26.01.13 KalPa - Ässät 2-3 OT
27.10.12 Ässät - KalPa 3-4
27.09.12 KalPa - Ässät 3-4 OT

Passar på att lägga ut ännu en rek för dagens playoffmatcher, denna gången returmötet mellan KalPa och Ässät.

Gårdagens match slutade med en knapp 2-1 seger för Ässät och jag tror att dagens match kommer att se ut ungefär på samma sätt där båda lagen spelar ett tight defensivt spel och någon direkt slutsegrare kan jag inte se under ordinare tid utan tror att denna kommer att gå till förlängning.

Ser man till matcherna tidigare under året så har endera laget bara vunnit med udda målet eller så har man kryssat, vilket man gjort i hälften av matcherna.

Ässät var det laget i grundserien som släppte in minst mål, mycket tack vare Antti Ranta som hade en räddningsprocent på hela 94.33 samt ett mycket stabilt försvarsspel. Kalpa var inte mycket sämre utan var delad fyra gällande minst insläppta mål, Mikko Koskinen målvakten i KalPa hade en räddningsprocent på 91.86.

I förra matchen öppnade Ässät starkt och satte 1-0 redan efter 2.27 men sedan kom 1-1 först efter 45 spelade minuter. Där emellan så drog båda lagen på sig en hel del utvisningar men trots dessa så blev det inga mål i powerplay. Ässät gjorde sedan 2-1 via Mika Niemi drygt tre minuter efter 1-1 målet och sedan körde KalPa utan målvakt den sista en och en halv minuten av matchen utan att göra eller släppa in nåt mål.

Var en hård kamp där inget av lagen vek ner sig utan det var tufft och fysiskt spel med få riktig bra målchanser, Antti Raanta räddade 26 skott och Mikko Koskinen 36 skott.

Så sett till hur gårdagens match såg ut och dom tidigare inbördesmötena så väljer jag att testa krysset här till 4.00 hos Expekt. Var även inne på U4.5 som ligger runt 1.85 men krysset känns mer värt då jag tror på en tight och målsnål tillställning.

Summering:

+ 3/6 inbördes slutat med kryss, resten med 1 måls vinstmarginal.
+ Två mycket bra försvar som ställs mot varandra.

- Gårdagens fysiska kamp kan leda till fler mål.

Pacman 2013-03-21 19:57

Ja målsnålt blev det ju i alla fall men ändå 0-2 till Ässät då KalPa inte lyckades göra nåt mål, kanske borde ha tagit U4.5 i alla fall då