Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
30

Analys av Topptipset 31/7

Fredagens Topptips bjuder bland annat på en fransk cupfinal och italienskt drama från Serie B. Däremellan ska Sverige, Norge och Schweiz besökas i jakten på åtta rätt. Spikarna och skrällarna är identifierade. Lets go!



Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Fredag kl 20:29

1. PSG - Lyon 1

Statistik
PSG är på väg att göra det de misslyckades med förra säsongen men gjort otaliga gånger de senaste åren – plocka hem den inhemska trippeln. Nästa vecka stundar Atalanta i Champions League men innan dess ska denna Ligacupfinal på Stade de France spelas. Neymar och company var i spel på denna arena så sent som förra fredagen när St. Etienne lades på rygg i Coupe de France. Speciellt imponerande var dock inte insatsen där och här vrids svårighetsgraden upp. Lyon hade en misslyckad säsong och detta är lagets chans till spel i Europa. Med Depay och Reine-Adélaïde tillbaka från skada förfogar Rudi Garcia över en trupp som ska kunna såra PSG. Ettan bör knappast lämnas ensam.

2. Djurgården - Häcken X

Statistik
Allsvenskans bidrag till kupongen är bataljen mellan topplagen Djurgården och BK Häcken. Stockholmarnas prestation har så här långt varit av blandad kompott, men segern i derbyt mot AIK (1-0) på Friends Arena var hursomhelst både viktig och rättvis. Tilltänkta spetsspelare som Kujovic och Radetinac måste dock höja sig flera nivåer om de regerande mästarna vill haka på Malmö och Norrköping i topp. Häcken ståtar med poängplock i tio av elva matcher, för många kryss gör dock att Alms getingar inte är bättre än fyra i tabellen. På bortabana har Bollklubben från Göteborg ännu inte vunnit, med Djurgårdens ojämnhet i åtanke är ändå känslan att denna strid kan gå åt vilket håll som helst. Alla tecken åker in omedelbart.

3. Örebro - Falkenberg 2

Statistik
På Behrn Arena dukas en skrällmöjlighet upp. Falkenberg må vara jumbo i Allsvenskan, men hallänningarna har gjort det bra mer eller mindre hela säsongen. Senast var de en tveksamt dömd straff från att slå tillbaka serieledande Norrköping. Sylisufaj stod då återigen för ett grant mål och är stekhet med fullträffar tre matcher i följd. Örebro såg däremot trubbigt ut borta mot Hammarby när de föll med 0-3. Stjärnor som Besara och Gerzic kom inte alls upp i nivå, och med en av seriens sämsta offensiver får nog närkingarna snart börja titta sig ängsligt om. I denna öppna historia blir de alldeles för betrodda, även om gästerna saknar avstängda Carl Johansson. Strecka från höger i skostaden.

4. Jerv FK - Lilleström 2

Statistik
I Norge har OBOS-ligaen hunnit fem omgångar och föga förvånande är det Tromsö och Ranheim som återfinns längst upp i tabellen. Efter två inledande vinster har Lilleström haft det betydligt tuffare sett till de tre senaste veckorna. De gulsvarta fick på näbben av ett på pappret betydligt svagare Åsane i måndags (1-3) trots att Torbjörn Kallevåg sköt 1-0 till LSK redan i den andra minuten. Jerv har överraskat genom att plocka poäng i fyra av fem fighter. Här får emellertid värdarna klara sig utan Diego Campos som är avstängd och då lär det bli tufft. Fin spiktvåa!

5. Thun - Basel 1

Statistik
Basel dominerade schweizisk fotboll för några år sedan men är nu inte alls på samma nivå. För första gången sedan 2009 ser de blåröda ut att missa en position bland de två främsta. Med två återstående omgångar har de inget nämnvärt att spela för och det lär avspeglas på Stockhorn Arena. Thun går däremot en stenhård kamp med Sion om att undvika ett ovisst kval. Sämre målskillnad håller Marc Schneiders gäng på fel sida strecket. Formen är med det sagt magisk med fem raka utan förlust. Framförallt har de kört över allt motstånd här hemma under sommaren. Fem vinster av fem möjliga och 14 mål är siffror man inte skojar bort. Ett mer motiverat Thun har naturligtvis toppchans här. Utgå från ettan i klockornas hemland!

6. Frosinone - Pisa 1

Statistik
Vi styr skutan ner till Italien där Serie B har hunnit fram till den sista och avslutande omgången. På Stadio Benito Stirpe stundar en på förhand intressant match mellan två lag som innehar de sista slutspelsplatserna. Frosinone och Pisa står på 53 poäng vardera. De båda jagas av Salernitana och Empoli som är en respektive två poäng bakom. Vid kryss är marginalerna minimala så det är ingen vild gissning att bägge gängen vill gå för tre poäng. Pisa har sett bättre ut post corona, men samtidigt är gästernas en ynka poäng på tre bortafighter inte mycket att hurra för. Frosinone är normalt sett stabila på den egna mattan och tippas i utgång, men tvåan ska helst ackompanjera redan på mindre system.

7. Chievo - Pescara X

Statistik
På Bentegodi ska flygande åsnor ge sig i kast med ett gäng simmande delfiner. Förutsättningarna är knepiga, men i grund och botten skulle en poäng vardera troligtvis gynna både Chievo och Pescara. För Chievos del skulle ett oavgjort resultat säkerhetsställa en plats i playoff, krysset skulle även innebära att Pescara med största sannolikhet säkrar kontraktet. Värdklubben från Verona är i grunden ett starkare lag, men till rådande premisser lär vi få se en avvaktande matchbild. Spikkrysset hägrar i kulturstaden!

8. Cosenza - Juve Stabia 1

Statistik
Vi avslutar med ett ångestladdat möte i Kalabrien. Dessa lag är tabellgrannar inför den sista omgången, Cosenza på negativ kvalplats och Juve Stabia på nedflyttningsplats. Ångest kan tyckas men värdarna lär inte känna någon större press efter att ha varit uträknade för några veckor sedan. Fyra raka triumfer för Vargarna gör dock att de faktiskt kan undvika kval vid seger hemma på Stadio San Vito. Trenden är värre för Getingarna från Castellammare di Stabia som bara vunnit en av nio fighter under sommaren. Det är klar fördel Cosenza, med en stekhet Emmanuel Rivière, men pass upp så inte ettan sticker iväg väl mycket.


Singelstrecket! - Lilleström

Jerv FK utan sin skarpskytt Diego Campos lär få det tufft mot ett revanschsuget Lilleström. Här ska det normalt sätt skilja minst en nivå och tvåan är en riktigt bra spik upp till 55 procent.

Kupongrensaren! - Falkenberg

Falkenberg har tagit poäng i tre raka fighter och var helt klart värda mer i hemmamatchen mot Norrköping. Retroaktiv utdelning mot Örebro? Till rådande streckning hoppas vi på det. Heja FFF!


Spelförslag:

72 rader

1. PSG - Lyon 1x
2. Djurgården - Häcken 1x2
3. Örebro - Falkenberg 1x2
4. Jerv FK - Lilleström 2
5. Thun - Basel 12
6. Frosinone - Pisa 12
7. Chievo - Pescara X
8. Cosenza - Juve Stabia 1

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. PSG - Lyon 1x2
2. Djurgården - Häcken 1x2
3. Örebro - Falkenberg 1x2
4. Jerv FK - Lilleström 2
5. Thun - Basel 1(x2)
6. Frosinone - Pisa 12
7. Chievo - Pescara (1)X
8. Cosenza - Juve Stabia 1(x)



Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td