Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
jul 2020
20

Analys av Topptipset 21/7

Småmysigt Topptips att försöka bemästra under tisdagen (som avgörs under onsdagen). Här finns matcher från Premier League med fokus på bottenstrid, dubbla allsvenska fajter och en tidig seriefinal i OBOS-ligaen (Norge). Stora favoriter ska försöka fällas där Djurgården troligen ligger mest pyrt till. Vi tar avspark på Vicarage Road där ett pressat Watford ställs mot Manchester City.Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 18:59

1. Watford - Manchester City 2

Statistik
Inte en, inte två utan tre (!) tränare har denna säsong fått lämna sin post hos Watford. Med endast två omgångar kvar fick Nigel Pearson nu lämna sitt uppdrag där Hayden Mullins tillfälligt tar över. Uppdrag ett av två för interimstränaren blir tuffa Manchester City. Ett himmelsblått lag som föll i helgen mot Arsenal i FA-cupen. Att spela fotboll mot The Hornets har däremot Guardiolas mannar inte haft speciellt mycket emot på senare tid. Gästerna har vunnit tolv raka matcher inbördes i alla tävlingar och har under dessa bataljer snittat brutala 3,8 mål framåt per match. Tvåan är en stadig pjäs på kupongen som utan större bekymmer kan lämnas ensam.

2. Aston Villa - Arsenal X

Statistik
Artetas Kanoner har under kort tid både besegrat Liverpool i ligan och löst en finalbiljett i FA-cupen efter seger mot Manchester City. Ruskigt starkt av London-klubben som andas framtidstro igen. Nu ska gästerna ställas mot ett vilt kämpande Aston Villa som slåss för sin ligaexistens. Birmingham-laget har under säsongen haft det rejält bekymmersamt på Parken men mot Crystal Palace i senaste försöket här hemma kom en 2-0-skalp. I grevens tid kan tyckas då värdarna trots allt är beroende av resultaten i andra matcher för att greja en fortsättning i finrummet. Kan motivation slå klass månne? Alla tecken bör ges en chans i vart fall och vi helar upp från minsta system.

3. Häcken - AIK 1

Statistik
Efter 6-0 hemma mot Elfsborg förra torsdagen blev det svårare för Häcken då Östersund stod som helgens opponent. En poäng efter 2-2 på Jämtkraft Arena kunde dock varit tre. Hisingslaget hade ordentligt med lägen för att trycka dit ytterligare en boll bakom Keita. Wålemark, Friberg, Irandust med flera kom gång på gång fram i fina kombinationer. AIK är laget som ska testa lyckan på Bravida Arena denna onsdag. Norling var märkbart upprörd över sitt lags insats mot Varberg (2-2) i veckan och mot ett sprudlande offensivt hemmalag kommer Gnaget få än mer bekymmer att freda sig. Ettan är första tecken att måla ner.

4. Djurgården - Östersund 2

Statistik
Även om det var Häcken som dominerade mot Östersund senast så behöver inte de rödsvarta be om ursäkt för poängen. Sonko-Sundbergs nick till 2-2 var vacker och spelet har över en längre period sett rätt bra ut för ÖFK. Djurgården fick inte alls till det mot Elfsborg i Borås där Une-Larsson med bara ett fåtal minuter kvar stod för ett praktfullt självmål. Mästarnas inledning av Allsvenskan är tveksam och nog fanns förväntningar på mer än fyra segrar efter nio omgångar på Blårändernas konto. Gästerna har nypt sju av nio möjliga poäng på resande fot på slutet och här finns chans till ytterligare pinnar. Högersidan rensar kanonfint och då är det med pennan från höger vi jobbar.

5. Atalanta - Bologna X

Statistik
Atalanta har gått fram som en maskin under lång lång tid. Hemmalaget föll senast mot SPAL den 20:e januari och därefter finns 16 raka utan torsk. Guldhoppet försvann däremot med största sannolikhet efter poängtappet mot Verona häromsistens och inför matchen mot Bologna är Hateboer avstängd medan Ilicic är helt out. Gästerna får spela matchen utan holländaren Dijks som är avstängd och de rödblåa kommer också från en riktigt besvärlig 1-5-torsk mot Milan. Det är dock dumt att räkna bort besökarna helt. Laget har både vunnit mot Inter borta under sommaren och dessutom stulit poäng av Napoli hemma. Krysset ska absolut få plats.

6. Sassuolo - Milan X

Statistik
Milan ångar på. Zlatans påverkan på laget verkar, som alltid, vara betydelsefull och sedan den reslige strikern kom tillbaka till Milano har de rödsvarta bara förlorat två av 21 tävlingsmatcher. Nu ska svensken och hans kamrater besöka Mapei Stadium för match mot Sassuolo. Hemmalaget offensiv glöder. De grönsvarta har inte förlorat på åtta raka i ligan och framåt har trion Caputo, Berardi och Boga stått för ruggiga 42 ligamål under säsongen. Gian Marco Ferrari är avstängd för värdarna men istället har coach Di Zerbi tillgång till trion Magnanelli, nyss nämnde Berardi och Bourabia som alla saknades mot Cagliari senast. Svårtippat där X2 går först, men alla tecken bör få plats om stålarna räcker.

7. Sporting - Vitória Setúbal 1

Statistik
I Portugal är det sista delen på upploppet av ligan som gäller. Med två omgångar kvar är det Sporting som innehar den viktiga tredjeplatsen. Lissabon-klubben föll visserligen mot Porto förra veckan men sett till spelet i övrigt under sommaren har de grönvita varit riktigt bra. Vitória slåss för sin fortsatta plats i finrummet och reser till huvudstaden med bedrövlig form. 14 raka i ligan utan seger och nu är goda råd verkligen dyra. Till råga på allt får Setúbal lösa matchen på Estádio José Alvalade utan Bruno Pires som är avstängd. Ettan är given att måla ner först.

8. Ranheim - Tromsö X

Statistik
Trondheim är sist ut denna dag. OBOS-ligaen i Norge bjuder in till en tidig toppfajt mellan två lag som förra säsongen huserade i Eliteserien. Hemmalaget har varit riktigt framtunga inledningsvis. Ivar Rönning har målat i samtliga tre matcher och kommer bli en betydande spelare i de blåvitas jakt att gå upp igen. Tromsö har en fullgod defensiv och har faktiskt inte släppt in ett enda mål bakåt. Isländske Orn Arnarson är en riktigt fin värvning av klubben inför denna säsong och framåt har laget redan matchat in underbarnet Isak Hansen-Aaröen som är 15(!) år gammal. Ställningskrig att vänta och någon målfest för Ranheim är knappast att räkna med. Krysset känns lämpligt att måla dit först.


Singelstrecket! - Manchester City

Efter den blytunga 0-2-torsken mot Arsenal finns säkerligen en rejäl portion revanschlusta hos City-spelarna och de himmelsblå är minst en klass bättre än Watford. Räkna därför med bortaseger på Vicarage Road.

Kupongrensaren! - Östersund

När Djurgården svajar i sina prestationer ska inte Östersund räknas bort. Jämtarna har sett allt bättre ut och till låg procent ska de rödsvarta få utrymme tidigt.


Spelförslag:

72 rader

1. Watford - Man City 2
2. Aston Villa - Arsenal 1x2
3. Häcken - AIK 1x
4. Djurgården - Östersund 1x2
5. Atalanta - Bologna 1x
6. Sassuolo - Milan x2
7. Sporting - V.Setúbal 1
8. Ranheim - Tromsö x

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Watford - Man City 2
2. Aston Villa - Arsenal 1x2
3. Häcken - AIK 1x2
4. Djurgården - Östersund (1x)2
5. Atalanta - Bologna 1x
6. Sassuolo - Milan 1x2
7. Sporting - V.Setúbal 1(x)
8. Ranheim - Tromsö (1)xLämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td