Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
mar 2020
07

Analys av Europatipset 8/3

Vi föll på lotten mellan Juventus - Milan på 432-raderssystemet senast och fick därför nöja oss med 12 rätt. En liten tröstpeng bärgades ändå och nu är det dags att leta hem med en 13-rätters på Europatipset. På menyn står allt från Manchester-derbyt till fina bataljer i Frankrike och en supermatch från Turkiet. Vi sätter kurs mot drömmarnas teater och sparkar igång söndagens Europatips.



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:59

1. Manchester United - Manchester City 2

Statistik
Bägge Manchester-klubbarna kliver in i detta efter varsin seger i FA-cupen. City lät inte Sheffield Wednesday skapa ett dugg i 1-0-segern på Hillsborough medan United plättlätt lirade borta Derby från vidare spel i den anrika turneringen. Möjligen får Guardiola klara sig utan sin stjärna Kevin De Bruyne som har skadekänningar men i övrigt verkar nu bara Laporte och Sané saknas. Solskjaer har fått se lånet Ighalo måla på slutet men Rashford är såklart rejält saknad. Med en värdemässigt fin tvåa är det svårt att inte ge de himmelsblå fullt förtroende. Skön bortaspik på Old Trafford.

2. Chelsea - Everton 2

Statistik
Everton har sett riktigt fina ut på slutet. Med André Gomes tillbaka har Ancelotti och hans mannar fått ytterligare en dimension i sitt spel och The Toffees borde nog, sett till spelet, vunnit hemma mot Man United senast. Om klackarna är på väg mot taket för gästerna är det tufft att säga detsamma om Chelsea. Londongänget har skador eller åtminstone stora frågetecken kring en handfull viktiga lirare. Vi får backa bandet omkring 25 år för att senast skönja en ligaseger på Stamford Bridge för besökarna. Strålande läge att överraska nu och dessutom till kanonskön procent. Börja med tvåan och strecka efter nivå på plånbok.    

3. Derby - Blackburn 1

Statistik
För Blackburn har tre raka kryss ställt till det en aning i den fortsatta toppjakten. Rovers är ändå klart med i racet om de åtråvärda topp 6-platserna och stabiliteten finns inom laget trots att ledande gubbar som Holtby, Dack, Williams skadade. Inför matchen mot Rooney och hans Derby får coach Mowbray dessutom formera sin elva utan Darragh Lenihan som är avstängd. Hemmalaget föll som nyligen nämnt med 0-3 mot Manchester United i FA-cupen. Pride Park är ändå en arena där The Rams allt som oftast gör stabila insatser. Mot Blackburn och med helt okej streckprocent är ettan faktiskt ett rätt trevligt spikförslag.

4. Levante - Granada 2

Statistik
Från Storbritannien till Spanien och ett stopp på Estadi Ciutat de València. Granada är laget som kommer hit för att försöka rubba ett på senare tid ganska stabilt Levante. Gästerna är dock i god form. Fyra raka fajter med segrar eller oavgjort som utgång finns på kontot. Vinsten mot Bilbao i Copa del Rey senast innebar dessvärre att baskerna ändå knep finalplatsen efter bortamål. Hur besökarna kommer reagera på detta är oklart men tvåan är värdemässigt alldeles för bra för att måla ner först. X2 blir valet och en rätt hårt lirad etta hoppas helt över.

5. Real Betis - Real Madrid 2

Statistik
Zidanes Galacticos leder numera La Liga. 2-0-vinsten mot Barcelona i El Clásico senast innebar att Real Madrid klev förbi antagonisten från västkusten. Hazard och Asensio saknas hos gästerna men i övrigt verkar nu maskinen från huvudstaden kunna matcha bästa elva. Betis hemma är såklart inte helt oävna. Hemma på Benito Villamarin finns segrar i nutid mot Bilbao, Sociedad samt Valencia. Att tro på en hemmaseger känns långsökt men visst ska Rubis mannar kunna stjäla en pinne. X2 blir valet där krysset ska jobbas in för lite kupongrens.  

6. Villarreal - Leganés X

Statistik
Leganés slåss fortsatt i botten av den spanska högstaligan. Fem poäng upp till säker mark och nu börjar faktiskt goda råd bli dyra för Gurkodlarna. Två poäng på de fyra senaste bataljerna och dessutom endast ett mål framåt på dessa möten gör knappast saken bättre. Nu ställs Javier Aguirres mannar mot Villarreal på svårspelade Estadio de la Cerámica. Den gula ubåten går också en aning knackigt och huserar just nu i mittens rike. Två raka nederlag finns noterat på värdarnas konto och trots detta målas ettan upp till skyarna av svenska folket. Varningslamporna tänds därmed och att lyfta in både krysset och tvåan direkt är minst sagt nödvändigt. Hela upp och jobba skrällen från höger.

7. St. Etienne - Bordeaux 1

Statistik
St. Etiennes säsong är minst sagt brokig. Puels grönvita gäng slåss nu bara två futtiga poäng på rätt sida de obehagliga botten 3-platserna. Bortaspelet är det som framförallt ställt till det för Les Verts och med tio förluster är laget tillsammans med Dijon och Toulouse sämst i klassen. Hemmavid ser värdarna betydligt bättre ut och dessutom gick St. Etienne vidare till final i Franska Cupen i veckan efter att ha vänt 0-1 till 2-1 mot Rennes. En ruskigt fin insats där Timothée Kolodziejczak 1-1-mål var en magiskt vacker nick. Med denna framgång i ryggen känns Bordeaux inte som någon omöjlighet. Gästerna får nu klara sig utan viktige backen Pablo säsongen ut och dessutom finns frågetecken kring Jimmy Briands närvaro. Ettan gillas skarpt och blir ett fint tecken att utgå från.

8. Rennes - Montpellier X

Statistik
Rennes fick se sig besegrade av St. Etienne i veckans semifinal-batalj i Franska Cupen. 1-2-förlusten blev extremt bitter då avgörandet kom på stopptid och domaren hade mer eller mindre pipan i munnen för att blåsa av. De rödsvarta får nu direkt ett nytt test. Montpellier såg riktigt stabila ut i 3-0-skalpen mot Strasbourg och gästerna har bara sju futtiga pinnar upp till den gamla “svenskklubben” i toppen. Förra säsongen slutade motsvarande möte 0-0 och att det åter ska bli jämnt är troligt. Värdemässigt verkar X2 bli en bomb och då känns det självklart att blicka österut. En överstreckad etta lämnas därför helt och hållet åt sidan.

9. Lille - Lyon 1

Statistik
Lyon fick smaka på PSG:s urkraft i veckan. Trots ett tidigt 1-0-mål blev det Mbappé, Neymar och company som tog över hela showen. När 90 minuter var spelade stod det 1-5 på tavlan och Les Gones får nu nöja sig med en cupfinal (Ligacupen) i vår. Lille smyger precis som i fjol med i toppen. Christopher Galtiers stora hundar har gjort en finfin säsong även om Europaäventyret blev kortvarigt. Här hemma har bara Marseille och PSG löst tre pinnar mot LOSC och känslan är att den trenden även håller i sig efter denna fajt. Börja med ettan och halvgardera med krysset så är vi i hamn.

10. Mainz - Fortuna Düsseldorf X

Statistik
Bundesliga-mötet mellan Mainz och Düsseldorf är en ruskigt viktig kamp i botten av tabellen. Gästerna har efter att poängen rullat in en aning i februari nu fyra poäng upp till Mainz ovan bottenstrecken. Mötet med Quaisons mannar blir således av yttersta vikt. Torsk för Fortuna och Janne Tauers gamla klubb ligger extremt risigt. Mainz vann med 2-0 hemma mot Paderborn där nämnde svensk åter målade. Detta för tolfte gången i år. Ruskigt starkt av den tidigare AIK-spelaren som nu tar plats bland de stora i den tyska skytteligan. Svenska folket sätter dock en alltför stor tilltro till värdarna. Med procent upp över 60 är det läge att omedelbart gardera. Jobba med pennan hela vägen över redan från minsta system.    

11. Groningen - PSV Eindhoven X

Statistik
PSV har stabiliserat sitt spel på senare tid. Nödvändigt då gästerna varit helt ur form under en lång lång tid nu. Inför matchen mot Groningen har Eindhoven plockat tio poäng på fyra matcher och kan visa en fin målskillnad om 9-2 på dessa matcher. Det finns dock ett par saker som oroar i bortalägret. Skyttekungen Donyell Malen är fortsatt skadad och viktige Cody Gakpo är avstängd. Groningen har gjort ett par riktigt fina insatser hemmavid och ska absolut inte stå utan chans nu. 1X ser ut att erhålla kanonvärde och då är det en helgardering som målas ner pliktmässigt.

12. Sivasspor - Galatasaray 1

Statistik
Süper Lig i Turkiet ståtar med en gigantkamp i toppen. Formstarka Galatasaray ska testa lyckan i staden Sivas och Gala kommer hit med åtta raka treor i ligan och har dessutom varit riktigt framtunga med 17 mål framåt på de fem senaste. Hemmaplansfördelen i Turkiet är dock av stor vikt och Sivasspor har faktiskt inte förlorat på Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu ännu. I en superjämn toppstrid ligger dessa kombattanter dessutom helt lika i tabellen med 48 inspelade pinnar. Att börja med ettan känns helt korrekt och med värdet till vänster lämnas den dessutom allena på mindre system. Gardera om stålarna räcker.

13. Elfsborg - Örebro 1

Statistik
Sista fajten hämtas från Borås där Svenska Cupen-mötet mellan Elfsborg och Örebro ska liras. Inomhus i Rydahallen kommer med största sannolikhet (Oskarshamn har en teoretisk möjlighet fortsatt) vinnaren här plocka förstaplatsen. Förutsättningarna inomhus blir en aning annorlunda och det kommer troligen passa Ellos rätt bra. När Brage var här senast lirade de gulsvarta en snabb och fantasifull fotboll. Örebroarna kom undan med blotta förskräckelsen senast då Brage hade en stabil 2-1-ledning in i andra halvlek men där 3-3 sedermera blev resultatet. Ettan känns på det hela taget som en bra avslutning och spikas på litet som stort system.


Singelstrecket! - Manchester City

Derbydags och Guardiolas City ser ut att bli understreckade. Ett rätt trevligt värde att vänta på tvåan och på det hela taget är de himmelsblå ett mer komplett lag. Fin tvåa!

Kupongrensaren! - Everton

Everton ser ut att underskattas mot Chelsea av svenska folket och en inte alltför omöjlig tvåa till fin procent är ett mycket trevligt drag.


Spelförslag:

432 rader

1. Man United - Man City 2
2. Chelsea - Everton x2
3. Derby - Blackburn 1
4. Levante - Granada x2
5. Real Betis - R.Madrid x2
6. Villarreal - Leganés 1x2
7. St. Etienne - Bordeaux 1
8. Rennes - Montpellier x2
9. Lille - Lyon 1
10. Mainz - Düsseldorf 1x2
11. Groningen - PSV 1x2
12. Sivasspor - Galatas. 1
13. Elfsborg - Örebro 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man United - Man City 2
2. Chelsea - Everton (1x)2
3. Derby - Blackburn 1
4. Levante - Granada (x)2
5. Real Betis - R.Madrid (x)2
6. Villarreal - Leganés 1x2
7. St. Etienne - Bordeaux 1(x)
8. Rennes - Montpellier x2
9. Lille - Lyon 1x
10. Mainz - Düsseldorf 1x2
11. Groningen - PSV 1x2
12. Sivasspor - Galatas. 1(x2)
13. Elfsborg - Örebro 1



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td