Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
aug 2019
15

Genomgång av Europatipset 15/8

Det är en fullproppad Europa League-kupong som gäller på veckans första Europatips. 13 matcher i den tredje omgångens returer ska analyseras där det dessutom finns en 3 miljoner stor jackpot att lägga vantarna på! En hel del fina skrällar synas och värdemässigt är det en uppsjö favoriter som streckas på tok för hårt. Tre svensklag hittas också på kupongen där samtliga lag har goda chanser till vidare avancemang. Första stopp, Friends Arena!




Spelstopp: Torsdag kl 18.59

1. AIK - Sheriff Tiraspol 2

Statistik
Efter 2-1 på Sheriff Tiraspols hemmaplan förra torsdagen får nu AIK ett perfekt läge att slå in matchbollen på Friends Arena. Goitom och gänget gjorde en fin insats då AFC enkelt besegrades i Eskilstuna under söndagen. Norling sparade också delvis på Elyounoussi och Larsson som endast fick en kortare stund på planen. Gästerna genrepade också starkt då Dinamo-Auto besegrades i derbyt i hemstaden med klara 3-0. Moldaverna var inte ofarliga i första kampen och ska inte vara helt uträknade här. Med ett överstreckat Gnaget får X2 bli utgångsvalet.

2. Hapoel Beer Sheva - IFK Norrköping 1

Statistik
I förväntad 30-35 graders värme ska Norrköping försöka lösa avancemang mot Hapoel från ökenstaden Beer Sheva i Israel. En mycket tuff uppgift för Gustafssons Peking som trots allt gått bra på slutet. 2-0-segern mot Elfsborg i söndags var stabil och östgötarna har en Maic Sema som klivit in och levererat omgående. Viktigt såklart i jakten på en eventuell playoff-plats. Israelerna har inte börjat seriespelet i hemlandet ännu men såg fina ut på svensk mark. Kamelerna förlorar sällan på Toto Turner Stadium och ska ha goda möjligheter till en seger även här. Gardera med ett kryss om pengarna räcker till.

3. Zrinjski Mostar - Malmö FF X

Statistik
Malmö FF gjorde en helgjuten insats på Stadion i torsdags då Zrinjski stod utan chans. 3-0 i ryggen inför returen känns hur säkert som helst och ingenting ser på förhand ut att kunna stoppa ett skånskt avancemang. Rösler verkar kunna ställa bästa lag för dagen på banan och att de himmelsblå ska tappa sin plats i playoffet finns såklart inte. Att Vukas mannar bara ske ge upp är dock inte troligt och värdklubben från Bosnien och Hercegovina kommer ge sig själva en chans här. Alla tecken är att föredra där ettan kommer öka på utdelningen ordentligt.

4. Braga - Bröndby 1

Statistik
Om de svenska lagen fortfarande har en god chans att ta sig vidare i EL-kvalet är det desto mörkare för Danmarks bidrag. Bröndby havererade fullständigt på hemmaplan i Köpenhamn mot Braga och släppte in dubbla mål på stopptid. 2-4 är nu resultatet som ska försöka hämtas in vilket känns som en totalt omöjlig uppgift. De gulblåa gästerna genrepade mot Hobro i söndags och vann med 2-0 där polacken Wilczek fortsatt visar sin klass med dubbla mål. 31-åringen har därmed gjort sex mål på de fem senaste matcherna. Portugiserna ska ändå hållas som bättre och 1X bör utan problem stå sig bra här.

5. Rangers - Midtjylland X

Statistik
I Skottland är det gamle Liverpool-ikonen Steven Gerrard som styr den blåvita skutan. Rangers satsar friskt på att utmana sin stadsrival Celtic om titeln bäst i stan och The Gers visade upp en riktigt fartfyllt och offensivt spel på danska fastlandet i första mötet mot Midtjylland. 4-2-viktorian sätter skottarna i solklart förarsäte inför returen på Ibrox där större djur än vargar fällts förr. För besökarna gäller det såklart att skjuta hål på veteranen McGregor mellan hemmastolparna så tidigt som möjligt för att få än mer energi då minst tre mål framåt måste göras. X2 betalar brutalt bra här och trots att gästerna knappast kommer gå vidare finns ändå chans till en bortaknall i Glasgow.

6. Aris Thessaloniki - Molde 1

Statistik
Grekiska Aris är i brygga efter 0-3 på norsk mark. Molde stod för en strålande insats då där de framförallt var effektiva när lägena uppkom. Malmö FF:s tidigare spelare, Wolff Eikrem, stod för ett av målen i hemmamötet och de blåvita gästerna kommer av allt att döma ta sig till playoff. Thessaloniki-laget är såklart skärrade efter nederlaget senast men hemma är de starka och en viktoria för grekerna i torsdagens enskilda möte ska ses som relativt troligt. Värdemässigt ligger dessutom ettan bra. Risken med ett bortamål för norrmännen gör dock att matchen i tidigt skede kan stagnera. En gaffel löser därför biffen på det reducerade systemet.

7. Aberdeen - Rijeka 1

Statistik
Aberdeen får en riktigt knivig uppgift i andra mötet med Rijeka. Skottarna åkte på en blytung 0-2-förlust i Kroatien senast och nu behöver The Dons kliva fram med en mer än 100-procentig prestation för att inte Europaäventyret ska ta slut under torsdagskvällen. Besökarna förlorade i ligan mot Gorica på bortagräs under söndagen och kroaterna är dessutom ett betydligt vassare lag på sin egna arena än på resande fot. Med 1X på bägge systemen bör vi därför vara i hamn.

8. Apollon Limassol - Austria Wien 1

Statistik
Det har inte direkt sprudlat omkring Austria Wien inledningsvis denna säsong. Gästerna har gått trögt i ligan och dessutom fick österrikarna notera en bitter 1-2-förlust i första mötet mot Apollon. Cyprioterna gjorde en väl genomförd match och har därmed slagläge hemma på Tsirion Stadium. The Violets stod dock för en riktigt fin prestation i helgens genrep mot Mattersburg (5-1) vilket möjligen kan ge laget en extra boost inför mötet i Limassol. En del smolk i bortabägaren är den fortsatta frånvaron av Borkovic, Schoissengeyr samt nu också Madl. Tufft läge för österrikarna. Börja strecka från vänster.

9. Bate Borisov - Sarajevo X

Statistik
Bate Borisov är välkända på den europeiska fotbollskartan. Vitryssarna rasade dock som bekant ur Champions League-kvalet efter att Rosenborg blivit för svåra. Omtag i EL-kvalet för klubben nu som inledde med att besegra Sarajevo på bortagräs med 2-1. Prestationen var dock långt ifrån perfekt men vitryssarna gav direkt svar på tal efter att enkelt besegra Energetik-BGU Minsk under söndagen med 4-1. För gästernas del var Handzić reduceringsmål i slutminuterna senast oerhört viktigt. Struten ger nu Musemić gäng en aningen bättre chans till avancemang. Svenska folket har stirrat in sig blint på en hemmaseger vilket gör värdet på X2 riktigt fint. Det är två tecken som måste med till denna procent även om inte heller ettan bör lämnas därhän.

10. Mlada Boleslav - Steaua Bukarest 1

Statistik
En av kupongens allra bästa spikar hämtas från mötet i Tjeckien där Mlada Boleslav ställs mot det forna storlaget Steaua Bukarest. Rumänerna är dock inte att känna igen just nu. The Red and Blues radar upp sämre insatser på löpande band och om 0-0-resultatet i torsdagens möte med tjeckerna var ett steg i rätt riktning var senaste 1-3-nederlaget mot Voluntari två steg tillbaka. Värdlaget tog en vacker skalp då Sparta Prag besegrades efter ett sent segermål i helgen. Inhopparen Budínsky blev stor matchhjälte då han avgjorde tillställningen på stopptid med sitt 4-3-mål. Tilläggas bör att 27-åringen bara varit på plan i ungefär en minut innan målet. Gott självförtroende såldes i hemmaledet. Ettan på Mestsky Stadion ska inte behöva ifrågasättas.

11. Trabzonspor - Sparta Prag 1

Statistik
Sparta Prag fick vända tillbaka mot huvudstaden efter förlusten på stopptid mot Mlada Boleslav senast. Ingen rast och ingen större ro för tränare Jílek som för andra matchen i följd har sett sitt lag tappa in jobbiga mål i slutskedet. 2-0-ledningen för The Iron Sparta förvandlades över några minuter till en 2-2-mardröm senast mot Trabzonspor och sitsen tjeckerna satt sig i nu är riktigt jobbig. Värdarna från Trabzon i Turkiet är riktigt vassa på Medical Park Stadium. När strecken dessutom ser ut att falla korrekt eller något fördelaktigt åt vänster blir ettan en mer än godkänd spik.

12. Viktoria Plzen - Royal Antwerp 1

Statistik
Det tredje laget på kupongen från Tjeckien är Viktoria Plzen. Pavel Vrbas mannar förlorade mötet i Belgien mot Royal Antwerp med 0-1 och föll dessutom något överraskande mot Slovácko på Doosan Arena med 0-2 i söndagens ligamöte. Nu roterade visserligen värdlaget friskt i startuppställningen senast och det kommer vara ett heltaggat hemmalag som ska försöka vända på steken under torsdagen. Belgarna har öppnat ligaspelet bra. Visserligen föll gästerna mot Charleroi i söndags men även här med en del okända ansikten i startelvan jämfört med senaste cupdrabbningen. Med streckvärdet i åtanke ser dock ettan klockren ut. En mycket kompetent spik helt enkelt.

13. Zorya - CSKA Sofia X

Statistik
Avslutningsvis besöks Ukraina där Zorya ska ställas mot CSKA från Sofia. Första kampen lagen emellan slutade 1-1 och det var en jämn match som utspelade sig på Nationalarenan i Sofia vilket nu gör att Luhansk sitter i en fin position. Värdarna genrepade dessutom med att montera ner Kovalivka i helgens ligamatch. The Armymen nöp en finfin poäng mot svåra Ludogorets senast. Gästerna har dock en del frågetecken kring Pinto och Atanasov där även sedan tidigare brassen Henrique är skadad. För ukrainarna är det mittfältsmotorn Gromov som saknats på slutet vilket är ett stort tapp för the vitklädda. Svårtippat. Ta med alla tecken!


Singelstrecket! - Trabzonspor

Med mer än en handfull spelare borta hos Prag och med ett riktigt bra Trabzonspor hemma känns ettan som ett givet tecken till fina procent. Kanonspik!

Kupongrensaren! - Sheriff Tiraspol

Hemma var Sheriff inte alls ofarliga och mötet med AIK var tämligen jämnt. När Gnaget streckas stenhårt ska tvåan vara ett självklart tecken att rita ner tidigt!

Spelförslag:

432 rader

1. AIK - Sheriff Tiraspol x2
2. Beer Sheva - Norrköping 1
3. Zrinjski - Malmö FF 1x
4. Braga - Bröndby 1x2
5. Rangers - Midtjylland x2
6. Aris Thess. - Molde 1
7. Aberdeen - Rijeka 1x
8. Apollon L - Austria Wien 1
9. Bate Borisov - Sarajevo 1x2
10. M.Boleslav - St.Bukarest 1
11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1
12. V.Plzen - Royal Antwerp 1
13. Zorya - CSKA Sofia 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. AIK - Sheriff Tiraspol (1x)2
2. Beer Sheva - Norrköping 1(x)
3. Zrinjski - Malmö FF 1(x)
4. Braga - Bröndby 1(x2)
5. Rangers - Midtjylland 1x2
6. Aris Thess. - Molde 1(2)
7. Aberdeen - Rijeka 1x
8. Apollon L - Austria Wien 1x
9. Bate Borisov - Sarajevo 1x2
10. M.Boleslav - St.Bukarest 1
11. Trabzonsp. - Sparta Prag 1
12. V.Plzen - Royal Antwerp 1
13. Zorya - CSKA Sofia 1x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (1)

promo
td