Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
jul 2020
31

Analys av Stryktipset 1/8

Den engelska ligafotbollen har varit ett stående inslag på Stryktips-kupongerna under sommaren. Den tiden är nu förbi och för att hitta 13 rätt denna vecka ska vi tråckla oss igenom matcher från FA-cupfinal i England, skotska Premiership, Allsvenskan, Superettan och norska Eliteserien.  



Lämna in ditt Stryktips här!

Spelstopp: Lördag kl 15:59

1. Arsenal - Chelsea 2

Statistik
Londonderby och FA-cupfinal i en och samma förpackning är det som gäller här. På Wembley ska slaget avgöras och det är ett Chelsea som traskar ut som mindre favoriter. Lampards mannar avslutade ligasäsongen med seger och mot Wolves målade Giroud för sjätte gången på de sju sista matcherna. Veteranen hade därmed en helt osannolik utveckling på säsongen och kan mycket väl få spela en avgörande roll nu. Arsenal har varit i denna final 21 gånger tidigare och vunnit den 13 gånger dessutom. En del skador oroar dock Arteta och tvåan känns tämligen given att plita ner först. Ta med krysset på större system.

2. Dundee United - St. Johnstone X

Statistik
Det är dags för skotsk ligapremiär och för Dundee United är det comeback i finrummet som gäller efter en tid i andradivisionen. The Terrors har lånat in Luke Bolton från Manchester City. 20-åringen var dock redan förra säsongen utlånad till Luton där han spelade ett 20-tal matcher. I övrigt har nykomlingen legat rätt lågt vad gäller värvningar och ställer stor tilltro till sin stomme från fjolåret. St. Johnstone är i grunden ett bättre lag och har klass framåt i bland annat Callum Hendry och Stevie May. I en premiär kan dock allting hända och här är det bara spänna på stora säkerhetsbältet och plita ner 1X2 direkt.    

3. Hibernian - Kilmarnock 1

Statistik
Hibernian gjorde en slätstruken insats förra säsongen. Christian Doidge stod för en klart godkänd insats i frontlinjen och målade tolv gånger om för de grönvita. I övrigt fanns mer att plocka ut. Bland annat släppte Hibs in fjärde mest mål. Kilmarnock slutade strax bakom Edinburgh-laget i tabellen där framförallt bortaspelet svek. I februari då dessa gäng senast möttes vann värdarna med 2-1 och även denna gång ska Hibernian hållas något högre. Ettan kan dock mycket väl överstreckas en aning och då är det av vikt att åtminstone krysset får agera stödhjul tidigt.    

4. St. Mirren - Livingston X

Statistik
Jonathan Obika kom till St. Mirren i fjol efter två säsonger i Oxford. Anfallaren blev en enormt viktig kugge i hemmalaget som slogs för nytt kontrakt i botten av ligan. Till denna säsong har värdarna fått in bland annat intressanta junioren Thorvaldsson från Norwich på lån och stabile keepern Jak Alnwick för att komplettera laget. Trots detta är de vitsvarta helgonen rankade sist (tillsammans med Hamilton) av samtliga lag så det kommer med största sannolikhet återigen bli en kamp för livet i Premiership. Livingstone känns något hetare men har bara vunnit en av de fem senaste på St. Mirren Park. X2 först men måla på med alla tecken om stålarna räcker.

5. AFC Eskilstuna - Öster X

Statistik
Superettan kliver med raska steg in i omgång tio och i Eskilstuna ska fjolårets allsvenska representant ställas mot Öster. AFC stod för en bra insats på plasten i Borås i onsdags och bärgade 0-0 mot Norrby. Rossi, Diarra och Loeper hade ett par riktigt mysiga lägen men det ska ändå sägas att det var försvarsspelet som stod i första rum denna kväll i textilstaden. Öster föll med 1-3 borta mot Degerfors. Växjö-gängets fjärde raka utan seger och svackan är tydlig. Detta kommer av allt att döma bli en stenhård och jämn fajt där alla tecken tidigt är klart bäst.  

6. GIF Sundsvall - Degerfors X

Statistik
Sundsvall spelade en svängig och målrik match mot J-Södra tidigare i veckan. Giffarna hade 3-2-ledning in i de sista sekunderna innan Eric Omondi kunde trycka in kvitteringen för smålänningarna. Surt för Henrik Åhnstrands grabbar som nu får ta nya tag och det hemma mot serieledarna. Degerfors har gjort en strålande start på säsongen och mot Öster senast klev dessutom nyförvärvet från Örebro, Johan Bertilsson, fram och tryckte in ett hattrick. Matchen i Medelpad kanske ändå får anses som de rödvitas hittills tuffaste utmaning. Räkna med ett ställningskrig mellan två sluggers i toppen och att utgå från krysset känns knappast som någon dum idé.    

7. Ljungskile - Halmstad 2

Statistik
Botten mot toppen nu då Halmstad reser till Ljungskile och match på Skarsjövallen. LSK var i veckan på Gamla Ullevi för match mot GAIS. 1-1 slutade mötet efter att bland annat Boye bränt en straff för de grönvita. Halmstad föll med 2-3 mot Akropolis förra lördagen men löste ombytta siffror (3-2) mot Västerås i veckan. Matchhjälte i Gurkstaden blev Crespo Kamara som inte bara gjorde sitt första mål för säsongen utan dessutom sina första minuter. Kommer HBK upp i normal klass vinner hallänningarna nu och tvåan ska inte behöva garderas.

8. Brann - Vålerengen 1

Statistik
Sista lördagsfajten hämtas från grannlandet i väst. Vålerengen har gjort en riktigt fin inledning på säsongen men fick se sig besegrade mot Molde med klara 1-4 i onsdags. Brann står nu för motståndet och i Bergen har Oslos stolthet inte vunnit sedan 2014. Hemmalaget har inte riktigt kommit upp på den nivå som vi vet laget kan hittills men ghananen Gilbert Koomson har varit utomjordisk inledningsvis och kan mycket väl avgöra denna fajt helt på egen hand. Ettan är faktiskt ett stabilt singelstreck hela vägen upp till 45 procent.  

9. Helsingborg - Hammarby X

Statistik
Lördag har nu blivit söndag och första stoppet för dagen sker på Olympia. Helsingborg har efter sin kräftgång inledningsvis steppat upp. Sex raka matcher har Di röe lirat utan torsk varav fem av dessa är oavgjorda tillställningar. Till Skåne reser nu ett pånyttfött Hammarby som hade en fin dag i måndags då Örebro enkelt besegrades på Tele2 med 3-0. Tankovic var inte med då och vi kan nog knappast räkna med “Mujo” nu vars kontrakt löper ut nu under sommaren. Framåt finns ändå tillräckligt med spets med Ludwigson, Paulinho, Khalili, Rodic, Kacaniklic med många fler så Bajen har fortsatt ett anfall av gudomlig allsvensk klass. Nog fixar Söderbröderna poäng i Skåne men blir det en eller tre är frågan! Att börja med krysset och därefter gardera från höger blir bäst.  

10. Kalmar FF - AIK 2

Statistik
Kalmar har en fruktansvärd trend i Allsvenskan just nu. Smålands rödvita stolthet kan knappast vara speciellt stolta över raden 0-2-6 på de åtta senaste. Mot Mjällby i veckan räddade Fidan Aliti en poäng till KFF efter 2-2-kvitteringen på stopptid. 26-åringen synade dock sitt fjärde gula för säsongen och får snällt sitta bredvid nu (avstängd). AIK:s inledning är inte heller något att skryta om. Efter derbytorsken mot Djurgården fick Norling säga tack och hej och nu söker Gnaget efter en ny coach att lotsa klubben vidare. I grunden är ändå AIK ett bättre lag än Kalmar och ska ha mycket god chans att resa hem till Solna med minst poäng. Utgå från höger.

11. IFK Göteborg - Malmö FF 2

Statistik
Malmö har efter en rätt brokig inledning på säsongen nu tagit ordentlig fart och siktet är inställt mot förstaplatsen. Fyra raka segrar i Allsvenskan har det nu hunnit bli där tolv mål producerats från Di blåe. Att MFF fått igång Toivonen, Kiese Thelin, Berget, Rieks samtidigt som Christiansen åter är brukbar i 90 minuter gör de himmelsblå till en maskin som kommer bli ruggigt svår att stoppa. IFK har kryssat sig fram i ligaspelet och har bara vunnit två av de elva inledande fajterna. Skåningarna är bättre överlag och lär vara duktigt revanschsugna efter torsdagens förlust på denna arena i cupfinalen. Tack vare en bredare trupp vinner Malmö FF denna gång på Gamla Ullevi.  

12. Varberg - Östersund 2

Statistik
Östersund reser till Halland med tre raka kryss i bagaget. ÖFK har känts på gång under rätt lång tid nu och jämtarna har dessutom fått tillbaka Francis Baptiste (tidigare utlånad till AFC) inför denna batalj. Varberg finner vi i mitten av tabellen och Boisarna kommer närmast från en galen 3-3-match mot Elfsborg där målvakten Strömberg kvitterade i slutskedet. Jocke Perssons mannar målas nu upp till rätt stora favoriter vilket inte känns helt befogat. ÖFK är faktiskt bättre på bortaplan än hemma och har löst åtta pinnar utanför Jämtkraft Arena på de fyra senaste. Tvåan först därmed.

13. Norrby - Jönköpings Södra X

Statistik
Kupongens sista drabbning hittas i Borås där stadens blåvita gäng ska duellera mot Brännans smålänningar. J-Södra reser västerut med en poäng i väskan från veckomötet med GIF Sundsvall. En match där de grönvita kom undan med blotta förskräckelsen efter ett sent kvitteringsmål. Norrby är inte någon slagpåse i årets superetta och värdarna ser spännande ut med Akpoveta, Rexhepi, Pekalski, Strömberg med flera. Här är det helt klart läge att ta fram stora målarpenseln tidigt och strecka från vänster till höger ögonaböj.


Singelstrecket! - Halmstad

Halmstad tog sig snabbt i kragen efter den sämre insatsen mot Akropolis och vann mot Västerås i onsdags. Med Crespo numera på banan dessutom får Haglunds blåvita gäng ytterligare en dimension i spelet. Här vinner HBK!

Kupongrensaren! - Östersund

ÖFK känns allt bättre och har dessutom visat sig starka på bortaplan. Varberg streckas på hårt och det gör högersidan väldigt fin. Bra drag.


Spelförslag:

432 rader

1. Arsenal - Chelsea 2
2. Dundee U - St. Johnst. 1x2
3. Hibernian - Kilmarnock 1x
4. St. Mirren - Livingston x2
5. AFC Eskils. - Öster 1x2
6. Sundsvall - Degerfors 1x
7. Ljungskile - Halmstad 2
8. Brann - Vålerengen 1
9. Helsingb. - Hammarby x2
10. Kalmar FF - AIK 2
11. Göteborg - Malmö 2
12. Varberg - Östersund 2
13. Norrby - Jönköping 1x2

2916 reducerat system (3/5 U-tecken måste sitta)

1. Arsenal - Chelsea x2
2. Dundee U - St. Johnst. 1x2
3. Hibernian - Kilmarnock 1x
4. St. Mirren - Livingston 1x2
5. AFC Eskils. - Öster (1)x(2)
6. Sundsvall - Degerfors (1)x(2)
7. Ljungskile - Halmstad 2
8. Brann - Vålerengen 1
9. Helsingb. - Hammarby x(2)
10. Kalmar FF - AIK (x)2
11. Göteborg - Malmö 2
12. Varberg - Östersund (1)2
13. Norrby - Jönköping 1x2



Lämna in ditt Stryktips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td