Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
11

Analys av Europatipset 12/7

Det blev en rakt igenom favoritbetonad kupong i onsdags. Ingen utdelning vare sig på tio eller elva rätt och därmed finns 4 härliga miljoner att lägga vantarna på denna söndag i jackpot! Kupongen är småklurig med ett par fällor att falla i vilket vi ska försöka undvika. I Allsvenskan finns bland annat fyra mycket svåranalyserade kamper och i Spanien ser det ytterst ovisst ut. Vi sparkar igång med ett tvättäkta Londonderby. Dags att dra igång!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Tottenham - Arsenal X

Statistik
Spännande Londonderby att sätta tänderna i direkt. Artetas kanoner har en fin period bakom sig med tio av tolv möjliga poäng bärgade och dessutom en semifinalplats fixad i FA-cupen efter seger mot Sheffield United. Tottenham vann mot Everton i sin senaste hemmamatch med 1-0 i en småtrevlig tillställning. Spurs har faktiskt inte torskat hemmavid sedan återstarten och visst kommer de vitklädda åter sälja sig dyrt. De två senaste kamperna lagen emellan har slutat med delad poäng och det kommer troligen bli riktigt jämnt även denna gång. Alla tecken gör sig därför bäst redan tidigt där krysset är en rätt fin reducering på större kuponger.

2. Aston Villa - Crystal Palace 1

Statistik
Crystal Palace verkar ha checkat ut. Laget från huvudstaden har radat upp fyra raka torsk och 2-11 i målskillnad på dessa fajter. Hodgsons gäng ser ointresserade ut och nu kommer gästerna få stora bekymmer återigen. Aston Villa må vara ett lag under strecket men Dean Smith och hans adepter kan i alla fall gå rakryggade från 0-2-nederlaget mot Liverpool i veckan då Villa gjorde en rätt bra match. Hemmalaget fick också värma upp inför denna kamp med ett riktigt eldprov då Manchester United gästade Parken i torsdags och inkasserade en 0-3-torsk. Men trots allt ska motivationen vara på topp nu då segervittring finns. Ettan målas ner först.  

3. Bournemouth - Leicester 1

Statistik
Leicester har tappat massor av fart framåt under våren. Två segrar sedan 22:a januari gör nu att Vardy och hans kamrater riskerar att trilla bort från Europaplatserna. Nu ska gästerna duellera med ett av ligans för tillfället svagaste lag. Bournemouth har störtdykt mot en The Championship-plats och med tanke på hur spelet från Körsbärens sida sett ut under framförallt sommaren känns det inte helt osannolikt att värdarna trillar ur. Här kommer dock de rödsvarta stå med en helt okej chans. Hemmagänget svarade för en fin insats mot Tottenham i veckan där laget var ett VAR-beslut från tre pinnar. Bournemouth har på de fyra senaste kamperna inbördes på Vitality Stadium dessutom löst poäng eller vunnit. Med skrälljakt i siktet är ettan därför ett tecken att plita ner direkt. Gaffla om stålarna räcker.    

4. Helsingborg - AIK X

Statistik
Helsingborg tog sin blott andra poäng då skåningarna kryssade mot Djurgården på Tele2. 0-2 blev 2-2 och vips hade de rödblåa både gjort mål i årets allsvenska och chockat svenska mästarna. HIF har dock en rejäl uppförsbacke fortsatt. I rehabrummet har både Gero och Figueroa varit efter att ha klivit av mot Blåränderna, den olycksaliga duon får ansluta sig till den redan långa skadelistan. AIK reser till Olympia med tre raka matcher utan seger i ligan och solnaiterna har verkligen saknat sin fältherre, Per Karlsson, på slutet. Norling har en del att fortsatt jobba på vad gäller sin nya spelidé dessutom och här finns solklart skrälläge för skåningarna. Att helgardera mötet blir en tidig lösning.

5. Örebro - Varberg X

[U]Statistik[/U]
Varberg har chockat fotbolls-Sverige med sin inledande prestation i Allsvenskan. Hallänningarna har genomgående varit stabila och tog sin tredje skalp för säsongen då Kalmar fick resa hem till Småland utan poäng från halvtrista Påskbergsvallen. Jocke Persson styr ett grönsvart gäng där kollektivet alltid står i första rum. Nu ska Boisarna testa på konstgräset i Örebro. Ett underlag som gästerna är aningen obeprövade på än. ÖSK gjorde en rätt skaplig bortamatch mot Sirius nyligen men laget brände en straff och pillade dessutom in en boll i eget nät. Sekvenser som gör att det blir svårt att vinna matcher. Hemma på Behrns matta ska ändå de vitsvarta stå med god chans att triumfera. Vi börjar därför med 1X.

6. IFK Göteborg - Djurgården 2

Statistik
Göteborg är i Svenska Cupen-final. Blåvitt löste 1-0 borta mot Elfsborg efter Wernerssons mål i förlängningen. Poya höll inte igen på krutet i matchen utan lirade en allsvensk startelva. Med 120 minuter boll i benen bör det vara ett rätt segt gäng som nu marscherar in på Gamla Ullevi. Djurgården har inte alls öppnat serien på ett förtroendegivande sätt. Mästarna från huvudstaden har en seger på de fem senaste och mot Helsingborg senast gjorde laget en rent av dålig match. Att det finns massor av kapacitet i truppen råder det inga som helst tvivel om. Berg, Ulvestad, Kujovic med många flera är klass. Kul också att Nyholm fick speltid för första gången sedan benbrottet. Tvåan går först men visst behöver mötet i Götet garderas med åtminstone kryss snabbt.  

7. Mjällby - Häcken 2

Statistik
Mjällby är ett annat lag som också fick slita ordentligt under torsdagen. Nykomlingen har inte bara gått kanonbra i ligan utan var dessutom i semifinal i Svenska Cupen och tog mötet med Malmö hela vägen till straffar. Väl där föll de gula från Listerlandet och nu får fokus åter ställas mot allsvensk boll. Häcken reser söderut med tre raka nollor och sju av nio möjliga pinnar bärgade på slutet. Gustav Berggren var magisk mot Hammarby förra helgen och framåt nätade nyförvärvet Söderlund för andra gången denna säsong. Tvåan blir ett första tecken att printa ner men med tanke på hemmalagets fina form är det givet att måla på med krysset tidigt också.

8. Napoli - Milan 1

Statistik
Härligt möte från den övre halvan av Serie A nu. Napoli och Milan är två gäng som både är formstarka och involverade i kampen om Europaplatser. För det himmelsblå hemmalaget blev det åter seger då Genoa slogs tillbaka häromsistens. Det var dock en match som Gattuso och hans stab knappast var helnöjda med då Genua-laget fick komma till flera lägen på grund av slarv i Napolis försvar. Milan reser till San Paolo med en härlig 4-2-skalp i ryggen mot självaste Juventus. Zlatan såg bitvis trött ut men exploderade vid ett par tillfällen och var i allra högsta grad inblandad i vändningen med mål och assist. Att besöka Neapel är däremot bland det värsta de rödsvarta vet. Här har nämligen laget bara vunnit en endaste gång sedan 1998! Det blir åter bekymmer för gästerna och med en etta som verkar stanna i krokarna runt 40 är det en klart stabil singel att luta sig mot.

9. Parma - Bologna X

Statistik
Kulusevski och hans kompisar har det bekymmersamt just nu. Parmaskinkorna har nämligen fyra raka uddamålsförluster och mot Roma senast hade de vitklädda dessutom ledningen med 1-0 men tappade till förlust. Bologna ligger ett par poäng före i tabellen. Gästerna föll mot Sassuolo häromsistens men hade dessförinnan fixat sju av nio möjliga poäng efter bland annat seger mot Inter. Nu får de rödblåa klara sig utan duon Denswil och Soriano som är avstängda vilket självklart ställer till det en aning. På Ennio Tardini gör sig alla tecken bäst.  

10. Cagliari - Lecce 1

Statistik
Lecce tog en megaskalp då bottenlaget löste en trea mot självaste Lazio i tisdags. 2-1-segern var inte speciellt oförtjänt och de rödgula Vargarna gjorde en rakt igenom fin match. Formen hos gästerna har däremot inte varit till belåtenhet sett över sommaren och vinsten mot romarna var faktiskt klubbens första sedan 15:e februari. Cagliari har steppat upp en aning under sommaren, så vintern och vårens misär är ett minne blott. Klubben från Sardinien saknar en del gubbar med olika skadeanledningar men ska ändå stå som klar favorit hemmavid. Ettan upp till i alla fall 60 procent är en klart tänkbar spik.

11. Levante - Athletic Bilbao 2

Statistik
Sista landet att besöka blir Spanien. Trippel dos av La Liga tar kupongen i mål och det är ett par riktigt fina fajter vi ska titta till. Första par ut blir Levante och Bilbao på Estadio Camilo Cano. Gästerna föll olyckligt mot Sevilla i torsdags och baskernas chans till Europaspel minskade därmed en aning. Viktige backen Yeray Álvarez är skadad och indisponibel här. Levante är ett lag gästerna besegrat två gånger om på sistone. När dessutom klubben från Valencia hittas i absoluta ingenmansland känns det som motivationen från Athletics sida borde vara större. Tvåan är därmed en tänkbar chansspik på litet som stort system.      

12. Leganés - Valencia 1

Statistik
Valencia har från februari och framåt haft stora bekymmer och bara vunnit tre av 16 möjliga tävlingsmatcher. Mot Valladolid häromsistens kom en av dessa segrar då Fladdermössen från östkusten bärgade en 2-1-skalp mot Valladolid. Att Los Che löste en seger senast gör att svenska folket fått upp förtroendet för gästerna igen. Perfekt därmed att sikta in sig på Gurkodlarna från Madrid. En liten gnutta hopp om nytt kontrakt finns fortsatt för värdklubben men då måste en seger till nu. De tre senaste matcherna lagen emellan har slutat 1-1 så räkna med en jämn kamp även denna gång och med allt värde västerut duger 1X gott.

13. Sevilla - Mallorca 1

Statistik
Mallorca tog sista chansen att haka på i racet om nytt kontrakt. Nykomlingen från Medelhavet har överlag varit stabila ute på sin ö medan spelet på fastlandet varit sämre. Sevilla är för dagen ett väl fungerande fotbollslag och värdarna har inte förlorat en match sedan början av februari. 2-0 slutade decembermötet lagen emellan med Sevillas siffror först och nu förväntar sig alla att ett liknande resultat ska ske. Visst är ettan högst trolig och singlas på mindre kuponger men med tanke på utsattheten hos gästerna och lagets spel i två av de tre senaste kamperna ska en liten skrällchans finnas. Helgardera därför till magisk procent om stålarna räcker.


Singelstrecket! - Napoli

Någon superstabil spik är det knappast men Napoli har varit framgångsrika på slutet och har under lång tid haft lätt för Milan hemma. Ettan testas ensam denna gång.

Kupongrensaren! - Leganés

Leganés kommer med stor sannolikhet trilla ur La Liga. För att ens ge sig själva chansen krävs seger mot ett mindre bra Valencia. Till fin procent är det givet att ettan ska med ögonaböj.


Spelförslag:

432 rader

1. Tottenham - Arsenal 1x2
2. Aston Villa - Crystal P 1
3. Bournem. - Leicester 1
4. Helsingborg - AIK 1x2
5. Örebro - Varberg 1x
6. Göteborg - Djurgården x2
7. Mjällby - Häcken x2
8. Napoli - Milan 1
9. Parma - Bologna 1x2
10. Cagliari - Lecce 1
11. Levante - A.Bilbao 2
12. Leganés - Valencia 1x
13. Sevilla - Mallorca 1

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Tottenham - Arsenal (1)x(2)
2. Aston Villa - Crystal P 1(x)
3. Bournem. - Leicester 1(2)
4. Helsingborg - AIK 1x2
5. Örebro - Varberg 1x2
6. Göteborg - Djurgården x2
7. Mjällby - Häcken (x)2
8. Napoli - Milan 1
9. Parma - Bologna 1x2
10. Cagliari - Lecce 1
11. Levante - A.Bilbao 2
12. Leganés - Valencia 1x
13. Sevilla - Mallorca 1(x2)



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td