Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jun 2019
07

Genomgång av Stryktipset 8/6

Här har vi en kupong som leder oss till både Azerbajdzjan och Skarsjövallen, damer och herrar, EM och VM. Mest intressant blir att se om några av de största landslagen kan fällas i jakten på fin utdelning, någon av Frankrike, Italien och Tyskland bör väl få det svårt på bortaplan? 13 rätt är målet med resan.


Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. Turkiet - Frankrike 2

Statistik
Till Konya reser Didier Deschamps med rak rygg och högt huvud. Att den franske förbundskaptenen fortfarande är hungrig är onekligen imponerande. Men efter både VM- och EM-guld som spelare och VM-guld som tränare känner han väl att det finns någonting oavslutat. Efter silvret i senaste EM-turneringen, på hemmaplan, är Les Bleus ute efter revansch och man har onekligen goda möjligheter. EM-kvalet har inletts med dubbla storsegrar och Frankrike blir något hårt att bita i för turkarna. Värdarna har förvisso också två kvalsegrar, mot svagt motstånd, men var bleka i Nations League och deltog inte ens i VM. Här råder klasskillnad och det lär visa sig när Mbappé och Griezmann kommer flygande mot Demiral och Ayhan. Stenspik.

2. Grekland - Italien 2

Statistik
I de storslagna sagornas hemstad Aten ska Roberto Mancini fortsätta restaurera Gli Azzurri. Efter Sveriges playoff-chock mot Italien pågår en föryngring där spelare som Chiesa och Kean ska växa in i de gamla mästardräkterna. Sex raka utan nederlag tyder på att någonting positivt i sin linda. Grekland ligger tvåa efter gruppettan Italien, programenliga segern mot lilla Liechtenstein följdes upp med 2-2 i Bosnien. X2 känns tryggt.

3. Finland - Bosnien X

Statistik
Efter Hasse Backes tid i vårt östra grannland har Markku Kanerva tagit över ledarskapet. I höstens Nations League gjorde Finland en stark prestation då de slutade som gruppsegrare framför Ungern och Grekland. På hemmaplan vann de blåvita samtliga matcher och släppte faktiskt inte in en enda boll. Detta EM-kval har Kanervas mannar inlett med en seger och en förlust, båda på bortaplan. Bosnien står noterade för fyra poäng efter två hemmamatcher där Armenien fick stryk och grekerna delade på potten. Nu saknar gästerna nyckelspelaren Pjanic men centertanken Dzeko ska klara sig skapligt ändå mot svenskbekantingar som Toivio och Arajuuri. Helst alla tecken, åtminstone X2.

4. Vitryssland - Tyskland 2

Statistik
På Borisov Arena kommer inga kråkor att vara i fara, Tyskland leds nämligen av den assisterande tränaren Marcus Sorg. Världsmästaren Jogi Löw är nämligen inlagd på sjukhus i Freiburg för tillfället. Tyskarna stod för ett fiaskoartat VM-slutspel och behöver nu bygga nytt inför framtiden, bortasegern mot Holland i kvalpremiären var en fin start. Vitryssland kom stärkta ur höstens Nations League, de rödgröna gick obesegrade och målskillnaden 10-0 är onekligen stilig även om motståndet befann sig på en annan nivå än Tyskland. Die Mannschaft bör ta detta men till rådande streckning bör rensarkrysset med som komplement.

5. Azerbajdzjan - Ungern 2

Statistik
Vid Kaspiska havets västra kust blåser det alltid kraftfulla vindar. Fråga bara Zlatko Dalic, stjärnspäckade Kroatien misslyckades med att besegra Azerbajdzjan här i kvalet till EM i Frankrike. Detta EM-kvalspelet har dock inletts med en förlust för Sheydaev och company som fick åka hem tomhänta från Zagreb i premiären. Ungern har avverkat två fighter denna kvalvår, förlust borta mot Slovakien och viktoria hemma mot Kroatien. Fatta pennan från höger och måla vidare efter plånbok.

6. Estland - Nordirland 2

Statistik
När Magnus Pehrsson lämnade Tallinn klev Martin Reim in som boss för landslaget. Denne Reim som har kultstatus i Estland efter 157 landskamper som spelare, flest i historien. I EM-kvalpremiären fick esternas förbundskapten se sitt lag förlora mot Nordirland på Windsor Park i Belfast. 2-0 blev slutsiffrorna. Gästerna har spelat ytterligare en kvalmatch, även den var på hemmaplan och ytterligare en seger togs när Vitryssland kom på besök. Även i förrförra EM-kvalet möttes dessa nationer, den gången segrade Estland med 4-1 här på A. Le Coq Arena. Den här gången känns halvgarderingen till höger tillräcklig.

7. Skottland - Cypern X

Statistik
I Stryktipsets sista EM-kvalmatch möts världens 44:e bästa fotbollsnation och de som är placerade på plats 89 i FIFA:s ranking. Det där är dock mest en lek med siffror, det vet skottarna efter EM-kvalpremiären då Kazakstan(116) slog dem med 3-0. Alex McLeish vet också att man inte ska förlora mot blåbärsnationer, han fick nämligen sparken som tränare för Skottland efter fadäsen på Astana Arena. Cypern är bättre än många tror, exempelvis segern mot Bosnien i VM-kvalet tyder på hög kapacitet. Efter två omgångar i det pågående EM-kvalet står cyprioterna på tre poäng och den understreckade skrälltvåan är väldigt svår att motstå. Här krävs nog hela säkerhetsbältet.

8. Brommapojkarna - Mjällby 1

Statistik
Från Glasgow till Grimsta och Superettan som hunnit fram till den tolfte omgången. Brommapojkarna trillade snöpligt ur finrummet i höstas efter kval mot AFC Eskilstuna. I år har de rödsvarta fått en väldigt tung start, åtminstone poängmässigt, men truppen vittnar om en kapacitet för en framskjuten placering. Mjällby lirade två våningar under BP ifjol men har trots det gjort en jättefin vår i Superettan, delvis tack vare att sölvesborgarna haft en hel del medstuds. Nu kommer de gulsvarta från Blekinge till huvudstaden utan varken Vagic eller Joel Nilsson som båda är avstängda. Lägg till att Grimsta IP har en konstgräsmatta som ogillas av sillstryparna, då är värdeettan betydligt mer smakfull än när man är tabelltittande.

9. Västerås - IK Frej 1

Statistik
Den som är tabelltittare finner snabbt ut att match nummer 9 innehåller två tabellgrannar. Elfte respektive tolfte plats är ett faktum när elva rundor avverkats i den näst högsta divisionen. Västerås SK kom upp från Division 1 Norra och har gjort en klart godkänd vår, efter pinnen på Örjans Vall har de grönvita plockat poäng i fyra av de fem senaste fighterna. IK Frej kommer närmast från en skrällseger borta mot Degerfors, på resan dessförinnan förlorade Täbys vikingar mot Norrby med 3-0. Nu saknar gästerna sin brasse Zé Vitor. Ettan klarar sig en bra bit i Gurkstaden.

10. Ljungskile - Landskrona 1

Statistik
Ljungskile SK har mot alla odds varit uppe i Allsvenskan vid två tillfällen, den sanningen hade platsat i ett grekiskt epos. Nuförtiden är traktorlaget nere i verklighetens Division 1 Södra där klubbikonen Jörgen Wålemark styr styrkorna. I den gamle storskyttens fotspår går nyförvärvet Jesper Westermark som anslutit från GAIS och skjutit sig upp till en andraplats i skytteligan, därmed ligger LSK med i racet om en biljett till Superettan. Landskrona har lirat desto mer tillknäppt och efter den starka starten har skåningarna nu två raka torsk. Ettan är stabil på Skarsjövallen.

11. Gefle - Sollentuna 2

Statistik
Även Gefle IF har en osannolik bakgrund som brunkare i Allsvenskan, för gästrikarna är det numer Division 1 Norra som gäller. GIF, som lirade i Superettan ifjol, befinner sig nu på den nedre halvan av Norrettan efter endast fyra segrar på elva försök. Närmast kommer värdarna från en förlust mot Umeå och där drog lagkaptenen Sebastian Sandlund på sig den ostskiva som medför avstängning på Gavlevallen denna lördag. Sollentuna kommer från en desto mer behaglig upplevelse, 6-0 mot Sylvia satt rätt fint för stockholmarna som spelat fyra raka seriekamper utan att förlora. Det dukas upp guldvärde på tvåan som måste spikas.

12. Karlslund - Linköping City 2

Statistik
I Örebro vibrerar luften förmodligen fortfarande efter förra helgens kaos. I derbyt mellan Karlslund och Rynninge spårade tillställningen ur fullständigt, fyra spelare fick rött kort och den ex-allsvenske anfallaren Shpetim Hasani fick dra på sig målvaktshandskarna. Matchen slutade oavgjort vilket betyder att värdarna plockat poäng i tio av elva matcher, starka papper. Linköping City kommer från ett oavgjort resultat i Karlstad, därmed har östgötarna kryssat i tre av de fyra senaste. Karlslund har tre spelare avstängda medan City har en, brassestjärnan Michael Morais som gjort sex mål på nio matcher. Värdet för pennan till höger men mellan dessa desarmerade manskap kan det sluta hur som helst. 1X2.

13. Norge Dam - Nigeria Dam 1

Statistik
Stryktipset tar sin ände i Reims där EM för damer just dragit igång. Norge är inte längre en toppnation, senaste EM-slutspelet slutade i fiasko för vårt västra grannland. Förluster i alla matcher och noll gjorda mål blev facit för Ada Hegerberg och company. Sedan dess har Ada Hegerberg utsetts till världens bästa spelare men anfallsstjärnan kommer inte till spel i detta slutspel eftersom hon bojkottar. Blytungt tapp, milt uttryckt. Nigeria vann Afrikanska Mästerskapen i vintras och är inte chanslösa på Stade Auguste-Delaune. Krysset ska med.


Singelstrecket! - Frankrike

Les Bleus har ett EM-silver och ett VM-guld i bagaget, nu har Deschamps kamphundar ett EM-guld i sikte. Fransmännen har sett omutliga ut hittills i detta kvalspel och svaga turkar ska inte kunna stoppa världsmästarna.

Kupongrensaren! - Cypern

Turbulens i Skottland där inte allt står rätt till just nu. Cypern är samtidigt ett lag som stått för ett par fina prestationer det senaste året. Med Sotiriou tillbaka kan cyprioterna skrälla i Glasgow. Krysset och tvåan är måsten denna lördag!

Spelförslag:

432 rader

1. Turkiet - Frankrike 2
2. Grekland - Italien x2
3. Finland - Bosnien 1x2
4. Vitryssland - Tyskland x2
5. Azerbajdzjan - Ungern 2
6. Estland - Nordirland x2
7. Skottland - Cypern 1x2
8. BP - Mjällby 1
9. Västerås - IK Frej 1
10. Ljungskile - Landskrona 1
11. Gefle - Sollentuna 2
12. Karlslund - Linköping C 1x2
13. Norge D - Nigeria D 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Turkiet - Frankrike 2
2. Grekland - Italien (x)2
3. Finland - Bosnien 1x2
4. Vitryssland - Tyskland (x)2
5. Azerbajdzjan - Ungern (1x)2
6. Estland - Nordirland x2
7. Skottland - Cypern 1x2
8. BP - Mjällby 1(x2)
9. Västerås - IK Frej 1x
10. Ljungskile - Landskrona 1
11. Gefle - Sollentuna 2
12. Karlslund - Linköping C 1x2
13. Norge D - Nigeria D 1(x)


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (1)

promo
td