Logga in
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här

Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton) – Mikael Granlund (Minnesota)

God kväll på er!

Har hållit inne med några rekar nu, inte funnit motivationen till att skriva. Nu har jag dock hittat ett spel som är så pass bra att jag bara måste lägga ut det. Betsson verkar tåla ganska mycket trots att det är sån liten marknad, vi får dock se hur många det här räcker till om jag kan övertyga någon att följa med.

Två väldigt talangfulla spelare. RNH som är ett år yngre än Granlund har dock hunnit med en säsong i NHL redan, till skillnad från Granlund som kommer från spel i Minnesotas farmarlag Houston Aeros och dessförinnan finska SM-liiga och HIFK.
I SM-liiga där han spelade förra säsongen gjorde finnen en väldigt fin säsong med 51 poäng på 45 matcher vilket gav han en sjätteplats i poängligan.
Denna säsong inledde Granlund med spel i AHL och gjorde bra med poäng - 22 poäng på 21 matcher.
Nu har han alltså tagit klivet upp till Minnesota. Även här har han producerat helt ok med poäng för att vara rookie - 6 poäng på 14 matcher. Dock så har finsken en lång inlärningsperiod, trots att han har ett fantastiskt bra spelsinne och passningsspel tar det en stund att acklimatisera sig till ligan. Stora delar av NHL-säsongen har han haft det kämpigt trots att han som sagt producerat en del poäng. Det skiljer sig mycket mer än vad man kan tro mellan Europaligorna och amerikanska ligorna. Han har fått en del matcher nu på liten rink men det krävs betydligt fler för att Granlund ska vara redo för en större roll i Minnesota.

Granlund har fått testa på lite olika positioner, bl.a centra och vara vinge i andrakedjan, nu har han dock flyttats ned enda till fjärdekedjan för att kunna acklimatisera sig i lugn och ro så att säga. Senaste matchen fick han endast spela 8:26 minuter vilket är väldigt lite jämfört med de ~14 minuter han haft vanligtvis. Han får visserligen spela i andra PP-formationen vilket är det enda negativa med det här spelet. Som tur är så är den inte allt för vass, spetsen har man i första PP-linen med lirare som Mikko Koivu.

Eftersom jag skrev en fet jävla bok som många av er förmodligen inte orkar läsa så ska jag hålla mig kortfattad angående Nugent-Hopkins:


Trots att han bara är nitton år är han förste-center i Edmonton. Tillsammans med Eberle och Hall utgör man en oerhört talangfull och vass kedja som tillsammans gjort 34 poäng på 15 matcher. Sju av dem har RNH stått för. Visst har man haft högre förväntningar på RNH som egentligen bör hålla sig runt en poäng per match, men förhoppningsvis lossnar det helt för han snart. Det finns väldigt stor potential i han.

Sammanfattningsvis:

Det finns knappt en enda chans att Granlund ska kunna ta den här matchupen med lir i en fjärdekedja mot en för tillfället bättre spelare som dessutom ska ha mer än dubbelt så mycket speltid i kvällens match. Powerplay är egentligen enda chansen för finnen att göra poäng, men ska vi se till PP har RNH även där ett plus som spelar i en bättre PP-formation än vad Granlund gör.
Edmonton har dessutom hemmaplan vilket är ett plus.

Tycker det räcker så, Betsson har helt enkelt inte koll här och de som får in någon krona på sidan ska helt klart lira.
Maxspel här, alla dagar i veckan.

Ska inte tjata mer nu, vill inte jinxa spelet för mycket!

Passar samtidigt på att publicera mitt NHL-sheet som jag hållit privat till viss del, känns som det är dags nu. https://www.sharps.se/spreadsheet/wsnhl
Låt dock inte siffrorna lura er alldeles för mycket, gör min första seriösa säsong på NHL och jag har haft väldigt tur än så länge. Kan räcka med ett par omgångar så är jag nere på jorden igen med det här sheetet. Alternativt har jag bara fått ut god varians från spel någon annanstans.
Rekommenderar hur som helst Marathonbet för er som inte är reggade där. Kan garantera er många guldkorn där inom alla sporter.

På återhörande, grabbar och flickor!
Spela på Betsson och få 100% till 2500 kr + 150kr gratisspel
Ishockey

Ryan Nugent-Hopkins (Edmonton) – Mikael Granlund (Minnesota)

 • Postad:
  21 feb 2013
  22:10
 • Rekare: Grnvit
 • Spel: 1 +0
 • Insats: 10,00
 • Odds: 1,75
 • Betsson
 • Datum:
  22 feb 2013
  03:35
 • Sport: Ishockey
 • Land: Internationell
 • Liga: NHL
 • Period: ft

Lämna en kommentar

Logga in för att lämna en kommentar. Inget konto? Registrera dig här

Grnvit 2013-02-22 08:40

Edmonton gjorde bara ett mål, Minnesota gjorde tre. Dock ingen poäng av någon av spelarna. Jävligt tunt med bara ett mål av ett hemmalag, hade hoppats på mer. Push på det här spelet är väldigt dåligt.

Tomte 2013-02-22 00:00

Kan bara hålla med, hoppas på fler chanser

Grnvit 2013-02-21 23:41

Tack Samme Synd det var så få som kunde hänga på, inte oväntat dock. Vi får hoppas det kommer fler chanser!

Samme212 2013-02-21 23:21

bra jobbat med reken!

Grnvit 2013-02-21 22:41

Det oddset dog tyvärr väldigt snabbt. Nere på 1.50 nu, inget värde kvar tycker jag.

Grnvit 2013-02-21 22:15

Ska förtydliga att det är flest antal poäng mellan spelarna. Det är inte inklusive förlängning, har varit det förut.
Du måste vara inloggad för att posta rekar Inget konto? Registrera dig här