Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
okt 2019
11

Genomgång av Stryktipset 12/10

Det är EM-kval och en futtig vänskapslandskamp som gäller på lördagens Stryktips. En del skandinaviska inslag återfinns där de flesta svenska blickar kommer riktas mot Medelhavet och Malta. Jannes blågula gäng ska hämta hem tre pinnar och på så vis fortsätta ligga i pole position i kampen om andraplatsen i Grupp F. Som grädde på kvalmoset hittas hela 10 miljoner i jackpot att försöka lägga vantarna på. Vi kör igång direkt!


Spelstopp: Lördag kl 15.59

1. Malta - Sverige 2

Statistik
Sverige reser till Malta efter att ha fixat fyra av sex möjliga poäng från föregående samling. Insatsen mot Norge senast lämnade mer övrigt att önska men trots allt parkerar blågult på en stabil andraplats i gruppen med fyra omgångar kvar. Viss oro i svensklägret råder dock. Nilsson Lindelöf har missat träningar i veckan med skadekänningar i ryggen och Ponne Jansson saknas redan. Spännande i Jannes trupp är Parma-liraren, Gagliolo, som tillsammans med Djurgårdens Danielson är med på sin första samling med landslaget. Malta är en blåbärsnation som inte har något att säga till om när motståndet blir av svensk dignitet. Sen första drabbningen (1972) nationerna emellan har svenskarna raden 12-0-0 och 45-2 i målskillnad inbördes. Tvåan är även denna gång omöjlig att ifrågasätta.

2. Norge - Spanien 2

Statistik
Det blåser en hel del positiva vindar i det norska lägret inför sluttampen av kvalspelet. 1-1 mot Sverige i Solna senast gav mersmak och Lasse Lagerbäcks “gutter” föll faktiskt bara med 1-2 mot Spanien i förra mötet lagen emellan. Supertalangen Håland saknas här. Med på Ullevål kommer däremot en formtoppad Ödegaard vara och dessutom Mathias Norman som blev korad till månadens spelare i Ryssland! Gästerna från den iberiska halvön har gått rent så långt i kvalet. Spännande i Morenos lagbygge är att Villarreal är den mest representerade klubben med fyra lirare i truppen. La Roja ska såklart hållas som det bättre laget här. Möjligen kan en del säkerhet smyga in i truppen då de mer eller mindre redan är klara för EM. Utgå från tvåan men på större system kan absolut ett kryss få åka med också.

3. Danmark - Schweiz 1

Statistik
En kortare resa söderöver från Oslo till Köpenhamn i Danmark nu där värdnationen ställs mot Schweiz i ett ruskigt viktigt toppmöte i Grupp D. Inget av lagen har ännu förlorat i gruppen och när de drabbade samman i Basel i mars slutade kampen 3-3 efter en galen slutforcering från danskarna. Alpnationen får bland annat klara sig utan Shaqiri här medan danskarna kommer med en mer eller mindre intakt trupp. Kjaer, Eriksen, Poulsen och Schöne är fina namn som kommer bära skandinaverna till minst poäng. 1X räcker långt.

4. Italien - Grekland 1

Statistik
Grekerna är på dekis! Nationen har bara fixat en seger i kvalspelet hittills och när de spelade mot Lichtenstein senast kom 3445 åskådare för att se sitt land kryssa (1-1) mot ett landslag som är rankade lägre än Andorra och Malta! Tufft läge för gästerna nu när Italien står för motståndet. Stövellandet går kanonfint i kvalet med sex raka segrar där dessutom Gli Azzurri varit ruskigt pålitliga framåt med 18 gjorda mål. Mötet i Aten i somras slutade med en klar 3-0-viktoria till Mancinis mannar och inget tyder på något annat än en solklar seger för värdarna även denna gång.

5. Bosnien - Finland X

Statistik
Efter 2-4-förlusten mot Armenien senast är Bosnien och Hercegovinas möjligheter till EM-spel högst begränsade. Balkan-nationen får dessutom lira mötet med Finland utan världsstjärnan Dzeko som är skadad. På hemmagräs är dock värdnationen bra. Prosineckis mannar har faktiskt bara förlorat mot Belgien här (3-4) sedan 2014! För vårt östra grannland har kvalet varit riktigt framgångsrikt. Visst föll de vitblåa berguvarna mot Italien senast men Pukki och hans kamrater har mycket god chans att fixa andraplatsen i gruppen. Gästerna vann dessutom föregående möte inbördes med 2-0 hemma i Tammerfors. Även om krysset ligger närmast till hands bör samtliga tecken få utrymme snarast möjligt!

6. Färöarna - Rumänien 2

Statistik
Åter tillbaka till Sveriges grupp där Färöarna ska bjuda in Rumänien till en fajt i Tórshavn. Senaste matchen här på ön försökte Lars Olsens manskap spela ett högt presspel som straffade sig tämligen omgående. Värdarna har inte kompetensen att störa bättre lag och i bortamötet mot Spanien senast drog ö-nationen tillbaka sina styrkor. En tajt ihopkrupen defensiv är kanske ingen vacker fotboll men 0-4 mot gruppens solklara etta får anses helt okej trots allt. Rumänien ligger med och kämpar om andraplatsen. Gästerna ser ganska spännande ut med Puscas, Hagi, Stanciu och rutinerade keepern Tatarusanu mellan stolparna. Visst ska östeuropéerna vara favoriter här men på konstgräset på ön i Atlanten kan möjligen värdnationen nypa en skrällpinne!

7. Liechtenstein - Armenien 2

Statistik
Efter 4-2 mot Bosnien senast lever EM-hoppet i allra högsta grad för Henrikh Mkhitaryans landslag! Roma-spelaren kommer dock inte till spel här med anledning av en skada. Självklart ett stort avbräck för förbundskapten Gyulbudaghyants men mot Lichtenstein ska det inte spela någon roll. Lilleputtnationen från gränslandet mellan Österrike och Schweiz tog sin första poäng mot Grekland senast i kvalet. En stor framgång för de blåröda som dessförinnan bara vunnit mot Gibraltar i tävlingssammanhang sedan 2014! Här ser tvåan ut att värdemässigt hamna kanonfint. Kan gästerna ritas ner till under 70 procent är det troligen kupongens finaste spik!

8. Colombia - Chile X

Statistik
En vänskapslandskamp har smygit in på kupongen där Colombia och Chile drabbar samman i spanska Alicante. En på förhand rätt intressant batalj där chilenarna så sent som i somras slog ut colombianerna i kvartsfinalen i Copa América. Straffläggning krävdes då för att skilja nationerna åt. Kaffeodlarna, som “hemmalaget” här kallas, har Cuadrado, Sánchez, Muriel och Zapata att tillgå. Dessutom finns 100-matchers-jubilaren Ospina med mellan stolparna. Chile har gjort ett par sämre insatser på slutet. Förlusten mot Honduras var ett stort bottennapp. Landskamper av detta slag har dock en tendens att leva sina egna liv. Med möjlighet att göra det enkelt för oss får samtliga tecken åka med omgående.

9. Wales - Kroatien X

Statistik
Kroatien har kopplat ett rejält grepp om Grupp E efter den komfortabla viktorian mot Ungern senast. 2-0-målet signerat Dinamo Zagreb-strikern Petkovic var en härlig delikatess där 3-0-segern aldrig var hotad. Wales fick med sig en ruskigt viktig pinne från bortamötet mot Slovakien i torsdags. Med tre matcher kvar är det dock viss press på Bale och hans lagkamrater som inte har råd att släppa så mycket mer poäng ifrån sig. Hemma i Cardiff ska i alla fall drakarna ha god chans att lösa ett fint resultat. Alla tecken!

10. Polen - Nordmakedonien 1

Statistik
Precis som väntat hade inte Polen några större bekymmer med att fixa tre poäng i bortamötet med Lettland. Skyttekungen Lewandowski nätade dubbelt upp innan klockan ens tickat upp på 15 minuter. München-spelaren hann dessutom med att göra sitt och lagets tredje mål och fastställde därmed slutresultatet 3-0. Nu sitter Brzeczek och hans mannar i ett fantastiskt läge inför de sista tre bataljerna. Fem poäng skiljer numera till just söndagens opponent på tredjeplatsen. Nordmakedonien har gjort ett klart godkänt kval så långt. I 2-1-skalpen mot Slovenien senast slog Napoli-proffset Elmas till med dubbla strutar och ger därmed sin nation fortsatt chans i jakten på en EM-biljett. Uppgiften är tuff men inte helt omöjlig i Warszawa där ettan i alla fall ska garderas med ett kryss på större system!

11. Slovenien - Österrike X

Statistik
Grupp G har i och med Sloveniens förlust mot Nordmakedonien utvecklats till ett rejält getingbo i toppen. Fem av sex nationer är på ett eller annat sätt inblandade i toppstriden. Österrike tog i och med segern i torsdags steget förbi just Slovenien och har därmed lagt beslag på andraplatsen, om än tillfälligt. Österrikarna vände på steken hemma i Wien senast där Israel, trots ett oerhört vackert 1-0-mål genom skyttekungen Zahavi, fick lämna med förlust. Tuff match för Fodas alpnation nu. Slovenerna är riktigt vassa hemma i Ljubljana och kommer garanterat inte ge ifrån sig poängen utan kamp här. Inled med X2 men helgardera helst om plånboken tillåter.

12. Cypern - Ryssland 1

Statistik
I Nicosia är det ett ganska formstarkt Cypern som ska försöka knäppa den ryska björnen på nosen. Ö-nationen vände på steken borta mot Kazakstan i torsdags där 0-1 blev till 2-1 under matchens sista 20 minuter. Ruskigt starkt såklart. Coach Shimon har nu tillsammans med sitt lag fixat sju pinnar på de tre senaste matcherna. Ryssarna gjorde en något krampaktig insats under första halvan mot Skottland senast men la gasen ordentligt i botten under sista 45 minuterna. Segern för Cherchesovs mannar innebär att nationen nu har åtta poäng tillgodo på cyprioterna och dessutom finns ett möte mot superjumbon San Marino kvar. Med andra ord kan vi nog räkna in Ryssland till EM redan här! Med dessa förutsättningar ska värdnationen ha en god chans att överraska mot ett “redan klart” bortagäng. Fin skrällchans!

13. Ungern - Azerbajdzjan 1

Statistik
Det blev en alltför tuff uppgift för Ungern då nationen ställdes mot Kroatien på bortagräs i Split under torsdagen. Torsken innebar andra raka kvalförlusten för Marco Rossis landslag som nu måste studsa tillbaka för att fortsätta ge sig själva chansen i jakten på en EM-plats. Azerbajdzjan tog en rejäl skrällpinne mot Kroatien hemma i Baku under septembersamlingen. På bortagräs ska dock inte “eldlandet” kunna hota. Inbördes har faktiskt Ungern aldrig tappat poäng. Det är bara att spika av ettan i Budapest.


Singelstrecket! - Sverige

Sett över 90 minuter ska inte Malta ha susning av en chans mot ett ganska bra svenskt lag. Ö-nationen får därmed fortsätta vänta på den där första poängen mot Blågult.

Kupongrensaren! - Cypern

Även om Cypern inte kommer fixa avancemanget i Grupp I finns stor chans att skrälla mot ett redan “klart” Ryssland. Bra drag!


Spelförslag:

432 rader

1. Malta - Sverige 2
2. Norge - Spanien 2
3. Danmark - Schweiz 1x
4. Italien - Grekland 1
5. Bosnien - Finland 1x2
6. Färöarna - Rumänien 2
7. Liechtenstein - Armenien 2
8. Colombia - Chile 1x2
9. Wales - Kroatien 1x2
10. Polen - Nordmakedonien 1
11. Slovenien - Österrike x2
12. Cypern - Ryssland 1x
13. Ungern - Azerbajdzjan 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Malta - Sverige 2
2. Norge - Spanien (x)2
3. Danmark - Schweiz 1(x)
4. Italien - Grekland 1
5. Bosnien - Finland (1)x(2)
6. Färöarna - Rumänien (x)2
7. Liechtenstein - Armenien 2
8. Colombia - Chile 1x2
9. Wales - Kroatien 1x2
10. Polen - Nordmakedonien 1x
11. Slovenien - Österrike 1x2
12. Cypern - Ryssland 1(x2)
13. Ungern - Azerbajdzjan 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td