Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jan 2020
04

Analys av Europatipset 5/1

Snacka om högklassigt Europatips! Åtta matcher från engelska FA-Cupen sätter prägel på kupongen. Här öppnar vi med två stora streckmässiga favoriter. Everton, Nottingham, Middlesbrough med många fler har stor potential att överraska här. Vidare ska Italien, Spanien och Portugal besökas innan kupongen är i hamn. Varför vänta, vi drar igång direkt!




Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. Liverpool - Everton 2

Statistik
Söndagen brakar igång med ett stekhett derby i Liverpool. Här ska nämligen Klopps röda armé ställas mot antagonisten från andra sidan parken, Everton. Ett pånyttfött bortalag med god form i bagaget dessutom. De blåvitas 1-2-torsk mot Manchester City var heller inte fy skam sett till spelet. De engelska lagen pressas hårt just nu. Spelschemat är brutalt tajt, en del skador och andra bekymmer har kommit som en följd av detta. Inför matchen här saknar Liverpool en knippe spelare. Fabinho, Lovren, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri med flera har varit out sedan innan. Naby Keita är dessutom skadad och Jürgen Klopp meddelar att han har “tolv seniorspelare att tillgå, resten juniorer” vilket knappast är optimalt. Grymt läge därmed för stadens utmanare att passa på att stjäla en rejäl skalp här därmed. Gardera, men jobba in tvåan till kanonfin procent!

2. Chelsea - Nottingham 1

Statistik
Det finns en del frågetecken även i Chelseas trupp. Tomori, Alonso, Giroud med flera är mycket tveksamma till att kunna starta här. Nu har ändå Londonlaget en välbalanserad trupp och kommer såklart kunna matcha ett fullgott lag mot Nottingham, OM Lampard vill. Gästerna som till vardags huserar i The Championship reser till Stamford Bridge med god form. Tre raka segrar har fixats under juldagarna och det extrema matchandet tar ut sin rätt. Den större kunskapen och bredden finns hos de blåvita. Forest har dessutom inte vunnit på “bron” i London sedan 1995! Bra etta.

3. Middlesbrough - Tottenham X

Statistik
Tottenham åkte på en 0-1-förlust mot Southampton senast. Inte så mycket att snacka om egentligen. The Saints stod för en genomgående bra prestation och Mourinho har inte fått igång London-laget som han kanske hoppats. I mötet på St. Mary’s drog Harry Kane på sig en skada. Strikern kommer inte vara spelbar här och bör missa en drös matcher framöver. Vilken mardröm för Spurs! Middlesbrough har vaknat till liv ordentligt. Fyra raka triumfer i ligan där både Preston och West Brom fått lämna ifrån sig poängen till Boro. Kanonfint läge här därmed för de rödvita att överraska. En självklar helgardering på Riverside.

4. Charlton - West Bromwich 2

Statistik
Två lag som känner varandra från ligaspelet är Charlton och West Bromwich. Klubbarna drabbade samman så sent som i oktober. Då fixade värdlaget 2-2 på The Hawthorns. Lee Bowyer har varit en mycket frustrerad tränare för Londonlaget. Skadekrisen släpper liksom aldrig. Januari ser inte mycket bättre ut och ett tiotal spelare är antingen helt borta eller lider av sviterna av sina skador. Detta innebär såklart att värdlaget knappast kommer chansa i cupen. Laget har tillräckliga bekymmer med att hålla näsan ovan vattenytan i ligan. Gästerna har Diangana som osäkert kort men i övrigt verkar truppen intakt. Tvåan omkring 60 procent är en fullt vettig spik!

5. Crystal Palace - Derby 1

Statistik
Derby är bedrövliga på resande fot i The Championship. Vi får faktiskt backa bandet till premiärveckorna i augusti för att kunna skönja en seger för gästerna utanför sin skyddade verkstad hemma på Pride Park. En del uppmärksamhet har The Rams ändå fått på slutet. Wayne Rooney är tillbaka i engelsk fotboll och spelade hela matchen mot Barnsley senast där laget vann med 2-1 i ligan. Crystal Palace har gjort det bra under säsongen. Här behöver dock Hodgson ta hänsyn till en del frågetecken kring skador. Något som dock inte ska behöva påverka utgången av mötet alltför mycket. Örnarna vinner denna batalj allt som oftast. För den som vill säkra lite kan krysset åka med på större system.

6. QPR - Swansea 1

Statistik
Snacka om islossning! QPR körde verkligen över stackars Cardiff på nyårsdagen. En 6-1-viktoria som dessutom kunde blivit ännu mer. Wells slog till med ett hattrick varav ett par riktigt vackra strutar och Osayi-Samuel samt Eze stod för övriga baljor. Warburton ska ha en mer eller mindre komplett trupp att välja spelare ifrån vilket underlättar här såklart. Swansea spelade match så sent som i torsdags och får bara en dag ledigt. Möjligen kan detta påverka utgången negativt för walesarna här. Ettan får sin plats tidigt. En varning för svanarna dock. Gästerna vann med klara 3-1 här i ligan under hösten och har ganska god form i bagaget. Gaffeln känns mycket rimlig!

7. Bristol Rovers - Coventry 2

Statistik
Både Bristol Rovers och Coventry huserar i League One till vardags. Gästerna är i allra högsta grad inblandade i toppen och utmanar om en plats till The Championship. Nyförvärvet från Peterborough, Matthew Godden, är i helt galet slag! 28-åringen har i de två senaste matcherna stått för dubbla hattrick! Rovers fick lämna Milton Keynes med en klar 0-3-förlust mot MK Dons i onsdags. Matchar gästerna ett fullgott lag här vinner The Sky Blues. Klart godkänd spiktvåa.

8. Gillingham - West Ham 2

Statistik
Sista engelska stoppet för dagen sker på Priestfield Stadium i Gillingham. Här ska stadens League One-lag ställas mot svårt motstånd. West Ham såg nämligen riktigt bra ut mot Bournemouth i ligan senast. Noble hittade nätet två gånger om och Haller fortsätter måla i Londonlagets tröja. Viktigt såklart. Skadeläget ser dessutom bra ut för nye Moyes som kan blicka framåt. Värdarna har varit riktigt stabila över en längre tid hemma nu. Bara två mål har dessutom ramlat in bakom Jack Bonham i målet på de sju senaste hemmamatcherna. Ramstarkt är bara förnamnet. På större system är det verkligen läge att gardera här!

9. Roma - Torino 1

Statistik
Vi beger oss till Italien. Rom är platsen och här ska det åter liras Serie A-fotboll efter ett längre uppehåll. Julmaten är nere och för Torinos del är det en höst att delvis glömma. Spelet har varit sådär och poängen rullat in i betydligt mer sakta mak än vad många innan säsongen trott. Turin-laget får dessutom ställa upp här utan duon Bremer och Ansaldi som bägge är avstängda. Daniele Baselli är skadad vilket inte heller bidrar med större chanser för besökarna. Ettan liras men när hemmasegern cirkulerar kring 80 procent är det bara att rita ner åtminstone ett kryss här och hålla tummarna för romarnas poängtapp!

10. SPAL - Hellas Verona X

Statistik
SPAL lever farligt. Bara Genoa har gått sämre under hösten och nu är det skärpning som gäller från Leonardo Semplicis mannar. Motståndet för dagen blir Verona. Nykomlingen har skött sina kort rätt denna säsong och parkerar i mittregionen. Bortaspelet har dock varit sådär på slutet. Gästerna har enbart noterats för en seger på resande fot sedan början av september. Det är i sådana här matcher SPAL måste vinna och här får de en gyllene chans att haka på lagen precis ovan strecket. 1X blir valet.

11. Celta Vigo - Osasuna X

Statistik
Iberiska halvön nu och La Liga i Spanien. Celta Vigos höst har varit allt annat än bra. Värdlaget har bara löst tre ynka segrar på 18 framträdanden. Det innebär att Roger García Junyents himmelsblå lag just nu ligger på nedflyttningsplats. Här är dessutom Araujo avstängd. Osasuna har mattats av en aning. Nykomlingen inledde ju serien strålande men hittas nu på en tolfteplats i ligan. Gästerna har gillat sina oavgjorda bataljer under hösten. Nästan hälften av lagets matcher har slutat med delad pott. När då Celta kryssat mot både Mallorca samt Valladolid hemma på kort tid känns krysset givet att utgå från. Tvåan till låg procent åker med på större system.

12. Alavés - Real Betis X

Statistik
I Baskien ska Alavés lira mot Real Betis. Värdlaget fick gå på julledighet efter att ha åkt på en 1-4-förlust borta mot Barcelona. Formen hos värdarna överlag är en aning ifrågasatt. Det finns dock en del klass framåt i laget. Duon Joselu och Pérez har dunkat in 15 mål tillsammans. Forwardsparets framgångar har än mer befäst John Guidettis plats vid sidan av planen. Betis har bara mäktat med en trepoängare utanför Benito Villamarín i år. Detta får dock anses som en möjlig uppgift för laget att bygga på poängskörden en aning. Alla tecken ska med!

13. Sporting Lissabon - Porto X

Statistik
Vi tar kupongen i mål i Portugal. Toppmöte från högstaligan gäller och det är Sporting som ska upp i ringen mot Porto. Mötet i huvudstaden blir oerhört viktigt för bägge klubbar. Ska gästerna ha en chans att utmana serieettan Benfica behövs alla segrar som går just nu. För Lissabons del är det enbart en trea som gäller om värdarna ska kunna ha minsta chans att käka in det stora försprång som de blåvita har i kampen om andraplatsen. Historien talar faktiskt för hemmalaget på José Alvalade! Porto har inte vunnit här sedan 2008! 15 raka tävlingsmatcher har slutat med minst poäng här för de grönvita. 1X står därför som utgång. Helgardera endast om plånboken är djup.


Singelstrecket! - Chelsea

Vill Lampard och hans The Blues vinna denna match så gör laget det. Ettan är en ganska bra spik att luta sig mot då kupongen i övrigt ser rejält klurig ut.

Kupongrensaren! - Everton

Givetvis ska Everton få en plats här. Vi har sett Liverpool lira inhemska cupmatcher med mindre lysande elvor tidigare. Till dessa streck är tvåan en bomb!


Spelförslag:

432 rader

1. Liverpool - Everton 1x2
2. Chelsea - Nottingham 1
3. Mboro - Tottenham 1x2
4. Charlton - West Brom 2
5. Crystal Palace - Derby 1
6. QPR - Swansea 12
7. Bristol R - Coventry 2
8. Gillingham - West Ham 2
9. Roma - Torino 1x
10. SPAL - H.Verona 1x
11. Celta Vigo - Osasuna x
12. Alavés - Real Betis 1x2
13. Sporting - Porto 1x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Liverpool - Everton (1x)2
2. Chelsea - Nottingham 1
3. Mboro - Tottenham 1x2
4. Charlton - West Brom 2
5. Crystal Palace - Derby 1(x)
6. QPR - Swansea 12
7. Bristol R - Coventry 2
8. Gillingham - West Ham (1x)2
9. Roma - Torino 1(x)
10. SPAL - H.Verona 1x
11. Celta Vigo - Osasuna x(2)
12. Alavés - Real Betis 1x2
13. Sporting - Porto 1x2




I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td