Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
28

Analys av Europatipset 29/7

För andra Europatipset i rad prickade vi in tolv rätt och nya pengar in på kontot. Dags för en mysig tvådagarskupong nu med hög potential och är det inte dags för en fullpoängare nu? Serie A, engelsk kvalboll, Superettan och svensk cupfinal är vad det hela handlar om. Vi ställer in siktet mot Italien för det är där vi börjar. Häng med!



Lämna in ditt Europatips här!

Spelstopp: Onsdag kl 18:59

1. Sampdoria - Milan 2

Statistik
Det är svårt att ifrågasätta Milan för tillfället. Zlatan och gänget gjorde en fin insats mot tuffa Atalanta i fredags och med 1-1-resultatet har nu de rödsvarta tio raka i Serie A utan nederlag. Sampdoria spelar denna fajt utan Albin Ekdal som är skadad. Hans norske kollega, Morten Thorsby, synade rött mot Juventus i helgen och får också stanna vid sidan. Samp har egentligen inget mer än äran att lira för men tvåan blir ändå en aning för hårt åtgången av allt att döma och då är det läge för att åtminstone plocka med krysset tidigt.

2. Torino - Roma 2

Statistik
I Turin ska stadens bruna Tjurar stångas med huvudstadens Vargar. Torino - Roma är mötet och här kan gästerna vid en seger säkra femteplatsen i ligan och därmed lösa en direktbiljett till höstens Europa League. För hemmalagets del har säsongen varit en stor besvikelse. Framförallt är det spelet på resande fot som inte fungerat och Belotti tillsammans med sina kamrater kommer lösa kontraktet med liten marginal. Mot romarna saknas dessutom flåbusen Tomás Rincón som är avstängd. Gästerna har en rätt lång skadelista men poäng har ändå rullat in på kontot. 16 av 18 möjliga till och med på de sex senaste fajterna. Tvåan är därför given att plita ner direkt även om krysset behöver hjälpa till vid större kuponger.

3. Udinese - Lecce 2

Statistik
Sista chansen för Lecce nu att rädda kontraktet då Udinese väntar. Gästerna måste vinna sina båda matcher som är kvar för att ens ha chans att hänga kvar i det italienska finrummet. De gulröda Vargarna har dock en avslutning av spelschemat som känns hyfsat tilltalande och ett Udinese som huserar i ingenmansland ska absolut kunna utmanas. 2-3-förlusten häromsistens för Lecce var ändå en rätt väl genomförd batalj där Lapadula och Mancosu bland annat hade flera lägen att trycka dit ytterligare mål. När dessa gäng möttes på Via del Mare avgjorde Udine-klubben sent (1-0). Räkna med en jämn kamp där ett desperat bortalag kommer slåss för livet. Även om helgarderingen rekommenderas kan tvåan mycket väl bli ett av kupongens finaste tecken.

4. Brentford - Swansea X

Statistik
Kvalet till Premier League går vidare och för Pontus Jansson och hans Brentford har en formsvacka kommit opassande. The Bees har nu tre raka nederlag varav 0-1-förlusten på walesisk mark sätter ordentlig press på London-laget. Det är med andra ord vinna eller försvinna som gäller för de rödvita och risken är därmed överhängande att hemmalaget får inviga sin nya arena med spel i The Championship. Än ska dock inte värdarna räknas bort helt och senast dessa gäng möttes på Griffin Park vann hemmalaget med 3-1. Swansea känns ändå stabila och verkar, till skillnad från Brentford, prickat rätt precis nu när det som mest behövs. Svanarna kan försvara lågt och behöver inte ens gå för mål med tanke på resultatet laget har med sig till London. Det luktar faktiskt kryss lång väg om mötet och därför blir det från mitten vi börjar.

5. Jönköpings Södra - GIF Sundsvall 1

Statistik
Från England till Sverige och Vätterns södra strand där Jönköpings Södra fortfarande söker efter formen från i fjol. Två raka skalper mot topplagen Brage och Öster vittnar i alla fall om att smålänningarna är tillbaka på rätt köl. J-södra saknar avstängde Pavle Vagic här, men visst ska Brännans boys ha goda chanser när GIF Sundsvall gästar Stadsparksvallen. Medelpadingarna har visserligen ännu inte gått på pumpen i Superettan, men de senaste prestationerna är illavarslande och skytteligaledaren Engblom har inte hittat nätet på över 180 minuter. Ettan gillas i Småland.

6. Västerås - Halmstad 2

Statistik
Halmstad sprang bort sig för många gånger hemma mot Akropolis vilket kostade hallänningarna tre viktiga poäng i toppstriden. Spelmässigt var kanske inte 2-3 ett rättvist resultat, men samtidigt kan man inte bjuda på så många kontringar som HBK gjorde. Västerås har ett spännande lag på pappret med spelare som Karwan Safari och Ahmed Awad, men tillförseln av poäng har ännu inte tagit fart. Två raka näbbdragningar mot Norrby och Akropolis finns i VSK-ryggan inför tisdagens drabbning på Iver Arena. Halmstad är i grunden ett bättre lag och får utgångstipset även om garderingar välkomnas med öppna armar.

7. Dalkurd - Örgryte 2

Statistik
Två gäng som inte alls kommit upp i nivå under sommaren är Dalkurd och Örgryte. Båda lagen står på sju inspelade poäng där segrar lyst stort med sin frånvaro på sistone. DFF har synat rött i de tre senaste fajterna och till fajten mot göteborgarna saknas därför både Daniel Stensson och ynglingen Christoffer Styffe. Öisarna räddade en sen pinne mot Degerfors efter Aíltons mål och bröt därmed en tre matcher lång förlustsvit. De rödblåa vann sin bortapremiär men har därefter tre raka torsk utanför hemstaden. Dags att bryta den trenden nu då uppdraget på Studenternas känns görbart. X2 gillas skarpt och en överstreckad etta lämnas helt åt sidan.

8. Degerfors - Öster X

Statistik
Efter åtta spelade omgångar heter Superettans serieledare Degerfors IF. Bruksklubben har spelat en jämn och stabil fotboll där Edvardsen levererat stort framåt och dessutom finns fortfarande sparkapital i Marcus Astvald som ännu inte nätat. Öster reser till Stora Valla med en fin inledning på sin säsong. Klubben som fick räddas kvar genom kval i fjol har ännu inte förlorat på resande fot i år och kan mycket väl bli en liten outsider i toppstriden framåt vintern då serien ska avgöras. Alexander Henningsson är avstängd hos gästerna men det bör inte påverka märkbart. En överstreckad etta ska garderas, hela vägen över!

9. GAIS - Ljungskile 2

Statistik
Chansspiken med stort C hittas på Gamla Ullevi. Nykomlingen Ljungskile är numera jumbo i Superettan men utdelningen har varit svag. Sett till hur LSK spelat borde poängen rullat in i betydligt större utsträckning och nu är det kanske dags för lite retroaktiv utdelning i Göteborg. GAIS har väl inte heller rosat marknaden och de grönsvarta föll så sent som förra veckan mot AFC borta. Carl Nyström är dessutom avstängd här. Även gästerna saknar spelare då Linus Dahl stannar hemma av samma anledning. Tvåan ser megamysig ut och noterbart är dessutom att Gaisarna inte vunnit inbördes i ligasammanhang sedan 2008. Kämpa på, LSK!

10. Norrby - AFC Eskilstuna 2

Statistik
Nästa undervärderade bortalag är AFC. Eskilstuna-laget reser till Borås som enorma underdogs vilket bör revideras en aning med tanke på insatsen från Melkemichels mannar i senaste fajten mot GAIS. Gästerna har klass i Nnamani, Baptiste, Omeje med flera och det är nog bara en tidsfråga innan de orangeklädda börjar klättra uppåt i tabellen. Norrby har varit stabila inledningsvis och segern med 2-1 borta mot Västerås imponerar. Nu mötte dock boråsarna ett passivt VSK som faktiskt mer eller mindre gav bort segern på plasten i gurkstaden. Tvåan ska absolut plitas ner först där garderingarna byggs från mitten.

11. IFK Göteborg - Malmö FF 2

Statistik
Onsdag har hunnit bli torsdag och vi är åter tillbaka på Gamla Ullevi. Svenska Cupen har nått hela vägen fram till final och det är ett klassikermöte av rang som går av stapeln på västkusten. Blåvitt har kryssat sig fram i Allsvenskan på slutet. Fyra raka med delad pott finns i bagaget medan MFF verkligen fått igång sin himmelsblå maskin på slutet och står noterade för fyra raka segrar istället. Tomasson var såklart riktigt nöjd över sitt lags prestation mot Sirius i söndags där både Toivonen och Kiese Thelin åter fick näta. Änglarna har inte vunnit mot skåningarna på hemmamark på över tio år och detta blir åter en alldeles för tuff uppgift. Tvåa!

12. Brage - Akropolis 1

Statistik
Akropolis stod för en praktsensation då nykomlingen tvålade dit Halmstad i helgen (3-2). Gästerna klev därmed upp på samma poäng som torsdagens opponent Brage och hakar på i toppen. Imponerande! Borlänge-laget gjorde en usel insats mot J-Södra på Stadsparksvallen i lördags. Hemma på konstgräset i Dalarna trivs dock de grönvita bra och känslan är att dippen senast var tillfällig. Även utan Kouakou i laget (såld till IFK Göteborg) har masarna målskyttar i bröderna Lundin, Andersen, Kanteh och nyförvärvet Pllana. Ettan på Domnarvsvallen klarar sig fint allena upp till åtminstone 50 procent.

13. Fulham - Cardiff X

Statistik
Vi tar kupongen i mål med ytterligare en playoff-match till Premier League. Fulham har satt sig själva i förarsätet efter 2-0-segern på Cardiff City Stadium. Både Onomahs och Kebanos mål var fotbollsgodis och laget fortsätter visa att det går att vinna matcher utan sin målkung Mitrovic på planen. Hopplöst läge nu för Cardiff som måste framåt och minst trycka in två påsar. På Craven Cottage kommer walesarna få stångas mot en mur av hemmaspelare som troligen inte har alltför stort intresse att slåss för flera mål framåt i onödan. Matchen bör helgarderas omgående och visst kan gästerna vinna även om det i slutändan kanske inte räcker till ändå.


Singelstrecket! - Brage

I grunden är Brage ett mycket bättre fotbollslag än vad Akropolis är och revanschlustan i hemmalägret är garanterat stor efter den sämre insatsen i Jönköping senast.

Kupongrensaren! - AFC Eskilstuna

Norrby och AFC är två på förhand jämna lag vilket gör tvåan i Borås mycket attraktiv. Eskilstuna ska få plats på liten som stor kupong omgående.


Spelförslag:

432 rader

1. Sampdoria - Milan x2
2. Torino - Roma 2
3. Udinese - Lecce 1x2
4. Brentford - Swansea x
5. Jönköping - Sundsvall 1
6. Västerås - Halmstad x2
7. Dalkurd - Örgryte x2
8. Degerfors - Öster 1x2
9. GAIS - Ljungskile 2
10. Norrby - AFC Eskils. x2
11. Göteborg - Malmö 2
12. Brage - Akropolis 1
13. Fulham - Cardiff 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Sampdoria - Milan x2
2. Torino - Roma x2
3. Udinese - Lecce (1x)2
4. Brentford - Swansea (1)x
5. Jönköping - Sundsvall 1
6. Västerås - Halmstad 1x2
7. Dalkurd - Örgryte (x)2
8. Degerfors - Öster 1x2
9. GAIS - Ljungskile 2
10. Norrby - AFC Eskils. (1x)2
11. Göteborg - Malmö (x)2
12. Brage - Akropolis 1
13. Fulham - Cardiff 1x2



Lämna in ditt Europatips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td