Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
14

Analys av Europatipset 15/7

Ingen jackpot denna vecka men väl en riktigt klurig rad som definitivt kan ge stora pengar om skrällar och favoriter faller ut rätt. Vi kommer få ta del av Premier League-bataljer likväl som matcher från Allsvenskan och Serie A. London bjuder in till ett klassikermöte per omgående då Arsenal och Liverpool ska stångas. Vi kör!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Arsenal - Liverpool 2

Statistik
Liverpool stod för en tveksam insats mot Burnley på Anfield i helgen. Krysset mot The Clarets innebar mästarnas första poängtapp på eget gräs och jakten på den ultimata hemmaraden 19-0-0 gick därmed i stöpet. Arsenal å sin sida slåss för möjligheten till Europaspel. 1-2-förlusten mot Tottenham i söndags ställde dock till det ordentligt för Artetas Kanoner. Spurs tog nämligen steget förbi i tabellen med tre omgångar kvar och nu är avståndet upp till Wolves på den viktiga sjätteplatsen fem pinnar. Nketiah är fortsatt avstängd och i övrigt finns ett par skador i hemmalägret att ta hänsyn till. Arsenal har inte vunnit inbördes på de tio senaste i alla tävlingar och värdemässigt ser tvåan ut att blir riktigt fin. Vi fattar därför pennan från höger.

2. Newcastle - Tottenham X

Statistik
Newcastle har hamnat i en liten formdipp. De vitsvarta Skatorna har under tid överpresterat en hel del och sett till underliggande siffror borde faktiskt hemmalaget slåss för sin Premier League-existens i botten. Nu är som bekant inte så fallet men verkligheten kanske har kommit ikapp laget en aning. Värdarna har dock varit ramstarka på St James’ Park och faktiskt bara förlorat tre av 17 matcher. Tottenham har å sin tur bara vunnit tre av sina matcher på resande fot och är en stor besvikelse. Mourinhos mannar löste däremot en blytung skalp mot Arsenal hemmavid häromsistens och sommarens lir får ändå anses vara godkänt. Oviss utgång är känslan och med en helgardering redan från start sitter vi i alla fall säkert.

3. Burnley - Wolverhampton X

Statistik
Burnley har nu lirat fem matcher i rad utan förlust och avståndet upp till just Wolves på sjätteplatsen är nu bara fem pinnar. Framförallt är det defensiven som imponerar för tillfället. Värdarna har släppt in två ynka mål på över 450 minuters fotboll och Sean Dyches mannar är enda lag som fixat poäng på Anfield Road. Wolverhampton övertygade stort mot Everton i söndags. Efter två raka nederlag blev det till slut 3-0 för de gulsvarta där Jiménez, Jota och Dendoncker hamnade i målprotokollet. Även Traoré och Podence hade fina chanser till ytterligare mål. Turf Moor kommer troligen bjuda på en spännande och rafflande historia där krysset får spela förstafiolen. Garderingarna byggs i rätt snabb takt från höger.

4. Manchester City - Bournemouth X

Statistik
En glädjens dag för alla City-supporters i måndags. Den tidigare avstängningen från spel i Champions League hävs och klubben kan därmed ta sikte mot ännu ett år i Europas finaste klubblagsturnering. Andraplatsen är emellertid redan säkrad och nu är det tre bataljer att spela av för klubben som gäller innan ligan är ett avslutat kapitel. Bournemouth vända hemma mot Leicester senast. 0-1 blev 4-1 efter att de rödsvarta exploderat under matchens sista 25 minuter. Hoppet om nytt kontrakt lever och kan Howes grabbar komma upp i samma nivå som senast finns hopp om livet även när Etihad står som spelplats. Med sikte mot miljonerna blir det en riktig rövare som gäller i Manchester och alla tecken får därför plats redan från start.

5. AIK - Sirius 1

Statistik
Det ska spelas allsvensk fotboll denna dag också. AIK har nu spelat fem raka tävlingsmatcher utan seger. Spelet hackar betänkligt och det saknas självförtroende i främre led. Att dessutom Helsingborgs Timossi Andersson fick stå helt ren utan markering och enkelt knoppa in 1-0 i helgens möte känns signifikativt för Gnaget just nu. Tufft motstånd väntar på Friends. Sirius fortsätter övertyga och de blåsvarta har bara en förlust noterad och är obesegrade på resande fot. Solnaiterna har dock passat Uppsala-gänget uselt sedan ett par år tillbaka. AIK har sex raka skalper inbördes de tre senaste säsongerna och sett till det lag som värdarna besitter kommer det lossna inom sinom tid. Kanske redan nu. Ettan är i alla fall ett tecken som ska målas ner tidigt.

6. Djurgården - Falkenberg 1

Statistik
Det finns en hel del som tyder på att Djurgården värdemässigt kommer bli en kass spik innan spelstopp. Mästarna befann sig på Västkusten och lirade en märklig match mot Göteborg i helgen. Trippla straffar, rött kort och en 2-1-seger för DIF blev utgången av mötet på Gamla Ullevi. Nu ska Blåränderna testa lyckan mot ytterligare ett lag från andra sidan landet. Falkenberg kommer få slåss för sin existens i Allsvenskan i år och har 0-1-5 på de sex senaste. Till mötet i huvudstaden saknas målvakten Johan Brattberg som är avstängd vilket knappast gör saken bättre. Det blir svårt att motivera något annat än en etta på Tele2.

7. IFK Göteborg - Helsingborg 1

Statistik
Helsingborg tog säsongens första trepoängare då skåningarna vann med 2-0 mot AIK. En rätt bekväm vinst ska tilläggas då HIF var det bättre laget under stora delar av matchen. Nu får de blåröda testa lyckan i Götet. Kamratföreningen fick böja sig för Djurgården senast där också Jesper Tolinsson fick syna det röda kortet och är därmed avstängd nu. Poya Asbaghi verkar ändå ha ett rätt skönt gäng att ställa ut på hybridgräset och trenden mellan lagen är enormt tydlig. Göteborg har vunnit nio raka tävlingsmatcher inbördes och chansen till en tionde viktoria i rad är stor. Ettan ska definitivt målas ner först.

8. Bologna - Napoli 2

Statistik
Med sex matcher från Serie A:s 33:e omgång tar vi kupongen hela vägen in i mål. Första paret ut från Stöveln blir Bologna och Napoli. Två lag som båda kommer från 2-2-fajter i sin respektive helgdrabbningar. För Bolognas del blev det kortslutning sista minuterna på Stadio Ennio Tardini. 0-2 förvandlades till 2-2 på stopptid och tre pinnar blev till en. Napoli tappade också en ledning då Milan kvitterade på straff i mitten av andra halvlek. Mötet i Neapel var jämnt mellan två just nu riktigt bra lag. Motivationen hos Gattusos himmelsblå bör vara stor. Klubben slåss om Europaplatser och har dessutom revansch att kräva efter 1-2-förlusten i höstens drabbning. X2 känns därför fullt tillräckligt.

9. Milan - Parma 1

Statistik
Milan har gjort en riktigt stabil sommar. Zlatan och hans kamrater har ännu inte torskat sedan fotbollen gjorde comeback i landet. 2-2 mot Napoli häromsistens innebär att de rödsvarta fortsatt bara är två pinnar bakom napolitanarna. Belgaren Saelemaeker synade två snabba gula på San Paolo och får därför se denna kamp från sidan. Parma stod för en enorm slutforcering mot Bologna. Två sena stopptidsmål löste en pinne till Gagliolos och Kulusevskis gäng men fortsatt är laget segerlösa under de senaste fem kamperna. Ettan är given att plita ner tidigt på San Siro men värdemässigt kan hemmatecknet bli uselt. Därmed får krysset åka med som tidigt stödhjul.

10. Udinese - Lazio 2

Statistik
När Immobile inte gör några mål vinner inte heller Lazio några matcher! Det är en sanning som stämmer på slutet då målkungen inte nätat och de himmelsblå har trippla förluster i bagaget inför avresan mot Udine. Champions League-platsen är fortsatt ohotad för Inzaghis mannar men visst vore det trevligt att bryta den negativa trenden. Utmärkt därför att just Udinese står som opponent. Värdklubben får nog troligen rysningar av bara namnet Lazio då de vitsvarta inte segrat inbördes sedan 2014 och därefter har gästerna förkrossande 9-1-0 i ligasammanhang! Nog finns det mycket som tyder på en bortaskalp även nu och då strecken ser ut att falla tämligen korrekt lämnas också tvåan allena.

11. Sassuolo - Juventus 1

Statistik
En av kupongens finaste skrällar hittas på Mapei Stadium. Sassuolo flyger fram för tillfället och visar ett härligt anfallsspel med dirigenterna Caputo, Berardi och Boga som kreativa stjärnor i fronten. De grönsvarta är faktiskt inte helt uträknade i striden om topp 6 än men troligen krävs en seger mot Juventus om det hoppet ska hållas vid liv. Den gamla damen från Turin har haft det en aning bekymmersamt på slutet. Sex insläppta mål på de två senaste och guldet är därmed ännu inte klart. Inför mötet nu får Cuadrado stanna hemma då colombianen är avstängd. I övrigt har det mesta kretsat runt Ronaldo som målat i sex raka bataljer. Kan Sassarna hålla portugisen utanför målprotokollet är mycket vunnet. Stora garderingspennan ska i alla fall fram och med en skrälletta är mycket vunnet i kampen om större utdelning.

12. Roma - Hellas Verona 1

Statistik
Roma har efter en kall period hittat tillbaka till vinnarspåret. Dubbla segrar är nu inne på romarnas konto och de vinröda har därmed ett järngrepp om en Europaplats till nästa säsong. Till mötet på Olympiastadion är dessutom dynamon Mkhitaryan åter efter en avstängning senast. Verona har varit en frisk fläkt under hela säsongen men nykomlingen har mattats en del på slutet. Två pinnar på de senaste tre kamperna har nu gjort att laget kan ge upp chansen om topp 6. Ett motiverat hemmalag vinner och Fonsecas manskap kan spikas trots trolig överstreckning.

13. Lecce - Fiorentina 2

Statistik
Fiorentina har med fem poäng in på kontot under den senaste tiden distanserat sig en aning från den absoluta bottenstriden. Patrick Cutrone löste i den 97:e minuten en kvittering mot Verona häromsistens och I Viola kan nog sikta in sig på en ny säsong i finrummet. Lecce har löst fyra poäng på två matcher och hoppet om nytt kontrakt lever i allra högsta grad. Värdemässigt ser tvåan ut att bli en bomb. Många stora system kommer dock spika av gästerna och därför känns ettan rätt given att få med i ett hyfsat tidigt skede som komplement.


Singelstrecket! - Djurgården

Värdemässigt känns Djurgården som “big no no” men sett till förutsättningarna känns ett Blårandigt fall som nästan omöjligt. Stockholmarna vinner helt enkelt.

Kupongrensaren! - Sassuolo

Sassarna trummar på och spelar en rolig framtung fotboll. Juventus med sex insläppta på de två senaste ska inte alls känna sig säkra på segern. Fint grönsvart skrälldrag!


Spelförslag:

432 rader

1. Arsenal - Liverpool 2
2. Newcastle - Tottenham 1x2
3. Burnley - Wolves x2
4. Man City - Bournemouth 1x2
5. AIK - Sirius 1x
6. Djurgården - Falkenberg 1
7. Göteborg - Helsingborg 1
8. Bologna - Napoli x2
9. Milan - Parma 1x
10. Udinese - Lazio 2
11. Sassuolo - Juventus 1x2
12. Roma - H.Verona 1
13. Lecce - Fiorentina 2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Arsenal - Liverpool (x)2
2. Newcastle - Tottenham 1x2
3. Burnley - Wolves 1x2
4. Man City - Bournemouth 1x2
5. AIK - Sirius 1x2
6. Djurgården - Falkenberg 1
7. Göteborg - Helsingborg 1(x)
8. Bologna - Napoli x2
9. Milan - Parma 1(x)
10. Udinese - Lazio 2
11. Sassuolo - Juventus 1(x2)
12. Roma - H.Verona 1
13. Lecce - Fiorentina (1)2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td