Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
apr 2019
30

Genomgång av Europatipset 1/5

En till synes “värdefylld” kupong med en hel del överstreckade favoriter som mycket väl kan fällas hittas på maj månads första Europatips. Inte mindre än åtta matcher från Sverige tar plats på kupongen där sju av dessa fajter hämtas från Div 1. I övrigt är det bland annat Champions League, Ligue 1 och två semifinaler från Europa League som ska analyseras. Dags att jobba in 13 rätt!




Spelstopp: Onsdag kl. 15.59

1. Barcelona - Liverpool 1

Statistik
Första stoppet på kupongen blir mäktiga Camp Nou där Barcelona gästas av Liverpool i det första av två semifinalmöten klubbarna emellan. Barca har säkrat ligatiteln hemma i Spanien och kan nu koncentrera sig fullt ut på uppgiften att vinna den åtråvärda CL-pokalen igen. Senast Messi och grabbarna fick lyfta den stora bucklan var säsongen 14/15 och nu ligger återigen vägen öppen för katalanerna. Britterna kommer dock inte sälja sig billigt här. Klopp har fällt stora drakar tidigare i turneringen och trots en eventuell frånvaro på Firmino till matchen i Spanien förfogar tysken över ett riktigt bra och dessutom genomgående vinnande lag. Det kan räcka långt, även om en seger här kanske inte är att vänta. 1X ska räcka.

2. Rennes - Monaco 2

Statistik
1971! Det var senaste året som Rennes fick jubla tillsammans med sina fans för en vunnen titel i Frankrike. Nu har Isakssons, Edmans och Källströms gamla klubb återigen fått lyfta en buckla i luften efter straffsegern mot Paris SG i helgen. En minst sagt imponerande bedrift efter det tidiga 0-2 underläget i matchen. Festen har med stor sannolikhet pågått natten lång och en viss baksmälla hos värdarna är att vänta. Nu kommer ett desperat Monaco på besök till Roazhon Park för att försöka lösa en viktig seger i bottenstriden. Gästerna får klara sig utan den rutinerade målvakten Subasic. Schweizaren Benaglio är dock ingen dålig ersättare och har fullt med välkommen rutin för just dessa viktiga kamper. X2 känns som ett mycket bra val här.

3. Swansea - Derby 2

Statistik
Derby slog till med en riktigt fullträff i senaste ligamötet i The Championship då Bristol City besegrades på bortagräs med 2-0. Frank Lampard kan nu styra sina Baggar rakt in i playoff-fållan för egen kraft. Swanseas säsong kommer ta slut i och med den sista matchen mot Blackburn på söndag. Potters gäng har varit alldeles för ojämna under både hösten och våren och får ta nya tag till kommande ligastart. Intresset kring veckodrabbningen bör således vara tämligen ljummen och ett helmotiverat bortagäng ska såklart bärga ytterligare en trepoängare här.

4. Kopparberg/Göteborg - Kristianstad X

Statistik
Hemma i Sverige är första stoppet Svenska Cupen för damer och mötet på västkusten mellan Kopparberg/Göteborg och Kristianstad som gör upp i en spännande final. Ett riktigt frågetecken råder i Skånelägret där viktige Gudmundsdottir är tveksam till start. Förutom isländskan verkar det vara två friska trupper som gör upp om pokalen. Lagen ställdes mot varandra redan i helgen när Damallsvenskan spelade sin tredje omgång. Då delades poängen mellan klubbarna efter ett rättvist 2-2 resultat. Med streckfördelningen klart fördelaktig åt höger så hoppar vi över ettan. X2 blir därför valet.

5. Kristianstad - FC Trollhättan 2

Statistik
Det är inte mindre än två lag från Kristianstad på veckans Europatipskupong och när damerna gör upp om Svenska Cupen-titeln så spelar herrarna hemma i Division 1 Södra där motståndarna på Kristianstad fotbollsarena denna onsdag är FC Trollhättan. Serien är fortsatt ung men hemmalaget har haft en riktigt risig start på serien och har på fyra matcher inte tagit poäng och har den mindre smickrande målskillnaden 2-14. Gästerna har också startat tveksamt och bara fått med sig en poäng så långt. Däremot visar västgötarna att laget är med mot allt motstånd och var nära poäng både mot Utsikten senast men även mot Landskrona och Torns IF. Tvåan känns på förhand som en riktigt fin spik.

6. Torns IF - Skövde AIK 1

Statistik
Förra säsongen var det orangea hemmalaget med och slogs i den absoluta toppen av den södra ettan men avslutade säsongen svagt med bara en seger på de åtta sista matcherna och raden 1-3-4. En dålig höst grusade därmed förhoppningarna om en möjlig uppflyttning till Superettan och det är nya tag som ska tas denna säsong. Laget från Lund har dock inlett med två raka hemmaförluster och behöver steppa upp en hel del då Skövde kommer på besök. Gästerna har nämligen inlett på ett alldeles utmärkt sätt och vunnit tre av de inledande fyra matcherna. Här ser strecken ut att ligga fördelaktigt åt vänster vilket gör att värdarna spelas. Krysset åker med på det större systemet.

7. Oddevold - Eskilsminne X

Statistik
I Uddevalla är det dags för Mattias Lindströms Eskilsminne att försöka bärga poäng. Förra säsongen löste helsingborgarna en fin 4-1 skalp på annars ganska svårspelade Rimnersvallen. Gästernas start denna säsong är inte jättebra sett till förväntningarna och en del frågetecken kretsar kring målskyttet. Skåningarna har hittills bara mäktat med två mål på de inledande fyra matcherna. Oddevold var ett mittenlag i fjol men ser något sämre ut denna säsong. Det är en helt öppen kamp att vänta. Måla på med alla tecken tidigt.

8. Värnamo - Lindome 2

Statistik
Ett riktigt hett möte äger rum i Småland då förra säsongens Superettanlag Värnamo ställs mot Lindome som inlett säsongen på ett strålande sätt. Laget från Göteborgs utkanter leder den södra serien efter fyra omgångar på lika många poäng som Landskrona och nykomlingen från Div 2 har verkligen levererat så långt. Värnamo har ett snabbt återtåg till Superettan i sikte och har självklart spelarmaterialet för en återkomst till landets näst högsta serie. Här känns dock tvåan som ett riktigt trevligt streck och en seger för besökarna står ensam på det mindre systemet. Krysset tar plats på den större reducerade kupongen.

9. Linköping City - Gefle X

Statistik
2016 åkte Gefle IF ur Allsvenskan. Gästrikelaget har därefter spelat två säsonger i Superettan innan det återigen blev respass och nu huserar laget i landets tredjedivision. Inledningsvis har det blåvita laget haft en del problem att anpassa sig till den nya ligan. Lagets hittills enda seger kom mot Rynninge hemma (3-0). Onsdagens match mot Linköping blir en mycket tuff utmaning för Bengtsson och hans lag då Linköping satsar denna säsong och dessutom har inlett med nio av tolv möjliga poäng. Östgötarna är bra och ska vara favoriter på sitt egna plastgräs men en tydlig överstreckning gör att alla tecken föredras. Måla på!

10. Karlslund - Nyköping 1

Statistik
Nyköpings senaste insats imponerade inte! Bissarna förlorade den på förhand ganska behagliga bortamatchen mot Sylvia med solklara 0-3 och inkasserade därmed säsongens första förlust. Karlslund slutade på 13:e plats i serien förra säsongen men har en något högre ambition i år. Starten för närkingarna har också varit klart godkänd och värdarna är obesegrade efter de inledande fyra omgångarna. Hemma på Karlslund Arena är dessutom de rödvitblåa bra och ska ha en mycket god chans till tre nya pinnar här. Etta!

11. IF Sylvia - Rynninge X

Statistik
Norrköpingslaget Sylvia gjorde en gedigen insats senast mot Nyköping i 3-0 viktorian på Östgötaporten. Nykomlingen har varit en frisk fläkt så långt i serien och vann dessutom med 3-1 på resande fot mot Team Thorengruppen innan Bissarna besegrades. Rynninge tog sina första tre poäng i helgen då just nämnda Umeålag besegrades på hemmaplan i Örebro. Senast klubbarna ställdes mot varandra var i division 2 säsongen 2017. Då vann gästerna bägge mötena med 1-0 respektive 2-0. X2 får bli alternativet på det mindre systemet medan en helgardering plitas ner på det större.

12. Arsenal - Valencia 1

Statistik
Från svensk bonnfotboll tar vi oss tillbaka till de brittiska öarna där Arsenal ställs mot Valencia i den första semifinalen av Europa League. Mötet på Emirates Stadium blir en viktig tillställning för Emery som säkerligen haft en hel del att fundera på efter de ganska dåliga insatser som de rödvita gjort i ligan på sistone. Valencia förlorade mot Eibar i La Liga senast vilket ger bland annat jagande Bilbao en rejäl chans att stjäla Los Chés nuvarande Europaplats till kommande säsong. Strecken ser ut att hamna hyfsat korrekt här och The Gunners får förtroendet på det mindre systemet. Alla tecken synas på det större.

13. Eintracht Frankfurt - Chelsea X

Statistik
I den andra semifinalen är det återigen brittiskt på menyn då Chelsea reser till Tyskland för match mot Frankfurt. Hemmalaget tog sig till mötet med The Blues med minsta möjliga marginal då Benfica las på rygg efter 4-4 och bortamålsfördel. Londonlaget har haft en ganska behaglig cupresa fram till torsdagens drabbning och efter mindre rotationer från Sarri så lär det vara ett ordinarie gäng som entrar Commerzbank Arena. Ta med alla tecken redan från början. Ovisst till tusen!


Singelstrecket! - Derby

Motivationen hos gästerna bör vara extremt hög och Swansea ser nog mest fram emot semester! Bra spik i Wales.

Kupongrensaren! - Rynninge

Sylvia är nykomlingar från Division 2 och har gjort några fina insatser så långt. Just de två senaste segrarna har gjort svenska folket inställda på ytterligare en skalp här och ettan överspelas hårt. Tecknen åt höger kommer rensa fint!

Spelförslag:

432 rader

1. Barcelona - Liverpool 1x
2. Rennes - Monaco x2
3. Swansea - Derby 2
4. Kopp/Göte - Kristianstad x2
5. Kristianstad - Trollhättan 2
6. Torns IF - Skövde AIK 1
7. Oddevold - Eskilsminne 1x2
8. Värnamo - Lindome 2
9. Linköping City - Gefle 1x2
10. Karlslund - Nyköping 1
11. IF Sylvia - Rynninge x2
12. Arsenal - Valencia 1
13. E.Frankfurt - Chelsea 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Barcelona - Liverpool 1(x)
2. Rennes - Monaco (x)2
3. Swansea - Derby 2
4. Kopp/Göte - Kristianstad x2
5. Kristianstad - Trollhättan 2
6. Torns IF - Skövde AIK 1(x)
7. Oddevold - Eskilsminne 1x2
8. Värnamo - Lindome x2
9. Linköping City - Gefle 1(x2)
10. Karlslund - Nyköping 1
11. IF Sylvia - Rynninge 1x2
12. Arsenal - Valencia 1(x2)
13. E.Frankfurt - Chelsea 1x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td