Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jun 2020
02

Analys av Europatipset 2/6 - JACKPOT!

Det är snabba ryck som gäller! Knappt har vi hunnit ta en kupong i mål innan nästa Europatips ska ta vid. Med en favoritbetonad helgkupong är det jackpot som nu gäller där favoriter att fälla måste synas. De två portugisiska giganterna Benfica och Porto känns omöjliga att fälla så här gäller det att på annat håll leta in skalperna. Vi börjar därför direkt med en knall i Köpenhamn. Häng på för nu kastar vi loss!Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Tisdag kl 18:59

1. Bröndby - Sönderjyske 2

Statistik
Dansk batalj inleder. Här ska den blågula sidan av Köpenhamn gå upp i duell med Sönderjyske på Bröndby Stadium. Gästerna kommer få spela matchen utan Eggert Jonsson. Den isländske landslagsmannen är avstängd och får därmed bevittna mötet från sidan. Att entra mattan i Köpenhamn är aldrig någon enkel uppgift för något lag som kommer hit. Däremot är detta en säsong där Hedlund, Tibbling och grabbarna varit en aning ur balans. En femteplats i tabellen och 23 poäng upp till Midtjylland i topp vittnar om detta. Besökarna har dessutom vunnit två raka tävlingsmatcher inbördes och ska absolut stå med chans. Tvåan blir ett bra drag i jakten på större stålar.

2. Austria Wien - Admira Wacker X

Statistik
Austria Wien har gjort en bedrövlig säsong. Fjolårets fyra har bara fem ynka segrar på årets konto och därmed är det nu spel i nedflyttningsgruppen som gäller för det klassiska laget. De violetta ska ta emot Admira Wacker på hemmagräset, ett bortalag som också gjort en rätt slätstruken insats så långt. Bägge lagens möten inbördes i höstas slutade med delad poäng (0-0 och 1-1) och blickar vi tillbaka på värdarnas vår har sju(!) av de åtta senaste fajterna slutat med delad pott. Smått sensationellt. Det blir därför rätt enkelt att inleda match 2 med att plita ner krysset. En skrällande tvåa blir första gardering där alla tecken får sin plats om stålarna räcker till.

3. Pribram - Slavia Prag 2

Statistik
Slavia Prag är Tjeckiens just nu i särklass bästa fotbollslag. Fjolårsmästarna ångar på mot ytterligare en titel där lirare som Musa, Soucek, Skoda och Husbauer rivit upp stora sår i motståndarnas försvar under säsongen. Slavia är ruggigt starka hemma som borta. I ligan är det först 18:e augusti 2018 som vi kan syna en förlust för huvudstadslaget på hemmagräset. Borta tog däremot gästerna stryk både mot Slovácko samt Bohemians strax innan uppehållet. Pribram är jumbo i 1.Liga men på Stadion Na Litavce ska de grönsvarta inte räknas bort helt. Här har laget löst 15 av de totalt 18 poäng som finns på kontot. Krysset måste därför testas i jakten på den där jackpotten.

4. Werder Bremen - Eintracht Frankfurt 2

Statistik
Frankfurt tog en mycket viktig viktoria när Örnarna löste en meriterande 2-1-skalp mot Wolfsburg borta senast. Kamada och Silva nätade för Eintracht och avståndet ner till nedflyttning blev nu äntligen lite längre. För Werder Bremen är läget däremot fortsatt utsatt. De grönvita är på fel sida strecket i botten men kommer med en hyperviktig skalp mot usla Schalke. Sett till matchen i Gelsenkirchen var det en bedrövlig fotbollsmatch och ska hemmagänget kunna rubba Hütters mannar här är det minst en nivå till som kommer krävas. Tvåan känns bra att måla ner först. X2 på större kuponger bör räcka gott.

5. Hannover - Dynamo Dresden X

Statistik
Dresden gjorde comeback i 2.Bundesliga så sent som i söndags. Klubben hade nämligen konstaterat corona-fall i truppen och fick därför inte spela fotboll förrän i helgen. Uppdraget för jumbon kunde dock varit enklare. Stuttgart stod för motståndet och det blev ingen rolig eftermiddag för dynamon. 0-2 i baken där Jeremejeff och Wahlqvists lag fortsatt har mer än en handfull poäng upp till säker mark. Hannover känns dock inte som någon omöjlighet för gästerna. “96:orna” är rent av bedrövligt på eget gräs med bara två treor på 13 försök och insatsen mot Sandhausen senast hade massa mer att önska. Krysset känns givet att inleda med där garderingarna ska komma i lagom takt med början från vänster.

6. Portimonense - Gil Vicente X

Statistik
Ett långt uppehåll är nu till ända för de portugisiska lagen. I botten av högstaligan finner vi formsvaga Portimonense. Värdklubben var nog inte allt för ledsna över den längre pausen då klubbens tolv senaste ligabataljer endast genererat fyra futtiga poäng. Nystart för Portimao-laget nu och för motståndet står Gil Vicente. Tupparna från Barcelos slåss i mittens rike av tabellen och gör en på det hela taget bra säsong. När dessa gäng ställdes mot varandra i höstas delades poängen broderligt (1-1) och det bör bli tämligen jämnt även denna gång. En lågt streckad etta är dock ett måste att få med tidigt så 1X får bli valet.

7. Famalicao - Porto 2

Statistik
Drakarna från Porto ska spela derby då Famalicao ska gästas. Efter att Benfica tappade poäng i fyra av de fem sista matcherna innan uppehållet är det nu de blåvita som tagit över serieledningen inför den avslutande tredjedelen. Det kommer bli en duell in i det sista mellan dessa bägge rivaler och för Sérgio Conceicao gäller nu svårspelade Famalicao omedelbart. Alex Telles är avstängd för gästerna men i övrigt är truppen mer eller mindre intakt. Kommer besökarna upp i normal nivå ska tvåan inte vara hotad. 3-0 slutade höstfajten till Portos fördel och när dessutom inte värdarna får ha någon hemmapublik i ryggen känns tvåan säker. Bra spik.

8. Sturm Graz - Wolfsberger X

Statistik
Vi vänder tillbaka till Österrike igen. Denna gång tittar vi till mästerskapsrundan där fjolårstrean Wolfsberger besöker Merkur Arena och mötet med Sturm Graz. De gästande vargarna krossade Sturm senast lagen duellerade här. 4-0 till de svartvita slutade mötet då men lika stora siffror är knappast att räkna med nu. Värdarna har ett ganska kompetent lag och kan absolut störa. När ettan troligen kommer streckas fördelaktigt är det därför läge att hela upp denna batalj redan från start. 1X2!

9. Red Bull Salzburg - Rapid Wien 1

Statistik
Gigantmöte i Mozarts födelsestad då Salzburg och Rapid från Wien ska upp i duell. Red Bull-laget tog så sent som i fredags hem ÖFB-cup efter hela 5-0 mot utmanarna Austria Lustenau. Ett styrkebesked från Tjurarna såklart även om motståndet kanske inte var det bästa. Huvudstadslaget må vara en av utmanarna om topp 3-platserna i år och framåt finns kvalité i form av bland annat greken Fountas som sprutat in mål på sistone. Det kommer dock inte räcka till mot ett på det hela taget bättre Salzburg. Värdarna har 7-1-0 inbördes på RB Arena sedan 2015 och ettan blir en tråkig men given spik på litet som stort system.

10. Sparta Prag - Teplice X

Statistik
David Moberg Karlsson fortsätter imponera i Sparta-tröjan. Mot Karvina senast kvitterade svensken till 1-1 med en vansinnigt läcker skruv i bortre. Målet var början på en strålande Prag-period där laget gick fram till en kassaskåpssäker 4-1-skalp. Hemmamatch nu och det är tolfteplacerade Teplice som kommer till huvudstaden. De blågula Glasblåsarna har varit en liten nagel i ögat för värdarna på slutet. Bland annat slutade oktobermötet 1-1 efter ett sent kvitteringsmål från Teplices sida. Bara Sigma Olomouc har kryssat fler gånger i 1.Liga och med tanke på hemmalagets ojämnhet känns krysset givet att baka in omgående. Värdemässigt kan det dessutom bli storslam längre österut vilket gör helgarderingen minst sagt spännande.

11. Marítimo - Vitória Setúbal 1

Statistik
Vi kastar oss åter tillbaka till den Iberiska halvön och trippla tillställningar från Portugal. Torsdagsmöten från högstaligan står på schemat där vackra Madeira blir första stopp. Marítimo noterades för tre raka nederlag innan säsongen pausades. De grönröda lejonen ska dock ses med mycket god chans att bryta trenden nu då Setúbal kommer på besök. Gästernas form är inte speciellt bra då senaste skalpen är månader bort, januari närmare bestämt. Flåbusen José Semedo har fått syna ostskivor om vartannat under våren och är därför avstängd nu dessutom. Ettan blir ett alldeles utmärkt tecken att plita ner först. På större kuponger känns 1X som ett lås.

12. Benfica - Tondela 1

Statistik
Benfica har fått lämna ifrån sig förstaplatsen i ligan till Porto. Ett par sämre tillställningar i mars samt februari gör att Lissabon-klubben nu slår ur underläge. Örnarna har dock haft månader på sig att slicka såren och räkna med ett pånyttfött mästarlag som frustande kommer kliva ut på gräset. Tondela är ingen slagpåse i ligan och gjorde en rätt stabil insats i oktobermötet som slutade med en 1-0-skalp till Benfica. Några poäng är dock inte räkna med nu för de gröngula och ettan lämnas allena på litet som stort system.

13. Guimaraes - Sporting 1

Statistik
En riktigt smaskig tillställning tar kupongen i mål. Guimaraes har varit ett stort utropstecken denna säsong där värdklubben vid seger mot Sporting har häng på en topp 4-plats som innebär spel i Europa kommande säsong. Inför torsdagens batalj är Mali-spelaren Sacko avstängd men i övrigt är det ett slagkraftig lag som Ivo Vieira kan ställa på gräset. Sporting har som bekant tappat en del slagkraft framåt då stjärnan Bruno Fernandes lämnade i vintras för Manchester United. Bortaspelet är dessutom tämligen svalt för tillfället vilket knappast talar till lagets fördel nu. Ettan kan mycket väl bli hela kupongens bästa värdemässiga tecken och då är det givet att börja med pennan västerifrån.


Singelstrecket! - Benfica

Ska fjolårsmästarna åter kunna slåss om pokalen är det bara seger som gäller mot Tondela. Ettan kommer streckas stenhårt men det spelar ingen roll. Given spik.

Kupongrensaren! - Teplice

Sparta Prag agerar ojämnt vilket gör både krysset och tvåan på Generali Arena mycket lockande. Finfint skrälldrag österut!


Spelförslag:

432 rader

1. Bröndby - Sönderjyske 1x2
2. Austria Wien - A.Wacker x2
3. Pribram - Slavia Prag x2
4. W.Bremen - E.Frankfurt 2
5. Hannover - D.Dresden 1x
6. Portimonense - Gil Vicente 1x
7. Famalicao - Porto 2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1x2
9. Salzburg - Rapid Wien 1
10. Sparta Prag - Teplice 1x2
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1
12. Benfica - Tondela 1
13. Guimaraes - Sporting 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Bröndby - Sönderjyske (1x)2
2. Austria Wien - A.Wacker 1x2
3. Pribram - Slavia Prag (x)2
4. W.Bremen - E.Frankfurt x2
5. Hannover - D.Dresden 1x2
6. Portimonense - Gil Vicente 1x
7. Famalicao - Porto 2
8. Sturm Graz - Wolfsberger 1x2
9. Salzburg - Rapid Wien 1
10. Sparta Prag - Teplice (1)x(2)
11. Marítimo - Vitória Setúbal 1(x)
12. Benfica - Tondela 1
13. Guimaraes - Sporting 1(x)Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td