Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
aug 2020
02

Analys av Topptipset 3/8

Det är blågul dominans som råder på veckans första Topptips. Sex fajter från Svedala finns representerade och serierna som ska synas är Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan. Kupongen tas sedan i mål via Schweiz och Irland. Häng med!Lämna in ditt Topptips här!

Spelstopp: Måndag kl 18:59

1. IFK Norrköping - Mjällby X

Statistik
Fin skrällmöjlighet ges direkt i inledningen där favoriten och serieledarna från Norrköping lär få stort förtroende av svenska folket när Mjällby kommer på besök. Peking imponerade onekligen från start, men verkligheten vittnar nu om att det endast blivit två segrar på de fem senaste för Jens Gustafssons gäng. Kamraterna räddades av Sead Haksabanovic senast då yttern slog in en straff långt in på tilläggstiden mot Falkenberg. Mjällby har haft en nedåtgående trend, men den bröts, åtminstone tillfälligt, mot Kalmar. Det var dock ett resultat som Listerlandsgänget ser som två förlorade poäng då smålänningarna kvitterade sent. Här har nykomlingarna allt att vinna och pressen ligger helt klart på Pekings axlar. Lyckas Lantz bomma igen bakåt kan MAIF definitivt störa på Östgötaporten. Krysset är inte otänkbart, men det bör användas många tecken.

2. Elfsborg - Sirius 1

Statistik
Det har svängt rejält om Elfsborg den senaste tiden. 5-0 mot Mjällby följdes upp av 3-3 mot Varberg i veckan och återigen skrev Jesper Karlsson och Rasmus Alm in sig i målprotokollet. Yttermittfältarna är ett ständigt hot för alla försvar och här kommer säkerligen matchbilden gynna boråsarna då Sirius vill ha mycket boll. Rydströms mannar får se upp med värdarnas omställningar där det kommer gå undan, men å andra sidan måste de gulsvarta hålla koll på Sugita och Saeid bland andra då de sett riktigt pigga ut. Lyckas Elfsborg med det ska de ses med bra segerchans här och om ettan stannar i trakter runt 50 procent är den intressant. Backa annars upp med krysset.

3. Örgryte - Västerås 2

Statistik
I Superettan ska två fajter synas och vi börjar med den som på förhand är den kyligaste. I alla fall visar varken Örgryte eller Västerås någon vidare form för stunden, något som har inneburit att båda aktörerna nu halkat ned på den undre halvan. ÖIS var länge ordentligt tillbakatryckta mot Dalkurd, men efter dryga timmen tilldömdes göteborgarna en straff. Adam Bergmark-Wiberg hade dock nerverna utanpå tröjan och stod för en svag elvametare och 23-åringen med kumpaner är nu under giljotinen. Västerås kommer från två tunga uddamålsförluster, och även om de grönvita vann båda inbördes mötena med Dick Lasts gamla gäng i fjol är det svårt att utelämna något tecken på större system i Göteborg.

4. Brage - Trelleborg 1

Statistik
I Borlänge ska det däremot kunna spikas. Trelleborg fick rejäl islossning mot Dalkurd och vann den fajten på Vångavallen med 4-1. Ett par siffror för stora kan tyckas, men sedan skulle Umeå av bara farten städas av. Där visade dock skåningarna mer av sitt rätta jag och det slutade till sist med delad ära. Nu väntar en riktig mardrömsresa till Borlänge. Här har TFF gått på pumpen vid de två senaste besöken och överlag är Brage ett lag som håller en betydligt högre nivå än besökarna. Värdarna har tre segrar på de fem senaste och ska gälla som så pass klara favoriter att ettan spikas hela vägen upp till 50 procent!

5. Kopparbergs/Göteborg - Linköping X

Statistik
Herrarna läggs nu åt sidan och istället välkomnas Damallsvenskan in i hetluften! Kopparbergs/Göteborg fick 1-1 i den tidiga seriefinalen mot Rosengård i veckan och det var säkerligen en rejäl kraftansträngning. Risk för slitna ben kan nu finnas hos serieledarinnorna som under måndagen välkomnar en ny toppaspirant till Valhalla, nämligen Linköping. Tabelltrean smyger med endast en poäng bakom värdinnorna inför denna batalj, och med lirare som Fischer, Hurtig och Orji i truppen ska de ses med goda möjligheter att få med sig poäng från Götet. Ettan lär streckas hårt och den våghalsigge lämnar den utanför på mindre system.

6. Eskilstuna United - Uppsala 1

Statistik
Eskilstuna United, bildade så sent som i september 2002, är ett gäng för den övre halvan av Damallsvenskan. Värdinnorna har däremot haft en knackig start på årets serie där bland annat nederlag mot Djurgården och poängtapp mot Örebro infinner sig i resultatkolumnen. Uppsala kommer därmed säkerligen inte känna sig slagna på förhand på Tunavallen. Trots att nykomlingarna lär få en tuff resa i högstaserien är det extremt lockande att peta med det lågt stående krysset.

7. Young Boys - St. Gallen 1

Statistik
En på förhand avslagen seriefinal stundar i schweiziska Super League. Young Boys är redan klara ligasegrare och ställs här mot tvåan St. Gallen. Värdarna visar upp en sanslös formrad med fem raka triumfer och en sådan som Jean-Pierre Nsame lär ha många storklubbar efter sig i sommar efter att kameruniern pangat in 30 kassar under säsongen. Mot St. Gallen brukar “de unga grabbarna” trivas utmärkt på Stade de Suisse, men då den här fajten kan tas lite lättare på är det inte fel att ackompanjera utgångsettan med ett kryss.

8. St. Patrick’s - Derry City X

Statistik
Vi far till Irland för avrundning av kupongen. I Dublin välkomnar tabellfemman St. Patrick´s sjuan Derry City till Richmond Park, och det är ett värdgäng som befinner sig i ganska gott slag för stunden. Fyra poäng på fajterna mot Cork och Dundalk imponerar, men bara för den sakens skull ska inte Derry räknas bort i huvudstaden. Gästerna, som slutade fyra i fjol, må ha haft en skakig inledning, men har gott om slagstyrka i truppen för att kunna få med sig poäng härifrån. Bland annat har mittfältaren Stephen Mallon visat god form med två mål på de tre senaste och han får värdarna se upp med. Alla tecken bör vara tidiga.


Singelstrecket! - Brage

Trelleborg ser krampaktiga ut i det egna spelet och här väntar en jobbig, lång resa mot en tuff motståndare. Brage har siktet inställt på toppen av Superettan och mycket tyder på att det blir tredje raka torsken i Borlänge för skåningarna.

Kupongrensaren! - Mjällby

Jens Gustafsson har gått hårt åt sina nyckelspelare i Allsvenskan och det börjar synas att Norrköping är ett slitet gäng. Peking var inte värda poäng mot Falkenberg och med tanke på vad Mjällby presterat mot högkvalitativt motstånd tidigare så bör högersidan finnas med.


Spelförslag:

72 rader

1. Norrköping - Mjällby 1x2
2. Elfsborg - Sirius 1
3. Örgryte - Västerås x2
4. Brage - Trelleborg 1
5. Kopp/Göteb. - Linköping x2
6. Eskilstuna - Uppsala 1x
7. Young Boys - St. Gallen 1
8. St. Patrick’s - Derry City 1x2

270 reducerat system (2/3 U-tecken måste sitta)

1. Norrköping - Mjällby (1)x(2)
2. Elfsborg - Sirius 1(x)
3. Örgryte - Västerås 1x2
4. Brage - Trelleborg 1
5. Kopp/Göteb. - Linköping 1x2
6. Eskilstuna - Uppsala 1x
7. Young Boys - St. Gallen 1(x)
8. St. Patrick’s - Derry City 1x2Lämna in ditt Topptips här!

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Kommentera

promo
td