Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
18

Analys av Europatipset 19/7

Med en rätt favoritbetonad kupong i onsdags och därför ingen utdelning på tiorna står vi nu med 3,5 miljoner i jackpot denna söndag. Perfekt läge därmed att klura ut var skrällarna kan hittas och jobba in 13 smaskiga rätt med jackpotten i sikte. Vi startar där gårdagens Stryktips slutade och beger oss därför till Wembley för FA-cupmötet Manchester United - Chelsea.  



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Söndag kl 14:29

1. Manchester United - Chelsea 2

Statistik
Dagens första fajt att hugga tag i blir en riktig höjdare. Semifinal i FA-cupen där United och Chelsea ska slåss för finalplatsen på Wembley. The Blues hade troligen fullt fokus på denna batalj i veckan då spelet mot Norwich i ligan såg sådär ut. Lampards gäng hade dock full defensiv kontroll på de gulklädda och 1-0-segern var aldrig riktigt hotad. Manchester får två dagars kortare ledighet med tanke på att laget redan under torsdagen var i huvudstaden för möte med Crystal Palace i ligan. Detta kan absolut påverka och Chelsea som utgång känns riktigt bra.  

2. Tottenham - Leicester X

Statistik
Jättematch nu på Tottenham Hotspur Stadium. Spurs är på frammarsch medan Leicester satt sig själva i en rejäl knipa vad gäller en framskjuten placering. Mourinhos liljor besökte Newcastle i onsdags och det var med en aning darr på ribban som London-laget fick med sig alla poäng hem till huvudstaden. Som “vanligt” var det frontfigurerna Kane och Son som stod för grannlåten framåt och duon kommer bli extremt viktig på upploppet nu. Leicester är såklart inte oävna och kommer från en mycket viktig 2-0-skalp mot Sheffield United i torsdags. En trolig överstreckning västerut gör att matchen behöver garderas. Vardy har dessutom öst in mål under hela säsongen och kan absolut poppa upp som gubben i lådan nu. Hela upp!

3. Bournemouth - Southampton 1

Statistik
Bournemouth gjorde en riktigt fin insats mot Manchester City i onsdags. Trots 1-2-förlusten kan The Cherries gå rakryggade från Etihad där Wilson, Solanke, King med flera hade fina lägen att sätta dit ytterligare bollar bakom Ederson. Med nytt hopp om livet i botten känns ett sommarlovsklart Southampton som en perfekt utmaning för de rödsvarta. The Saints har dessutom en dags mindre vila och kommer få stora bekymmer i detta sydkustderby. Ettan är klart spikbar upp till åtminstone 45 procent.  

4. Roma - Inter X

Statistik
Hemmalaget håller ett bastant grepp om femteplatsen och de vinröda trippar in på Olympiastadions gräs med trippla treor i bagaget. Skönt också för värdarna att Dzeko hittade nätet mot Verona häromsistens igen efter fem raka matcher utan nätkänning för bosniern. Inter visade sig från sin bästa sida mot SPAL. Utan bland annat Lukaku på planen delades målskyttet upp på fyra herrar i form av Candreva, Biraghi, Sánchez och Gagliardini vilket visar på Milano-lagets fina bredd. De fyra senaste kamperna mellan dessa klubbar har slutat med delad poäng. Krysset känns därför inte som någon dum idé att måla ner snabbt även nu. Gardera från höger.

5. Napoli - Udinese X

Statistik
Napoli är en aning opålitliga trots sin framskjutna placering i tabellen. 1-1 mot Bologna senast var napolitanarnas andra raka kryss och de himmelsblå kunde mycket väl fått lämna Stadio Renato Dall'Ara utan poäng. Bland annat hade Palacio ett finfint läge att avgöra mötet för Bologna med drygt fem minuter kvar. Udinese med Ken Sema löste 0-0 hemma mot Lazio och de vitsvarta ska inte stå chanslösa nu. Med tanke på en övertro från svenska folket på ettan är det självklart att plita ner krysset som första tecken till smaskig procent.  

6. Atlético Madrid - Real Sociedad 2

Statistik
Sista omgången av La Liga är det som gäller då det ska spelas toppmöte på Wanda Metropolitano. Alexander Isak fick hoppa in för sitt Sociedad när baskerna kryssade (0-0) hemma mot Sevilla i torsdags. Gästerna har just nu lagt beslag på en viktig sjätteplats i tabellen, som innebär att det blir Europaäventyr till hösten. Läget är dock utsatt och poäng är nog nästintill ett måste för att inte laget ska tappa sin position. Motståndet kunde dock varit lättare. Atlético har inte torskat en fotbollsmatch sedan början av februari och vann komfortabelt mot Getafe häromsistens. Motivation ska ändå kunna slå klass och med tanke på att Real dessutom vann på Anoeta i höstas med 2-0 finns ett visst psykologiskt övertag. X2 är en perfekt lösning till att börja med.

7. Elfsborg - Djurgården 2

Statistik
Fina Allsvenskan bjuder nu på fotbollsgodis nästan hela vägen in i mål. En liten fluga på väggen hade varit spännande att vara innanför Borås Arena dessa dagar. Elfsborg blev som bekant kölhalade av Häcken på Bravida i torsdags. 0-6 på tavlan där olyckan ej kom ensam då keepern Tim Rönning skadade sig samtidigt som Simon Strand fixade ett rött kort i slutskedet. Rönning drabbades troligen av en migränattack och bör kunna delta nu. Djurgården spelade inte heller någon vidare bra fotboll hemmavid mot Falkenberg men kunde ändå lösa en 1-0-seger på stopptid. I jakten på Norrköping i topp bör Diffarna stå med bäst läge efter denna batalj. Trolig tvåa.

8. Sirius - IFK Norrköping X

Statistik
Laget att slå denna säsong är helt klart IFK Norrköping. De vitblå har sköljt över det mesta som kommit i dess väg inledningsvis, mot Örebro kom lagets sjätte seger. Kreatören hette som vanligt Sead Haksabanovic, den tidigare West Ham-liraren både spelar fram och sätter dit bollen själv. Smolk i Pekings bägare var skadan på Thern som troligen håller honom borta från mötet i Uppsala. Sirius kunde inte lösa poäng på Friends Arena mot ett rätt bra AIK. Förlusten var de blåsvartas blott andra och värdarna ska knappast räknas väck här. Tvåan kommer spelas upp rätt hårt av allt att döma och då finns fint skrälläge västerut. Alla tecken.

9. Varberg - AIK X

Statistik
AIK blandar och ger. Mot Helsingborg i förrförra omgången såg spelet stundtals riktigt knackigt ut medan insatsen mot Sirius var finfin under perioder. Gnagets man-man-spel kommer ta sin tid att pränta in men lyckas de svartgula finns stor potential. Varberg är riktigt svårforcerade. Mjällby försökte luckra upp Jocke Perssons grönsvarta kollektiv i torsdags utan att lyckas. Selmani avgjorde för sitt Varberg med en läcker elvametare. Boisarna är därmed ett av de sex lag som står på 13 pinnar och hakar på i toppen. 1X känns spännande att börja med, vid större resurser i pluskan helar man upp.

10. Malmö FF - Kalmar FF 1

Statistik
Kalmar är ungefär en lika sorglig historia i år som i fjol. Smålänningarna har nu fem raka torsk och trots 1-0-ledning tidigt mot ett Hammarby i ofas lyckades Nannes pojkar inte ens lösa poäng. KFF har grejat en poäng i Malmö 2016, annars står Tomassons gäng på åtta raka segrar inbördes på Stadion. När nu Toivonen är i målprotokollet hos värdarna samtidigt som Christiansen slagit ut i full blom lär kalmariterna få en hemskt svettig söndag. Orkar vi verkligen lämna ettan allena till 80-90 procent? Svaret är ett rungande JA!

11. Falkenberg - Helsingborg X

Statistik
Det vankas jumbomöte i Halland. Falkenberg hittas numera längst ner i tabellen medan Helsingborg plockat ett par poäng i slutet och passerat de gulklädda. Gästerna har faktiskt tre raka bataljer utan torsk och mot Göteborg häromsistens placerade 19-årige Al Hamlawi in kvitteringen på stopptid. Ruggigt starkt av skåningarna som byggt upp en bank av självförtroende. FFF står nu som oddsmässiga favoriter vilket absolut går att ställa sig frågande kring. Räkna med en rätt jämn tillställning där krysset lockar allra mest. X2 känns därefter som en rätt fin lösning och blir också valet på större bongar.

12. Östersund - Häcken 2

Statistik
Det blev, som väntat, inga poäng i nya tränarduon Kapcevic-Azrafshans debut. Östersund föll med 1-2 mot Malmö på Jämtkraft Arena och därmed står de rödsvarta kvar på noll pinnar i hemmatabellen. Nu möter norrlänningarna ett framtungt Häcken som exploderade målmässigt mot Elfsborg (6-0). Irandust var magisk framåt medan unge Wålemark fick förtroende från start och verkligen stormade fram. Med en underbar frispark tryckte 18-åringen in 1-0 och därefter låg han också bakom de kommande tre målen på ett eller annat sätt. Snacka om succé, det blir svårt för Alm att peta grabben nu. Att Hisingslaget kommer fortsätta på sin inslagna väg känns givet och tvåan får stå ensam på litet som stort system.    

13. FC Köpenhamn - Aarhus X

Statistik
Det hela avslutas i grannlandet. Danska mästerskapsrundan är på väg att tas i mål. Med tre omgångar kvar att spela är redan Midtjylland mästare efter en strålande säsong. För FC Köpenhamn gäller det nu att återupprätta sin heder då Lejonen från huvudstaden inte vunnit en fotbollsmatch sedan 17:e juni. En del skador har påverkat truppen negativt såklart men att FCK nu kan missa andraplatsen som innebär direkt kval till Europa League är ett gigantiskt minus för storklubben. Aarhus å sin sida har allt att vinna på Parken och gästerna monterade enkelt ner de nykorade mästarna med 3-0 hemma i förra omgången. Hela upp mötet där X2 ska jobbas in för mysig kupongrens.  


Singelstrecket! - Malmö FF

Kalmar är för dåliga just nu för att kunna hota Malmö FF på Stadion. Di blåe gjorde dessutom en riktigt stabil bortakamp mot Östersund i torsdags och kommer inte ge bort något gratis till de rödvita nu. Etta!

Kupongrensaren! - Real Sociedad

Atlético kommer sluta topp 4 vilket innebär en ny säsong i Champions League för Simeones mannar. Här ställs värdarna mot ett tokmotiverat Sociedad med allt att vinna. Baskerna kommer troligen understreckas grovt och då tar vi chansen. Fint skrälldrag på Wanda Metropolitano.


Spelförslag:

432 rader

1. Man United - Chelsea 2
2. Tottenham - Leicester 1x2
3. Bournem. - Southamp. 1
4. Roma - Inter x2
5. Napoli - Udinese 1x
6. A.Madrid - Sociedad x2
7. Elfsborg - Djurgården 2
8. Sirius - Norrköping 1x2
9. Varberg - AIK 1x
10. Malmö - Kalmar 1
11. Falkenberg - Helsingb. x
12. Östersund - Häcken 2
13. Köpenhamn - Aarhus 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Man United - Chelsea x2
2. Tottenham - Leicester (1)x(2)
3. Bournem. - Southamp. 1
4. Roma - Inter x2
5. Napoli - Udinese 1(x)
6. A.Madrid - Sociedad (1x)2
7. Elfsborg - Djurgården (x)2
8. Sirius - Norrköping 1x2
9. Varberg - AIK 1x2
10. Malmö - Kalmar 1
11. Falkenberg - Helsingb. x(2)
12. Östersund - Häcken 2
13. Köpenhamn - Aarhus 1x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td