Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2019
04

Genomgång av Stryktipset 6/7

Denna helgs upplaga av Stryktipset är blågul från start till mål. Allsvenskan, Norrettan och Söderettan samsas på kupongen. Allra mest spännande blir att se hur det går mellan medaljaspiranterna IFK Norrköping och Häcken, om östgötarna förlorar nu har nog guldtåget gått. 13 rätt ska jobbas in.


Spelstopp: Lördag kl 15.59


1. IFK Göteborg - GIF Sundsvall 1

Statistik
På Gamla Ullevi möts två gäng som är ur gängorna för tillfället. IFK Göteborg som sett så pigga och fräscha ut hela våren har nu tappat sina två frejdiga påläggskalvar. Benjamin Nygren har sålts till Belgien och Patrik Karlsson Lagemyr missar resten av säsongen på grund av en korsbandsskada. GIF Sundsvall är också desarmerat eftersom lagkaptenen och storskytten Linus Hallenius har dragit till Cypern. Giffarna såg ytterst bleka ut i midnattsmatchen mot AFC och resten av norrlänningarnas säsong lär handla om att kämpa för nytt kontrakt. De har dock vunnit tre raka inbördes mot Blåvitt. Förutom Nygren och Paka så saknar Blåvitt även Lasse Vibe som är avstängd. Här ska hela spektrat täckas i hopp om kupongrens.

2. Kalmar FF - AIK 2

Matchen lottas enligt 2-4-10. Det motsvarar en procentuell fördelning på 12,5-25-62,5.

3. Sirius - Östersund 1

Matchen lottas enligt 10-3-3. Det motsvarar en procentuell fördelning på 62,5-18,75-18,75.

4. Malmö FF - Örebro 1

Statistik
Mesta mästarna från rikets tredje största stad toppar som väntat tabellen. Malmö FF har både gjort flest mål och släppt in minst antal bollar så det går inte att säga annat än att förstaplatsen är välförtjänt. MFF är uppe i tolv raka allsvenska fighter utan torsk. Örebro SK är av en helt annan kaliber, närkingarna ligger på den undre halvan och torskade i omstarten efter uppehållet när svaga Helsingborg kom till Behrn Arena och vann med 1-0. ÖSK hade det oerhört kämpigt i Skåne förra säsongen när det blev torsk med 4-0. MFF har sex segrar och ett kryss på Stadion i årets allsvenska. Ettan är gjuten i betong.

5. Akropolis - Sandviken 1

Statistik
I Division 1 Norra har Akropolis gått som tåget under våren. När halva serien avverkats är stockholmarna alltjämt obesegrade. De grekinfluerade värdarna kommer närmast från en stenhård strid som slutade med 3-2-triumf borta mot Linköping. Nu väntar dock en motståndare som passar Akropolis illa. Sandvikens IF är ett av få lag som stulit poäng av värdarna denna säsong och fjolårets två inbördes slutade faktiskt med dubbla segrar för gästrikarna. Pelle Olsson har alltid tre rävar bakom varje öra. Måla hela vägen.

6. Forward - Carlstad United 2

Statistik
Det börjar bli en vana för Carlstad United att ställas mot närkingar, detta är tredje matchen i rad som värmlänningarna ställs mot detta folkslag. I ligan blev det torsk mot Karlslund men i cupen senast segrade United med hela 5-0. Forward kommer närmast från en torsk mot Gefle på Gavlevallen. Plantskolan ligger därmed kvar i bottenträsket, för närvarande innehar Forward den negativa kvalplatsen. Hemmalaget har förlorat fyra av sju hemmamatcher denna säsong. Gästerna har plockat poäng i fem av åtta bortamatcher och slåss på den övre halvan av tabellen. Senaste fem inbördes bär facit 1-1-3 i Uniteds favör. Börja till höger och måla vidare om plånkan tål det.

7. Gefle - Karlstad BK 2

Statistik
Även Karlstads andra representant i Division 1 Norra ska in i elden denna lördag. KBK är nykomlingar från Division 2 Norra Götaland men det märks inte för fem öre. Smarta värvningar, inte minst i form av superskytten Liridon Selmani, har gjort att värmlänningarna ligger på en imponerande tredjeplats. Klassiska Gefle IF har det desto tuffare. Värdföreningen har trillat ur två serier inom loppet av bara ett par år och återigen ser det ut att kunna bli degradering. GIF ligger nu på tolfte plats i Norrettan. Även formmässigt är det fördel gästerna, de har tre raka trepoängare medan gästrikarna har torskat två av sina tre senaste. Tvåan lockar klart mest.

8. Rynninge - IF Sylvia X

Statistik
I det sista bidraget från Division 1 Norra ställs örebroare mot östgötar. Detta är två synnerligen ängsliga manskap med tanke på senaste tidens bristande leverans. Rynninge har det allra värst, värdlaget har bara plockat 14 poäng på 15 matcher och parkerar för närvarande under giljotinen. RIK har läckt in 39 bollar redan, det är sämst i klassen. Det fina i kråksången är att seriens näst sämsta defensiva lag kommer på besök nu. IF Sylvia har släppt in 37 baljor men åtminstone plockat fem pinnar mer än Rynninge. Gästerna har förlorat fyra av sina senaste fem bataljer. Vårens inbördes slutade oavgjort och även nu är krysset mest troligt.

9. Kristianstad - Ljungskile 2

Statistik
Över till Division 1 Södra när serieledarna ska ta en tripp till Sveriges sydligaste landskap. Ljungskile SK toppar tabellen när serien vänder, sviten 7-1-0 senaste åtta säger det mesta. Närmast kommer LSK från en stärkande derbyviktoria när IK Oddevold lades på rygg på Rimnersvallen. Kristianstads FC ligger i botten av Söderettan, endast en pinne skiljer ner till Värnamo som ligger på negativ kvalplats. Skåningarna snittar två insläppta mål per match, sämst i serien i denna kategori, och lär inte förbättra statistiken när sylvassa målsprutorna Westermark/Udoh kommer på besök. Dundertvåa.

10. Tvååker - Landskrona 2

Statistik
Tvååkers IF var en sensation i Division 1 Södra 2018, då slutade hallänningarna på tredje plats och var en hårsmån ifrån att få kvala upp till Superettan. Sedan stack succétränaren Mattias Lindström och denna säsong är inget sig likt. TIF är nu betydligt närmare negativt kval än positivt, marginalen till strecket är tre pinnar. Gästerna från Skåne ligger på den övre tabellhalvan när halva serien har avverkats. Landskrona Bois är oerhört homogena och har bara släppt in tolv bollar på 15 kamper. Seriens tightaste defensiv betalar för bra för att inte spikas.

11. Utsikten - Åtvidaberg 1

Statistik
Hos göteborgslaget Utsikten är det en av VM-bronsmedaljörerna från VM-94 som lägger upp taktiken, nämligen Stefan Rehn. Den gamle bolltrollaren har lotsat göteborgarna till en framskjuten placering och på Ruddalens IP är värdarna oslagbara. Utsikten har vunnit sex av sju hemmamatcher, den sjunde slutade oavgjort. Gästerna från Östergötland är inte längre vad de en gång var, högre än mitten lär inte Åtvidaberg hamna i år. Formen är svag hos Åtvid som närmast kommer från hemmaförlust mot Kristianstad och dessförinnan blev det kölhalning i Skövde där matchen slutade 4-0. Vårens inbördes slutade 2-1 till Utsikten i Östergötland, på Ruddalen kommer skillnaden vara större än så.

12. IFK Norrköping - Häcken 1

Statistik
Från ett klassiskt östgötalag till ett annat. IFK Norrköping hade en mörk start på denna säsong, Kamraterna gick endast segrande ur en av de första åtta bataljerna. Därefter har Jens Gustafssons mannar ryckt upp sig rejält och plockat poäng i fem av de sex senaste. Fyra av dem är trepoängare och i viktorian borta mot AIK syntes Pekings klass. Häcken ligger som väntat med i toppen men på resande fot är Getingarna inte alls samma lag som på Hisingen. Endast två allsvenska bortamatcher har slutat med seger för de gulsvarta denna allsvenska säsong. Som lök på laxen har IFK Norrköping vunnit alla de senaste fyra årens möten på östgötsk mark. Utgångsettan ser ut att bli hårt åtgången och på större system bör garderande således aktualiseras.

13. Hammarby - Falkenberg 1

Statistik
Sist men inte minst riktar vi blickarna mot Tele2 Arena i den kungliga huvudstaden. Hammarby gjorde en suverän säsong ifjol men tappade flera nyckelspelare under vintern. Årets säsong har inte varit till samma belåtenhet för Bajen som gått segerlösa fyra matcher i rad. Senast blev det torsk på Hisingen och till på köpet blev Mads Fenger utvisad så dansken är avstängd nu. Även Khalili får sitta på botbänken i helgen. Falkenberg har spelat mycket bättre under denna sejour än förra gången de var uppe i finrummet. Poängen lös dock länge med sin frånvaro men nu har hallänningarna kommit igång även på den fronten. FFF har plockat poäng i tre raka matcher och senast blev det seger mot Elfsborg med 2-1. De sex senaste inbördes med Hammarby som hemmalag bär facit 1-4-1. Även nu finns fina möjligheter för korsdrag i kuponghögen, måla hela vägen!


Singelstrecket! - Malmö FF

Malmö FF har plockat mer än dubbelt så många poäng som Örebro SK. MFF har gjort tio mål mer. MFF har släppt in tolv mål mindre. MFF vann med 4-0 i motsvarande möte 2018. MFF vinner 2019.

Kupongrensaren! - Falkenberg

Namnmässigt låter Hammarby klart mer attraktivt än Falkenberg och även när man tittar i tabellen. Däremot kommer saken i ett annat ljus när man ser till form och när man ser till inbördes möten. Glöm inte att laget från havet stormtrivs i Stockholm.

Spelförslag:

432 rader

1. Göteborg - Sundsvall 1X2
2. Kalmar FF - AIK X2
3. Sirius - Östersund 1
4. Malmö FF - Örebro 1
5. Akropolis - Sandviken 1X2
6. Forward - Carlstad U X2
7. Gefle - Karlstad BK X2
8. Rynninge - IF Sylvia X2
9. Kristianstad - Ljungskile 2
10. Tvååker - Landskrona 2
11. Utsikten - Åtvidaberg 1
12. Norrköping - Häcken 1
13. Hammarby - Falkenberg 1X2


2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Göteborg - Sundsvall 1X2
2. Kalmar FF - AIK X2
3. Sirius - Östersund 1X
4. Malmö FF - Örebro 1
5. Akropolis - Sandviken 1(X2)
6. Forward - Carlstad U (X)2
7. Gefle - Karlstad BK (X)2
8. Rynninge - IF Sylvia 1X2
9. Kristianstad - Ljungskile 2
10. Tvååker - Landskrona 2
11. Utsikten - Åtvidaberg 1(X)
12. Norrköping - Häcken 1(X2)
13. Hammarby - Falkenberg 1X2


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (1)

promo
td