Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jun 2020
27

Analys av Europatipset 28/6

Vi har en magisk söndag framför oss med högintressanta matcher från England, Spanien, Italien och inte minst Allsvenskan. Med en jackpot på 3 miljoner kronor på Europatipset har både ett par värdespikar samt skrällar identifierats. Nu kör vi!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Watford - Southampton X

Statistik
Vi inleder med kupongens enda Premier League-batalj som hämtas från utkanten av London. Watford är i allra högsta grad indragna i bottenstriden och behöver bärga trepoängare ett tag framöver nu för att kunna distansera sig på riktigt. Southampton gick precis som Watford en tuff drabbning så sent som i torsdags och för The Saints har säsongen varit mycket upp och ned. De rödvita har dock över lång tid alltid gillat matcherna på Vicarage Road, gästerna har faktiskt inte torskat en tävlingsmatch här sedan 2007. Räkna med en jämn och tät tillställning med X2 som en rätt skön inledning på det hela.

2. Leicester - Chelsea 2

Statistik
Leicesters något knackiga “vår” fortsätter. Klubben ligger visserligen ganska väl förankrad topp 4 i Premier League men spelet på sistone har mer att önska. I 0-0-mötet med Brighton brände bland annat Maupay en straff för sydkustlaget. Vardy och gänget kunde mycket väl ha torskat mötet på King Power Stadium. Chelsea lirar ligamatch mot Manchester City under torsdagskvällen och truppen får därmed någon dags kortare vila. Lampard har dock tillgång till i stort sett alla stjärnor och med Hudson-Odoi som egentliga enda frågetecknet finns det gott om spelare att laborera med. Tvåan plockas först men är Vardy på spelhumör vet vi alla vad 33-åringen kan så en gaffel (etta-tvåa) på större kuponger är knappast fel.

3. Newcastle - Manchester City 2

Statistik
Citys ligasäsong blev en besvikelse. De himmelsblå från Manchester sitter dock rätt bra till för att både vinna Champions League och med Ligacupguldet redan bärgat samt chansen till FA-cuptiteln levande är säsongen trots allt inte så pjåkig. Newcastle har överraskat gång på gång men nu är det nog dags för de högtflygande skatorna att komma ner på jorden igen. Guardiola sitter på ett lag med bättre spelare på samtliga positioner och utan en hemmapublik som kan hjälpa till att bära fram de svartvita känns tvåan solklar att spika av.

4. Milan - Roma X

Statistik
Edin Dzeko lyckades via två hejdundrande fullträffar rädda Romas ära i deras första framträdande i Serie A på flera månader. Huvudstadsmännen vände och vann mot Sampdoria och är därmed kvar på femteplatsen inför helgens drabbningar. Dzeko och company ställs härnäst mot ett Milan som kommer till spel utan sin svenska gunstling Zlatan Ibrahimovic. Klubben från modemeckat har varit ojämn under hela säsongen, men fick iallafall en fin inledning på återstarten sedan Lecce lagts på rygg med 4-1 borta. På San Siro känns det helt vidöppet på förhand och något annat än en helgardering är lika med livsfara.

5. Sampdoria - Bologna 1

Statistik
Surt sa räven, tänkte antagligen Albin Ekdal och hans vänner i Sampdoria efter det nesliga nederlaget borta mot Roma senast. Två raka hedersamma förluster mot nämnda Roma och Inter finns på Samps konto sedan fotbollen kickade igång igen i stöveln. Bologna har även de kamperat mot ett topplag, 0-2 i baken hemma mot Juventus blev det för Kennet Anderssons gamla klubb som ligger och skvalpar i Serie A:s mittenbassäng. Sampdoria slåss för sin överlevnad i tabellens sydligare delar och bör vara tokmotiverade inför söndagens utmaning. Quagliarella saknas dock och ettan ser ut att övervärderas en aning. Alla tecken ritas därmed ner från start.

6. Parma - Inter 2

Statistik
Det svängde rejält om Inters match mot Sassuolo tidigare i veckan. När krutröken hade lagt sig på San Siro hade lagen hunnit med att göra tre mål vardera och dessutom drog Skriniar på sig årtiondets mest korkade utvisning i de absoluta slutsekunderna. Slovaken är därmed out mot Parma, detsamma gäller den skadade trion Sensi, Brozovic och Vecino. Tunga tapp för Inter som ändå ska hållas som klara favoriter mot herrskapet från skinkstaden. Parma drämde dock till Genoa med 4-1 senast då danske Cornelius slog till med ett hattrick och svenske Kulusevski avslutat fyrverkeriet. Tvåan lär troligen streckas hårt och får därför stöd av övriga tecken.

7. Villarreal - Valencia 1

Statistik
Valencia såg i vanlig ordning vilsna ut på bortabana när Eibar lade beslag på samtliga poäng i den senaste omgången av La Liga. Fladdermössen fick dessutom Mangala utvisad och då redan Garay och Diakhaby återfinns på skadelistan är truppläget prekärt inför derbyt mot Villarreal. “Den gula ubåten” har betydligt bättre form, tre segrar och ett kryss efter uppehållet är skapliga papper. Med stora hål i Valencias backlinje ska värdarna med Moreno i spetsen kunna skapa nog med målchanser för att vinna. Etta!

8. Espanyol - Real Madrid 2

Statistik
Toppen mot botten i Katalonien när Real Madrid styr skutan mot Barcelona. Marängerna joggade in tre säkra poäng hemma mot Mallorca senast, energi borde det finnas så det räcker och blir över. Zidanes manskap jagar en ligatitel och eftersom inbördes möten går före målskillnad i Spanien toppar Real Madrid La Liga före FC Barcelona. Barcas stadskollegor har det desto tyngre nere i träsket och hissen ner till Segundan står och väntar på de blåvita värdarna som troligen inte har en sportmössa här. Benzema skjuter tre pinnar åt gästerna!

9. AIK - Malmö FF 2

Statistik
Detta är två lag som känner varandra väl, dessutom drabbade de samman i Svenska Cupen så sent som i torsdags. Inför avresan mot Solna får Anders Christiansen stanna hemma. Den danske kaptenen synade ett rött kort mot Varberg i förra omgången och är därmed avstängd. AIK svarade för en finfin insats (2-0) mot Hammarby på Tele2 i söndags men Gnaget är ojämnt vilket 1-4-förlusten matchen innan mot Norrköping kan intyga. MFF har som mål att åter skörda ett allsvenskt guld och då bör åtminstone poäng plockas på Friends. Tvåan först med krysset som komplement på större system.

10. Djurgården - Kalmar FF 1

Statistik
Djurgården har nu två raka förluster i Allsvenskan och guldgossarna från Stockholm har därmed inlett svajigt. Blåränderna hängde spelmässigt med fint mot Norrköping men fick ändå se sig besegrade med klara 0-3 och en del frågetecken finns såklart kring laget. Lite upp till bevis nu därmed för djurgårdarna som möter ett Kalmar i medgång. Smålänningarna har två raka segrar och 6-0 i målskillnad. De rödvita ser genomgående riktigt fina ut och spelar en rätt rolig fotboll stundtals. Elva raka möten har slutat med segrar för endera laget. Dessutom har första målet i dessa matcher varit avgörande i tio av de elva fallen så vikten av att få första kassen är därför gigantisk. Ettan först, tvåan därefter!

11. Mjällby - Hammarby 1

Statistik
Vidare ner längs med östkusten sker nästa stopp i Sölvesborg där Mjällby har sin bas. De gulklädda Blekingebornas inledning på det allsvenska äventyret har varit helt okej och i Svenska Cupen har Maif nu tagit sig hela vägen till en semifinal. Falkenberg var numret för små på Strandvallen och ett urholkat Hammarby löper nu stor risk att även dem bli näbbdragna. Söderbröderna fick smaka på grus i gomseglet sedan IFK vänt på steken och vunnit på Tele2 Arena i Cupen. Den hårt betrodda tvåan känns föga intressant i Listerlandet. Ettan först!

12. Sirius - IFK Göteborg 1

Statistik
Sirius har något spännande på gång med Henke Rydström som general över de blåsvarta trupperna. Så är känslan efter att ha sett Uppsala-klubben spela jämnt med både Djurgården och Häcken samt knäppt Östersund på näbben borta. En placering på den övre halvan när serien summeras är faktiskt inte helt omöjligt. IFK Göteborg tvingades avverka 120 minuters bolltrillande i huvudstaden, även fast det slutligen blev seger för de blåvita styrkorna från västkusten torde det vara en del sega ben i IFK-lägret som dessutom får klara sig utan avstängde Erlingmark. Spikettan gillas skarpt på Studenternas!

13. Elfsborg - Örebro 2

Statistik
På tal om trötta på ben kommer vi genast in på Elfsborg som även de tog sig vidare till semifinal via 2-1 borta mot Häcken. Imponerande av Jimmy Thelins guliganer. Managern har dock pumpat på med i stort sett samma manskap i match efter match och känslan är att det snart kommer ta ut sin rätt. Kanske redan här. Örebro har likt Sirius överraskat inledningsvis och kan absolut resa ner till Borås för att snuva Thelin och company på hela konfekten. Bra värde österut och X2 är en given utgång i kupongens sista match.


Singelstrecket! - Manchester City

Guardiola har siktet inställt på att vinna FA-cupen och då ska inte Newcastle kunna stå i vägen. Tvåan är bara att banka in med klubba!

Kupongrensaren! - Mjällby

Två förluster i följd hemma på plasten i Stockholm och nu väntar naturgräset på Strandvallen för Hammarby. Bajen får sannerligen se upp för Mjällby!


Spelförslag:

432 rader

1. Watford - Southampton x2
2. Leicester - Chelsea 2
3. Newcastle - Man City 2
4. Milan - Roma 1x2
5. Sampdoria - Bologna 1x2
6. Parma - Inter 1x2
7. Villarreal - Valencia 1
8. Espanyol - R.Madrid 2
9. AIK - Malmö FF 2
10. Djurgården - Kalmar 12
11. Mjällby - Hammarby 1x
12. Sirius - Göteborg 1
13. Elfsborg - Örebro x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Watford - Southampton x2
2. Leicester - Chelsea (1)2
3. Newcastle - Man City 2
4. Milan - Roma 1x2
5. Sampdoria - Bologna 1x2
6. Parma - Inter (1x)2
7. Villarreal - Valencia 1
8. Espanyol - R.Madrid (x)2
9. AIK - Malmö FF (x)2
10. Djurgården - Kalmar 12
11. Mjällby - Hammarby 1x2
12. Sirius - Göteborg 1
13. Elfsborg - Örebro (1x)2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td