Logga in
feb 2019
11

Spelinspektionen skärper tonen mot bolagen!Den nya spelregleringen som kräver att bolagen erhåller svensk spellicens för att kunna erbjuda spel till svenska kunder har nu varit i bruk i ca 6 veckor sedan årsskiftet.

Redan tidigt visade det sig att en del bolag som fått licens inte följde reglerna som måste följas för att få ha svensk spellicens. I vanlig ordning så var det lite rörigt inledningsvis för både den nya spelinspektionen (tidigare lotteriinspektionen) men även för alla bolag att förhålla sig till nya regler så därför accepterades vissa små missar till en början.

Mestadels var det problem med att folk som anmält sig till självavstängningsregistret, spelpaus.se, kunde spela ändå hos vissa bolag men det fanns även andra brister.

Nu börjar saker och ting komma på plats och det har kommit in en hel del klagomål till spelinspektionen som tas på allvar. Det låter som det är helt andra tongångar från spelinspektionen nu då man meddelar att man inte längre kommer utfärda "enkla" varningar, smekmånaden är med andra ord över, utan det kommer nu bli direkta åtgärder gentemot bolagen som inte följer reglerna som finns.

Myndigheten kan utfärda formella varningar som innebär en sanktionsavgift på upp till 10% av bolagets omsättning. Skulle en överträdelse bedömas som allvarlig så kan myndigheten helt enkelt dra in licensen för bolaget.

Återstår att se hur rejält spelinspektionen kommer agera framöver men på det stora hela så låter det ju som att detta kan vara till fördel för spelare generellt sett.

Trevlig måndag allesammans!

Kommentera (1)

promo
td