Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
feb 2020
15

Analys av Europatipset 16/2

Ingen jackpot denna söndag men väl ett ruskigt fint Europatips med till synes massor av skönt värde. Matcher från de största ligorna i Europa är på tapeten och dessutom smyger en kamp från danska Superligan in på kupongen. Kan Skatorna från Newcastle fälla Arsenal i London? Det är första frågan att ta reda på. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14.59

1. Arsenal - Newcastle 1

Statistik
Två veckors välbehövlig vila är nu över. Arteta har fått en längre period att lära känna sitt “nya” lag utan matchande. The Gunners har sett över hela säsongen haft extrema bekymmer att knyta ihop säcken. Mer än hälften av lagets matcher har slutat med delad poäng. Newcastle är i sin tur ett av de lag som enligt underliggande statistik har överpresterat mest. Inför matchen på Emirates har återigen Steve Bruce mer än en handfull skador att ta hänsyn till. Bland annat är nu svenske Emil Krafth borta åtminstone ett par veckor. På bortagräs mot just Arsenal har poäng och segrar dessutom lyst med sin frånvaro över tid. Värdarna har vunnit sju raka fajter inbördes och en åttonde är i antågande. Spika de rödvita!

2. Aston Villa - Tottenham 1

Statistik
Tottenham gjorde ett par fina prestationer precis innan semestern. Manchester City och Southampton (FA-cup) var två av lagen som fick smaka på förluster mot The Lilywhites. Gästerna får fortsätta spela fotboll utan Harry Kane och Sissoko där frågetecken råder kring Lo Celso samt Lamela dessutom. Nykomlingen Aston Villa ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har tveksam form. Hemma i Birmingham finns ändå en del ljusglimtar i närtid. Bland annat 2-1-segern mot Leicester som sköt laget till Ligacupfinal senare i vår. När lagen möttes i höstas vann Spurs efter mycket möda och besvär (3-1). 1X gillas skarpt och med fint värde att vänta till vänster är det därifrån vi startar det hela.

3. Lazio - Inter 1

Statistik
Jättemöte i jakten på Scudetton i Italien. Tre lag inom en poängs marginal gör upp i den absoluta toppen och Lazio samt Inter är två av dessa (Juve det tredje). De himmelsblå örnarna är fortsatt obesegrade hemma. Immobile har dock gått mållös två matcher i rad nu vilket inte hör till vanligheterna. Gästerna från Milano åkte på en neslig 0-1-förlust mot Napoli i Italienska Cupen tidigare i veckan. Insatsen mot Milan matchen innan var inte heller hundraprocentig trots 4-2-segern. Formen kanske är en aning vikande hos Contes mannar. Här är det ettan som ska ritas ner först. Gardera med krysset om stålarna räcker.

4. Cagliari - Napoli 2

Statistik
Det är lite bättre stämning överlag i Napoli-lägret. 1-0-viktorian borta mot Inter senast var ett perfekt svar efter den bleka 2-3-insatsen mot Lecce mötet innan. Dags för de ljusblåa att resa ut till Sardinien nu och testa lyckan mot Robin Olsen och hans kompisar. Cagliari är rejält stukade. Inte en seger har rullat in på hemmakontot sedan början av december. Nu saknas dessutom Nainggolan som är avstängd och bägge backarna Farago samt Cacciatore är osäkra till start. Det kan möjligen bli en viss överstreckning på tvåan men det bör spela mindre roll. Singla napolitanarna!

5. Sampdoria - Fiorentina X

Statistik
Varken Sampdoria eller Fiorentina gör någon bra säsong. Lagen känns visserligen för bra för att dras in i någon direkt bottenstrid men fajten på nedre halvan kommer nog fortgå under hela våren. Albin Ekdal är avstängd för sitt Samp medan Ribéry och Duncan av allt att döma fortsatt är out för Florens-klubben. När lagen möttes här i fjol delades poängen. Känslan är att det åter kommer bli en jämn batalj där ingen klar favorit finns. Med andra ord är det bara måla med stora penseldrag redan från början.

6. Sassuolo - Parma 2

Statistik
Parma torskade med 0-1 hemma mot Lazio i senaste matchen. Frågetecken inför den tillställningen fanns kring bägge svenskarna (Gagliolo och Kulusevski) men det blev spel för bägge. Duon är också i skick för att lira mot Sassuolo. Ett grönsvart gäng som visat fina tendenser på sistone med tio poäng inspelat på fyra fajter. Målkungen Francesco Caputo har dessutom klivit fram och nätat tre gånger om på de två senaste bataljerna. Sassarnas kanske viktigaste lirare! Nu blir däremot ettan lite för stor favorit av allt att döma. Våga gå för skrällen och plocka bort ettan helt då värdet kommer falla till höger!

7. Eibar - Real Sociedad 1

Statistik
Dags för spansk fotboll nu. Baskiskt derby drar igång det hela då Eibar ska testa vingarna mot Alexander Isak och company i Sociedad. Medan hemmalaget haft spelledigt sedan sjunde februari har gästerna matchats desto hårdare. Så sent som i torsdags spelade laget mot Mirandés i Copa del Rey. En viss fördel för ett mer utvilat hemmalag med andra ord. Portu är avstängd hos gästerna medan Eibars Charles får sitta vid sidan av samma anledning. Svenska folket verkar tro att denna batalj kommer gå i enkelspårig riktning österut. Tvåan ser ut att överstreckas enormt och då är det som brukligt läge att gå emot. 1X är en härlig och spännande lösning.

8. Athletic Bilbao - Osasuna X

Statistik
Osasuna inledde rätt starkt mot Real Madrid senast. Unai Garcia tackade för förtroendet i startelvan och slog till med 1-0-målet i den 14:e minuten. Glädjen blev dock kortvarig och innan slutsignalen hunnit gå var Zidanes mannar i en 4-1-ledning. Sett över hela matchen hängde ändå nykomlingen med väl spelmässigt. Dags att försöka hitta tillbaka till poängspåret nu efter två raka nederlag i ligan. Bilbao står som motståndare. Baskerna kommer närmast från en 1-0-viktoria mot Granada i Copa del Rey och Gaizka Garitanos manskap har fortsatt en liten chans att ge sig in i topp 6-kampen av ligan. Återigen är det dock en överstreckad favorit som hittas. Denna gång blir valet att plocka med alla tecken där X2 ser magiskt vackert ut!

9. Mainz - Schalke 1

Statistik
Robin Quaison var “man of the match” när Mainz bröt en tre matcher lång segerlös svit. Hertha Berlin besegrades i huvudstaden och svensken slog till tre gånger om! 3-1-skalpen var värdarnas sjunde fullpoängare denna säsong och därmed mycket viktiga poäng i bottenstriden. Schalke såg rätt bleka ut senast. 1-1 hemma mot Paderborn är knappast något som imponerar. David Wagner har dessutom en del skador att ta hänsyn till inför mötet på Opel Arena. Det kan bli monstervärde på ettan! Ett hemmatecken som inte alls känns orimligt. Bara fatta pennan med Quaison och gänget som första drag!

10. Odense - Bröndby 1

Statistik
Det har varit ett långt juluppehåll i Danmark. Något som nu är över där en riktigt fin fajt väntas på Nature Energy Park. Odense avslutade höstsäsongen bedrövligt. Fem raka matcher med endast en poäng in på kontot var knappast något som gladde. Värdarna har under vintern ändå träningsmatchat stenhårt med fina resultat som följd mot bland annat Helsingborg, Rapid Wien och Rubin Kazan. Bröndby slåss som brukligt i toppen. De gulblåa är däremot inte i närheten av den kvalité som de absoluta topplagen Midtjylland och Köpenhamn besitter. På bortaplan har dessutom gästerna bara vunnit tre matcher på hela säsongen. Uppbackade av 10.000 hemmafans vinner nu OB!

11. Reims - Rennes 1

Statistik
Vi knyter ihop det hela i Frankrike där tre Ligue 1-bataljer avslutar. Rennes spelade kvartsfinal i Coupe de France under tisdagen. Belfort från Championnat National 2 hade inte mycket att säga till om och Julien Stéphans mannar kunde enkelt vinna med 3-0. Nu blir det svårare! Reims är defensivt skickliga på sin hemmaplan och bara Lyon har släppt in färre mål på eget gräs. Problematiken ligger istället kring ett begränsat målskytte. Värdarna är alldeles för beroende av Boulaye Dia längst där framme. Här ska ändå de rödvita stå med god chans. 1X känns på det hela taget tillräckligt.

12. Lille - Marseille X

Statistik
En riktig smällkaramell att vänta på Stade Pierre Mauroy då Lille och Marseille går upp i duell. Detta kan möjligen vara sista chansen för hemmalaget att ge sig själva chansen att hota om en topp 2-placering. Vinner Villas-Boas mannar är det nämligen hela tolv poäng som kommer skilja lagen åt i toppstriden. Formen är dock god hos “De Stora Hundarna” och hemmavid är endast en förlust noterad. En del problematik i hemmalägret finns dock. Måltjuven Osimhen har känt av en skada och är osäker till spel. Dessutom är trion André, Gabriel och Xeka avstängda. Knappast optimala förutsättningar. Vad Marseille kan vet vi! Bara måla rakt över. På väldigt små system kan till och med ett alternativ vara att plocka bort ettan helt.

13. Brest - St. Etienne X

Statistik
Varken Brest eller St. Etienne övertygar. Framförallt gästerna har varit en besvikelse under hela säsongen och kommer dessutom till Stade Francis-Le Blé med tre raka förluster i ligan. Att spelare som Khazri är skadade påverkar såklart. Olivier Dall'Oglios manskap löste 0-0 borta mot Rennes senast och har varit ganska pålitliga hemma. Här finns dock en del skevheter i spelmönstret. Ettan är underdog hos oddssättarna medan svenska folket målar upp värdarna till klara procentuella favoriter. Dags att snegla österut därmed och vi börjar med krysset för att därefter gardera med tvåan.


Singelstrecket! - Arsenal

Visst är det jobbigt att lita på Arsenal denna säsong men uppgiften nu bör vara passande för The Gunners. Newcastle är sämre och ska inte kunna rubba Artetas gäng!

Kupongrensaren! - Aston Villa

Bara välja och vraka bland skrällarna men Aston Villa kanske är det lag som sticker ut allra mest. Ettan till låg procent är en bomb!


Spelförslag:

432 rader

1. Arsenal - Newcastle 1
2. Aston V - Tottenham 1x
3. Lazio - Inter 1
4. Cagliari - Napoli 2
5. Sampd. - Fiorentina 1x2
6. Sassuolo - Parma x2
7. Eibar - Sociedad 1x
8. A.Bilbao - Osasuna 1x2
9. Mainz - Schalke 1
10. Odense - Bröndby 1
11. Reims - Rennes 1x
12. Lille - Marseille 1x2
13. Brest - St. Etienne x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Arsenal - Newcastle 1
2. Aston V - Tottenham 1x2
3. Lazio - Inter 1(x)
4. Cagliari - Napoli 2
5. Sampd. - Fiorentina 1x2
6. Sassuolo - Parma x2
7. Eibar - Sociedad 1(x)
8. A.Bilbao - Osasuna 1x2
9. Mainz - Schalke 1(x2)
10. Odense - Bröndby 1
11. Reims - Rennes 1x
12. Lille - Marseille (1)x(2)
13. Brest - St. Etienne x(2)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera (2)

promo
td