Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2020
03

Analys av Topptipset 3/1

Spansk, fransk och engelsk fotboll är det som gäller på fredagens Topptips. Kupongen sträcker sig över två dagar där tre stycken FA-Cup-bataljer liras under lördagen. En del sköna skrällar synas. Framförallt finns stor chans att Rochdale kan fälla en Premier League-drake i jakten på avancemanget och Gijón ska absolut inte räknas bort i Zaragoza! Vi kör!
Spelstopp: Fredag kl 18.59

1. Sevilla - Athletic Bilbao 1

Statistik
Rödvitt toppmöte från härliga Ramón Sánchez Pizjuán! Dessa två klubbar har övertygat under hösten, framförallt defensivt där de är fyra respektive tvåa i statistiken. Offensivt har det inte varit lika muntert, särskilt inte för ligasjuan Athletic Bilbao som snittar omkring ett mål framåt per match. Viktiga Muniain saknas här och då är Inaki Williams något för ensam. Sevilla har betydligt fler anfallshot även om det bara är Lucas Ocampos som kommit upp i den målskörd som kan krävas. Truppläget ser exceptionellt ut för Julen Lopetegui där bland annat monstermittfältaren Éver Banega finns tillgänglig. Ettan gillas men finns kulor kvar i kassan är krysset ett alternativ med tanke på hur ofta Athletic delar på poängen.

2. Valladolid - Leganés X

Statistik
Uppehållet kom olägligt för Leganés som efter en bedrövlig höst hittat lite momentum under december. Gurkodlarna tog sju poäng på tre matcher innan uppehållet, något som gör att de vid seger här tar sig upp över giljotinen. Det känns föga troligt. Valladolid är extremt svårslagna hemma på José Zorrilla, endast ett nederlag på åtta matcher har det blivit här trots att storheter som Atlético, Valencia, Real Sociedad och Sevilla gästat. 1X bör lösa biffen men finns kapital är det inte fel att helgardera, Leganés har fem raka vinster mot Valladolid.

3. Extremadura - Alcorcón X

Statistik
Ner ett hack till Segunda División där vi först och främst besöker Francisco de la Hera i de västra delarna av paella-landet. Extremadura klarade kontraktet enkelt i fjol som nykomlingar men har haft det tuffare denna säsong, 21 poäng på lika många omgångar innebär just nu nedflyttning. Innan uppehållet syntes ändå en förbättring när fem pinnar plockades på tre matcher. Alcorcón från huvudstaden Madrid återfinns i mitten men har inte segrat sedan mitten av november. På bortaplan ska det nämnas att de har den sjuka raden 3-7-0 och här ligger återigen krysset närmast till hands. Komplettera med ettan.

4. Real Zaragoza - Sporting Gijón 2

Statistik
Sporting Gijón tillhörde övre halvan av Segunda División i fjol när de slutade tio poäng före Real Zaragoza. Denna säsong har det gått sämre för de rödvita, men då ska det sägas att det såg allt bättre ut innan uppehållet. Framförallt har bortaspelet förbättrats vitalt med poäng på fyra av de fem senaste resorna. Zaragoza håller till på playoff-plats, till stor del tack vare skyttekungen Suárez Charris. Här har dock värdarna problem i backlinjen. Både ytterbacken Delmas German och mittbacken Guitian Ceballos visades ut senast och är avstängda här. Det ska Gijón kunna utnyttja. Tvåan är ett måste till denna låga procent.

5. Bordeaux - Le Mans 1

Statistik
I Frankrike dröjer det en vecka innan ligafotbollen är tillbaka. Dessförinnan ska det däremot spelas matcher i Coupe de France och här har vi en sådan. Le Mans, till vardags i andradivisionen, har en minst sagt tuff uppgift framför sig när de reser till Matmut Atlantique. Bordeaux är ett gediget lag i Ligue 1 även om prestationerna varit blandade under säsongen. Med Laurent Koscielny som härförare i backlinjen och vassa Nicolas De Preville framåt ska knappast ett lag från Ligue 2:s nedre regioner kunna stå emot. Säker och spelvärd etta.

6. Rochdale - Newcastle 1

Statistik
Det blev inget gott nytt år direkt för Newcastle! Fyra (!) nya skador in på Skatornas konto i förlustmatchen mot Leicester. Steve Bruce har ett mycket tufft jobb framför sig då Shelvey, Schär, Manquillo och Willems nu fick läggas till högen av redan skadade gubbar. Räkna med att Premier League-laget inte kommer matcha redan slitna A-spelare i någon större bemärkelse här. Rochdale är hemmahörande i League One. 2-1 blev det senast för klubben då Accrington slogs tillbaka. Inför en fanatisk hemmapublik bör det absolut finnas skrälläge här. Hela upp och hoppas på en knall från vänster.

7. Birmingham - Blackburn X

Statistik
Vi backar bandet bara en vecka ungefär för att senast hitta en drabbning dessa klubbar emellan. Ligaspel var det då som gällde och där delade lagen på poängen. Det är dock generellt formsvagt på bägge håll här. Blånäsorna har dubbla hemmaförluster, 2-3 mot Wigan och 4-5(!) mot Leeds. Försvarsspelet kan således ifrågasättas en aning medan anfallarna fortsatt gör sitt jobb. Rovers är också i en negativ spiral och saknaden av Bradley Dack har varit enorm. En fajt där vi spikkryssar på mindre system och helar upp på de större!

8. Burnley - Peterborough X

Statistik
Vi avslutar med Burnley mot Peterborough. Värdlaget har en liten krisstämpel över sig efter ett svagt slut på 2019! Sean Dyche’s manskap fick dessutom stryk på nyårsdagen av Aston Villa med 1-2. Gästerna spelar fotboll i League One till vardags. Formen är även här av mindre bra art. En pinne på fyra matcher och dessutom bedrövliga 1-9 i målskillnad gör garanterat ingen glad. Nu målas dock ettan upp alldeles för högt. Med cup som grund och en trolig rotation hos värdarna ska absolut krysset få sin plats tidigt. 15-20 procent på mittentecknet är ett finfint!


Singelstrecket! - Bordeaux

Att det skiljer en division mellan lagen på Matmut Atlantique lär synas. Bordeaux gör inte bort sig inför hemmafansen utan avancerar till sextondelsfinal.

Kupongrensaren! - Sporting Gijón

Gijón vann med klara 4-0 när Zaragoza stod för motståndet i oktober. När då tvåan finns till omkring finfina 12 procent i match 4 är det bara att tacka och ta emot. Jobba Gijón!

Spelförslag:

72 rader

1. Sevilla - Athletic Bilbao 1
2. Valladolid - Leganés 1x
3. Extremadura - Alcorcón 1x
4. Zaragoza - Sporting Gijón 1x2
5. Bordeaux - Le Mans 1
6. Rochdale - Newcastle 1x2
7. Birmingham - Blackburn x
8. Burnley - Peterborough 1x


270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Sevilla - Athletic Bilbao 1(x)
2. Valladolid - Leganés 1x2
3. Extremadura - Alcorcón (1)x
4. Zaragoza - Sporting Gijón 1x2
5. Bordeaux - Le Mans 1
6. Rochdale - Newcastle 1x2
7. Birmingham - Blackburn (1)x(2)
8. Burnley - Peterborough 1x
I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td