Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
feb 2020
20

Analys av Europatipset 20/2

3 miljoner i jackpot och 13 underbara Europa League-bataljer! Europatipset denna torsdag ser ovanligt smaskigt ut och med skandinaviska inslag på bongen i form av Malmö FF och Köpenhamn blir det än mer intressant. Wolfsburg, Tyskland blir första anhalt där det hela startar. Framåt di blåe!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18:54

1. Wolfsburg - Malmö FF X

Statistik
En lång vinter är nu förbi. Malmö FF laddade upp med att krossa Syrianska i Svenska Cupen (8-0) och har även hunnit med en mindre spännande träningsmatch mot J-Södra innan det blev dags för avfärd mot Tyskland. De grönvita vargarna är till skillnad mot skåningarna mitt uppe i ligaspelet. Magikern Wout Weghorst slog till tre gånger om när värdarna piskade Hoffenheim senast och holländaren måste stoppas om det ska bli något himmelsblått jubel. En mindre spännande sak sett ur hemmaögon är Josuha Guilavogui möjliga frånvaro. Fransmannen och tillika lagkaptenen är ett högst osäkert inslag inför mötet. Det råder nog inga som helst tvivel om vilket av dessa gäng som får bära favoritskapet. Att ettan är uppe och nosar i trakterna kring 80 procent är dock skevt. Helgarderingen med värdet till höger blir därför valet.

2. Club Brügge - Manchester United X

Statistik
Manchester United är klart med i racet om en Europaplats i Premier League till kommande säsong. Solksjaers mannar gjorde en gedigen insats mot Chelsea i London senast och kunde resa hem med tre friska pinnar. Nu är det så möte med ett av Belgiens bästa fotbollslag. Brügge har torskat en seriematch i den inhemska ligan och har topptopp-lirare framåt i form av Vanaken, Okereke, Diatta med flera. I höstens CL-gruppspel gjorde värdarna mycket bra ifrån sig mot bland annat Real Madrid. Hemma blir “Cluben” alldeles för undervärderade av svenska folket och med 1X som en lysande start är det självklart att utgå därifrån.

3. Olympiakos - Arsenal X

Statistik
Arsenal fick en mycket tuff lottning då grekiska Olympiakos blev utmaningen. Ett hemmalag som inte förlorat en tävlingsmatch sedan 26:e november och dessutom tryckt in en hel del mål framåt på sistone. Hemma i Pireus är grekerna mycket svårforcerade överlag. Arsenal kommer dock med en fin skalp i ryggen. 4-0 mot Newcastle senast var inget att snacka om. The Gunners har dock kryssat sig fram utanför Emirates på slutet. Sex av de sju senaste resorna har slutat med ett oavgjort resultat för Londonlaget. Arteta och hans mannar bör dessutom vara tämligen belåtna vid ett kryss på Georgios Karaiskakis Stadion. Första spadtaget sätts från mitten där garderingarna byggs på från vänster.

4. Wolverhampton - Espanyol 1

Statistik
Espanyol ska ta flyget till England. Wolverhampton är staden att besöka för katalanerna som överlag gjort en usel säsong. Avancemanget i Europa League är ett av ytterst få glädjeämnen för spanjorerna som i allra högsta grad riskerar att ramla ur La Liga. Wolves lirade 0-0 mot Leicester i helgen. Espírito Santos bör möjligen vara en aning orolig för målproduktionen hos hemmalaget. En strut på 270 minuter fotboll, visserligen mot bra motstånd men ändå, är inte tillräckligt bra. Ska de gulsvarta ta sig vidare är nog en seger hemma mot Barcelona-laget att föredra. Ettan spikas då Jiménez och hans kamrater ska lösa den något trista måltorkan nu!

5. Bayer Leverkusen - Porto 1

Statistik
Högoktanigt möte i Leverkusen då Porto kommer på besök. Ett bortagäng som i vanlig ordning ska göra upp om titeln i Portugal tillsammans med Benfica. Tyskarna har blandat och gett en del under säsongen. På sistone är det dock en härlig formtopp som kunnat skönjas. Sex av de sju senaste tävlingsmatcherna har gått i segerns tecken för Bosz mannar! BayArena kommer koka och bära fram sitt Die Werkself som dessutom ser ut att vara befriade från skador. Stannar därför ettan under 60 procent är det en helt okej spik på denna i övrigt så kluriga kupong.

6. FC Köpenhamn - Celtic X

Statistik
FC Köpenhamn är precis åter i ligamatchande efter jullovet. Lejonen från huvudstaden inledde med att något överraskande torska med 0-1 mot Esbjerg. Sett till spelet borde dock resultatet fallit ut något annorlunda. N’Doye och Santos på topp är spets och bakåt finns som bekant svenskt i form av Bengtsson på backen och Karl-Johan Johnsson mellan stolparna. Celtic blir såklart en utmaning för danskarna. The Hoops tog sig enkelt vidare från Grupp E och ska sett över dubbla fajter mot FCK stå som favoriter. På Parken bör det dock bli rejält tajt. När tvåan streckas en aning hårt blir det att helgardera ögonaböj och jobba in skandinaverna!

7. Getafe - Ajax 1

Statistik
José Bordalás fortsätter göra underverk med sitt Getafe. Spanjorerna smyger med i den absoluta toppen av La Liga och hade dessutom inga bekymmer att fixa avancemanget från sin EL-grupp med Basel, Krasnodar och Trabzonspor. Ajax förlorade den sista och helt avgörande bataljen med Valencia hemma i Amsterdam i Champions Leagues gruppspel i höstas. Tredjeplatsen innebar därmed att de rödvita nu får försöka repa sig med hjälp av Europa League-spel istället. I Spanien får gästerna klara sig utan Onana som är avstängd. Dessutom är Promes och Veltman skadade. Värdemässigt är det västerut vi först och främst ska snegla. 1X känns på det hela taget som en fullgod lösning.

8. Rangers - Braga 2

Statistik
Rangers från Glasgow är inne i en mindre formdipp. Mot Kilmarnock för två veckor sedan lite drygt föll de blåa Teddybjörnarna med 1-2 efter att ha haft ledning med 1-0. Mot Livingston senast på Ibrox vann visserligen Gerrards mannar med 1-0 men utan att för den delen imponera. Braga gjorde en halvdan höst. Coach Sá Pinto entledigades och in kom Rúben Amorim. Det positiva utfallet av förändringen lät inte vänta på sig. Inför matchen i Skottland har de rödvita ärkebiskoparna raden 9-1-0 sedan juletid och vann så sent som i lördags med 1-0 borta mot självaste Benfica i ligan. Det ser ut att bli ett rätt hårt streckat hemmalag och när ettan kliver upp mot 50 procent är det motsatt sida att satsa på. X2!

9. Roma - Gent 1

Statistik
Det blåser starkt ifrågasättande vindar i Rom. Åtminstone i stadens mörkröda distrikt. Hemmalaget har inför matchen mot Gent vunnit två av nio tävlingsmatcher och trots 1-0-ledning mot Atalanta senast i ligan blev det förlust (1-2). Gent ska dock passa romarna ganska bra. Formen är visserligen god hos belgarna men får anses som en klass under Paulo Fonsecas mannar. Det är skillnad att möta Eupen eller Kortrijk på bortaplan jämfört med Roma om man säger så! En del skador oroar i bägge lägren. Första nedslaget sker från vänster. Med en halvgardering i mitten därefter bör vi vara helt i hamn.

10. Shakhtar Donetsk - Benfica X

Statistik
Benfica får en oerhörd utmaning då Donetsk ska försöka besegras över två bataljer. Ett nollgradigt Charkiv är ingen rolig plats att besöka en torsdagskväll i februari. Möjligen kan det något längre uppehållet i den inhemska ukrainska ligan påverka en del då portugiserna som bekant är mitt uppe i sin säsong. Lissabon-laget har dock dubbla ligaförluster i bagaget och ser en aning skakiga ut för tillfället. Tvåan lockar ändå rejält då chansen att de rödvita örnarna streckas under fina 30 procent. Hursomhaver är en helgardering att föredra då Shakhtar bör gå för det fullt ut hemma!

11. Eintracht Frankfurt - Red Bull Salzburg 1

Statistik
Det har hänt en del saker i Salzburg-lägret. Gästerna från Österrike har tappat ordentligt i slagstyrka under säsongen då Håland och Minamino bland annat försvunnit. De bägge herrarna har stått för 37 tävlingsmål för klubben under säsongen. Inga dussinlirare med andra ord. Frankfurt får därför stå som favoriter nu. På hemmagräs har dessutom Hütters mannar tre raka segrar i liga och cup med en målskillnad om 10-1! Nu målas de vitsvarta örnarna upp en aning hårt och därför behövs åtminstone krysset som stödhjul på större system.

12. Ludogorets - Inter 1

Statistik
Det är tätt och jämnt i Serie A-toppen. Inter är ett av lagen som slåss om Scudetton. Milano-laget fick dock ge sig mot en av sina konkurrenter däruppe då Lazio vann med 2-1 senast. Dessutom blev det cupförlust mot Napoli nyligen. En liten svacka månne för de blåsvarta? Ludogorets är Bulgariens överlägset bästa lag. Värdarna har på 21 ligamatcher ännu inte förlorat. Hemma i Razgrad ska absolut bulgarerna kunna störa. Ettan till under tio procent är ett magiskt tecken och ska målas ner direkt. Gaffla mötet om stålarna finns.

13. Cluj - Sevilla X

Statistik
Sista stoppet blir på Stadionul Dr. Constantin Radulescu. Sevilla kommer både möta ett hungrigt hemmalag samt ställas på en gräsmatta i bedrövligt skick. Spanjorerna är dessutom en aning stukade och kommer med fyra raka tävlingsmatcher utan seger till Cluj. Petrescus mannar har dessutom inte förlorat här hemma sedan Slavia Prag tog en 1-0-skalp i augusti. The Railwaymen, som värdarna kallas, har inte heller släppt in ett enda mål på det egna gräset sedan 19:e september! Ett smått galet facit. Det luktar målsnålt och 0-0 ligger faktiskt väldigt nära till hands. Spikkrysset avslutar.


Singelstrecket! - Wolverhampton

Wolves är stabila på Molineux och ställs mot ett stukat Espanyol. Spanjorerna gjorde visserligen ett bra gruppspel men nu tar det stopp. Ettan är stabil och spikbar rakt igenom!

Kupongrensaren! - Ludogorets

Inter är en aning formsvaga och kommer möta ett frejdigt Ludogorets. Ettan understreckas kraftigt och blir ett självklart val tidigt!


Spelförslag:

432 rader

1. Wolfsburg - Malmö FF 1x2
2. Cl.Brügge - Man United 1x
3. Olympiakos - Arsenal 1x
4. Wolves - Espanyol 1
5. Leverkusen - Porto 1
6. Köpenhamn - Celtic 1x2
7. Getafe - Ajax 1x
8. Rangers - Braga x2
9. Roma - Gent 1
10. Shakhtar - Benfica 1x2
11. E.Frankfurt - Salzburg 1
12. Ludogorets - Inter 1
13. Cluj - Sevilla x

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Wolfsburg - Malmö FF (1)x(2)
2. Cl.Brügge - Man United 1x2
3. Olympiakos - Arsenal 1x2
4. Wolves - Espanyol 1
5. Leverkusen - Porto 1
6. Köpenhamn - Celtic (1)x(2)
7. Getafe - Ajax 1x
8. Rangers - Braga x2
9. Roma - Gent 1(x)
10. Shakhtar - Benfica 1x2
11. E.Frankfurt - Salzburg 1(x)
12. Ludogorets - Inter 1(2)
13. Cluj - Sevilla x



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td