Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
29

Analys av Topptipset 30/7

Nordiskt prägel på torsdagens Topptips då sju av åtta matcher hämtas från Sverige och Norge. Finalen i Svenska Cupen, Superettan, Damallsvenskan och norska Elitserien ska avhandlas i jakten på full pott. Dessutom bjuder Craven Cottage i London in till ett nervigt returmöte i jakten på en Premier League-plats. Häng med!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Torsdag kl 17:44

1. IFK Göteborg - Malmö FF 2

Statistik
Kupongen inleder på Gamla Ullevi där Svenska Cupen har nått hela vägen fram till final och det är ett klassikermöte av rang som går av stapeln på västkusten. Blåvitt har kryssat sig fram i Allsvenskan på slutet. Fyra raka med delad pott finns i bagaget medan MFF verkligen fått igång sin himmelsblå maskin på slutet och står noterade för fyra raka segrar istället. Tomasson var såklart riktigt nöjd över sitt lags prestation mot Sirius i söndags där både Toivonen och Kiese Thelin åter fick näta. Änglarna har inte vunnit mot skåningarna på hemmamark på över tio år och detta blir åter en alldeles för tuff uppgift. Tvåa!

2. Fulham - Cardiff 2

Statistik
Vidare till den engelska huvudstaden där en playoff-match till Premier League ska gå av stapeln. Fulham har satt sig själva i förarsätet efter 2-0-segern på Cardiff City Stadium. Både Onomahs och Kebanos mål var fotbollsgodis och laget fortsätter visa att det går att vinna matcher utan sin målkung Mitrovic på planen. Hopplöst läge nu för Cardiff som måste framåt och minst trycka in två påsar. På Craven Cottage kommer walesarna få stångas mot en mur av hemmaspelare som troligen inte har alltför stort intresse att slåss för flera mål framåt i onödan. Matchen bör helgarderas omgående och visst kan gästerna vinna även om det i slutändan kanske inte räcker ändå.

3. Trelleborg - Umeå FC 1

Statistik
Från sydvästra London till Sveriges sydligaste landskap dit Umeå FC ska bege sig. Efter den tunga 0-1-torsken borta mot Degerfors, där Herman Hallberg missade en straff i den 88:e minuten, studsade Trelleborg tillbaka fint och besegrade Dalkurd med 4-1 i lördags. Abdu Safiu Fatawu gjorde en strålande match och noterades för ett hattrick i första halvlek. Dessförinnan hade 26-åringen från Ghana inte målat en enda gång i årets Superettan. Viktigt för TFF som behöver all hjälp de kan få i offensiven. Umeå har gjort det skapligt som nykomlingar, men bara en viktoria på resande tass är svagt. Att gästerna från björkarnas stad kan kriga till sig någon poäng är dock ingen möjlighet. 1X känns som en sund start på Vångavallen.

4. Brage - Akropolis 1

Statistik
Akropolis stod för en praktsensation då nykomlingen tvålade dit Halmstad i helgen (3-2). Gästerna klev därmed upp på samma poäng som torsdagens opponent Brage och hakar på i toppen. Imponerande! Borlänge-laget gjorde en usel insats mot J-Södra på Stadsparksvallen i lördags. Hemma på konstgräset i Dalarna trivs dock de grönvita bra och känslan är att dippen senast var tillfällig. Även utan Kouakou i laget (såld till IFK Göteborg) har masarna målskyttar i bröderna Lundin, Andersen, Kanteh och nyförvärvet Pllana. Ettan på Domnarvsvallen klarar sig fint allena upp till åtminstone 50 procent.

5. Kopparbergs/Göteborg - Rosengård 1

Statistik
Vi riktar blickarna mot Damallsvenskan under de två närmaste matcherna. Först ut ur startblocken är toppmötet från Valhalla IP. Kopparbergs/Göteborg är ensamma om att ha förlustnollan intakt efter sex omgångar, 15-2 i målskillnad vittnar om klass. Pauline Hammarlund och Julia Roddar har varit hemmalagets två bästa spelare så här långt. De regerande mästarinnorna Rosengård har även de imponerat inledningsvis, bortsett från plumpen hemma mot Eskilstuna (1-2) i början av juli. Kopparbergs/Göteborg ska dock hållas som ganska klara favoriter hemma på västkusten och när denna holmgång just nu streckas jämnt kan ettan gott lämnas solo.

6. Växjö - Umeå IK 1

Statistik
Efter en trög start på säsongen knep anrika Umeå IK en riktig skalp hemma mot topplaget Linköpings FC. Unge Lova Lundin byttes in vid underläge 0-2 och såg med sina två mål till att UIK kunde vända och vinna med 3-2 på Umeå Energi Arena. Växjö kommer även de från en meriterande seger borta mot Piteå med 1-0, småländskornas första viktoria för säsongen. Bra chans till att en andra seger kommer av bara farten. De svartklädda värdarna är i grunden ett bättre lag och när värdet i väst ser ut att bli förmånligt är det bara att tacka och ta emot. Ettan först!

7. Rosenborg - Viking 2

Statistik
Över till vårt grannland i väst där Eliteserien är tio omgångar gammal. Den forna storklubben Rosenborg är inte vad man en gång var. Klubben från Trondheim är redan 15 poäng bakom serieledande Bodö/Glimt, smått osannolika siffror faktiskt. Viking kommer från två vinster i följd mot Sarpsborg 08 (3-0) och Haugesund (2-0). Samma Haugesund fick Rosenborg på näbben av i den förra omgången, trots det får de svartvita värdarna alldeles för stort förtroende av det svenska folket. Med en vänstervriden streckning är det enkelt att vända på klacken och gå all in på den högra halvgarderingen, åtminstone på mindre system.

8. Stabaek - Bodö/Glimt X

Statistik
Kupongen når sin ändhållplats i Bekkestua i utkanterna av Oslo där Stabaek får finbesök dagen till ära. Bodö/Glimt är utan tvekan Norges bästa lag för stunden, de gulsvarta från Nordland fylke ståtar med tio raka trepoängare och en målskillnad som lyder 38-11. Mäkta imponerande! Danske Kasper Junker har på nio framträdanden pangat dit nio bollar, flest i klassen. Junker och gänget är naturligtvis rättmätiga favoriter, men det är inget dåligt gäng som de ska upp emot. Tabellfemman Stabaek har inte tagit stryk av Bodö på över fyra år och vann motsvarande möte i fjol med 2-0. Alla tecken åker in på stört i hopp om att avsluta med en storrensning!


Singelstrecket! - Brage

I grunden är Brage ett mycket bättre fotbollslag än vad Akropolis är och revanschlustan i hemmalägret är garanterat stor efter den sämre insatsen i Jönköping senast.

Kupongrensaren! - Viking

Den gamla storklubben Rosenborg får alldeles för stort förtroende av Topptipparna här. Det ska vi naturligtvis ta tillvara på och jobba in Viking till supervärde!

Spelförslag:

72 rader

1. Göteborg - Malmö 2
2. Fulham - Cardiff 1x2
3. Trelleborg - Umeå FC 1x
4. Brage - Akropolis 1
5. Kopp/Göte. - Rosengård 1
6. Växjö - Umeå IK 1x
7. Rosenborg - Viking x2
8. Stabaek - Bodö/Glimt 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Göteborg - Malmö (x)2
2. Fulham - Cardiff 1x2
3. Trelleborg - Umeå FC 1(x2)
4. Brage - Akropolis 1
5. Kopp/Göte. - Rosengård 1(x)
6. Växjö - Umeå IK 1x
7. Rosenborg - Viking 1x2
8. Stabaek - Bodö/Glimt 1x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td