Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ottawa Senators – New York Islanders

Alltid lika skönt när NHL säsongen är igång. Inga längre uppehåll eller vi kan väl säga.. aldrig spelledigt!

Något som stämmer in bra på nattens match. Ottawa spelade senast igår, där man vann med 1-2 (SO) mot Devils efter att Silferberg fått avgöra dramat.

Islanders i sin tur åkte på en rejäl stjärnsmäll (0-7!?!) mot Flyers, där man gjorde en riktigt skitmatch, samtidigt som formation Giroux hade julafton.


Ottawa Senators: 7 3 6 18p.

Har fått en bra start på säsongen, man är trots allt ett lag som jag placerar under slutspelsstrecket, och de förvånar mig en aning att laget varit så piggt inledningsvis. Grunden till poängskörden för året står inte offensiven för. Man är ett defensivt skickligt lag, och man alternativa och väldigt bra målvakter.
Andersson har varit lysande!

Man kan heller inte se bort ifrån de faktum att laget vann samtliga möten förra året mot just NYI, och man gjorde de busenkelt 5-1 5-2 6-0.


Det finns dock vissa saker som inte talar för Ottawa ikväll.
Skadelistan har blivit tyngre, och ser ut på följande sett
Spezza,Karlsson,Milan Michalek , Latendresse Regin och de flesta är väldigt tunga. I synnerhet de förstnämnda som stått för många av lagets poäng.

Samtidigt kan man enkelt konstatera att på de 6 senaste matcherna, har laget endast lyckats göra 4 mål.. FYRA! på tok för dåligt.
Så jag kan garantera att det är något man trycker på i Ottawa just nu.


Ner York Islanders 4 3 8 13p

Ja, man fick alltså en riktig körare av Flyers, som med sitt kombinerade lag ställde till det ordentligt. Försvarbart? Nej.
Men Islanders har åkt på proppar förr.
I sanningens namn rankar jag NYI längre upp i seriesystemet än Ottawa.
Man har en härlig trupp med flertalet yngre talanger, och laget blir bättre och bättre. Tavares och Moulson tillför mycket offensivt, precis enligt planerna men kan ju alltid hoppas att Okposo vaknar till liv också.
Nabukov som fick släppa samtliga 7 puckar, för vila inatt och istället in med Dipietro.Så varför över 2.5mål Islanders inatt?

- Islanders har tagit 8 av sina 13 poäng på bortais
- Man har ett målsnitt(borta) på 3,9
- Islanders är över 2.5 mål on the road i 5/7 matcher, och totalt 8/15 matcher.
- Ottawa kommer med en stark bakgrund mot Islanders, och då antar jag även att man lägger mer fokus på de offensiva spelet för att få igång målproduktionen. Något som givetvis också öppnar upp för NYI.

- Ottawa har backproblem, och spelar sin 5 match under en 7 dagars period.
Slitna + mindre rutinernade backar, STORT minus.Oddset 2,00 som Unibet erbjuder tycker jag ligger över mitt förväntade odds.

X
Spela på Unibet och få 100% upp till 2000 kr
Ishockey

Ottawa Senators – New York Islanders

  • Datum:
    20 feb 2013
    01:35
  • Sport: Ishockey
  • Land: Internationell
  • Liga: NHL
  • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

MisterX 2013-02-20 08:04

Tack för det, men som du va inne på blev målvaktspelet avgörande. Anser dock att spelet är bra, man skjuter 38 skott och de ska i normala fall räcka!

Grnvit 2013-02-19 23:48

...Och visst är det fantastiskt med hockey varje dag! Dagarna blir så mycket roligare när man har nattens matcher att se fram emot!

Grnvit 2013-02-19 23:46

Bra skrivet och fin rek! Jag tycker dock Isles ML är bättre än totalen, gör man tre mål mot Ottawa tar man förmodligen alla poängen. Samtidigt är Anderson och defensiven Ottawas enda hopp egentligen, visst finns det en liten kraft kvar framåt i framförallt Alfie, men jag tror tyvärr på en målsnål match.
Bara en input!
Håller dock tummarna att både Ö2.5 och ML går in hur som helst! Det är du värd efter den här reken

MisterX 2013-02-19 17:17

Är ny när de gäller detta, men ska givetvis stå NYI över 2.5 mål som är mitt spel och inte annat..
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här