Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2019
14

Genomgång av Europatipset 15/10

Oktobersamlingen för landslagen går nu in i sitt absoluta slutskede. För svensk del är det en jättematch på Friends som gäller då Spanien gästar nationalarenan. Förutom fem EM-kval-bataljer ska bland annat engelska National League, damernas CL-slutspel och U21-kval analyseras. Ett par fina skrällar synas i jakten på en trevligare utdelning och 13 rätt. Dags att sparka igång!  




Spelstopp: Tisdag kl 20.44

1. Sverige - Spanien 2

Statistik
Nationalarenan i Solna kommer koka under tisdagen då det vankas spanskt motstånd för Janne Anderssons blågult. Spanjorerna höll rent mot Norge fram till Kepa tryckte en högersving i ansiktet på kapten Elabdellaoui med straffspark som följd. 1-1 således och Spaniens första poängtapp hittades därmed i detta kval. Sverige hade som bekant inga problem alls att avfärda Malta på bortagräs. Nilsson Lindelöf fick se sin ersättare Danielson göra en gedigen insats och dessutom kröna sin debut i landslaget med ett mål. Som alltid, nästan, när Sverige ska upp i ringen streckar svenska folket med hjärtat. Detta ser också ut att bli fallet här där tvåan kan bli en helt lysande spik.  

2. Rumänien - Norge X

Statistik
Lasse Lagerbäck och hans Norge fixade tillslut en mycket viktig pinne mot Spanien i Oslo. Faktum är att norrmännen gjorde en rakt igenom bra insats och kunde mycket väl spräckt målnollan innan King satte straffen på stopptid. För Puscas och hans lagkamrater i Rumänien tog det lite drygt 75 minuter innan första målet mot Färöarna kom i Torshavn. Därefter löste östeuropéerna ytterligare dubbla mål innan domaren Aghayev blåste av matchen. En på förhand helt jämn kamp där gästerna har störst press på sig. Snåla inte med tecken här. Måla rakt över omgående.    

3. Schweiz - Irland 1

Statistik
Det blev en mycket tung förlust för Schweiz då Danmark drog längsta strået i Köpenhamn senast. 0-1-förlusten gör att bara seger räknas för Petkovic rödvita gäng annars ser topp 2-möjligheterna körda ut. Nationen ställer dock ett riktigt fint lag på gräset i Genève. Irland toppar fortsatt gruppen efter sex spelade matcher. Starkt av McCarthys grönvita mannar som dessutom bara släppt två bollar bakåt så långt. En pinne för besökarna kommer kunna bli mycket betydelsefull och när ettan målas på rätt hårt känns 1X allra bäst.      

4. Färöarna - Malta 1

Statistik
Slaget om att undvika jumboplatsen i Sveriges grupp står mellan Färöarna och Malta. Efter 2-1 till gästerna i första mötet nationerna emellan behöver således Lars Olsens mannar plocka en trea här för att ge sig chansen till en femteplats. Hemmagänget har överlag uppträtt ganska okej på konstgräset i Torshavn. Mot Rumänien senast höll laget stången i nästan 75 minuter innan östeuropéerna målade. Malta gjorde faktiskt en, med deras mått mätt, bra insats mot Blågult. När nationerna drabbades samman senast här vann Färöarna med 3-1. Liknande nu? Ettan till under 55 procent är faktiskt en fullt rimlig spik.  

5. Grekland - Bosnien X

Statistik
Det var inget snack om vart viljan var störst då Bosnien enkelt besegrade Finland hemma i helgen (4-1). Pjanic sköt två mål i segermötet och nationen har därmed fortsatt chansen i diskussionerna om topp 2. Grekland är tveksamma och slåss faktiskt i botten av grupp J. Här är det äran som ska räddas för värdnationen helt enkelt. Van´t Schips mannar stod upp ganska bra mot Italien senast där en del exprimenterande i startelvan gav spelmässigt resultat, trots förlust. I Aten ska faktiskt inte hemmanationen räknas bort helt och hållet där en helgardering får bli lösningen redan från start.    

6. Wrexham - Chesterfield 2

Statistik
National League nu där det ska bli möte mellan två lag i botten av den engelska femtedivisionen. Wrexham var i fjol ett lag i toppen av ligan men har inledningsvis denna säsong inte rosat marknaden. Tre segrar på 16 omgångar är såklart allt annat än godkänt. Chesterfield har en stekhet sniper i Mike Fondop-Talum. Noterbart är att 25-åringen så sent som förra säsongen huserade i Wrexhams tröja. Med dessutom ganska god form hos besökarna känns X2 som en perfekt väg att gå på mindre system. Finns utrymmet, strecka rakt över!

7. Algeriet - Colombia 1

Statistik
En vänskapslandskamp har letat sig in på kupongen då Algeriet ska lira mot Colombia i Lille, Frankrike. De afrikanska mästarna gjorde en ganska slätstruken historia senast mot Kongo (1-1) i förra veckan. Trots allt en hel del klass i truppen där Mahrez är kanske den klart mest lysande stjärnan hos “ökenkrigarna”. Colombia kommer också från en oavgjord batalj då nationen kryssade mot Chile i lördags. Sydamerikanerna står utan Zapata som skadade sig då. Dessutom finns till exempel inte Falcao med i truppen här. Finns 1X att lira till omkring 50 procent känns det som ett riktigt bra val.

8. England U21 - Österrike U21 1

Statistik
Ytterligare lite kvalfotboll ska här spelas då fokus denna gång ligger på U21-kvalet till 2021-års turnering. Grupp 3 haltar en del men österrikarna har fått en flygande start med tre raka segrar. I LASK-spelaren, Meister och Lugano-anfallaren, Lovric är det målgaranti. Paret har så långt noterats för sex mål tillsammans och leder alpnationen framåt. England är upphaussade! De unga lejonen ser också riktigt fina ut med Foden, Davies, Guehi och Hudson-Odoi. Britterna ska också vara favoriter här men när ettan ser ut att målas över 80 procent ska åtminstone ett kryss få plats på större system.      

9. Slovakien U21 - Frankrike U21 2

Statistik
Slovakien har varit sisådär hittills. Förlusten mot Azerbajdzjan var såklart en jättebesvikelse men efter 4-2 mot Lichtenstein senast finns åter lite hemmahopp. Frankrike har bara spelat en match så långt i kvalet. Les Bleues gjorde ingen större insats mot just Azerbajdzjan men vann ändå komfortabelt med 5-0. Dubbla mål noterades av Odsonne Édouard bland annat. Tuffare såklart för gästerna nu. När tvåan dessutom sticker iväg behöver krysset få utrymme tidigt. X2!

10. Bröndby - Glasgow City X

Statistik
Champions League-slutspelet för damerna kliver nu in i sextondelsfinalerna där Bröndby ställs mot Glasgow från Skottland. I förra omgången var det Piteå som fick lämna turneringen efter 1-2 totalt mot danskorna. Hemma i Elitedivisionen skuggar Köpenhamns-laget Farum som toppar serien. Gästerna är otvivelaktigt Skottlands bästa klubblag på damsidan. City har vunnit samtliga 16 ligamatcher så långt och tog sig enkelt vidare senast mot ryska Chertanovo. Helgardera denna kamp där tvåan ser ut att kunna smaka mumma!

11. Manchester City - Atlético Madrid 1

Statistik
Atlético Madrid har goda minnen från CL-matcher mot Manchester City. Under förra säsongen slog nämligen spanjorskorna ut The Blues i sextondelsfinal. Betydligt tuffare nu. City är riktigt stabila för tillfället och trummar på hemma i ligan med fyra raka segrar och dessutom slogs Lugano plättlätt ut ur förra rundan. Med Bremer, Houghton, Walsh, Hemp med många fler finns klass så det räcker och blir över i hemmalägret. Altético ser inte riktigt lika vassa ut i år och har dessutom tappat skyttedrottningen, Hermoso, till Barcelona. Ettan är troligen kupongens bästa spik!  

12. Slavia Prag - Arsenal 2

Statistik
I Tjeckien ska hemmanationens ångvält, Slavia Prag, ställas mot tufft motstånd i form av Arsenal. Svenskan Mia Persson spelar till vardags i Slavia och noterades också för ett mål i senaste derbykampen mot Dukla som slutade 13-0! Tjeckiska landslagsduon, Svitkova och Kozarova har tillsammans noterats för 28 mål på sju matcher så långt i ligan. Ett minst sagt galet facit! Det skiljer dock en hel del i kvalité på den tjeckiska högstaligan och WSL i England. The Gunners är regerande mästare i Super League och ställer ett fantastiskt fint lag på banan här. De rödvita besökarna ska därför hållas som favoriter. Är tanken att ettan ska stanna under tio procent blir gaffeln på större system högst aktuell!  

13. Fuenlabrada - Real Zaragoza X

Statistik
Sist men inte minst är det Spanien och andradivisionen som gäller. Real Zaragoza har gjort en klart godkänd start på årets Segunda-säsong. Gästerna tog dessutom en blytung trepoängare mot Numancia på resande fot senast då Eguaras slog till med säsongens första strut i slutet av tillställningen. Med raden 5-4-1 smyger Real med i toppen. Fuenlabrada är nykomlingar i ligan och har överraskat. Rutinerade strikern, Hugo Fraile, toppar den interna skytteligan hos värdarna med fyra mål så långt men har precis som laget knackat lite i spelet på slutet. Krysset ligger här klart närmast till hands där en helgardering blir valet på större system.


Singelstrecket! - Manchester City

Atlético ser inte alls lika vassa ut som i fjol. När spanjorskorna nu ställs mot ett City i en grym framgångsvåg ska inte ettan behöva ifrågasättas. Spiken på de himmelsblå är kupongens enklaste singelstreck.

Kupongrensaren! - Chesterfield

Det är två på förhand ganska jämndåliga lag som drabbar samman i Wales. Wrexham fortsätter att gå kräftgång i ligan och det finns ingen anledning att hålla Chesterfield, med ny energi från segern senast, utanför här. Tvåan är riktigt fin!

Spelförslag:

432 rader

1. Sverige - Spanien 2
2. Rumänien - Norge 1x2
3. Schweiz - Irland 1x
4. Färöarna - Malta 1
5. Grekland - Bosnien 1x2
6. Wrexham - Chesterfield x2
7. Algeriet - Colombia 1x
8. Engl U21 - Öster U21 1
9. Slovak U21 - Frank U21 x2
10. Bröndby - Glasgow City 1x2
11. Man City - A.Madrid 1
12. Slavia Prag - Arsenal 2
13. Fuenlabrada - Zaragoza x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sverige - Spanien 2
2. Rumänien - Norge 1x2
3. Schweiz - Irland 1x
4. Färöarna - Malta 1
5. Grekland - Bosnien 1x2
6. Wrexham - Chesterfield (1x)2
7. Algeriet - Colombia 1(x)
8. Engl U21 - Öster U21 1x
9. Slovak U21 - Frank U21 (x)2
10. Bröndby - Glasgow City 1x2
11. Man City - A.Madrid 1
12. Slavia Prag - Arsenal (1)2
13. Fuenlabrada - Zaragoza (1)x(2)




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td