
Statistik

(6) Eibar – Girona 1
Eibar kanske inte imponerar fullt ut men motståndet i Girona har det än tuffare. Elva raka matcher inklusive cuper utan en seger med fyra raka nederlag på slutet. Visserligen mot topplag match efter match i stort sett men frågan är var självförtroendet befinner sig. Eibar får tipset och på hemmaplan har de nio raka utan förlust ifall vi tar med en cupmatch och en träningsmatch. 66% i högsta laget dock men på de mindre systemen kan det vara spik likväl.
Statistik

(10) Nimes – Montpellier X
Oerhört svårlöst match där det är ungefär samma sannolikhet för samtliga tecken. Tvåan blir dock streckad mest på 39% vilket vi direkt ratar. Montpellier med 1-2-2 på senaste fem bortamatcherna och då besegrades bottenlaget Monaco. Nykomlingen Nimes gör det bra hemma och förutom nederlagen mot PSG och Lille som ligger i toppen finns det bara två förluster. Kan mycket väl utmana och 31% på ettan och 30% på krysset känns fint.
Statistik

(12) Stuttgart – Freiburg X
Bottenmöte i den tyska ligan och även den här matchen är oerhört svår att bena ut. Hemmalaget får runt 43% chans av marknaden men överstreckas groteskt. Runt 42% av matcherna vinns den här säsongen av hemmalagen i Bundesliga. Båda lagen här har inlett med två förluster på vårsäsongen. Inbördes är det klar fördel Stuttgart med 5-2-0 på senaste sju matcherna. Ratar ettan trots detta då de är för högt streckade.
Statistik

(13) Antalyaspor – Besiktas 2
Ingen form hos något av lagen. Antalyaspor har dessutom fyra raka ligamatcher utan ett mål framåt. Besiktas med endast en seger på senaste fem ligamatcherna. Inbördes vann Antalyaspor i höstas men totalt på de åtta senaste mötena är det klar övervikt fört Besiktas som har 5-2-1. Logiskt med 1-1 eller knapp bortaseger men svårlöst där jag dock streckar besiktas först.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 5832 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 64 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (4)

promo
td