Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2019
10

Genomgång av Europatipset 10/7

Sommarens mästerskap är över och det är en månad kvar till de stora ligorna drar igång runt om Europa. Det gör veckans kupong lite annorlunda. En fight från omstarten av Superettan inleder men det är främst fokus på Champions League-kvalet. Även Eliteserien, Copa do Brasil och Copa Sudamericana finns med på ett hörn på denna rad. Svårtippade matcher som gemene man inte har koll på men som gör värdet superbt. Här jagar vi i vanlig ordning skrällar som kan leda till de tre jackpotmiljonerna!




Spelstopp: Onsdag kl 18.59

1. Varberg - Degerfors 2

Statistik
Vi inleder på Påskbergsvallen där Varberg spelat in maximala 18 poäng på sex matcher den här säsongen. Hallänningarna toppar Superettan i stor stil men de avslutande matcherna under våren lämnade vissa frågetecken. Då åkte de grönsvarta på årets första förlust (1-3 mot J-Södra) och spelade 1-1 mot Öster. Degerfors avslutade i sin tur riktigt bra. Viktiga Marcus Astvald var tillbaka i juni och gav laget en positiv injektion. Bland annat målade 28-åringen i 3-0-vinsten mot GAIS. Här vann värmlänningarna förra året och det kan de definitivt göra igen. Utgå från skrällen till fint värde!

2. Odds BK - Stabaek 1

Statistik
Skien är nästa anhalt där klassiska Odds BK, tidigare Odd Grenland, håller till. De gör det riktigt bra och finns med i toppen av Eliteserien. Framförallt här hemma på Skagerak Arena är de svartvita giftiga. Här kom förvisso första poängtappet för säsongen senast, men det var mot serieledande Molde i en härligt fartfylld 2-2-tillställning. Stjärnan Torgeir Börven visade där fortsatt fin form med ett mål och en assist. Jan Jönssons Stabaek har kommit igång efter en svag inledning men här bör huvudstadsklubben inte räcka till. Norges bästa defensiv ställs mot ligan sämsta offensiv. Hemmasegern ska ses som högst trolig.

3. BATE - Piast Gliwice X

Statistik
Över till Champions League-kvalet där mästare från olika nationer ställs mot varandra i detta skede av turneringen. BATE har varit framgångsrika i Europa det senaste decenniet och är en stormakt hemma i Vitryssland. Här övervärderas dock de gulklädda då motståndarna verkligen inte är några duvungar. Piast Gliwice har förvisso inte speciellt mycket rutin från kontinentalspel, men att vinna Ekstraklasa inger respekt. Det finns gott om kvalité i truppen och här ska de kunna störa BATE trots bortaplan. Alla tecken.

4. Sheriff Tiraspol - Saburtalo Tbilisi 1

Statistik
Från en inhemsk gigant till en annan. Sheriff Tiraspol är överlägsna hemma i Moldavien där de plockat hem titeln otaliga gånger under 2000-talet. Det är dock enorm spelaromsättning i hemmalaget. Ziguy Badibanga, Gerson Rodrigues och Alhaji Kamara är spelare som fanns med i toppen av skytteligan förra säsongen men som samtliga lämnat. Vitryssen Kendysh är den stora målskytten just nu men det är inte en spelare på riktigt samma nivå. Här ska de ändå gälla som klara favoriter mot de georgiska mästarna, Saburtalo Tbilisi. Gästerna har ingen erfarenhet från dessa sammanhang och har inte ett speciellt namnstarkt lag. Ettan ska ses som trolig men streckas för hårt för att stå ensam. Gardera!

5. Ferencváros - Ludogorets 2

Statistik
Ungerns “Gröna örnar” mot Bulgariens dito när vi riktar fokus mot Groupama Arena i Budapest. Ferencváros slutade före Malmö-dödarna MOL Vidi i fjol vilket vittnar om en viss nivå. Inför detta möte har de spelat en mängd träningsmatcher med relativt starka resultat. Här kommer det dock bli tufft mot ett meriterat och skickligt Ludogorets. Klubben från Razgrad har plockat hem den inhemska ligan åtta säsonger i följd och tagit sig till gruppspelsfasen i CL två gånger de senaste fem åren. Rumänen Claudiu Keserü, som tryckt in fem mål i Sveriges EM-kvalgrupp, är den stora härföraren men här finns även en mängd vassa brassar. Utgå från tvåan men plocka gärna med krysset om stålarna räcker till.

6. Slovan Bratislava - Sutjeska 1

Statistik
Nästa huvudstad på denna resa är Slovakiens där Slovan Bratislava håller till. De vann den inhemska ligan i stor stil förra säsongen, mycket tack vare den slovenska landslagsmannen Andraz Sporar som öste in mål. Han kommer ha en viktig roll här mot ett defensivt skickligt Sutjeska. Montenegrinerna är dock inte speciellt vassa offensivt och den inhemska ligan håller ingen vidare standard. I fjol gick klubben från huvudstaden Podgorica mållösa från samtliga fyra kvalmatcher i Europa. Ettan står stark på Tehelné Pole.

7. Dundalk - Riga FC X

Statistik
Vi fortsätter till Irland där Dundalk är en stormakt och har vunnit ligan vid flertalet tillfällen de senaste säsongerna. I Europa räcker dock normalt DFC inte till även om de stått för fina insatser vid ett par tillfällen som när de tog sig till gruppspel i Europa League 2016. Riga FC deltog i EL i fjol och var då sånär att ta sig förbi starka CSKA Sofia. Nu toppar de lettiska Virsliga och det främst tack vare ligans bästa bortaspel. Här kommer de lägga sig lågt och satsa på omställningar. Inte omöjligt att det leder till ett bra resultat. Dundalk överstreckas och det är då läge att gardera så mycket det bara går.

8. Linfield - Rosenborg 2

Statistik
Vi håller oss kvar på den gröna ön men byter fokus från Irland till Nordirland. Den ligan håller inte samma nivå som grannlandets och Linfield är heller inte lika överlägset som Dundalk. Här kommer de få det svettigt mot ett Rosenborg som tycks vara på gång efter en medioker start på säsongen. Norges mesta mästare har ryckt upp sig markant den senaste tiden och som bekant brukar Trondheim-laget stå för fina prestationer i kontinentalspelet. RBK:s trupp är klasser bättre än hemmalagets och kommer bara norrmännen upp i duglig nivå ska de kunna ta en säker seger i Belfast. Trolig tvåa.

9. Valur - Maribor 2

Statistik
Vad vore denna europeiska tripp utan lite fotboll från vulkanlandet i norr. Här har vi de isländska mästarna mot Sloveniens dito, en historia som inte lär bli speciellt rolig för de förstnämnda. Valur imponerade förvisso förra säsongen när de var nära att passera Rosenborg i CL-kvalet och sedan även pressade Sheriff i EL-kvalet, men nu är de inte i närheten av den nivån. I ligan återfinns klubben från Reykjavik först på en femteplats efter sex förluster på tolv omgångar. Maribor tillhör den högre rankade Prva Liga där de dominerar tillsammans med Olimpija Ljubljana. Klasspelare finns i truppen som Valur bara kan drömma om och det lär avspeglas på Hlídarende. Fin spik.

10. Atlético PR - Flamengo X

Statistik
Nästa kapitel på denna sprakande kupong tillskrivs Brasilien där det är dags för kvartsfinaler i cupen. Flamengo är en av sambalandets bästa klubbar och vann bland annat Copa do Brasil 2013. Nu är de på jakt efter en ny titel och det ser onekligen bra ut. Defensiven är ramstark samtidigt som Gabriel “Gabigol” Barbosa levererar i sedvanlig ordning längst fram. Atlético PR är ett gediget hemmalag men det har stormat kring klubben den senaste tiden. Camacho och Thiago Heleno har nämligen båda åkt fast för doping. Dessutom har vänsterbacken Renan Lodi lämnat för spel i Atlético Madrid. Flamengo ska kunna utnyttja detta men lär vara nöjda med ett kryss. Utgå från det tecknet och säkra upp med tvåan.

11. Gremio - Bahia 1

Statistik
Efter en blek inledning på säsongen kom Gremio igång på allvar innan Copa América-uppehållet med fyra vinster på fem försök. Enda laget som fick hål på “Kungarna av cuper” var just Bahia som vann med 1-0 när lagen möttes i Salvador. Här hemma i Porto Alegre har dock Gremio stängt igen butiken med fyra raka nollor. Framåt finns dessutom superstjärnan Éverton att tillgå som hade stor show för Brasilien i Copa América med sin speed. Bahia har inga bra minnen från Arena do Gremio och får rikta in sig på att hålla nere siffrorna inför nästa veckas retur på Estádio de Pituacu. Ettan spikas hur som helst.

12. Palmeiras - Internacional 1

Statistik
Palmeiras vann ligan i fjol och ser ut att gå mot ytterligare en ligatitel. Sao Paulo-klubben har inlett säsongen magnifikt med 25 poäng på nio matcher. Med 18 gjorda på dessa är de grönvita bäst i ligan. Det är dock defensiven som övertygar mest med endast två insläppta, mäkta imponerande! Internacional är också ett topplag i Brasilien med hög kapacitet. Det ska dock sägas att gästerna från Porto Alegre inte rosat marknaden på resande fot den här säsongen samtidigt som de förlorat de fem senaste matcherna på bortaplan mot Palmeiras. 1X räcker långt där ettan är en tänkbar spik.

13. Caracas - Independiente del Valle X

Statistik
Venezuela blir det sista stoppet på denna resa där det är åttondelsfinal i Copa Sudamericana som gäller. Caracas är ett topplag i den inhemska ligan men åkte ut i kvartsfinal i slutspelet. De har nu inte spelat någon match på fem veckor och det lär avspeglas på Estádio Olímpico. Independiente del Valle, som kommer från en stabil 2-0-seger mot Deportivo Cuenca den gångna veckan, står nämligen för motståndet. Gästerna toppar den högre rankade Liga Pro i Ecuador och i truppen finns bland annat två av de spelare som förde nationen till brons i U20-VM. Fördel bortalaget men krysset ligger ändå närmast till hands. Hemmastarka Independiente lär vara nöjda med att få med sig ett oavgjort resultat till Sangolquí.


Singelstrecket! - Slovan Bratislava

Ligan i Montenegro håller ingen vidare nivå vilket avspeglats på resultaten i Europa. Slovan Bratislava är däremot ett starkt lag som ska ses som en liten outsider att kunna ta sig till gruppspelet i Champions League. Hemma i den slovakiska huvudstaden ska naturligtvis de himmelsblå inte ha några problem att avfärda Sutjeska.

Kupongrensaren! - Degerfors

Varberg såg inte lika självklara ut under slutfasen av vårsäsongen. Nu ställs de mot ett Degerfors som däremot såg som bäst ut innan uppehållet. Svårt att säga vart lagen står här och mötet på Påskbergsvallen kan sluta lite hur som helst. Då lockar framförallt rensartvåan.

Spelförslag:

432 rader

1. Varberg - Degerfors 1x2
2. Odds BK - Stabaek 1
3. BATE - Piast Gliwice 1x2
4. Sheriff T. - Sab.Tbilisi 1x
5. Ferencváros - Ludogorets 2
6. Sl.Bratislava - Sutjeska 1
7. Dundalk - Riga FC 1x2
8. Linfield - Rosenborg 2
9. Valur - Maribor 2
10. Atlético PR - Flamengo x2
11. Gremio - Bahia 1
12. Palmeiras - Internacional 1x
13. Caracas - Inde. del Valle x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Varberg - Degerfors 1x2
2. Odds BK - Stabaek 1(x)
3. BATE - Piast Gliwice 1x2
4. Sheriff T. - Sab.Tbilisi 1(x2)
5. Ferencváros - Ludogorets x2
6. Sl.Bratislava - Sutjeska 1
7. Dundalk - Riga FC 1x2
8. Linfield - Rosenborg (x)2
9. Valur - Maribor 2
10. Atlético PR - Flamengo x2
11. Gremio - Bahia 1
12. Palmeiras - Internacional 1(x)
13. Caracas - Inde. del Valle (1)x(2)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (1)

promo
td