Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
mar 2020
20

Bandyfinalerna är helgens sporthöjdpunkt!

Helgen brukar innebära en sprakande fest för oss sportälskare men i dessa tuffa tider så är det tyvärr lite tunnare utbud. Det finns dock några godbitar i helgen som vi kan njuta av där bandyfinalerna är något av det som smäller högst. Bandyfinalerna lär väl förmodligen slå tittarrekord på TV nu när så många av oss har sportabstinens.

Det brukar ju i regel vara en stor folkfest på läktarna när det är bandyfinaler men rådande situation innebär att finalerna kommer spelas utan publik på Studenternas idrottsplats i Uppsala och alla intresserade kommer istället få följa matcherna på TV.

Ur ett spelperspektiv så är det två riktigt roliga finaler eftersom det är otroligt jämnt mellan lagen. Det är också dom förväntade lagen som gör upp om gulden, både på dam- och herrsidan.På damsidan är det seriesegrarna Västerås SK som är knappa favoriter mot serietvåan Skutskärs IF. Samma lag som möttes i förra årets final där Västerås kunde vinna efter ett straffavgörande.

Året dessförinnan var det Skutskärs IF som tog hem guldet efter att man slagit Västerås i semifinalen och sedan AIK i finalen.

Ser man till säsongens möten mellan lagen så är det Skutskärs som haft övertaget då man vunnit båda mötena mot Västerås med 3-2 på bortaplan i februari och med 8-2 hemma i november.

Så här ser oddsen ut i skrivande stund hos Bet365:Man är väl knappast någon bandyexpert men känslan efter en väldigt basic analys är ju att värdet ligger på Skutkärs i denna matchen. SM-guld för 2 år sen, tight strafförlust i finalen ifjol mot Västerås, dubbla vinster mot Västerås i serien denna säsongen. Är det något som lockar så är det oddset på Skutskärs enligt mig!
Herrfinalen spelas också den mellan dom två bästa lagen i serien. Edsbyns IF vann serien i överlägsen stil, flest mål av alla framåt och släppte också in minst mål av alla lag. +121 i målskillnad på 26 matcher är något utöver det vanliga även i den många gånger ojämna bandyserien.

Villa Lidköpings BK slutade tvåa i serien och var också tvåa efter Edsbyn i antal gjorda mål framåt och även sett till insläppta bakåt. Villa är regerande mästare efter att man dominerade ligan stort ifjol där man endast förlorade 1 match utav 33 spelade i serien och slutspelet. Därav föll många förhandstips på just Villa inför även denna säsongen, 9 av 14 tränare trodde att Villa skulle vinna guldet i år.

Lagen vann respektive bortamöte när man möttes under serien, Edsbyn vann 5-2 i början av januari och Villa vann 5-3 i november.

Oddsen hos Bet365 för denna matchen är i skrivande stund följande:Spelmässigt känns det svårare här tycker jag. Edsbyn bör gälla som knapp favorit så ska man välja vinnare så blir det ändå Edsbyn till ett ganska bra odds. Edsbyn har ändå 21 raka vinster nu och har visat sig vara otroligt stabila både framåt och bakåt denna säsongen. Villa har en hög högstanivå men har också visat några blekare insatser under vintern. Underspelet kan annars vara något som kan vara gångbart här, 9 av lagens senaste 11 möten har slutat under den linan som erbjuds här och med en så jämn match som väntas så lär båda lagen försöka spela så tight som det bara går.

Stort lycka till hur ni än väljer att lira och så önskar vi er en trevlig helg!

Kommentera

promo
td