Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
07

Analys av Europatipset 8/7

Onsdag och Europatips i intågande. Premier League, Serie A och La Liga gäller för hela slanten och toppmatcherna avlöser varandra. Ett par riktigt stora favoriter hittas som knappast kommer fällas. Därför är det av stor vikt att lösa skrällar på annat håll än i Manchester och Barcelona. Vi inleder därför med en riktig smällkaramell i Brighton. Analysen för 13 rätt är klar och därmed sätter vi igång!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Brighton - Liverpool 1

Statistik
Sedan det stod klart att Liverpool blivit mästare i kavaj har Klopps mannar kammat noll (0-4) mot Manchester City och löst en trött 2-0-seger hemma mot Aston Villa. Gästerna känns klara med säsongen och även om poängrekordet i Premier League fortsatt finns att slå känns den prestationen rätt långt bort med tanke på hur spelet sett ut på slutet. Brighton kontrollerade tillställningen mot Norwich i helgen där Trossard avgjorde med sitt 1-0-mål och bröt där och då en cirka sex månader lång måltorka. När dessa lag möttes i höstas stod de blåvita upp riktigt bra trots 1-2 på Anfield. Potters mannar vann bland annat bollinnehavet vilket knappast hör till vanligheterna att ett bortalag gör på den klassiska arenan. Ettan på AmEx Community Stadium är kupongens mest solklara skrälltecken och här får 1X gå först i led.

2. Manchester City - Newcastle 1

Statistik
Manchester City föll mot Southampton i söndags trots en enorm forcering. De himmelsblå skapade drösvis med chanser mot ett kompakt hemmaförsvar utan att lyckas trycka dit någon boll. Mahrez, David Silva, Jesus, Bernardo Silva med flera hos City brände med andra ord allt. Det kommer inte ske nu. Newcastle må ha en av ligans bästa burväktare i Martin Dúbravka men inte ens han kommer kunna stå emot på Etihad. I ligaspel har Manchester tio raka segrar här hemma inbördes och den trenden kommer utökas till elva efter onsdagens batalj. Banketta helt enkelt.

3. Sheffield United - Wolverhampton X

Statistik
Sheffield United har vaknat upp igen efter den riktigt usla återstarten av seriespelet. Nykomlingen tvålade dit Tottenham med 3-1 på Bramall Lane i förra veckan och löste i helgen också 1-1 borta mot svårspelade Burnley. Olyckligtvis dras värdarna med ett par skador. Bland annat verkar både Lundstram och Fleck fortsatt vara borta. Wolves hade gått rent i omstarten innan Arsenal gästade Molineux och monterade ner de gulsvarta över 90 minuter och vände hem till London med tre pinnar. Vargarna har ändå en trevlig offensiv med Traoré, Jiménez och Jota framåt bland annat. En match som kan sluta lite hursomhelst och då blir det läge att försöka plita ner tecken hela vägen från vänster till höger.

4. West Ham - Burnley X

Statistik
Ett sista brittiskt stopp görs i London. West Ham har tagit fyra extremt viktiga poäng på de två senaste kamperna. Poäng som nu satt The Hammers i en något mindre utsatt position i bottenstriden. Faran är dock på intet sätt över. Moyes mannar kommer inom en snar framtid ställas mot Norwich, Watford och Aston Villa bland annat. Tre lag som samtliga slåss i den jämna botten. Först ska mittenlaget Burnley besöka Olympiastadion. Ett bortalag som trots en del skador på viktiga spelare gjort en fin vår och sommar med poäng eller segrar i åtta av de nio senaste. Nu har dock inte gästerna något mer än äran att spela för så frågan bör ställas om lagets motivation. Ettan kan dock bli överstreckad och då är det läge att få med alla tecken i huvudstaden.

5. Fiorentina - Cagliari 1

Statistik
I Italien tittar vi först till ett möte från Florens. I och med Fiorentinas 2-1-triumf borta mot Parma i helgen kopplade de liladressade ett rejält grepp om om en ny Serie A-sejour kommande säsong då hela nio poäng nu finns ner till Lecce under strecket. Inför mötet med Cagliari saknas argentinaren Pezzella som är avstängd medan Ribéry är ytterst tveksam till spel, i övrigt kan Viola matcha sina bästa spelare. Gästerna inledde bra mot Atalanta men ynglingen Carboni lyckades syna dubbla gula inom loppet av 30 minuter och därefter var sardinerna ett slaget lag. 19-åringen får se denna kamp från sidan. Cagliari har fixat en seger på de elva senaste bortaresorna och här blir det nya bekymmer. Ettan ska absolut målas ner först.

6. Genoa - Napoli 2

Statistik
Napoli fortsätter göra bra saker i ligan. Mot Roma i söndags kom en ny trepoängare för Gattusos mannar och de himmelsblå är därmed poängmässigt ikapp romarna i striden om en direktplats till Europa League. Genoa är formlösa och har inte lyckats vinna på denna sida coronauppehållet. Mot Udinese senast hade dessutom laget en stor portion flyt då 0-2 förvandlades till 2-2 med en kvittering i den 96:e minuten. Vi får också backa bandet till 2012 för att finna en seger för de rödblåa hemma mot Napoli. Tvåan är en klart gångbar spik upp till åtminstone 65 procent.

7. Atalanta - Sampdoria 1

Statistik
Atalanta vägrar förlora. Mot Cagliari i söndags kom lagets tionde raka tävlingsseger och Bergamo-klubben kommer nästa säsong spela Champions League-fotboll återigen. Gasperini har en trupp med massor av matchvinnare och kan laborera lite som han vill. Mot Cagliari senast satt Freuler och Djimsiti kvar på bänken medan Zapata, Ilicic, Gosens med flera fick hoppa in. En bred trupp är i dessa tider en enorm styrka såklart. Sampdoria reser till Bergamo med dubbla segrar i bagaget. Samp gjorde processen kort med SPAL senast då 3-0 stod på tavlan redan innan pausvisslan. Betydligt svårare nu för Ekdal och grabbarna men när ettan är streckat över 80 procent är det läge att försöka plita ner åtminstone ett rensande kryss tidigt.

8. Bologna - Sassuolo X

Statistik
MIttenmöte på Stadio Renato Dall'Ara nu där det är formstarkt både i Bologna- och Sassuolo-lägret. Hemmalaget tog en minst sagt överraskande 2-1-skalp i söndags. Med 0-1-underläge, en man mindre och straff emot sig borta mot tuffa Inter ska det vara kört. Icke sa Juwara och Barrow då spelarna vände på steken. Svanberg och company har därmed löst sju poäng på de tre senaste. Sassarna vill inte vara sämre. Gästerna kommer med dubbla segrar i bagaget och laget bjuder både på strutar i massor framåt men även bakåt. Caputo, Boga och Berardi är en trio med näsa för mål och denna kamp har alla förutsättningar i världen för att bli både målrik och underhållande. Här riskeras inget och det blir penseldrag från vänster till höger omedelbart.

9. Roma - Parma 1

Statistik
Både Roma och Parma kommer från trippla nederlag. För romarna framförallt har alla poängmissar nu satt laget i en knivig sits. Både Napoli och Milan är hack i häl på I Giallorossi och Fonseca har en hel del att fundera över inför avslutningen. Mot Napoli senast skadades dessutom Chris Smalling som bitter krydda på moset. Parma lever mycket på stjärnan Kulusevski. Svensken står på 14 poäng (sju mål, sju assist) och är med dessa siffror bäst i laget. “Kulan” och hans kamrater fick dock inte alls till det mot Fiorentina i föregående batalj och en tredje uddamålsförlust blev därmed noterad. Parma kommer få svårt i huvudstaden men är tanken att ettan ska upp och cirkulera över 70 procent är det rätt givet att krysset tidigt får utrymme.

10. Torino - Brescia 1

Statistik
Brescia tog sig i kragen omedelbart efter den förnedrande 0-6-förlusten mot Inter förra onsdagen. 2-0 hemma mot Verona var en rakt igenom stark prestation där Donnarumma och Papetti fick måla. Nu blir det åter en tuff motståndare för Brescia. Torino på bortagräs är ingen enkel uppgift och med tanke på att höstmötet slutade med klara 4-0 till Turin-laget blir detta en rejäl utmaning för de besökande Lejoninnorna. Värdemässigt är ettan trevlig hela vägen till 60 procent och singlas därför på lite mindre kuponger. Finns stålarna kan krysset få åka med som ett lås.

11. Barcelona - Espanyol 1

Statistik
I Spanien avslutar vi med tre fajter och rivstartar med ett Barcelona-derby! Espanyol överraskade stort i fjol men i år har ingenting stämt för klubben som till hösten får spela Segunda-boll istället. Barca visade vart skåpet skulle stå i den mycket svåra bortamatchen mot Villarreal i söndags. 4-1 till Setiéns mannar där Messi fick kliva av planen utan mål vilket knappast hör till vanligheterna. Barcelona har inte förlorat på Camp Nou mot sin stadsrival sedan 2009 och kommer såklart inte göra det nu heller. Ettan kan bankas in med spikklubba och här krävs ingen gardering hur än procenten faller.

12. Getafe - Villarreal 1

Statistik
Villarreal fick efter sex raka matcher utan förlust till slut ge sig. 1-4 mot Barcelona hemma var inte sådär jättemycket att snacka om, Den gula ubåten skapade inte sådär värst mycket mer förutom Morenos mål. Tufft för gästerna nu dessutom då Getafe står som opponent. Bordalás gäng ligger poängen bakom i den jämna tabelltoppen och hemma på Coliseum Alfonso Pérez har laget visat sig extremt svårslagna med bara tre förluster på de 17 matcher som spelats och sedan 2014 har inte gästerna löst någon seger här. Ettan först därmed.

13. Real Betis - Osasuna X

Statistik
Betis har inte alls fått till det under sommaren. 1-2-4 är en rad som inte gör någon speciellt glad och Sevilla-klubben har dalat i tabellen. Nu får värdarna dessutom en rätt tuff uppgift. Osasuna har visat sig riktigt starka på senare tid och kommer till Benito Villamarín med tio pinnar på fyra matcher. Defensiven är urstark med bara ett mål i baken på 360 minuters fotboll och nog ska nykomlingen kunna ställa till det ordentligt även nu. X2 får därför spela första fiolen och helgarderingen plockas fram först vid större system.


Singelstrecket! - Barcelona

Espanyol kommer spela i Segunda División kommande säsong medan Barca slåss för ligaguldet. Att lillebror i staden ska kunna hota är orimligt och ettan är en bergbank utan dess like.

Kupongrensaren! - Brighton

Liverpool-spelarna fortsätter sväva runt på små moln efter guldfirandet för drygt två veckor sedan. Insatserna mot Man City och Aston Villa har svajat ordentligt och här ska Brighton ha mycket god chans till minst poäng.


Spelförslag:

432 rader

1. Brighton - Liverpool 1x
2. Man City - Newcastle 1
3. Sheffield U - Wolves 1x2
4. West Ham - Burnley 1x2
5. Fiorentina - Cagliari 1
6. Genoa - Napoli 2
7. Atalanta - Sampdoria 1x
8. Bologna - Sassuolo 1x2
9. Roma - Parma 1x
10. Torino - Brescia 1
11. Barcelona - Espanyol 1
12. Getafe - Villarreal 1
13. Real Betis - Osasuna x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Brighton - Liverpool 1(x2)
2. Man City - Newcastle 1
3. Sheffield U - Wolves (1)x(2)
4. West Ham - Burnley 1x2
5. Fiorentina - Cagliari 1x
6. Genoa - Napoli 2
7. Atalanta - Sampdoria 1(x)
8. Bologna - Sassuolo 1x2
9. Roma - Parma 1(x)
10. Torino - Brescia 1(x)
11. Barcelona - Espanyol 1
12. Getafe - Villarreal 1x
13. Real Betis - Osasuna 1x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td