Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2019
29

Superjackpot på Stryktipset när "Tipsextra" firar 50 år!Den 29 november 1969, exakt 50 år sedan idag, så inleddes något som kom att bli en riktig klassiker i svensk sporttelevision när Tipsextra hade premiär för första gången på Sveriges Television. Lördagar blev snabbt heligt för oss sportälskare som då kunde se klassisk Brittisk fotboll i jakten på en storvinst på Stryktipset. Även trav visades under Tipsextras sändningar.

Hela konceptet med tipsextra, som kom att bli en riktig klassiker, uppkom faktiskt mest av en slump genom att journalisten Lars-Gunnar Björklund skulle åka över till England för att göra ett reportage om rävjakt. Jakten ställdes in och Björklund gick då istället och kollade på Londonderbyt mellan Tottenham - Chelsea där idén då föddes till att den Engelska fotbollen skulle kunna visas på TV i Sverige på lördagar. På denna tiden spelades Allsvenskan nästan alltid på söndagar och den Engelska fotbollen spelades över vintern medans den Svenska spelades över sommaren så ligorna konkurrerade inte direkt med varandra i TV-tablån.

Premiärmatchen för Tipsextra var mellan Wolverhampton - Sunderland på Molineux Ground i en match som hemmalaget vann med 1-0. Denna novemberlördagen var en riktigt kall dag där snöstorm hade drabbat England och massor av matcher ställdes in. I Wolverhampton var det ändå spel på en snöfylld plan med en orange fotboll och svensk tv var på plats och sände till alla engelsmäns stora förvåning. Inte helt oväntat så blev det ett nickmål som avgjorde på den nästintill ospelbara snöplanen.

Premiärsändningen blev lite av ett fiasko när bilden försvann endast några minuter in i matchen för att sedan komma tillbaka ca 20 minuter senare. Denna tråkiga starten hindrade ändå inte Tipsextra från att sakta men säkert fästa sig rejält i dom svenska folkhemmen. Faktum är att engelsmännen själva inte kunde se fotboll på TV förrän långt senare, först 1983, eftersom ligan trodde att TV-sända matcher skulle innebära mindre publik på arenorna.Traditionen med Tipsextra gick tyvärr i graven år 1995 när SVT valde att sluta med sändningarna. Flera kanaler har försökt ta upp traditionen och skapa någon liknande succé men det har aldrig riktigt lyckats bli samma sak som klassikern på Sveriges Television.

Morgondagens Stryktips gäller därför som 50-års jubileum för premiären av Tipsextra som var det som introducerade den engelska fotbollen i våra svenska hem. Till detta jubileum så väljer Svenska spel att krydda omgången med ett gigantisk "superjackpot" på hela 25-miljoner kronor vilket ger otroligt bra med pengar på Stryktipset.

Kupongen imorgon känns lite speciell då det i skrivande stund är så att samtliga 13 hemmalag är favoriter. Vi har hela 5 stycken hemmafavoriter som är streckade på +70% där Liverpool är omgångens klart största favorit spelad till närmare 90% hemma mot Brighton. Potentiella bortavinster som kan rensa en del känns som QPR, Cardiff och Huddersfield där alla har kapacitet att sno med sig 3 poäng från sina bortamatcher. Snubblar några av dom större favoriterna så blir det säkerligen rejäl utdelning. Vi har ju i vår genomgång som publicerades tidigare idag varit inne på att Tottenham är en storfavorit i fara.

Stort lycka till i morgondagens jakt på den stora jackpotten och trevlig helg!

Kommentera (1)

promo
td