Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2019
06

Genomgång av Europatipset 7/7

Otroligt blek utdelning i veckan när skrällarna lös med sin frånvaro. Det innebär dock en 2 miljoners jackpot på denna kupong som avslutas med tre matcher under måndagen. Utbudet är inte det bästa vilket gör att möten från obekanta ligor som Division 2 Norra Svealand, Veikkausliiga och isländska Úrvalsdeild tar plats bland de 13 matcherna. Även fyra härliga allsvenska fighter finns dock att sätta tänderna i samtidigt som värdet är fint på sina håll. Här är det således läge att göra en rejäl analys för bästa möjliga förutsättningar till bra avkastning.




Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. IFK Norrköping - Häcken 1

Statistik
IFK Norrköping hade en mörk start på denna säsong, Kamraterna gick endast segrande ur en av de första åtta bataljerna. Därefter har Jens Gustafssons mannar ryckt upp sig rejält och plockat poäng i fem av de sex senaste. Fyra av dem är trepoängare och i viktorian borta mot AIK syntes Pekings klass. Häcken ligger som väntat med i toppen men på resande fot är Getingarna inte alls samma lag som på Hisingen. Endast två allsvenska bortamatcher har slutat med seger för de gulsvarta denna allsvenska säsong. Som lök på laxen har IFK Norrköping vunnit alla de senaste fyra årens möten på östgötsk mark. Utgångsetta således men här bör det ändå garderas om stålarna räcker till.

2. Hammarby - Falkenberg X

Statistik
Över till Tele2 Arena i den kungliga huvudstaden. Hammarby gjorde en suverän säsong i fjol men tappade flera nyckelspelare under vintern. Årets säsong har inte varit till samma belåtenhet för Bajen som gått segerlösa fyra matcher i rad. Senast blev det torsk på Hisingen och till på köpet blev Mads Fenger utvisad så dansken är avstängd nu. Även Khalili får sitta på botbänken i helgen. Falkenberg har spelat mycket bättre under denna sejour än förra gången de var uppe i finrummet. Poängen lös dock länge med sin frånvaro men nu har hallänningarna kommit igång även på den fronten. FFF har plockat poäng i tre raka matcher och senast blev det seger mot Elfsborg med 2-1. De sex senaste inbördes med Hammarby som hemmalag bär facit 1-4-1. Även nu finns fina möjligheter för korsdrag i kuponghögen, måla hela vägen!

3. Oskarshamn - Oddevold X

Statistik
Division 1 Södra näst på tur där två lag som spelat i denna serie ett bra tag ställs mot varandra på den småländska östkusten. Oskarshamn var sånär att ta klivet upp till Superettan i fjol men fick ge sig efter färre gjorda bortamål i playoff mot Varberg. Nu går det betydligt tyngre för OAIK. Flera betydande spelare har lämnat och enbart 18 poäng har spelats in de inledande 15 omgångarna. Här saknas avstängda Eric Persson. Oddevold har det ännu tyngre än hemmalaget. Laget från Uddevalla förlorade Bohusderbyt mot Ljungskile senast och drog också på sig två röda kort. Ali Al-Habobi och Rasmus Andernil Bozic är därmed avstängda i detta möte. Här är dock gästerna på intet sätt chanslösa. Krampaktig historia att vänta som kan sluta hursomhelst. Krysset och tvåan är således måsten till låg procent.

4. Värnamo - Eskilsminne 1

Statistik
Småländsk ångest även i nästa batalj där Jonas Therns Värnamo inte lyckats motsvara förväntningarna efter att ha tagit hissen ner till Division 1. Talangfabriken återfinns på negativ kvalplats och har faktiskt inte vunnit en enda av åtta matcher på hemmaplan. Sex av dessa har dock slutat med delad pott. Goda möjligheter ska ändå finnas att bryta den negativa trenden när nästjumbon Eskilsminne kommer på besök till Finnvedsvallen. Gästerna från Helsingborg är ligans sämsta bortalag och kommer från en pinsam 0-3-förlust mot Tvååker. Tveksam status på ett par spelare här dessutom. Spelvärdet på tvåan går dock inte att förringas. Utgå från ettan och bygg på med rensartvåan.

5. Bodens BK - Linköping City 2

Statistik
Norrettan får även plats med en match på denna kupong när jumbon Bodens BK tar sig an topptippade Linköping City uppe i Norrbotten. Hemmalaget inledde säsongen katastrofalt men har ryckt upp sig något på slutet, framförallt här hemma där fem poäng plockats på de tre senaste. Målskyttet är dock fortfarande en stor akilleshäl. Linköping är i grund och botten ett betydligt starkare lag men hittills har östgötarna inte levt upp till förväntningarna. Det lär inte bli någon uppflyttning. Viktiga Levon Pachajyan och Fredrik Alm är avstängda här. Boden är dock utan tvekan ligans sämsta lag och saknar Raymond Mendy. Tvåan får trots allt agera utgång men gardera med krysset om de ekonomiska musklerna finns.

6. Hudiksvalls FF - Karlberg 2

Statistik
Division 2 Norra Svealand näst på tur när vi tar oss till glada Hudik. Där är det dock inte frid och fröjd hos hemmalaget just nu som avslutat vårsäsongen tungt. Hudiksvalls Förenade FF har tre förluster på de fyra senaste och har därmed tappat mark på toppkvartetten. Karlberg från centrala Stockholm är ett av de lag som återfinns framför, närmare bestämt på en andraplats. Det rödklädda bortalaget har visat upp en ramstark defensiv och framåt finns en stekhet Pashang Abdulla som gjort hälften av lagets 30 mål. När lagen möttes i april slutade det 2-0 till Karlberg. Trolig bortaseger i Hälsingland.

7. Atlanta United - NY Red Bulls 1

Statistik
MLS pågår som bekant för fullt och två matcher från den amerikanska proffsligan hittar även in på raden. Här har vi ett lunchmöte (start 20.00 svensk tid) när de regerande mästarna välkomnar NY Red Bulls till världens mest trafikerade flygstad. Atlanta åkte på en rejäl smäll i veckan när de förlorade med hela 1-5 mot Chicago. Det var dock på bortaplan. Hemma på Mercedes-Benz Stadium håller dock United en helt annan nivå. Här har 20 poäng plockats på nio matcher denna säsong och enbart fem mål släppts in. Nu återkommer dessutom superstjärnan Josef Martínez åter från Copa América. NY Red Bulls saknar viktiga duon Long och Lawrence och skämde ut sig i 0-4-förlusten mot Houston senast. Två utvisningar på Murillo och Romero som är out här. Lägg därtill att Tjurarna är svaga på bortagräs så ska ettan vara säker. Spik!

8. NY City - Portland X

Statistik
Nattmacka från staden som aldrig sover där två av ligans mest formstarka lag drabbar samman. Anton Tinnerholms NY City tog tredje raka ligasegern när Seattle besegrades med 3-0. Faktum är att Duvorna bara förlorat en match under säsongen. Här överskattas dock hemmalaget mot ett Portland som växlat upp på slutet. Timbers är vidare till kvartsfinal i US Open Cup och har fyra vinster på de fem senaste tävlingsmatcherna. Nyförvärvet Brian Fernández har visat sig vara ett fynd och målat i sina samtliga sju framträdanden för Oregon-klubben. Skrällen är inte otänkbar på Yankee Stadium och alla tecken är att föredra.

9. FC Ilves - Seinajoen 2

Statistik
Från MLS tar vi oss till mer obskyra ligor och först ut är finska ligan. I Tammerfors huserar Veikkausliigas serieledare, Ilves har spelat minst antal matcher hittills men toppar den tolv lag stora serien med 25 poäng efter tolv fighter. Endast sju mål har släppts in på dessa matcher. Här hemma har dock bara två av fem matcher slutat med tre poäng. Seinajoen är inga duvungar heller. SJK vann ligan 2015, är försvarsstarka och har ett giftigt hot i Denys Oliynyk. Han avgjorde senast mot topplaget Inter Turku. En jämn match är att vänta och då är det svårt att köpa den kraftigt vänstervridna streckningen. Läge istället att utgå från höger där supervärde finns att hämta.

10. Breidablik - HK Kópavogur 1

Statistik
Dags för Kópavogurderby från Islands näst största stad. HK är mest kända för sin handbollssektion men tog klivet upp till Úrvalsdeild via en andraplats i Inkasso-deildin förra säsongen. Hittills har de dock haft det väldigt tufft i finrummet, åtta poäng på tio matcher innebär en plats som nästjumbo. Breidablik tillhör däremot som vanligt toppen och kanske är det dags för de grönvitas första ligatitel sedan 2010 efter ett antal hedersamma andraplatser. Blåvitt-bekantingen Thomas Mikkelsen återfinns hos Blikar och är en pålitlig målskytt på denna nivå. Derby till trots, det är precis så stor klasskillnad som strecken antyder i detta rivalmöte. Breidablik är kungar över Kópavogur!

11. AFC Eskilstuna - Djurgården 2

Statistik
Måndagen bjuder även på tre kamper på denna kupong varav två allsvenska fighter. AFC Eskilstuna löste en poäng i omstarten borta mot GIF Sundsvall, en pinne som faktiskt borde varit tre då de orangea skapade tillräckligt för att vinna. Nu väntar dock betydligt tuffare motstånd när Djurgården gästar Tunavallen. Blåränderna dominerade fullständigt hemma mot Kalmar även om det dröjde ända till den 87:e minuten innan Marcus Danielsson avgjorde. Stockholmarna befäste därmed sin andraplats och får just nu ses som det stora hotet till Malmö. 75-80 procent är dock svårt att motivera på ett bortalag i Allsvenskan. Rensarkrysset ska med!

12. Elfsborg - Helsingborg 1

Statistik
Henke Larsson fick bästa möjliga start med Helsingborg när det blev seger med 1-0 mot Örebro. Rasmus Jönsson blev föga förvånande matchvinnare där. I veckan blev det dock klart att den gänglige anfallaren lämnar för spel i Thailand, ett otroligt tapp för HIF. Elfsborg kommer från en blek insats mot Falkenberg där det blev förlust med 1-2. Föga förvånande ska dock sägas då den matchen spelades på naturgräs. På plast är boråsarna klasser bättre och nu får de tillbaka Ishizaki, Strand och Henriksson från avstängning. Här hemma har de vunnit sex av de sju senaste mot skåningarna och ettan ska ses som högst trolig. Tänkbar spik.

13. FH Hafnarfjördur - Vikingur 1

Statistik
Tillbaka till Island och vulkanlandets tredje största stad. Hafnarfjördur är ö-nationens mest framgångsrika lag under 2000-talet med åtta titlar sedan 2004. Denna säsong har dock hittills varit en stor besvikelse för FH som återfinns först på en mittenplacering i tabellen. Ingen seger i ligan på de fem senaste men här ska goda chanser finnas att bryta den sviten. Mot Vikingur har hemmalaget bara förlorat en gång på de 20 senaste mötena och på Kaplakriki har gästerna från Reykjavik inte segrat sedan 2006, då i cupen. Ettan ser ut att bli väldigt spelvärd och spikas hela vägen upp till 60 procent.


Singelstrecket! - Breidablik

Kópavogsvöllur lär fyllas till bredden denna söndag när det blott andra derbyt i Úrvalsdeild sedan 2008 väntar mellan dessa rivaler. Någon vidare match lär det dock inte bli även om HK kommer sälja sig dyrt. Breidablik är helt enkelt för bra. Mikkelsen skjuter hem derbysegern till ligatvåan!

Kupongrensaren! - Falkenberg

Namnmässigt låter Hammarby klart mer attraktivt än Falkenberg och även när man tittar i tabellen. Däremot kommer saken i ett annat ljus när man ser till form och när man ser till inbördes möten. Glöm inte att laget från havet stormtrivs i Stockholm.

Spelförslag:

432 rader

1. Norrköping - Häcken 1x
2. Hammarby - Falkenberg 1x2
3. Oskarshamn - Oddevold 1x2
4. Värnamo - Eskilsminne 12
5. Bodens BK - Linköping C 2
6. Hudiksvalls FF - Karlberg 2
7. Atlanta - NY Red Bulls 1
8. NY City - Portland 1x2
9. FC Ilves - Seinajoen x2
10. Breidablik - Kópavogur 1
11. AFC Eskils. - Djurgården x2
12. Elfsborg - Helsingborg 1
13. Hafnarfjördur - Vikingur 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Norrköping - Häcken 1(x2)
2. Hammarby - Falkenberg 1x2
3. Oskarshamn - Oddevold 1x2
4. Värnamo - Eskilsminne 12
5. Bodens BK - Linköping C (x)2
6. Hudiksvalls FF - Karlberg (x)2
7. Atlanta - NY Red Bulls 1
8. NY City - Portland 1x2
9. FC Ilves - Seinajoen 1x2
10. Breidablik - Kópavogur 1
11. AFC Eskils. - Djurgården x2
12. Elfsborg - Helsingborg 1(x)
13. Hafnarfjördur - Vikingur 1


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td