promo
Logga in
jul
27

Analys av Topptipset 28/7

När europeiska ligor som Premier League, La Liga och Bundesliga gått på semester får vi under tisdagen bekanta oss med schweiziska Super League, den danska andradivisionen och det amerikanska slutspelet. Dubbla fighter från Serie A samt två onsdagskamper från Superettan finns även med på Topptipset som inleder på San Siro med en riktigt smällkaramell. Häng med!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Tisdag kl 18:59

1. Inter - Napoli 1

Statistik
I det italienska modemeckat ser Inter ut att kunna bli en intressant spik att ta i beaktning på denna kniviga kupong. De blåsvarta värdarna har sedan länge säkrat en plats i Champions League till nästa säsong, men tränare Antonio Conte har inga planer på att tappa den andraplats hans manskap innehar inför den nästa sista rundan. Napoli har redan kirrat en plats i Europa League tack vare triumfen i Coppa Italia och Gattusos flåbusar verkar inte vara speciellt intresserade när det vankas spel på resande tass, 1-1 mot Bologna och torsk 1-2 mot Parma finns i närminnet hos Gli Azzurri sett till de senaste två bortamatcherna. Ettan till omkring 50 procent kan gott lämnas allena.

2. Parma - Atalanta 2

Statistik
Vidare till Dejan Kulusevski-show! Den unge svensken har via två mål och en assist under de senaste två fighterna lotsat Parma till dubbla viktorier mot Napoli och Brescia. Under tisdagen väntar dock en mycket tuff opponent. Atalanta kan blicka tillbaka på en magnifik säsong även om gänget från Bergamo mattats en aning mot slutet. Gästerna har emellertid en andraplats att spela för och i lirare som Muriel, Zapata och Gómez finns klass så det räcker och blir över. Ilicic är alltjämt out, vilket såklart är tungt, men visst ska besökarna anses ha riktigt goda chanser att casha in tre färska pinnar på Stadio Ennio Tardini. Den högt streckade tvåan garderas dock med ettan redan på mindre system i hopp om viss kupongrens.

3. Jönköpings Södra - GIF Sundsvall 1

Statistik
Från stöveln reser vi norrut och lägger så småningom ankare vid Vätterns södra strand där Jönköpings Södra fortfarande söker efter formen från i fjol. Två raka skalper mot topplagen Brage och Öster vittnar i alla fall om att smålänningarna är tillbaka på rätt köl. J-södra saknar avstängde Pavle Vagic här, men visst ska Brännans boys ha goda chanser när GIF Sundsvall gästar Stadsparksvallen. Medelpadingarna har visserligen ännu inte gått på pumpen i Superettan, men de senaste prestationerna är illavarslande och skytteligaledaren Engblom har inte hittat nätet på 180 minuter. Ettan gillas i Småland.

4. Västerås - Halmstad 2

Statistik
Halmstad sprang bort sig för många gånger hemma mot Akropolis vilket kostade hallänningarna tre viktiga poäng i toppstriden. Spelmässigt var kanske inte 2-3 ett rättvist resultat, men samtidigt kan man inte bjuda på så många kontringar som HBK gjorde. Västerås har ett spännande lag på pappret med spelare som Karwan Safari och Ahmed Awad, men tillförseln av poäng har ännu inte tagit fart. Två raka näbbdragningar mot Norrby och Akropolis finns i VSK-ryggan inför tisdagens drabbning på Iver Arena. Halmstad är i grunden ett bättre lag och får utgångstipset även om garderingar välkomnas med öppna armar.

5. Zurich - Sion 2

Statistik
I Schweiz återstår endast ett fåtal omgångar av Super League och för Sion börjar goda råd bli dyra. Gästerna från kantonen Valais har dock fått upp vittringen på Thun som just nu innehar den sista säkra placeringen. Sion har tagit poäng i fem raka matcher och bortaknallen ska absolut inte räknas bort på samma sätt som tabelltitande svenskar tycks göra. Zurich återfinns i mitten av tabellen och verkar mentalt redan ligga på stranden och dricka paraplydrinkar. Det påvisar fyra raka förluster om inte annat. Den överstreckade ettan kan gott skippas helt och hållet, åtminstone på mindre system.

6. Ham-Kam - Ranheim 1

Statistik
Vidare till Norge där landets näst högsta division bidrar med en match på kupongen. Ranheim, som åkte ur Eliteserien i fjol, har fått en fin start på säsongen i OBOS-ligaen. Gästerna kommer dock från en förlust hemma mot toppkokurrenterna Tromsö i den förra omgången (1-2). Ham-Kam har fått tuffast möjliga inledning med fyra förluster i följd. Värt att poängtera är att de grönvita värdarna torskat med uddamålet i samtliga matcher. Kan Ham-Kam höja sig i defensiven är skrällen inte alls långt borta på Briskeby Gressbane. Alla tecken rekommenderas.

7. Columbus - Minnesota 1

Statistik
Vi styr skutan över Atlanten där två åttondelsfinaler i MLS is Back Tournament ska avhandlas. Samtliga slutspelsmatcher spelas i Florida inför tomma läktare så inget av lagen har någon hemmaplansfördel. Gyasi Zardes hade en betydande roll i Columbus tre viktorier under gruppspelet. Amerikanen noterades för tre baljor och kan mycket väl bli tungan på vågen mot Minnesota som spelare för spelare inte kan mäta sig med gänget från Ohio. När ettan dessutom ser ut att bjuda in till trevligt värde ska pennan tveklöst fattas från vänster.

8. Portland - Cincinnati 1

Statistik
Ytterligare en favoritetta hittas i kupongens avslutande batalj. Portland vann två matcher och kryssade en i gruppspelsrundan. Zlatans gamla kamrater i LA Galaxy fick bland annat på näbben av Timbers för två veckor sedan. Nu är det dags för Tom Pettersson och hans polare i Cincinnati att mäta sina krafter med Timmermännen från Portland. Pettersson och company lyckades kämpa sig vidare till slutspelet via en 2-0-seger mot New York Red Bulls, men nu tar det troligen stopp mot ett skickligt Timbers. Etta!


Singelstrecket! - Inter

Napoli har sett mindre intresserade ut mot slutet och längtar alltmer efter semester. Inter har endast torskat två matcher på hemmabana i Serie A och dagens Napoli ska inte kunna ändra på det.

Kupongrensaren! - Ham-Kam

Det svenska folket har gjort det klassiska misstaget att bara kika på tabellen när Ham-Kam gästas av Ranheim. Fyra omgångar ska man inte dra för stora växlar av och när tvåan ser ut att ticka upp mot 70 procent ska vänstersidan med ögonaböj. Jobba Ham-Kam!


Spelförslag:

72 rader

1. Inter - Napoli 1
2. Parma - Atalanta 12
3. Jönköping - Sundsvall 1
4. Västerås - Halmstad 1x2
5. Zurich - Sion x2
6. Ham-Kam - Ranheim 1x2
7. Columbus - Minnesota 1x
8. Portland - Cincinnati 1

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Inter - Napoli 1
2. Parma - Atalanta (1x)2
3. Jönköping - Sundsvall 1(x)
4. Västerås - Halmstad 1x2
5. Zurich - Sion 1x2
6. Ham-Kam - Ranheim 1x2
7. Columbus - Minnesota 1x
8. Portland - Cincinnati 1(x)Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td