Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
feb 2020
12

Analys av Europatipset 12/2

Det är hög kvalité på onsdagens Europatips med mängder av fina bataljer. Det ser dessutom ut att bli en hel drös felstreckade favoriter vilket bådar för god utdelning. Saker och ting blir ju knappast sämre då 3,5 miljoner kronor i jackpot skjuts till! Semifinalen i Italienska Cupen drar igång det hela. Dags att köra igång!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 20.44

1. Inter - Napoli 1

Statistik
Det var skilda världar i Inters ligamatch mot Milan senast. Första halvlek gick i moll medan andra halvan var en blåsvarta fest i dur! Det som nu gäller är första delen av semifinalen i Italienska Cupen. Motståndet står Napoli för, som fortsatt har en maskin med grus i. 2-3 mot Lecce senast gör knappast någon glad. Sett till chanser borde dock de ljusblåa löst åtminstone poäng. Inför mötet i Milano är nu samtliga bortafans bannade från att besöka San Siro. Det innebär att gästerna inte har något bortastöd på arenan vilket såklart kan spela in lite grann. Trots trolig mindre rotation är detta en match som ska gå i hemmalagets tecken. 1X räcker gott.

2. Lyon - Marseille 2

Statistik
“Choc des Olympiques” i Frankrike nu. Kvartsfinal i Coupe de France mellan de antagonisterna Lyon och Marseille. Det blev förlust för hemmalaget i Paris i söndagens ligafajt. 2-4 på Parken var inte mycket att snacka om men det är en del skador i hemmalägret som oroar. Reine-Adelaide, Koné och Depay är tunga avbräck. Gästerna från sydkusten lirar med gott självförtroende och förlorar inga matcher överhuvudtaget just nu. När Villas-Boas mannar besegrade Toulouse i lördags var det L’OM:s 16:e raka kamp utan förlust i alla tävlingar. Imponerande! Här känns det klart bäst att börja med X2.

3. Bristol City - Derby 2

Statistik
Vecko-omgång i The Championship där sex matcher återfinns på kupongen. Första anhalt blir Bristol. Gästerna gör massor av bra saker just nu. Med Rooney och Cocu har The Rams fått upp ångan ordentligt. I och med 3-2-viktorian borta mot Swansea senast har de vitdressade nu endast en torsk på de elva senaste matcherna. Gästerna visar dessutom att segrar på resande fot inte alls är omöjligt vilket varit en av de större akilleshälarna under säsongen. Hemmalaget sköt tidigt 1-0 mot Birmingham senast men föll ändå med klara 1-3 tillslut. Niclas Eliasson får fortsatt förtroende i City-tröjan och gjorde i fredags sin sjunde raka start. Mycket kul. Här kan dock poängen åter ligga i fara för The Robins. Tvåan ska gå först.

4. Huddersfield - Cardiff X

Statistik
Cardiff tog en imponerande seger mot Luton i lördags. Lee Tomlin slog till med matchens enda mål vilket också innebar femte raka ligamatchen med poäng för Svanarna. Huddersfield har som bekant varit en liten besvikelse i år. Terrierna som föll ur Premier League inför denna säsong hittas först på 19:e plats i ligan. Värdarna har nu plockat sju pinnar på de fyra senaste bataljerna och därmed givit sig själva en aning andrum. Laget gjorde en rätt fin insats i 2-0-viktorian mot QPR senast. Bland annat slog Steve Mounié till med sitt sjätte mål för säsongen. Dessutom var dansken Jonas Lossi tillbaka mellan stolparna och höll nollan i comebacken. Mycket viktigt då förstakeepern Grabara nu är skadad. Här är det nog lika bra att använda trepunktsbältet omgående. Hela upp!

5. Luton - Sheffield Wednesday X

Statistik
Det kommer nog bli League One-spel för Luton kommande säsong. Nykomlingen som började spännande har tappat i stort sett allt. I och med torsken mot Cardiff senast är avståndet upp till säker mark nio poäng. Sett till underliggande statistisk är det på jumboplatsen som The Hatters dessutom ska ligga. Nu får dock hemmalaget möta Sheffield Wednesday i ett bra läge. Ugglorna är nämligen rätt formsvaga och saknaden av superstriken Steven Fletcher påtaglig. Enligt coach Garry Monk är det först i mars vi kan få se den skotska landslagsmannen i action igen. 32-åringen har bland annat stått för nästan 30 procent av besökarnas mål! Med en trolig överstreckad tvåa är det absolut bäst att börja med krysset.

6. Millwall - Fulham 2

Statistik
Dags för Londonderby på The Den! Millwall är formsvaga och har fyra raka tävlingsmatcher utan seger inför onsdagens kamp. Lejonen var faktiskt helt utspelade långa stunder i söndags då West Bromwich vann med 2-0 här och vann skotten med 28-7! Det blir knappast mycket enklare nu. Fulham har sin anfallstrojka med Mitrovic, Cavaleiro och Reid intakt. Dessutom plockades Michael Hector in under transferfönstret och har imponerat storartat hos The Cottagers. Jamaicanen har bland annat blivit utsedd till “man of the match” i tre av de fyra senaste matcherna. Snacka om supervärvning! Tvåan streckas hårt men här får den ändå stå sig bra ensam.

7. Reading - West Bromwich X

Statistik
Reading mötte ett vingklippt Hull i helgen. Något som ändå inte kunde generera en seger för The Royals som nu har sex raka i ligan utan trepoängare. Mark Bowen har därmed en hel del att fundera på. Det blir ett rejält eldprov för “Kungligheterna” nu dessutom. West Bromwich toppar ligan och har två raka 2-0-segrar i bagaget. Som tidigare nämnt gjorde dessutom The Baggies en storartad insats mot Millwall senast och kommer till Madejski Stadium med stort självförtroende. Resan hit är dock inget som står högt i kurs för WBA! Vi får nämligen backa bandet till januari 1995 (!) för att senast hitta en bortaskalp. När dessutom tvåan streckas på hårt är det hela bingobrickan som ska fyllas i. Måla på!

8. Stoke - Preston 1

Statistik
Det våras för Stoke! Känslan är att The Potters är ordentligt på gång efter att laget åter plockat en trea i helgen. Inför mötet med Preston är dessutom Michael O'Neills mannar obesegrade i sex raka på Bet365 Stadium. Preston är dock ett lag som slåss i den absoluta toppen. Daniel Johnson fortsätter måla i bortatröjan och bakåt är det stabilitet som gäller med klass i bland annat Bauer och Rafferty. Formen är däremot sisådär för gästerna. Det finns här en fin chans att ettan kommer bli mycket spelvärd. Att fatta pennan från vänster känns därför självklart.

9. Vitesse - Ajax 1

Statistik
Från England till Holland nu. Det ska spelas fotboll i den Nederländska Cupen där det är kvartsfinal som gäller. Vitesse fick svårast tänkbara motstånd på sin lott. Ajax är, nästan som alltid, bäst i nationen och Amsterdam-laget har som mål att vinna allt inhemskt som går. Det är dock lite annorlunda läge nu! Gästerna står med mer än en handfull spelare skadade. Promes, Veltman, Ziyech, Blind, Babel med flera är antingen helt borta eller ytterst osäkra kort. Inga dussinlirare precis! Värdarna från Arnhem är inte alls oävna. Sett till de fem senaste inbördes bataljerna är det helt jämnt med raden 2-1-2. Erik Ten Hag lär knappast chansa med spelare som inte är helt hundra här heller vilket gör ettan än mer fint lysande. Skrällettan först!

10. Hibernian - Ross County X

Statistik
Skotsk Premiership-fotboll tar det hela i hamn. Huvudstaden bjuder in till den första fajten. Hibernian står hittills för en godkänd säsong. Laget ligger sexa just nu och kan visa raden 7-9-9. Hibs torskade mot Rangers i senaste ligamatchen på Ibrox (1-2) och lirade 2-2 mot St Mirren omgången innan. Skadan på Stephen Mallan är dock inget positivt. 23-åringen fick kliva av i derbyt mot Hearts i mellandagarna och förväntas vara out till mitten av mars. Ross County har under tid haft bedrövlig form. Mot Livingston senast bröts dock en sju matcher lång segerlös svit i ligan. 2-0-viktorian signerades fjolårets skyttekung, Billy McKay, som nu äntligen kanske börjat hitta formen. Ettan skjuter iväg nu procentmässigt vilket känns en aning knas. Här ska det därför garderas och vi gör det hela vägen över!

11. Kilmarnock - Rangers 2

Statistik
På Rugby Park ska det spikas däremot. Rangers är med och utmanar Celtic i den absoluta toppen. En duell som just nu går till den grönvita sidan på poäng. Steven Gerrard styr ändå ett fint Glasgow-gäng. Morelos, Ryan Jack, Defoe med många flera är klass. Dessutom finns nu Ianis Hagi i laget på lån från Gent för att spetsa till det ytterligare. Dessvärre finns ingen Filip Helander med mot Kilmarnock. Den svenske backen måste fortsätta rehaba sin skada som hållit honom borta sedan december. Killie, som hemmalaget kallas, ska såklart inte ha mycket att säga till om. Här saknas dessutom förstakeepern Branescu som är avstängd. Tvåa!

12. Livingston - St. Mirren 1

Statistik
Livingston visar upp strålande form hemma på Almondvale Stadium. De gula Lejonen har raden 5-1-0 och målskillnaden 11-0(!) på de sex senaste ligafajterna på eget gräs. Motståndarna från Paisley slåss i den nedre regionen. Det största bekymret har varit just spelet på resande fot. Med raden 1-2-9 är St Mirren sämst i klassen. Magennis, MacKenzie samt Ryan Flynn är alla skadade eller osäkra till start. En trio spelare som annars är givna i startelvan. Det håller såklart inte. Ettan spikas!

13. St. Johnstone - Motherwell 2

Statistik
Sista paret ut finner vi i staden Perth. St. Johnstone ligger på nedre halvan av tabellen men gör en del bra insatser för tillfället. Bland annat besegrades Aberdeen på bortagräs i senaste ligabataljen. Motherwell är ingen favoritmotståndare för hemmalaget för tillfället. Fyra av fem matcher har gått i gästernas favör. Sett över säsongen är dessutom The Steelmen, som gästerna kallas, ett topplag med klass i Donnelly, Long och Allan Campbell bland annat. Pennan från höger där X2 på större kuponger ska räcka!


Singelstrecket! - Rangers

Det är rätt stor skillnad på topplagen jämfört med övriga i skotska Premiership. Rangers är minst en klass upp och tvåan kan absolut singlas till 80 procent.

Kupongrensaren! - Vitesse

Bara välja och vraka bland en drös godis på kupongen. Vitesse känns som en klockren skräll. Cupmatch, skador som härjar i Ajax och fin form hos värdarna. Underbar etta!


Spelförslag:

432 rader

1. Inter - Napoli 1x
2. Lyon - Marseille x2
3. Bristol City - Derby x2
4. Huddersfield - Cardiff 1x2
5. Luton - Sheffield W x2
6. Millwall - Fulham 2
7. Reading - West Brom 1x2
8. Stoke - Preston 1
9. Vitesse - Ajax 1
10. Hibernian - Ross C 1x2
11. Kilmarnock - Rangers 2
12. Livingston - St. Mirren 1
13. St. Johnst. - Motherwell 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Inter - Napoli 1(x)
2. Lyon - Marseille (1x)2
3. Bristol City - Derby 1x2
4. Huddersfield - Cardiff 1x2
5. Luton - Sheffield W (x)2
6. Millwall - Fulham 2
7. Reading - West Brom 1x2
8. Stoke - Preston 1x
9. Vitesse - Ajax 1(2)
10. Hibernian - Ross C (1)x(2)
11. Kilmarnock - Rangers 2
12. Livingston - St. Mirren 1
13. St. Johnst. - Motherwell x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td