Logga in
apr 2019
05

Svenska spel har äntligen lanserat "Spela tillsammans"!

Vid årsskiftet och den nya spelregleringen så stängde svenska spel ner sitt andelsspel på sport för att göra om hela upplägget kring det. Den initiala tanken var att detta skulle igång igen under första delen av 2019 men det har dragit ut lite på tiden.

Nu i veckan har svenska spel äntligen lanserat sin nya andelsspelsprodukt som man numera kallar "Spela tillsammans". Mycket av upplägget känns igen från ATG's variant av andelsspel online.

Till en början så är det endast Stryktipset och Europatipset som man kan lägga andelsspel på men framöver så siktar svenska spel såklart att öppna upp för fler spelformer såsom bomben, powerplay, challenge osv.

Det är ju passande att få igång detta nu till helgen när det är jackpott på Stryktipset på hela 12,5 miljoner.

Om intresset fortfarande finns så siktar vi på att i framtiden återuppta andelsspel här på Sharps igen så att vi tillsammans kan vinna miljonerna!


Mer utförlig information om hur man går till väga kan ni se här nedan:

Spela Tillsammans fungerar så här:

1. Skapa ett lag
Alla Svenska Spel Sport & Casinos kunder kan skapa egna lag och Spela Tillsammans. Klicka på Starta ett lag och sedan ska du namnge ditt lag. Du blir då lagkapten och har möjlighet att bjuda in vem som helst att Spela tillsammans med dig.

Bjuda in personer till laget
För att bjuda in bjuda in personer till laget så skapar man länkar som man kan dela hur man vill. Det är endast lagkaptenen som kan skapa inbjudningslänken som är giltig i 14 dagar. Kicka på "Bjud in medlemmar" i medlemslistan för att skapa en länk och obegränsat antal personer kan använda länken för att gå med i laget. Klickar man på "Byt ut länken" så blir den gamla ogiltig om man inte vill ha in fler medlemmar i laget.

Bli medlem i ett lag
För att bli medlem i ett lag så klickar man kort och gott på länken alternativt klistrar in länken i webbläsaren.

Låta medlemmar lägga spel
Det går att göra en medlem till "Speladmin" så att denne kan lägga spel i laget. Klicka på de tre prickarna bredvid medlemens namn för att göra en medlem till "Speladmin". Det går inte att avsluta laget eller hantera medlemmar som "Speladmin" utan man kan endast förbereda och lägga spel.

2. Få ihop pengar till en spelomgång
Man måste först samla in pengar från medlemmarna för att kunna lägga ett spel. Förbered en spelomgång där dina medlemmar kan köpa andelar. Så fort som minst 2 personer köpt i den aktuella spelomgången så kan man lämna in spelet.

Välj omgång och spelprodukt
När man förbereder ett nytt spel så ska man välja vilken spelprodukt det är som spelet gäller för. Man anger pris per andel och även en kort beskrivning till sina lagkamrater. Därefter kan man öppna för köp och dina lagmedlemmar kan köpa andelar fram till 30 minuter före spelstopp för den valda omgången.

Hur fungerar andelar?
Eventuella vinster delas proportionellt upp baserat på hur många andelar som sålts till omgången. Det är inställt som förval att varje medlem endast kan köpa 1 andel per spel men under "avancerade val" går det att ändra så medlemmar kan köpa fler andelar om man så önskar.

Förhandsvisning av spelet
Det går att på förhand visa lagmedlemmarna hur spelet kommer bli om man så önskar. Genom att klicka på "avancerade val" så kan man fylla i hela eller en del av raden för att visa medlemmarna hur man tänkt spela.

Deadline för köp av andelar
30 minuter före spelstopp i omgången är det som förval satt att deadline för andelsköp är. Även här går det att justera deadlinen under "avancerade val" och så fort som mer än 1 person köpt andel går det att lämna in spelet även om deadline inte passerat.


3. Lägga spelet
Det går att lägga spelet antingen från "Spela Tillsammans"-sidan eller från det valda spelproduktens sida som t.ex. Stryktipset eller Europatipset.

Lägga spelet från "Spela tillsammans"
Kassan som man samlat in för den valda spelomgången används som betalning för spelet. Klicka på "Lämna in spelet" och har man redan skrivit in en förhandsvisning av spelet så följer den med till inlämningen.

Lägga spelet från spelprodukten
Det går även att lägga spelen direkt från kupongen som andelsspelet gäller för. Då måste man klicka på "Byt saldo" vid betalningen för att sedan välja kassan från andelslaget.


Mer information

Följa andelslagets spel
Under "Mina spel" kommer alla som köpt andel kunna se spelkupongen och följa resultaten. Eventuella vinster betalas ut direkt till varje persons svenska spel konto.

Annullera spel
Lagkaptenen och speladmin kan båda annullera spel som lagts och även avbryta omgångar där spel ännu inte lagts. Köpta andelar betalas då tillbaka till varje persons svenska spel konto. Vid annullering så måste medlemmarna köpa nya andelar för att spelet ska kunna läggas igen.

Notiser
Tanken är att man som medlem ska kunna få notiser från sina lag vid viktiga händelser. Denna funktionen är dock inte igång ännu eftersom svenska spel inte kan säkerställa att dessa notiserna inte ska kunna skickas till personer som spärrat sig i Nationella Avstängningsregistret. Svenska spel jobbar hårt för att hitta en lösning på detta inom snar framtid. Under sin profil kan man ändra inställningar för notiser.

Systemspel
Till mångas glädje så går det att lägga externa systemspel på "Spela Tillsammans". Tyvärr så finns det lite tekniska utmaningar med detta som innebär att man till ett början endast kommer kunna lämna in externa systemspel på max 2200kr per andelsspel. Även här jobbar svenska spel på att hitta en lösning så större system ska kunna lämnas in.

Vad kan man spela i "Spela Tillsammans"?
Inledningsvis så är det endast Stryktipset och Europatipset som man kan skapa andelsspel på men framöver lär fler produkter läggas till.


Stort lycka till och trevlig helg!

Kommentera (6)

promo
td