Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jun 2019
08

Genomgång av Europatipset 9/6

Denna söndag spelas det seriefotboll runt om i vårt avlånga land, bland annat ett prestigeladdat Trestadsderby. Dessutom går en brittisk batalj av stapeln i Dam-VM i Frankrike. Notera att kupongen löper från söndag till måndag. EM-kvalet rullar vidare under måndagskvällen då Jannes gäng reser till Madrid för ett eldprov. Nu prickar vi 13 där en jackpot på 3 miljoner kronor hägrar.




Spelstopp: Söndag 14.59

1. Dalkurd - Halmstad 2

Statistik
Gavlevallen står värd för mötet mellan en nykomling från Allsvenskan och en förening som förväntats återvända till högsta serien. Dalkurd har plundrats sedan sitt historiska besök i Allsvenskan och de grönklädda lär inte återvända till finrummet på ett bra tag. Värdarna har pendlat mycket i prestationer under våren, inte minst hemma i Gävle. Seger mot topplaget Mjällby och 4-0-torsk mot jumbon BP är onekligen ambivalent. Halmstads BK har nystartat med att plocka hem Ante Johansson, Dusan Djuric och även tränaren Magnus Haglund. Nu har HBK hållit nollan i två raka matcher och klubben är onekligen rustad för att lyfta till en framskjuten placering i tabellen. Tvåan lockar mest men den bör garderas.

2. IF Sylvia - Umeå FC 2

Statistik
Östgötaporten slår upp dörrarna för att Division 1 Norras mest målglada hemmalag ska ta emot det målsnålaste bortalaget. IF Sylvia har målskillnaden 15-11 på hemmabana och östgötarna ligger på den övre halvan av tabellen efter elva omgångar. Senast blev det dock en ordentlig snyting i Sollentuna, hela 6-0 vann de normalt beskedliga stockholmarna med. Umeå FC kommer från en försiktig 1-0-viktoria hemma mot mittenlaget Gefle och på resande fot har UFC målskillnaden 6-5 efter fem resor. Ligatvåan ska streckas först men gaffeln smakar bäst.

3. Team Thorengruppen - Karlstad BK 2

Statistik
I Västerbotten huserar Team Thorengruppen FF som bildades så sent som 2014 och ifjol var det nära att umeiterna halkade ur Norrettan. En enda pinne skiljde Team Thorengruppen från Karlslund som landade på negativ kvalplats. Inför årets tolfte omgång är läget precis lika prekärt som då, värdarna ligger nämligen en pinne före Rynninge på den bitska trettondeplatsen. Nykomlingarna Karlstad BK visade redan ifjol att de var för bra för Division 2. Till denna säsong har sylvasse Liridon Selmani hämtats från Oddevold och tillsammans bildar albanen ett fruktat forwardspar med Victor Edvardsen, som han kamperade ihop med i Oddevold för två år sedan. Duon har svarat för tio baljor redan och lär fälla avgörandet i Norrland. Trygg tvåa.

4. Sandviken - Carlstad United X

Statistik
På Jernvallen tar den legendariske strategen Pelle Olsson emot den något mindre meriterade David Ekelund. Olssons Sandvikens IF har gjort en stark vårsäsong och ligger trea i Norrettan när elva rundor lagts till handlingarna. SIF är svårslagna och har spelat oavgjort i fyra av de sex senaste striderna. Carlstad United skuggar Sandviken i tabellen, lagen har lika många poäng inför denna drabbning. United har en av seriens starkaste defensiver och snittar inte mer än en insläppt kasse per kamp. Att gästerna saknar viktige Bbakka riskerar att bli kännbart i Gästrikland. Värdet talar dock för tvåan. Måla hela vägen!

5. Oddevold - FC Trollhättan 2

Statistik
Då är vi framme på Rimnersvallen där Garrincha dansade samba i VM 1958. Brasselegendaren är idag hädangången men Robert Lipovac och Albinot Rexhepi ska kunna bjuda publiken på en show av åtminstone högsta möjliga Division 1-klass. Gästernas anfallsduo är stekhet, på de senaste sex matcherna har paret svarat för tio mål tillsammans. Nu väntar Trestadsderby när topplaget från Trollhättan åker till bottenlaget i Uddevalla. Oddevold har bara vunnit en av sina hemmamatcher hittills och saknar sin nyckelspelare Selmani som flyttade i vintras. Till rådande streckning blir dock tvåan svår att lämna ensam.

6. Skövde AIK - Lunds BK 1

Statistik
Till Södermalms IP reser Lunds BK med stor tillförsikt. Skåningarna har haft en tung vår i botten av Division 1 Södra men mot Skövde AIK brukar det alltid gå bra. Det lär inte bli enkelt att få med sig något från Västergötland den här gången, för värdarna ligger tvåa inför tolfte omgången och har bara förlorat en enda match denna säsong. Förra helgen kom Eskilsminne till Södermalm och fick åka hem tomhänta. Gästerna trivs som sagt gott mot SAIK. De fem senaste inbördes har slutat med fem skånska segrar och den sammanlagda målskillnaden 12-1. Rensartvåan är oerhört attraktiv, måla hela vägen och håll tummarna för LBK.

7. England Dam - Skottland Dam 1

Statistik
VM för damer är äntligen igång i fotbollstokiga Frankrike. Värdnationen rivstartade med en rejäl fest i fredags och nu är det dags för dessa brittiska styrkor att begå premiär. England och Skottland drabbade samman även i senaste EM-slutspelet och den gången slutade det med pulvrisering. 6-0 till The Three Lions talar sitt tydliga språk. Nu lär det dock bli betydligt jämnare eftersom de blåvita tagit steg framåt senaste åren. Svenska förbundskaptenen Anna Signeul är utbytt mot Shelley Kerr och Skottland har bland annat besegrat Martas Brasilien under våren. Phil Nevilles är självklart favoriter men det blir ingen walk in the park vid den franska rivieran. Rensarkrysset ska med.

8. Venezia - Salernitana 1

Statistik
En klubblagskamp från kontinenten slår sig in mitt i Europatipset eftersom den italienska säsongen ännu inte gjort bokslut. I vackra Venedig avgörs vilka som får lira i Serie B nästa säsong. Första mötet slutade 2-1 till Salernitana trots att det var Venezia som styrde och ställde i den kampen. Nu lär det dock bli svårt för gästerna att löpa linan ut. Värdarna kommer hem till Stadio Pierluigi Penzo med vetskapen om att de bara förlorat fyra av säsongens 18 hemmamatcher i Serie B. Och besökarna från Salerno kommer med skräcken att de var ligans sämsta bortalag med endast två vinster på 18 resor. Ettan räcker långt i broarnas stad.

9. Spanien - Sverige 1

Statistik
Då är vi inne på måndagen och dess spännande uppgörelser i EM-kvalet! Spanien har skakat av sig sitt sorgliga slutspel i Ryssland och startat om från noll. Under ledning av gamla storspelaren Luis Enrique har spanjorerna vunnit samtliga kvalmatcher denna vår, i fredags blev det 4-1-vinst borta mot Färöarna när José Luis Gayà fick göra sitt första mål i A-landslagsdressen. Sverige överträffade alla förväntningar i VM och har inlett denna kvalvår klart godkänt. Närmast kommer Blågult från 3-0 hemma mot Malta men i Madrid väntar en uppgift av extremt mycket högre dignitet. Även med blågula ögon är det svårt att se hur Jannes gäng ska stå emot Spanien på Bernabéu i 90 minuter utan varken Lindelöf eller Granen. Håll skallen kall och spika.

10. Tjeckien - Montenegro 1

Statistik
På Andruv Stadion möts två nationer som befinner sig i vitt skilda sinnesstämningar. Värdarna fick en boost i fredags då Bulgarien kom på besök, underläget vändes till en 2-1-seger efter att landets store snidare Patrik Schick agerat organisatör. Därmed innehar Tjeckien den åtråvärda andraplatsen bakom gruppgiganten England. Montenegro kommer från en slitsam kamp mot Balkanrivalen Kosovo. 1-1 på hemmaplan var en missräkning för montenegrinerna som nu är gruppjumbo efter att inte vunnit någon av sina kvalfighter. Ettan ser dessvärre ut att bli överstreckad och mår därmed bäst av uppbackning.

11. Lettland - Slovenien 2

Statistik
I Riga vankas jumbofinal mellan två nationer som glömt hur man vinner fotbollsmatcher. Balterna har lirat elva raka landskamper utan att inkassera en viktoria. Slovenien kommer från Wörthersee Stadion där Österrike vann rättvist och därmed har gästerna inte vunnit en tävlingsmatch på snart två år. Senaste inbördes mötet skedde 2004, den gången drog letterna längsta strået men det råder ingen tvekan om att slovenerna har den bästa truppen idag. På Daugava Stadium ska Jan Oblak kunna spika igen och Josip Ilicic kunna sätta någon strut. Tvåan är befogad favorit men inte till vilket pris som helst. Här kan det vara läge att täcka hela spektrat och hoppas på skrällen.

12. Polen - Israel 1

Statistik
I vackra Warszawa förväntar sig de polska fansen att få se mål. Med storskyttarna Lewandowski, Milik och Piatek i laget ska man knappast kunna undvika att gå mållösa. Det såg dock tveksamt ut borta mot Makedonien i fredags, Polen startade endast med Lewandowski då men när Piatek byttes in så fixade Milanstjärnan en 1-0-triumf. De rödvita leder därmed som väntat Grupp G. Israel vann mot Lettland i fredags men att komma till Nationalstadion i Warszawa blir som att kliva in i en helt annan värld. Vågar Jerzy Brzeczek starta med sina tre ess i kedjan så kan det bli både bomber och fyrverkerier för hemmafansen att njuta av. Stark etta.

13. Bulgarien - Kosovo X

Statistik
Måndagens sista bud kommer från foten av bergsmassivet Vitosja. Hit anländer Kosovo från Montenegro där Arber Zeneli och company lirade 1-1 under fredagskvällen. Den unga fotbollsnationen Kosovo har verkligen imponerat genom att nu gått obesegrade i 13 raka matcher. Bulgarien leds av legendaren Krasimir Balakov och den gamla mittfältsgiganten har byggt upp ett tämligen svårgenomträngligt manskap. Innan fredagens bortaförlust mot Tjeckien hade bulgarerna fyra raka 1-1-matcher i ryggen. Bland annat slutade matchen i Kosovo med dessa siffror i våras. Krysset ligger närmast till hands även denna gång. Den vågade avrundar kupongen med ett klassiskt chanskryss, säkert sitter man dock inte utan alla tecken i Sofia.


Singelstrecket! - Spanien

Med trygga mittlåset Granen och Lindelöf hade Sverige kunnat rida ut ännu en storm från en stornation men med svaga kort i de bakre leden kommer det dessvärre inte gå att stå emot de snabbfotade spanjorerna.

Kupongrensaren! - Lunds BK

Säsongen har varit en besvikelse för Lunds BK, det råder ingen tvekan om den saken. Men mot just Skövde AIK har skåningarna historiskt sett haft påfallande lätt och med det goda minnet går denna rensartvåa icke att motstå.

Spelförslag:

432 rader

1. Dalkurd - Halmstad x2
2. IF Sylvia - Umeå FC 12
3. Team TG - Karlstad BK 2
4. Sandviken - Carlstad U 1x2
5. Oddevold - FC Trollhättan 2
6. Skövde AIK - Lunds BK 1x2
7. England D - Skottland D 1x
8. Venezia - Salernitana 1
9. Spanien - Sverige 1
10. Tjeckien - Montenegro 1
11. Lettland - Slovenien x2
12. Polen - Israel 1
13. Bulgarien - Kosovo 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Dalkurd - Halmstad 1x2
2. IF Sylvia - Umeå FC 12
3. Team TG - Karlstad BK 2
4. Sandviken - Carlstad U 1x2
5. Oddevold - FC Trollhättan (1)2
6. Skövde AIK - Lunds BK 1x2
7. England D - Skottland D 1(x)
8. Venezia - Salernitana 1(x)
9. Spanien - Sverige 1
10. Tjeckien - Montenegro 1x
11. Lettland - Slovenien (1x)2
12. Polen - Israel 1
13. Bulgarien - Kosovo 1(x2)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td