Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
16

Analys av Topptipset 16/7

Toppklass råder på torsdagens Topp! Fem matcher från Allsvenskan och resterande bataljer från Premier League är vad som gäller. Med skrälldrag att jobba in både i Norrköping och Östersund lägger vi en fin grund för att kunna uppnå en åtta med god utdelning. Varför vänta, vi river igång det hela på Östgötaporten.Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 18:59

1. IFK Norrköping - Örebro 2

Statistik
Erik Björndahl klev av mot Varberg efter att troligen brutit näsan. Att spela mot Peking känns därmed mycket ovisst. Nyförvärvet från Degerfors står fortsatt på noll strutar framåt men kunde glädjas åt sitt lags 1-0-skalp mot hallänningarna och därmed tre nya poäng in på kontot. I övrigt gjorde Benjamin Hjertstrand sina första 90 och skötte sig med bravur. Norrköping leder serien, 1-1 borta mot Malmö var ett perfekt resultat för Peking då avståndet efter sju omgångar är fyra poäng ner till jagande duo. Pontus Almqvist har varit stekhet från sin inhoppande roll och målade för andra matchen i rad. Östgötarna är bra men inte helt orubbliga. ÖSK är tajta defensivt och spelar fotboll med stort hjärta. Ettan kommer streckas stenhårt och då finns fina möjligheter att inleda med skrällen från höger.

2. Häcken - Elfsborg X

Statistik
Medan Elfsborg fortsatt är obesegrade så fick Alms Häcken testa på hur det känns att gå på pumpen. 1-3 mot Mjällby var på intet sätt orätt och Hisingens getingar hade förvånansvärt stora bekymmer att bemästra naturgräset i Listerlandet. Elfsborg smyger med i toppen av serien. Boråsarnas vändning mot Kalmar imponerade i måndags och de gulsvarta har faktiskt varit på Bravida en gång tidigare i sommar. Då blev det seger i Svenska Cupens kvartsfinal (2-1) och fjolårets allsvenska drabbning här slutade med samma siffror. Att räkna bort Häcken är såklart inte rätt och en helgardering känns spontant som rätt väg att gå.

3. Östersund - Malmö FF X

Statistik
Östersund kommer inte bara promenera ut på Jämtkraft med en 1-0-skalp i ryggen. En ny tränare är också inhämtad till ÖFK men här hade ledningen inte gjort sin läxa korrekt och Amir Azrafshan saknade licens för att träna ett allsvenskt lag. Bollibompa-varning från värdarnas sida som nu lyfter fram Dragans brorsa, Pero Kapcevic, som huvudtränare i klubben. Trots denna märkliga turbulens ska ÖFK inte stå utan chans mot MFF. Säga vad man vill om Real Malmö men gästerna har bara vunnit två av sju ligabataljer och Jon Dahl Tomasson har en hel del att fundera på. I fjol slutade motsvarande möte 0-0 och en hårt åtgången tvåa ska absolut garderas, åtminstone med ett tidigt kryss.

4. Kalmar FF - Hammarby X

Statistik
Förra säsongen räddades Kalmar kvar i Allsvenskan efter kvalspel mot Brage. I år kan det bli direktpass till Superettan 2021 om inte bättring sker. Smålänningarna har nu fyra förluster i rad inför den tuffa fajten med Hammarby. Mot Elfsborg gjorde Bergstrands mannar en fullt godkänd första halvlek för att till de sista 45 falla tillbaka allt för lågt och boråsarna kunde till slut både kvittera och lösa ett segermål. Bajen tar sitt pick och pack och far till de småländska skogarna med halvkall form. Visst, de grönvita slog Varberg med 1-0 för ett par omgångar sedan, men det är också söderbrödernas enda skalp på de sju senaste tävlingsmatcherna. Fyra av de fem senaste lagen emellan på Guldfågeln Arena har slutat med delad pott. Knappast någon högoddsare att så åter blir fallet nu. Krysset går först!

5. Varberg - Mjällby 2

Statistik
Nykomlingsmöte nu på västkusten. Här snackar vi lag som inte visat någon som helst respekt för den mer tuffa divisionen och båda lagen finns på övre delen av tabellen. Mjällby har fem raka i Allsvenskan utan förlust medan hallänningarna vunnit de två senaste hemmavid. Boisarna kunde dock inte lösa poäng borta mot Örebro där Mehmeti sköt bort poängmöjligheten för de grönsvarta. Jocke Persson har dock visat att hans mannar kan stå upp mot vilket motstånd som helst i denna liga. Mjällbys säsongsstart är sensationellt bra. Semifinal-förlust i Svenska Cupen efter straffar mot Malmö och gästerna har inte torskat en fotbollsmatch under ordinarie speltid sedan 18:e juni. Moro, Bergström, Ogbu och Löfquist har varit heta framåt och tidigare gaisaren Marko Johansson har delvis briljerat mellan stolparna. MAIF får nu kliva ut som mindre favoriter men på större system känns mötet på Påskbergsvallen som en given helgardering.

6. Crystal Palace - Manchester United 2

Statistik
Från svensk till engelsk fotboll där vi gör ett första nedslag i London. Crystal Palace står nu med fem raka torsk och Hodgsons mannar har inte löst nätrassel i fyra av dessa. Palace såg dessutom trötta ut i mötet med Aston Villa och Zaha sprang mest runt och slog ut med armarna i någon form av frustration. För Uniteds del blev det poängtapp hemma mot Southampton. Något oväntat trots allt då Obafemi löste kvitteringen i den 96:e minuten för The Saints. Surt för Solskjaer och gänget som därmed fortsatt ligger utanför topp 4. Tvåan är given att printa ner omgående men vi ska komma ihåg att London-klubben vann på Old Trafford i höstas och kan säkerligen hota de rödklädda hemma på Selhurst Park. X2 duger dock gott.

7. Leicester - Sheffield United X

Statistik
Leicester är en gåta i sig. Hösten var en lång autostrada av framgångar medan spelet på denna sida det nya året mest varit en stor blåvit sörja. Ett gigantiskt försprång ner till jagande Champions League-lag har nu mynnat ut i en målskillnadsaffär för Vardy och grabbarna som dessutom har ett oerhört tufft spelschema kvar med Tottenham och Manchester United i de två avslutande kamperna. Först ska Sheffield United försöka bemästras. Nykomlingen kommer till King Power Stadium med kanonform och The Blades 3-0-viktoria mot Chelsea häromsistens imponerar stort. 1X kommer av allt att döma hamna rätt stabilt värdemässigt men det är inte på något sätt fel att måla på med alla tecken om plånboken tillåter.

8. Everton - Aston Villa 1

Statistik
Vi tar kupongen i hamn med en stabil spik i Liverpool. Blåvita Everton hittas i ingenmansland och har nu bara äran att spela för. Under Ancelotti kommer det dock inte bli några sötebrödsdagar och hemma på Goodison lär knappast något annat än full fart framåt accepteras. The Toffees har hemmavid tio raka utan torsk i ligan och nedflyttningshotade Villa står med två futtiga bortaskalper på hela säsongen. Dean Smiths lejon har efter segern mot Crystal Palace senast en fortsatt chans till att rädda kontraktet men slår vi ut Birmingham-lagets prestationer över hela säsongen har kvalitéen varit för dålig. Ettan till under 50 procent är en spik som fungerar på litet som stort system.


Singelstrecket! - Everton

Hemma är Everton mycket starka och har endast torskat tre av 17 matcher. Aston Villa har mer att spela för men lirar fotboll med ett sämre lag än sin opponent på Goodison Park. Ettan är stabil.

Kupongrensaren! - Örebro

ÖSK är inte så pjåkiga och har bland annat löst treor mot Djurgården och Varberg. Norrköping är klass just nu men det är knas med en etta upp mot 80 procent. Bara blicka österut tidigt för att plocka med rensartecknen X2.


Spelförslag:

72 rader

1. Norrköping - Örebro 1x2
2. Häcken - Elfsborg 1x2
3. Östersund - Malmö x2
4. Kalmar - Hammarby x
5. Varberg - Mjällby 2
6. Crystal P - Man United x2
7. Leicester - Sheffield U 1x
8. Everton - Aston Villa 1

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Norrköping - Örebro (1x)2
2. Häcken - Elfsborg 1x2
3. Östersund - Malmö (x)2
4. Kalmar - Hammarby x2
5. Varberg - Mjällby 1x2
6. Crystal P - Man United (x)2
7. Leicester - Sheffield U 1x2
8. Everton - Aston Villa 1Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td